![]() |
KİMSE BİLMESİN
Bir gün bir şiir yazacağım sana, Kimse bilmeyecek senin için yazdığımı Okuyacaklar ve merak edecekler seni, Ama söylemeyeceğim kim olduğunu Sen bile, Senin için kağıda dökülen son harfler olduğunu bilmeyeceksin. Kimse bilmeyecek yazarken gözlerimin dolduğunu Görmeyecek kimse bir damla yaş düştü, düşeceğini O yaştan bir kalp yapacağım İçine adını yazacağım ama, Adını kimseye söylemeyeceğim Sadece özlüyorum diyeceğim Anlarlarsa, Mesela gözlerinin çok güzel olduğunu söylemeyeceğim Niye bilsinler ki, ne gereği var Gülüşünün yüreğimi yaktığını, Soracaklar seni bana nasıl gülerdi diye Eh diyeceğim öyle işte Bilmesinler çok güzel olduğunu Hele beni unuttuğunu hiç söylemeyeceğim. Beni hala çok sevdiğini bilsinler Yalan ama, napalım yalan söyleyeceğim Bunu kendime bile söylemeyeceğim Çünkü, gözlerim doluyor Bir damla yaş düşüyor yüreğime Canımı acıtıyor, anlıyormusun? Bilmesinler sevdiğimin bir sevdiğini olduğunu Bunu hiç söyleyemem. Nasıl söylerim? Gitti ellerin oldu diye Bilmeyecekler ya, Soracaklar seni bana şimdi nasıl diye Yeni görüştük çok iyiymiş diyeceğim Yalan söyleyeceğim ama, Bilmesinler beni aramadığını Kimse bilmesin şehrimin yıkıldığını Kimse bilmesin karanlık sokaklarda yalnızlığımı Kimse bilmesin seni ve yaşadıklarımı... |
Beni Sevmeyi Öğreneceksin---------
Beni sevmeyi öğreneceksin Nasıl yitirdiysen Öyle de bulacaksın. Kim bilir … Ansızın esen rüzgarlarla boğuşacaksın Beni sevme uğruna. / Gelme zamanımı bileceksin/kestireceksin Bazen sana, Türküler söyleyen rüzgarda Bezen de, Pencerene vuran yağmur tanelerinde. / kim bilir… belki de sevme zamanım. Deli bir poyrazın, İsyanları mırıldayan şarkısında. / beni sevmeyi öğreneceksin durgun bir ırmağın sessizliğinde belki de, çıldırmış dalgaların hiddetinde bulup, öyle seveceksin. |
Kanamazdı yüregim********
beyaz bir siir rengiydi gelisin sokaklar aydinlanmisti gittiginde kanamazdi yüregim seni tanimistim ya gittiginde artik kanamazdi yüregim düsünemezdim aslinda böyle çabuk gidecegini ve en olmaz yerinde sevdamizin amansiz bitecegini seni tanimistim ya artik kanamazdi yüregim ama ne olduysa kanayaverdi bir gece vakti ben de anlayamadim bir oldu bittiye geldi belki oysa gittiginde kanamazdi yüregim bunu niye yapti ki.... simdi sana da düsmanim yüregime de beni bir oyuna getirdiniz ikinizde simdi sana da düsmanim kendimede kanamazdi yüregim oysa sen gittiginde... |
YANMIŞ BU YÜREK
Bu hasretlik bitsin canıma yetti Kalmadı tahammul sabır tükendi Artık yeter nazlım yakma sinemi Yabir haber gönder yadadön gayri Bayram gelmiş deli gönül yastadır Dilde sitem acı sözler dostadır Gelir diye kulaklarım sestedir Ya bir haber gönder yada dön gayrı Ya bir haber gönder yada dön gayrı ALPEREN |
sen gidince anladım ki
bomboşmuşum yapayanlız bir zavallı gibi yollarını gözleyen bi kızmışım sen gidince anladım özlemi beklemeyi hasreti buram buram hasret kokuyor heryer sen gidince çok iyi anladım bunu nolursun dön bitsin bu hasret |
ZAMANSIZ GİDİŞİNİ ÖMRÜME SIĞDIRAMADIM
Ne kadarda yorgun duruyor anılarım Kan çanağı gözlerimden dökülüyor gözyaşlarım. Sanki uzaklarda kaldı karşı kıyıların sıcaklığı Parçalanan yüreğimden dinmiyor yankısı acımın, Mevsimlerine küstüm baharlarımın yazlarımın. Suları çekilmiş yalnız bir pınarın yanıbaşında, Duygularım karanlığa büründü bir anda. Ve adına hayat denilen bir masalda, Yıldızlar bile artık gökyüzünde değildi. Bir yanım sende kaldı diğer yanım eridi. Saçlarının meltemleri mahmurluğunu dağıtırken, Gülen gözlerin unutacağımız bir şafağın ardında kaldı. Kabullenemiyorum elini koy yüreğime ısınsın bedenim, Bütün kuşlar bile şimdi sürgündür gözümde. Dağlarda feryat etmek isterim derman yok dizlerimde. Duyuyorsan sesimi gözlerimden akan yaşı bağışla yar! Dedim ya yüreğim şimdi yangın yeridir,yaralıdır. Yavrularımızın gözlerinde duvarlar solgundur,dardır. Yani susmak ve ağlamak arasında kor bir çelişkideyim. Sensiz hanesi yıkılmış ,harabeye dönmüş viranelerdeyim!.. |
Sonuna Kadar Yaşadık Bu Aşkı Seninle
Sonuna Kadar Yaşadık Bu Aşkı Seninle Son zerresine kadar İçimizde bir şey bırakmamacasına, Bitiresiye kadar yaşadık... Çekim çok güçlüydü Yıpranma bir o kadar fazla... Kaçınılmazdı çarpışma... Durmadan savaş verdik Törpüledik, Eritmeye çalıştık kişiliklerimizi birbirimizde... Sorun buradaydı bence Çok güçlüydük ikimiz de Galip gelemedik birbirimize İkimiz de kaybettik sonunda Sonuna kadar yaşadık bu aşkı seninle... |
Sen Farklısın
Koysam yorgun başımı omzuna Ağlasam ağlasam ve yine ağlasam Silermiydin gözyaşlarımı Benimle ağlarmıydın Yoksa sende çekip gidiyormusun Tıpkı diğerlerinin bırakıp gittiği gibi Ben alıştım bırakılmalara Sende git bırak beni Yok yok yalan söyledim Bırakma beni Biliyorumki sen diğerleri gibi değilsin Sen farklısın |
YAŞAM SEBEBİM
Sızlayan gönlüme serinlik katan Gözlerindir benim yaşam sebebim Dertleri, kederi yürekten atan Özlerindir benim yaşam sebebim Aşkın kabuğunu orda soyduğum Kalpteki hüzünü bir bir oyduğum Gözler ağlayarak başı koyduğum Dizlerindir benim yaşam sebebim Aşkınım gülünü usulca deren Dizimin bağını yerlere seren Ruhumu okşayan mutluluk veren Sözlerindir benim yaşam sebebim Kuru ırmak gibi susuz aktım da Mahur gözlerine yaşlı baktım da Kor ateşle aşkı sana yaktım da Közlerindir benim yaşam sebebim |
SENSİZ DE YAŞANIRMIŞ
Gidişinle kahrolmuş, özleminle yanmıştım Sevgi kuşanan yürek, hasret de kuşanırmış Nefes almam imkansız, hayat sensin sanmıştım Yaşıyorum bak işte, sensiz de yaşanırmış… Sabrımla suluyorum gönlümdeki ekini Umursamıyorum hiç saçlarımın ak’ını Tek başına sırtladım bu sevdanın yükünü Taşıyorum bak işte, sensiz de yaşanırmış… Savurdum yüreğimden senden kalan külleri Dertli türkü çalmıyor bağlamamın telleri Ömür maratonunda aşılmaz engelleri Aşıyorum bak işte, sensiz de yaşanırmış… Çok yalvarmıştım sana, gözüne bakıp bakıp Kanamıştı gözlerim acıyla, dertle akıp Şimdi ise ben seni kederinle bırakıp Boşuyorum bak işte, sensiz de yaşanırmış… Gelmeni beklemekten kırıldı artık saat Benden sana yâr olmaz, başka yüreklerde at Dostlarımla, meşk ile ne kadar güzel hayat Coşuyorum bak işte, sensiz de yaşanırmış… Sesinden uzak kalsam döverdim başı, bağrı Acıtmıyorsun artık, kalmadı bende ağrı Sensiz bir geleceğe, yeni aşklara doğru Koşuyorum bak işte, sensiz de yaşanırmış… |
BEN SENSİZ ÇOK MUTSUZUM
Ey sevgili; Ne olur bırak artık inadı Gittiğin günden beri yalnızım, umutsuzum Bülbüller feryat figan, güller bizi kınadı Yüreğimi yitirdim, ben sensiz çok mutsuzum… Çok yorgunum, bitkinim, garibim buralarda Hiçbir şey dindirmiyor, kanıyor yaralar da Boynu bükük bıraktın, öksüz hatıralar da Hayalleri bitirdim, ben sensiz çok mutsuzum… Kalemimden damlattım çektiğim acıları Kâğıtlar sitem etti, küstürdüm heceleri İçinde sen olmayan karanlık *******i Falakaya yatırdım, ben sensiz çok mutsuzum… Gel de boğulsun hasret, bir tek tatlı sözünde Teselli arattırma, koşturma yâr izinde Sensiz yüzemiyorum sevdanın denizinde Gemileri batırdım, ben sensiz çok mutsuzum… |
GÖZYAŞIN KALSIN BENDE
Son vuslattır, son dem bu, titriyor sözlerimiz İçine atma öyle, ağla ne olur sende Bunca yaşanmışlığa kanasın gözlerimiz Hiç olmazsa bir damla gözyaşın kalsın bende… Yerlere dökülmesin yanağından kayarak Nasıl dokunurum ki zerresine kıyarak Ömür boyu saklarım kavanoza koyarak Hiç olmazsa bir damla gözyaşın kalsın bende… Avucumun içinde hasreti tutacağım Üstüne bir damlacık gözyaşı katacağım *******i koynuma alarak yatacağım Hiç olmazsa bir damla gözyaşın kalsın bende… Biliyorum mecburuz, demem, kal gitme diye Yitirilmiş yürekten, bir de sen yitme diye O güzel gözlerinden süzülen son hediye Hiç olmazsa bir damla gözyaşın kalsın bende… Feleğin günü bugün, gelsin yüreği söksün Beyazından istemem, karadan kefen diksin Ben ölünce dostlarım topraklarıma döksün Hiç olmazsa bir damla gözyaşın kalsın bende… |
ÖLESİYE SEVMEK
Ölesiye sevdim o zalimi ben Yıktı yuvamızı yoketti neden Dudaklarım çatlak gözlerimde nem Yağmura susamış toprak gibiyim Üç günlük mutluluk beni mahfeden Döküldü saçlarım vakti gelmeden İnanmak bir türlü gelmiyor elden Zincire vurulmuş mahkum gibiyim Başka mevsimlerden başka çiçekler Çalmışlar sevgimi sarhoş etmişler Baharı görmeden kışa itmişler Çürük tahtalara basar gibiyim Günah hangimizde bilemiyorum Kalbimden bir türlü silemiyorum Iraklaş dünyamdan diyemiyorum Kendi ateşimle yanar gibiyim Ufkumdan umudun şafağı sönük Nasır tutmuş eller tanrıya dönük İki yavrumuz var bak boynu bükük |
ARTIK BİTTİ'DİYE DEVAM EDEN BİR SÖZLE BAŞLAYACAK HERŞEY
İNANAMAYACAKSIN,İNANMAK İSTEMEYECEKSİN... BİR KABUS GİBİ ÇÖKMEYE BAŞLAYACAK YAŞANANLAR EVET YAŞANDI VE BİTTİ DİYECEKSİN OYSAKİ BİLMEYECEKSİN,BU BİTİŞİN YENİ Bİ BAŞLANGIÇ OLDUĞUNU... GÜNLER GEÇTİKÇE AĞIR GELECEK YOKLUĞUM YAŞAMA KAHREDECEK,KÜSECEKSİN NE GÜNDÜZLER GECEYE NE DE ******* GÜNDÜZE KAVUŞACAK KENDİNİ ONLARA BENZETECEKSİN AĞLAYACAKSIN AĞLAMAK YETMEYECEK,UTANACAKSIN,GÜÇLÜ OLACAKSIN ETRAFA GÜLÜMSEYECEK 'YIKILMAMIŞ'ROLÜNE BÜRÜNECEKSİN TANIDIKLARININ HALA SEVDİĞİNİ ANLAMIYOR SANACAK YANILACAKSIN... YALNIZ KALDIĞINDA BÜSBÜTÜN SARACAK SENİ BENSİZLİK 'OLAMAZ OLMAMALI'DİYEREK MIRILDANACAKSIN SONRA AĞIR Bİ DARBEYLE YÜZÜNE ÇARPACAK GERÇEK KENDİNİ DIŞARI VURACAKSIN.TUHAFLAŞACAKSIN ÇÜNKÜ GEÇTİĞİN YOLLAR, CADDELER AYNI OLMAYACAK GÖRÜNEN ALEM AYNI FAKAT ORADA BULUNAN SEN? BENSİZ OLACAKSIN!TÜKENECEK TÜKENECEKSİN... AYNAYA BAKACAKSIN,O GÖZLERİNE HAYRAN GÖZLER OLMAYACAK, O HEYACANLI VE UZUN BEKLEYİŞLER, Bİ TELEFON ÇALMASINI ARZULAYAN YÜREK HİÇBİRİNİ BULAMAYACAKSIN... SORUMLULUKLARIN GELECEK SONRA AKLINA ANNENİN OKULA GİTMENİ İSTEMESİ, ÇALIŞMAN GEREKTİĞİ,EN ÖNEMLİSİ YAŞAMAN GEREKTİĞİ HERŞEYDEN VAZGEÇMEK İSTEYECEKSİN! TELEFONU ALIP KIRMAK GELECEK İÇİNDEN AMA... YAPAMAYACAKSIN,İÇİNDE HALA YAŞATTIĞIN UMUT ENGEL OLACAK BUNA 'BELKİ ÇALAR'DİYE BEKLEYECEKSİN BEKLEMELERİN HİÇ BİTMEYECEK,AMA ÇALMAYACAK ÇILDIRACAKSIN,KAHREDECEKSİN HERŞEYİN BOŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNECEKSİN AMA BOŞ OLAN HAYAT DEĞİL SENİN KALBİNİN OLDUĞUNUN GEÇ FARKINA VARACAKSIN SINIFA GİRDİĞİNDE BENİ SORUP SORMAMAK ARASINDA TEREDDÜT EDECEKSİN GÖZLERİN Bİ BAŞKA BAKACAK KARDEŞİMİN GÖZLERİNE ' O NASIL'DİYEMEYECEKSİN... SINIFTA YERİNE GEÇTİĞİNDE CAMDAN BAKARKEN DÜŞÜNDÜĞÜN SEVGİLİN OLMAYACAK ARTIK SADECE HAYALLERDE KALACAK ARTIK KİME KIZACAK,KİMİ KISKANACAK,KİM İÇİN DELİ OLACAKSIN? SORULAR AKLINI YORACAK,RESMİME BAKTIĞINDA İÇİN ACIYACAK SİNİRDEN YIRTACAKSIN... SONRA PİŞMANLIK SARACAK.GERİ DÖNDÜRMEYE ÇALIŞACAKSIN ÇABALARIN BOŞUNA ÇIKACAK HİÇ BİŞEYİN ESKİSİ GİBİ OLMAYACAĞINI ANLAYACAKSIN Bİ GECE YARISI Bİ KABUSLA UYANACAKSIN 'YAŞADIĞIM NE' DİYECEKSİN SONRA HAYATIN O ANKİ ADINI KOYACAKSIN TEK Bİ CÜMLE İLE YAŞADIĞIN'BENİM YOKLUĞUM' alıntı |
Kalbime Gömdüm......
Saf,temiz duygumla sevmiştim seni Sevgimi unutup,terk ettin beni. Bulamadım beni gerçek seveni, Ben, seni unutup kalbime gömdüm. Benim için hiçsin, artık sen öldün. Seni unuttu bile kalbim ve gönlüm. Yanan bir mumdun sen, eriyip söndün Yaşamıyorsun seni kalbime gömdüm. Bırak bu sevgi kalbimde uyusun. Sevgim mahşerde sana hesabın sorsun. Dün ne isen, bu gün sen yine osun Beddua edemem, mutlu olursun. Sen,benim için yaşayan ölüsün Virane bahçemin solmuş gülüsün. Belki de beni sever bilirsin. Seviyorum ama o,sen değilsin. Ağlayıp,sızlama artık geç kaldın. Bu gün yoksun,benim için dün vardın. Uğruna öleceğim namusum,ardın Gözyaşıma boğuldun,kalbime gömdüm.. |
Anlayamazsın ki
Kanadı kırılmış kuş gibiyim Kalbim yorulmuş aşktan Dalıp gitmek zor geliyor artık uzaklara Sevgilim diyememek soranlara Öyle acı veriyor ki bana Yakınımda olsanda kavuşamamak sana Yüreğimden damlayan göz yaşlarına Dokunamamak öyle acı ki Yüzümde ki gülümsemeyi atamasam da Canım yanıyor anlayamazsın ki Aşk biter mi sence günler geçti diye Benim ki bitmedi işte büyüdü gittikçe Söz geçiremedim seven yüreğime YüReĞim YaNıYoR anlayamazsın ki Sen benim gibi sevemezsin ki |
ÖMRÜM YETMİYOR
Kaç bahar sensiz geçti saymadım, Aşkın bu bedende hala yaşıyor. Senden sonra inan ki ben sevemedim, Seni unutmaya ömrüm yetmiyor. Unuturum diyerek yaktım mektupları, Aklıma gelir diye anılarını, Yakamadım sokak lambalarını, Seni unutmaya ömrüm yetmiyor Terkettim beraber gittiğimiz yerleri, Şimdi çok yalnızım içim yanıyor. Oysa ki yırtmıştım o resimleri, Seni unutmaya ömrüm yetmiyor |
Isıtır beni ay ışıkları
iki tel saçın olsaydı bütün gece yanımda yatan. iki kolum açık iki yanda uzanıp kalsan. yağmurlu bir İstanbul’a çıksaydık uykuya yatan saçlarınla göz göze bakışıp dursaydık . aklımda bir şarkını sözleri “..sen uzaklarda değil damarımda kanımsın ben sensiz yaşayamam hayatımsın canımsın..” ahh..kaçıyorum sonra hayalinden kaçıyorum bir gece yarısı öpüp tatlı bir rüzgarı gözümde güzel anılar bulut içinde seviyorum dolunayı. kime baktımsa seni göremedim elbette esmer bir akşam tenin bir karanlık çukura düştüm sensiz burada bekliyeceğim biraz mavi biraz kırmızı avuçlarımda buselerin bir gün dönersin diye ısıtır beni ay ışıkları.. |
Sandım ki ; Sendin, gelen..!
Bir şarkı dinlerken bizden, Aklıma sen geldin yine... Bir rüzg¢r dolaşırken Saçlarımın arasında, Damla, damla yağmur Akarken penceremden, Bardağımda ki çayı yudumlarken, Aklıma sen geldin yine... Bir nefes çekerken sigaramdan, Penceremden dışarıyı bakarken Buğulu, hayli dalgın, Bir gül görünce yalnız başına, Aklıma sen geldin yine... Karıştırırken öteyi beriyi, Bir soluk resim geçince elime, Öyle dalmışım ki inan, Kapım çalınca ansızın, Sandım ki ; Sendin, gelen..! |
ÖĞRENDİM
Topraklara bakamaz oldum Basamaz oldum toprak yollara, Yürüyemez oldum, koşamaz oldum... Çiçeklerimi verdim hep koluya, komşuya... Suda yaşayanlar duruyor da Toprakla sarmaş dolaşlara Su bile veremez oldum. Evinizin önünden geçemez oldum Camlarınıza bakamaz Annene selam veremez oldum. Gülümsüyor yüzüme Gülümsüyorum... Sonra ağlıyor omuzumda Ağlıyorum... O hep susuyor Ben hep susuyorum. Birlikte oluk oluk kanıyoruz. Birlikte çığlık çığlığa susuyoruz. "El"olman daha mı çok acıtırdı içimi, bilmem ki? "El olmak" ya da... Yani, sevdalanman bir başkasına... Yani ardın sıra sürüklendiğimi göre göre, Kanata kanata içimin yaralarını, Bir başka ak duvak ardınca Koşaradım çekip gitmen... Yani; Fırlatıp atman, umursamaman, boşvermen Terketmen, kovman, dövmen, sövmen... Daha mı acı olurdu?! "Daha zor" diyorlar İnanmıyorum. Anlıyorlar. Susuyorlar. İçimi acıtan o şey... Yani gidişin... Yani dönmeyeceğin... Yani dönemeyeceğin... "Zamanla azalır, acılar sabit değildir" Diyenlere inat, Zamanla çoğalıyor. Bilmiyorlar... Ben biliyorum! Yiyemiyorum, uyuyamıyorum, Gülemiyorum, yaşamıyorum... Varsa eğer birbirimizden farkımız, Ben hala nefes alıyorum. Hani; "Dudak bükme sevdama, küçümseme sakın! Bazıları bir kez sever Ya da birkez sevmek için yaşar." demiştin... "Ve... önemi yoktur ömrünün Kaç yıla endeksli olduğunun, Kaç yıl sevda çekeceğinin... Yirmibeş?!... Elli?!... Benimkisi kısa sürecek belli. Zaten elli yıl bu sevdaya Yürek de dayanmazdı be sevgili. Bir kez im, son kez im, sabit sayım, sevdiğim... Üzülme, ağlama... Zaten ben sevmekten ölecektim!" Yanıldın... Yanıltdın... Kandırdın... Sevmekten ölünmüyor ! Severek ölünüyor! Ve; Ölüler de sevebiliyor Ben öğrendim... |
hayat
Peşini bırakmayacağım... Laf çıktı bir kere ağzımdan peşini bırakmayacağım. Yıldıramayacaksın beni. Sen beni zorladıkça ben seni zorlayacağım. Sen benim canımı yaktıkça ben seni daha çok seveceğim. Sen pes ettirmeye çalışsan da yılmayıp uğraşacağım. Bırakıp gitmek istedikçe ardından geleceğim. Pes etmeyeceğim... Önce düzenimi mahvettin. Herkesin sahip olmak istediği bir düzenim vardı. Zamanı geldi, durdun ve darmadağın ettin. Yılmadım. Seni yine sevdim. En değerli varlığımı benden uzaklaştırdın pes etmedim sana daha çokbağlandım. O giderken ardından ağladım ama sana da dayandım bir yandan. Canımın yarısı, kardeşimi de üzdün canını acıttın yine de kopamadım senden. İşimi seviyordum yine durmadın. Huzurumu kaçırdın. Yılmadım... Zor işleri bana bıraktın kolayları alıp gittin. Hepsini tamamladım. Zaman zaman direnemedim sana. Bazen bende bırakmak istedim seni. Çok yordun.Çok uğraştın. Tamam dedim. Şimdi senden vazgeçtim. Yapamadım? Zaman geldi imkansızı çıkardın karşıma. Ulaşılamazı istettin bana. Ulaşamayacağımı anladım acı çektim ama senden yine de vazgeçmedim. Geçemedim. Yılmayacağım. Sen benimle uğraştıkça ben sana bağlanacağım. Son nefesimi verene kadar seni seveceğim. Biliyorum durmayacaksın. Mutluluğun en güzeli tattırırken bir yandan acıtacaksın. Aşkın en güzelini verirken tattıracaksın ayrılığı. Bazen sevindirip bazen üzeceksin. Genellikle de uğraşacaksın benimle. Ama... Beni asla yıldıramayacaksın. Durmayacağım. Her sabah uyandığımda haykıracağım. Seni seviyorum hayat... Seni seviyorum........... |
YÜREĞİMİ İ Yİ SAKLA
Yüreğimi iyi sakla, Olur ya, unutursan Birgün onu unutursan, Bir sınıfta,masanın üzerinde... Çocuklar görürlerse Bir şair kalbi getirmiştim,affedersiniz; Benden koparamamıştım Öylesine zoraki, Mecburen getirmiştim... Nereden getirmiştin, Kimin yaralı kalbiydi.? Sorarsa öğrencilerin... Bunca yılın ardında, Ne olur hatırlatma O kalbin sahibini, Artık getirme akla. Yalnız şunu unutma! Yüreğimi iyi sakla..... |
DÖNECEĞİNİ SÖYLE
Her yer sesiz,sakin,uykuda Sende uzaklarda bir yerlerde uyuyorsun Ve ben her zamanki gibi Seni düşünüyorum Gök yüzüne bakıp Kimbilir belki sende uyanıksındır Belki beni düşünüyor Beni özlüyorsundur Sakın kaçırma gözlerini yıldızlardan Çünkü seni görüyorum o en parlak yıldızda Pırıl pırıl parlayan gözlerini görüyorum Eğer sende biraz sevdiysen beni O en parlak yıldıza bakıp Bana döneceğini söyle SEVGİLİM döneceğini söyle..... |
KALBİN EMANETİN
sen benim karanlığımdaki tek aydınlığımdın şimdi karanlıklardayım niye mi? sen yoksun ışığım yok,güneşim yok,hiçbir seyim yok... adım bile yok sanki yaşamaya mecbur biriyim sadece kuşlar bile terk etti bu şehri sen gidince izmirin eskı kokusu yok artık... yakamozu bile seyretmedim bahçemdeki çiçeklerrde açmadı bir daha oysa ben onlara her gün su verdim ama açmadılar işte bana aldığın saat hala kolumda seninle yaşıyorum zamanın ben sen olmasanda olmayacak duamış bizimki hiçbir zaman amın dıyemeyecegım bır dua insanlar hep garip,hep farklı menfaat dolmuş bu şehirde bakkal amcanın,mahalledeki ufaklıgın sana selamı var kalbim hala senin ve yaşadıgım sürece senin kalbin bana tek emanetin |
YÜREĞİMDEKİ SEVGİYİ BİLSEYDİN......
yüreğimdeki sevgiyi bilseydin o coşkulu cennetten bizlere armağan olan sevgiyi hiç bırakmazdın ellerimi ellerin sözüne uyup demek ki hepsi yalanmış olsun ben herşeyin gerçeğini yaşadım sevgiyi acıyı aşkı ayrılığın *******i uykumu gözyaşlarıyla bölüşünü unutamadığım senınle hala senın sevginle yaşıyorum herşeyı gerçekten yasıyorum özleminle yaşıyorum ellerimi ilk tutan sendin hala o günün güzelliğinde yaşıyorum gülüşünü düşünüp gülüşünde yaşıyorum dalgaların sadece adını fısıldadığı ege denızınde sevgimizin güzelliklerinde yaşıyorum sessizce... seni yaşıyorum. |
GİTME SEVDAM
Bırakma beni sen gidersen ben ölürüm ölür bütün duygularım Ölür bütün benliğim ölür bütün yüreğim Sonsuzluklara ve belirsizliklere atma beni Senin heyecanın ve gücün ateşliyor beni Gitme sevdam söndürme bu ateşi Ben o sıcaklığı sevda sıcaklığını hissettim Ve aşk budur diye sarıldım Bizi öldüren,kendisi ölmeyen O aşkın sıcaklığını duydum benliğimde Gitme sevdam bitirme bu ateşi Ben bu aşka teslim olmak istiyorum Sadece bu anı yaşamak ötesini düşünmemek Bu sevda yağmurunda ıslanmak istiyorum Gitme sevdam bitirme bu yağmurları Sonunda pişmanlıklarda olsa yaşamalıyım Seninle doğup seninle ölmeliyim Mutlu etmek için geldim yüreğine Gitme sevdam bitirme bu aşkı. |
ÇOK GEÇ KALDIM SANA
Çok geç kaldım sana Yakalayamadım zamanı Artık taş basıp bağrıma Hep bekliyorum o büyük anı Hiç varamadım farkına Düşünmedim yarını Uzakları taşıyamadım yakına Şimdi çekiyorum kahrını Yeni acılar taşıyorum yarına Dünden kalma gözyaşlarını Mutluluğu satıyorum zararına Kaldır üstümden yaralayan bakışlarını Çek ellerini kalbimden Kanatma bir daha yaramı Kalk umudumun üstünden Serbest bırak haykırışımı Karanlığın içinden Koşuyorum sonra doğru Başlangıçların bitişinden Yakalıyorum yokluğunu |
KALBİMİ KIRIP GİTTİN
Göz göre göre yıldız misali kayıp gittin Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin En acı sözlerini ard arda sayıp gittin Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin Sevinçten uçuyordum, sana koşup gelirken Seni melek sanırdım, sen karşımda gülerken “Amin!” diyordun; seni, ben Mevladan dilerken Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin Yüreğim hep acıyla, ah ile çarpar durur Hasretin beni her gün binlerce defa vurur Umutlarım, gözümden akan yaşlarda kurur Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin Sensiz çırpınan bu can yaşamaktan soğuyor Gece bitse ne olur, güneş sensiz doğuyor Dönmeme ihtimalin şu ruhumu boğuyor Seni senden çok seven kalbimi kırıp gittin |
Anlayacaksın
Çok acı çekiyorum çok! Ahvalimi anlatacak hal kalmadı bende; Ektiklerimi biçiyorum belki de, Ahını almadım kimsenin amma! Çekeceğim varmış deyip, atıyorum kalbe.. Şiirlerimin faydası yok artık! Yok! Kalemden düşen damlaları toplayamıyorum, Nasıl anlatmalı, ne yapmalı sana? İçim acıyor, kanıyor; kendimden çıktım Meçhule kayıyor yıldızlarım.. Çok sevmiştin beni çok! İnandım sana; Ben seni sevmeyi beklemedim ki, Bilmiyordun içimden sana akan sevdayı, Göremiyordun gözlerimden dökülen volkanı.. İncinirsin diye dokunamıyordum İçimde fırtınalar koparken bile, Alevlerim seni yakmasın diye Tutamıyordum ellerini İçimde çağlayanlar akarken bile.. Deli dolu sevilerimde saçını okşarken, Ormanı yalayan rüzgar gibiydim; Dizlerimdeyken başın anlayamazdın Ne sahillere vururdu dalgalarım.. Bilmezdin yüreğimi nasıl dağladığımı, Göremezdin! Dizimdeyken başın göremezdin Nasıl ağladığımı.. Utangaç biraz da mahcuptum, Bilemezdin görünüşümün altındaki benim Canın için attığını; Uğrunda fedalara nefer olduğumu, Yanında heyecandan bedenimin tutulduğunu Anlayamazdın.. Anlayamazdın yağmurla yarışan yaşların Bedenimden yüreğime süzüldüğünü, Bu canın seni ne çok sevdiğini Ve senin bu sevdaya yetişemeyeceğini Anlayamazdın.. Sana göre seven sendin; sevildiğini göremedin! Tutsaklığa eş tutulduda gönül adamın, Vazgeçmek sana kolay geldi Önündeki engeli geçemedin.. Hep sen vardın içimde, ben senin içindeyken, Yaşamadım kaybetme korkusunu, Yaşamamıştım da, sende görmedin İçimdeki haykırışların sana dokusunu.. Anlayacaksın! Anlatacağım bu kalbin Sana attığını, Sensiz tüm yolların tıkandığını, Güneş bile bilmeyecek sabaha uyandığını, Anlayacaksın, anlatacağım sana.. Benden arta kalan bir hayat bırakacağım, Çok geçmeden içimdeki fırtınaya Teslim olacağım, Çekeceğim yaralı bakışlarımı üzerinden, Ben ölmeden anlamayacaksın sana olan sevdamı, Anlayamayacaksın.. Gülüşlerine keder düşmesin bahar bakışlım; Ben ölüme gidiyorum! Anlatsın sana sevdamı diye.. Ben ölüme giderim... Ben sen gibi değilim! Sevdim mi sonuna kadar severim; Candan bile vazgeçerim, Sana ne ifade eder bilmem amma, Ben sevdim mi ölümüne severim.. Hoşçakal bitanecim! Yüreğinin olmadığı dünya dünya değil, Bir gün bir hayal omuzuna dokunursa Sevdamı düşün! Düşün ve önünde eğil.. Derin kahkahalarının arasına sıkıştır beni, Göreceksin ki, Işıldayan ömrünün bekçisi olacak hayalim, Umutlarına can titretecek benden kalanlar, Hatıralarım hayat verecek sana.. Bir candan vaz geçsem ne olur? Sana adanmayan can can değil ki! İki dünyadan birini seçsem ne olur? Sensiz dünya dünya değil ki.. Sana değerdi ağlamalarım, haykırmalarım, Sende değerini bil artık! Ne olursun? Uğruna can verilecek kadar sevilen kadın! Seni çok sevdim çok! |
Yasadıklarımdan Öğrendiğim Bir sey Var Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı, yoğunluğuna yaşayacaksın bir şeyi Sevgilin bitkin kalmalı öpülmekten Sen bitkin düşmelisin koklamaktan bir çiçeği İnsan saatlerce bakabilir gökyüzüne Denize saatlerce bakabilir, bir kuşa, bir çocuğa Yaşamak yeryüzünde, onunla karışmaktır Kopmaz kökler salmaktır oraya Kucakladın mı sımsıkı kucaklayacaksın arkadaşını Kavgaya tüm kaslarınla, gövdenle, tutkunla gireceksin Ve uzandın mı bir kez sımsıcak kumlara Bir kum tanesi gibi, bir yaprak gibi, bir taş gibi dinleneceksin İnsan bütün güzel müzikleri dinlemeli alabildiğine Hem de tüm benliği seslerle, ezgilerle dolarcasına İnsan balıklama dalmalı içine hayatın Bir kayadan zümrüt bir denize dalarcasına Uzak ülkeler çekmeli seni, tanımadığın insanlar Bütün kitapları okumak, bütün hayatları tanımak arzusuyla yanmalısın Değişmemelisin hiçbir seyle bir bardak su içmenin mutluluğunu Fakat ne kadar sevinç varsa yaşamak özlemiyle dolmalısın Ve kederi de yaşamalısın, namusluca, bütün benliğinle Çünkü acılar da, sevinçler gibi olgunlaştırır insanı Kanın karışmalı hayatın büyük dolaşımına Dolaşmalı damarlarında hayatın sonsuz taze kanı Yaşadıklarımdan öğrendiğim bir şey var: Yaşadın mı büyük yaşayacaksın, ırmaklara, göğe, bütün evrene karışırcasına Çünkü ömür dediğimiz şey, hayata sunulmuş bir armağandır Ve hayat, sunulmuş bir armağandır insana. Ataol Behramoğlu |
Ceren Gözlüm
Unuttun mu diye sorma Unutamam ceren gözlüm Sitem edip gönül kırma Dayanamam ceren gözlüm Sen ufkuma doğan güneş Sen gönlüme düşen ateş Burcum bile burcuna eş Ayrılamam ceren gözlüm Bahtımdaki uğurumsun Gönlümdeki gururumsun Yarınımsın umudumsun Unutamam ceren gözlüm Seni yazdım hayatıma Gönlümün her sayfasına İnan senden başkasına Sarılamam ceren gözlüm Sen gözümde tüten duman Sen vardığım en son liman Sen Tanrı'mdan bir armağan Unutamam ceren gözlüm Islanırsa eğer gözün Yüreğime çöker hüzün Ne olursun gülsün yüzün Dayanamam ceren gözlüm Ahmet Selçuk İlkan |
Arzu Fırtınası
Sana uzattım ellerimi Ne olursun tut Sımsıcak ellerinle Sonra! Sarıl bana Üşümüş, yorgun bedenim Tatlı bir rehavetle Dinlensin göğsünde öylece Teninin, terinin kokusu Başımı döndürüyor delice Dudakların! Kurumuş, çatlamış dudaklarımda Dolaştıkça Bir arzu fırtınası Sarıp sarmalıyor Bedenimi çılgınca O anda! Beynimde kalan Bir sen, sevdiğim Bir de arzular İşte! Sana uzattım ellerimi Ne olursun tut Sımsıcak ellerinle Ve! Başlat arzu fırtınasını Bedenimde... |
önce vakitli vakitsiz heyacan
sonra içinde bir çocuk çığlığı zincirini koparmış bir aslan sesi kelimelerin anlatamadığı bir roman adını koyan belli değil yaşayanlarsa uzak gözlerden işte onun içindirki güzelim içinde saklı bir kutsallık kutsallığın verdiği merhamet ve kalpteki en tehlikeli yara vazgeçilmez bir ilaö sanki yaşamak için bir sebep o zaman gel bana hadi şimdi yaşayalım aşkı şimdi |
Dışarıda yaz güneşi
Yakarken etrafı sebepli sebepsiz Bu kalp tutuşuyor senin için. Her gün seni bekler bu kalp, Seni arar bu yaşlı gözler... Belki de… Gelmeyeceğini bile bile Ama AŞK dediğin beklemek değil midir? AŞK dediğin sonsuz özlem değil midir? Değil midir birini sevmek diğerlerini sevmediğin kadar... |
Unutmak mı? O Nasıl Bir Şey? “Unut beni! ” diyorsun... Her anımı kanatırken hatırlamak, Çekerken seni içime nefesimle, Sabah doğup, akşam batan güneş, Hatırlatırken en içten gülüşünü, Nasıl unuturum? “Unut beni! ” diyorsun... Baharda canlanıp, Güzün ölürken doğa, Güneş aşkın gibi kavurup, Yağmur eşlik ederken gözyaşlarıma, Nasıl unuturum? “Unut beni! ” diyorsun... Dağlar, büyüklüğünü sevdamın, Denizler, güçlüğünü sana ulaşmanın, Dümensiz bir sandal beni, Göçmen kuşlar seni anlatırken, Nasıl unuturum? “Unut beni! ” diyorsun... Çiçekler, baharda açıp, Güzün solar mı sanırsın? Dört mevsim solgunken çiçeklerim, Her mevsimim dönmüşken kışa, Buzları eritip, güneşi soğutan bu sevdayı, Nasıl unuturum? “Unut beni! ” diyorsun... Yüreğime eşlik edercesine Çırparken kanatlarını kuşlar, Bir çocuk gülümsemesi, Anlatırken masumiyetini, Getirirken bir bülbül sesini, Şahin elinden kurtulan bir serçenin yorgun yüreği, Yüreğime kardeş olurken, Nasıl unuturum? “Unut beni! ” diyorsun... Silmişken unutmayı lügatimden, Kurmuşken iki kişilik dünyamı, Adamışken hayatımı sana, Nasıl unuturum? “Unut beni! ” diyorsun... Peki sen? Sen “Unut beni! ” derken bile, Unutabilecek misin beni? |
Anılarını Yerlerden Toplayanlar Derneqi'nden dönüyorum
bir yanıp bir sönüyorum yaqmur bizi izliyor SEWGİLİM,yalnızca biz yalnızca biz bayrakları yaktık,yalnızca biz qözyası siselerine çarpıp kırılan bi ülkedeydik,sewdik sewildik we kire pasa direndik yeniden sewdalanıyorum sana bunca kaçak qünlerden sonra yaqmur bizi izliyor SEWGİLİM bir bardak yerYüzünde yeniden fırtına....! |
|
Gecenin bir yerinden geçerken gönlüm
notaları karışmış makamsız şarkılar söylüyordu içimdeki kumrular aşkın umarsız alacasına feryat figânıydı bu nidâlar bir ihtimalmiş seninle aşkımız nasıl da yanlış anladı İstanbul bile kandı..! aramızda uçuşan sevda martılarına serseri heyecanlar vurmuş delip geçmiş yüreğimi hedeften alıntı |
SENİN ARDINDAN---
Bu beden, Her gün maziden bir anı diler. Vefasız dostların hesabına, Bir "vah" ekler. Dilden kalbine, Hali perişan ümidin, Tahammülüne aciz, Bir yıpranmış şüphe düşer. Kapat gözlerini, Bir ben mahrem olsam da sana. Her adımın mahşer hesabına, Sadece ayaklar dost bu yola. Kabul görmez isyanlar, Yasak bana. Giderken, mevsim bahar diyordun. Ayrılığına üşüyorum. Bu acizlik tende değil, Bir hanede divane geziyorum. Aklım başımda değil. Hayatım, hüsran içindeyim. Doğarken annem vardı, Ölürken yalnız gideceğim. Senin ardından, Yol almak imkansız bana. Ömrünü heba etme uğruna, Bir dost sen kal bana. Feryat, şimdi yarın. Sensiz bir akşam karanlığından, Güneşli bir sabah yakaladım. Ardından çıkmak için yola; Her bir korkumu, Gün ışığına bağladım. Hayret, bende cesaret! Nefret yerine, sevgi ve merhamet. Gittiğin yeter, olduğun yerde dur, Benim için yol henüz çok uzundur. |
ENİN İÇİN BU*****
Nerelersin şimdi sen kim bilir Neler yapıyorsun Özlüyor musun beni Biliyor musun? Ben *******i gündüzleri Hep seninle konuşuyorum Uzun uzun Seni seviyorum diye haykırıyorum *******i yıldızlara Hiçbir şey umurumda değil Ne dünya ne canım Takmıyorum hiçbir şeyi Senden başka Düşünmüyorum hiç şeyi Sadece seni seni düşünüyorum Gözlerimden yaşlar süzülüyor o an Sırf senin yanında olmadığım için Ağlıyorum Sevgilim |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:49 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.