![]() |
Manolya'm
Ben bildiğin gibiyim Manolya'm Ya sen nasılsın? Değiştin mi yoksa yine aynı mısın? Söyle utanma, utanma be Manolya! Yüreğinde güller açıyor mu hala Gönül bahçen sevgi kokuyor mu? Gülebiliyor musun bana güldüğün kadar Bu ağlanılası yaşama da... Zaman zaman, dalıp dalıp gidişlerin oluyor mu Mazi, gözlerinde canlanıyor mu birdenbire? Solmaksızın yeşerdiğin günlerde ki gibi Bakışların ışıl ışıl parıldıyor mu Manolya? ... Hatırlarsın...Ortaköy'de buluşmuştuk ilk kez İki kalbin karşılıklı atışıydı küt küt. Tanıdıkça içimizde ki o eşsiz güzellikleri Farkına varmıştık kenetleneceğimizin... Ne de çabuk tutulmuştuk aşkın cazibesine Nasıl da tutuşmuştuk sevda ateşinde Mutluluğun tadına varışlarımızın Haddi hesabı yoktu değil mi Manolya? ... Kolkola yürürken, yollar bitmesin isterdim Ömrümüzü birleştirmekti hedefimiz. Yıldızlar uykuya daldığında bile Biz, usulca güneşi beklerdik... Şimdi...Arıyorum çıldırasıya bizi Şiirlerimle baştan aşağıya süslediğim seni. Bulamadıkça ağlıyorum Ağlıyorum be Manolya'm... Düşün Manolya'm düşün... Herşey değişti benden başka Bir ben değişmedim sana susadıkça Ya sen...Sen Manolya! Değiştinmi...Değişmedin mi? Yenildin mi zamana yenilmedin mi? Yeni biri girdi mi hayatına Girmediyse hiç! Bana susadın mı Manolya! Böyle susma...Susma be Manolya'm! ... ^^Ayyüzlüm'e^^ Mehmet Caner Sümengen |
Martı Çığlığı
Bir martı çığlığıdır ağzımdan çıkan adın, İçimin denizleri bütün yakamoz dolar. Ayrılık saatleri değil bu yaşadığım, Bilinmeyen bir yerde, bilinmeyen bir zaman... Mehmet Caner Sümengen |
Mevlana Gibi
Gelene git demek olmaz ki Gülene ağla denilmez ki O seni seviyorsa Ona kucak açmamak Sarılmamak yakışmaz ki... Mehmet Caner Sümengen |
Mutlu Yüzüm
Kırdığım aynalarda kalan o mutlu yüzüm Gittiğin günden beri bir an olsun gülmedi. Hasreti ezberledim, yollarda kaldı gözüm Ayrılık saatleri geçmek nedir bilmedi. Yaktığım resimlerde küllenen mutlu yüzüm Pespembe anılarda karalara bulandı. Vefasız kaderime sustuğum en son sözüm Sunduğun tüm sevdalar koynumda ki yılandı. Kördüğüm mısralarda ağlayan mutlu yüzüm Kanayan yüreğimin tükenmişlik yoluydu. Ölüme seslenişim, var mı başka çözüm Yarime hesap sorun, o da Allah kuluydu... Mehmet Caner Sümengen |
Mutsuzluğumun Güzel Mimarı
Mutsuzluğumun güzel mimarı Yıktığın bu kale gibi adam Onarılmayı bekleyen bir aşık artık... Gel! Gel de! ... Baştan aşağıya yenile beni. O sevgi dolu günlerde ki gibi Işıldayan gözlerinle bak gözlerime. Kalbimin kapısını aç, gir! İstediğin şekilde düzenle içimi. Sana teslim ettiğim sefil yüreğimi Kokusuna bayıldığın çiçeklerle donat. Yokluğundan eskimiş gönül duvarlarımı Yaşam kadar rengarenk boyat... Ellerinin yumuşaklığında kalsın yanaklarım Dudaklarının vazgeçilmez şevkatinde. Saçlarına esen rüzgarlar alsın götürsün Yalnızlığın hüzzam makamı kederini. Ve hiç te olmasın kaderde ayrılık Olmasın sensizlik Uyanınca biten rüyalardan olsun Omzuma yüklediğin deli hasretlik... Mutsuzluğumun güzel mimarı Yıktığın bu kale gibi adam Onarılmayı bekleyen bir aşık artık... Kimseye söyleyemediğim acılar besledim Pişmanlık kafesim doldu taştı. Tutsaklığında kaldım hep *******in Ezilmişliğin lanetine yenildim. Kelepçe taktığın canımın çilesini Yalan gülüşlerle süsledim. Yitirdiğim tadı buruk zamana inat Kahkahalar bile besteledim... Çocukluğuma döndüm, düşündükçe... Anneme bağlılığımı, babamın dizinde oturuşumu Evimizin önünden uzaklaşmayan uslu yanımı... Anladım ki...Aynısındayım yine... Yine sadakatim kendimden öte... Böyle işte kara sevdam Böyle işte tutkum Böyle işte böyle! Varlığına mahkum dimdik duruşum... Mutsuzluğumun güzel mimarı Yıktığın bu kale gibi adam Onarılmayı bekleyen bir aşık artık... Mehmet Caner Sümengen |
Olmayanın Bekleyişi
Gece çöker, Yakamoz çıkar, İçim aydınlanır... Ayışığına benzer yüzün, Gözümün önüne gelir... Etrafı yıldızlar kaplar, Bir soğuk başlar. Üşümem, üşümem, üşümem... Aşkın ısıtır... Aynı rıhtımda bekliyorum, Kayıklara sor beni... Oltalarda ben takılıyım, Balıklara sor beni... Mehmet Caner Sümengen |
Olmayanın Olmayan Düşü
Bir güneş doğsa; Tüm karanlıklar aydınlansa Bir ay belirse gökte; İçimin denizleri yakamoz dolsa Bir yağmur yağsa; Sele dönse,acıları silse süpürse Bir rüzgar esse; Bu can ilk kez üşümese Bir kar yağsa; Bedenimi kaplamasa Anlasam ki Ben de varım bu dünyada Anlasam ki Hiç gitmedim, aranızdayım Bir düşte böyle bitse Offf off ne olur sanki Bir düşte böyle bitse... Mehmet Caner Sümengen |
Ona Şiir Yazmak
Yanar tutuşur tüm bedenin, Ona şiir yazarım dersin. Mısraların ölüm nedenin, Yokolmak tek kararım dersin. Açar kalbinde kan gülleri, Hani benim mezarım dersin. Düşündükçe yalan günleri, Sevmekmiş hep zararım dersin. Gider bulursun bir tenha yer, Tırnağınla kazarım dersin. Adın aşka esir cengaver, Toprağa son yararım dersin... Mehmet Caner Sümengen |
Platonik
Sahiplenebilmek isterdim bir ömür seni Tutabilmek ellerinden Beni sevdiğini görebilmek gözlerinden Ve dokunabilmek isterdim hiç çekinmeden. Sarılabilmek senliliğe Doyasıya yaşamak sevgin ile Ve aşkımızı yazabilmek isterdim göklere İsterdim isterdim de Korkardım da sen istemezsin diye... Mehmet Caner Sümengen |
Renkli Hayaller
Ah anlamı kaldı mı Seni seviyorum deyişimin Hiç aklımdan çıkmıyor Ayrılmayacağız yeminimiz. Şimdi sonun başlangıcı Kaybolup kendimi bulacağım Bitti bu aşk farkındayım Ama yine de unutmayacağım! Cennette ikimiz için Bir köşe ayırdım Eski günlerde ki gibi Denize karşı oturur Renkli hayaller kurarız... ^^Ordevindeki son 40 günüm.askerliği bitirdim sayılır.Ama aşkım bitmedi...Bu şiir aslında dün elime gitarı alıp yaptığım bir şarkım.Asker arkadaşlar beğendi umarım sizlerde beğenirsiniz dostlarım...Ayyüzlüm bu şarkı dinleyemeyecek olsan da sanaydı...^^ Mehmet Caner Sümengen |
Rüzgar Gibi Geçti
Gönül denizimden giden gemiye Biletini alan bir aşksın artık. Bu zamansız veda bilmem ne diye Seni, benden çalan bir aşksın artık. Gece, gözlerinsiz zindan karası Gündüz, yokluğunda ömür yarası Seven, ayrılığa gelir mi razı? Hülyalara salan bir aşksın artık. Zoru başarmaktı hani gayemiz Leyla ile Mecnun bizim payemiz Kirletildik ama kalbimiz temiz Yağmalanmış, talan bir aşksın artık. Kader böyle dedim, çocuk kandırdım Kısmet değilmişmiş bile sandırdım Oysa farkındayım, affet çok kırdım! Yaşam kadar yalan bir aşksın artık. Para biriktirip evlenecektik Gelin, damat olup evlenecektik Rüzgar gibi geçti, hep acı çektik Şiirlerde kalan bir aşksın artık... Mehmet Caner Sümengen |
Sana Ulaşmak İçin
Ceylan bakışlı, nadir güzelim Tek varlığımsın, yazımsın yazım. Hayran oluşum asilliğinden Allah'tan sonra, aşkımsın aşkım. Sana ulaşmak için Haykırışım. Sana ulaşmak için Çırpınışım. Sana yanmak için, sana kanmak için Seni sevişim. Ve sana tapmak için Ölüp bitişim. Yarim güler yüzlüm Yarim, içim dışım Yarim, özüm gözüm Yarim, hakikatim... Mehmet Caner Sümengen |
Sarhoşun Bahtı
Kırılmış bir şarap kadehinin hüznüdür Ellerine dokunamayışım Ve o şarabı içemeyen sarhoşun bahtıdır Yalnızlığım... Mehmet Caner Sümengen |
Sen Bana Yetersin
Gün gelir, kendimi boşlukta bulursam Ne hale düştüm diye, üzülmem asla Aşk benimledir, bilirim, ayrılmaz yürekten Sen de varsan ah bu bana yeter. Hazırım, her türlü hüzüne, kedere Farketmez, Azrail de canımı alsa Aşk benimledir, bilirim, ayrılmaz ecellen Sen de varsan ahh bu bana yeter. Param pulum olmasa bile Dünya malım kalmasa bile Yıkılsam da birtanem yine Ömrümce sen bana yetersin. Gözbebebiğim, içten sevgimsin Hakikatim, düşlerimsin Herşeyi boş verdim uğruna Yalnız sen, sen bana yetersin... Mehmet Caner Sümengen |
Sen Beni Sevmelisin
Rüzgara karşı yürürsen koşmayı öğrenirsin Yar sen beni seversen sevmeyi öğrenirsin Üstüne üstüne git zorun kazanan sen olursun Yar beni sen seversen sevmeyi öğrenirsin Dağlar baktıkça yücelir Gönlüm sevdikçe Yar sen beni sevmelisin Gönlüm çok yüce... Mehmet Caner Sümengen |
Sen Gittin Arkadaş
Sen gittin arkadaş Beni burada bıraktın. Oysa gitmemeliydin böyle Böylesi yakışmadı sana Hem çok vakitsiz oldu, hem de habersiz Bu yaptığın ihanettir arkadaşlığımıza. Neler yaşayacaktık Adını anlamsızlık silsilesi taktığım bu dünyada Neler görecektik kimbilir, gitmeseydin böyle. Acılarını omzuma yükleseydin İnan gıkım çıkmaz taşırdım tonlarcasını Acılarını acım sayardım be arkadaş. Sevinçlerimizi gülücükler masasına döktüğümüz gibi Ne vardı sanki ağlasaydıkta birlikte. Neden gittin arkadaş Neden bu candostunu sonsuz üzdün. Yoksun diye günlerce ağladım Hani bir gün telefon açıp ağlamıştımda, inanmamıştın ya Şaka yaptığımı sanmıştın ya İşte öyle hüngür hüngür ağladım. Telefona elim uzandığında, artık hep yalnızlığım aklıma geliyor. Günlerce düşündüm yaşamı, ölümü Kısacası dünü, bugünü, yarını Yaşamak güzel şey arkadaş İnan yaşamak güzel şey Ölüm vakti gelince, adını ecel takmışlar, duymadın mı hiç Senin ki düpedüz delilik arkadaş Senin ki adı intihar, adı batsın, keşke yapmasaydın. Şimdi ne içtiğim suyun tadı var sensiz Ne de yediğim bir dilim ekmeğin Yaşıyorum yaşamasına ya Yarımım yarım be arkadaş... Mehmet Caner Sümengen |
Sen Olacaksın
Bazen sonumu düşünüyorum da Ne olabilir ki benim sonum Besbelli, benim sonum sen olacaksın Aldığım nefes, vediğim nefes hep seninle Benim son nefesimde de, sen olacaksın! ... Mehmet Caner Sümengen |
Senden Sonraki Hayat
Bir yol göster, unutabilmem için seni Ya da; Bir ışık tut, göreyim o güzel yüzünü... Gittiğin günden beri *******deyim, karanlığım *******ce adını sayıkladım duymadın Bir ışık tut, aydınlığa adım atayım... Şiirler yazıyorum acıları heceleyerek... Mutsuzluğun resimlerini çiziyor Yalnızlık türküleri söylüyorum. Ve içimde kalan son umut tanecikleriyle Dualar ediyorum dönmen için Ve de vefasızlığına inat Sen terketsen de odamızı, ben bir an olsun bırakıp gitmiyorum... Zindanlardan farksız yokluğunda odamız Odamız keder dolu, odamız suskun, odamız öyle sarhoş Odamız sanki cehennemin dünya şubesi... Böyle olsun istemezdin, bilirim... Bilirim ki hesapsız, düşüncesiz, tutarsız gittin. Yoksa ne ölümlere yollayacak bir yürek var sende Ne de karşılıksız, sınırsız sevecek bir yürek! Bilirim...Gerçekten sevemezsin sen hiç! Oysa ben, ben hep delice sevdim! Yanımda, kanımda, canımda ol yeterliydi. Yeterliydi, bir gülüşünün gözündeki parıltısı Yeterliydi, gönül çeşmenden akan sevgi damlacıkları Yeterliydi doyasıya yaşanmışlığın, aynı yastığı paylaşımın. Sana dünyaları veremezdim ama Dünyaları da bana verseler, sana değişmezdim... Şimdi ah edip vah etsem de çok geç Almış başını yürümüş ömrümüzün hırsızı zaman. Tüm adımlarımı atsam da geriye doğru, inançla Kavuşmaz, varamaz, uzak kalmış bize vuslat. Yitirdiğim yarisin bitmeyecek sevdamın Gençliğimi harcadığım bu yolun çıkmazısın... Aç, susuz, tek başına, garip yaşamak Ağlamak, yalvarmak, kanamak İşte bu, benim için, senden sonraki hayat... Bir yol göster, unutabilmem için seni Ya da; Ya da! Bir ışık tut, tutayım ellerini... Mehmet Caner Sümengen |
Seni Aklıma Takarsam
Git peşimden İstemiyorum kimseyi sevmek Bıktım bu dünyadan Boş geliyor bana herşey... Düş yakamdan Vazgeç kendin için Vazgeç, vazgeç, vazgeç benden... Seni aklıma takarsam Kurtulamazsın vallahi O gözlerine bakarsam Aşık olursun billahi... Seni aklıma takarsam Kurtulamazsın vallahi Çapkın bir gülüş atarsam Aşık olursun billahi... Mehmet Caner Sümengen |
Seni Sevdim Diye
Seni sevdim diye Acı çekmem mi gerek Şeytan ortağın mı ne Her an ağlıyorum... Mehmet Caner Sümengen |
Senin Yüzünden Unuttum Seni
Gelmedin ki hiç Görmedin beni Yıllar geçti yar sormadın halimi Senin yüzünden unuttum seni Aynı şehrin içindeyiz,aramıyorsun Ayrı gayrı mı düştük de bulamıyorsun Artık döneceksen dönme Vazgeçtim sevdandan,başıma bela bu sevdan. Mehmet Caner Sümengen |
Senli Bir Akşamüstü
Çocuk olmam mı yoksa hiç karşında olamamam mıydı Seni bana karşı birşeyler hissettirmeye yönlendirmeyen Bir bardak kola ve bir bardak çayın savaşıydı bu belki de. Konuştukça güzelleşen insan diye biri varsa,o sensin değil mi Ve gözlerinin içi gülen Ve düşlerinde düşlerimin kokusunu aldığım çiçek. Masanın üstüne dökülen gözyaşların İçimde saklı kalmış ağlayışın antrakt görüntüsüydü. Gözlerinin içine dalıp,yaptığım en uzun yolculuğun ismi,bir akşamüstü Gül Pastanesi'nde buluşmak. Ben ben olmazsam olmaz deyişine bakıp gülüşüm Haklı bulduğum bir yenilginin,hazmedilemeyip susuşuydu. Yaşamı sorgulamak,o masada yapılacak en son şeydi ve biz yaptık Biz bıraksaydık kendimizi kendimize neler yapmazdık. Terkedilişinin burukluğunu iliklerimde hissedeceğimi hiç düşünmezliğin verdiği ızdırap Pişman olmuş bir sevgi gösterisinin domates yağmuruna tutulması Bilmem kaç perdeli oyunun perdelerinin sonsuza kadar kapatılması. Hiç uyanıkken rüya görür müsün,ben gördüm Seninleydim,sensizdim. Kalkmam gerekli diye bir intihar ültimatomu Ayaklarımın üstünde duramayışımın canlı yayından sana bağlanışı Keşke hep sürseydi derken araya giren reklamlar Hesabı ödemeye giden kahramanın alamadığı nişanın yerine yapılmış bir teselli Bir daha ki görüşmemizde hesabı ben öderim. Görüşeceğiz yani,yani ölmeyeceksin hayatımın trajedisinde Varım olacaksın,aradığımda bulabileceğim. Kapının önüne çıkış merasimi Kitap almaya gidişinin kültürel baskısı Okumadığım aşk romanlarının üstüme gelişi Bildiğim tüm şiirlerin canımı kurtarışı Parası olmayan kitapçının sana yapmayı en başta istediğim cesaret edemediğim jestte rol kapışı Biraz kızmışlığın,geçmiş doğumgünü hediyeni zamansız buluşun Unutturuşum. Yol ayrımına gelmiş iki kişinin bilindik gözüken ama aslında belkide ilk defa böyle içten son konuşması Sorularla kurtarılmaya çalışılan,kimbilir çalınmaya çalışılan bir sevgi kapatisesi Gitgide uzaklaşışımız garip tebessümlerle Senin ışıldayan bakışların Benim ayışığında tutulmuş profilim Birşeyler konuşup biraz daha birlikte olmak isteyişim Beceremeyişim Gevezeliğimin başımı ağrıttığı monoloğum İyi akşamlar diyemeyiş. Ansızın kaçış. Bayramdan sonra görüşürüz değil mi Bekleyeceğim... Mehmet Caner Sümengen |
Sevgi Suçlusu
Seni deniz aldı benim yanımdan O gemi götürdü ansızın burdan Uzaklara gidip dönmedin aman Ben buna herhalde fazla dayanmam. Gelmezsin bir daha unutursun can Olmuştum halbuki aşkından yanan Sense anlamadın halim çok yaman Gelecek günlerde yalnız kalamam. Sadece bil şunu yedim kurşunu Sonumu getirdin sevgi suçlusu... Mehmet Caner Sümengen |
Sırra Kadem Bastın Gittin
Sııra kadem bastın gittin, Neyler gönlüm söyle neyler? Kaynamadan taştın bittin, Eyler mevlam öyle eyler, Sonumuzu böyle eyler... Fazla sürmez sensin ömür, Dertten verem olurum ben... Azrail'im alsın emir, Kalmaz zerrem, ölürüm ben! ... Hayra eren rüyalarda, Nasibimi alamadım. Vuslat dolu dünyalarda, Yoksun diye kalamadım. Huzur veren dualarda, Bir gün sana rastlamadım... Fazla sürmez sensin ömür, Dertten verem olurum ben... Azrail'im alsın emir, Kalmaz zerrem, ölürüm ben! ... Mehmet Caner Sümengen |
Son Adımlar
Umutsuzluk denizinde bir başıma yüzüyorum Hatırlayıp ikimizi ben kendimi üzüyorum. Mutsuzluğun seferinde pir olmuşum geziyorum Adım adım mazimizi sen istedin eziyorum... Mehmet Caner Sümengen |
Son Kez Göremeyiş
Yangınlardan çıktım senin için Üstüme kandan yağmurlar yağdı İstanbul cehenneme dönmüştü Gittiğin o gün Seni son kez göremedim... Mehmet Caner Sümengen |
Sonu Boşluk Arkadaşım
Bir bütünü ayırmak zordur bilirsin Kopamaz kendiliğinden hiçbir bağ Tertemiz ruhun özgür diye Sana bu hakkı kimse vermemişti Geride kalanlar acı içinde Ne istedin gülen gözlerin masumiyetinden Zoru başarmak amacın olmalıydı Yaşamak gibisi var mı be Hepimiz yorgunuz tek sen değil Ama sarılıyoruz sıkı sıkı hayata Vazgeçenlerden olmak bize yakışmaz Ne olur dön çık o topraktan Hani boyun benden uzundu Yalanını ortaya çıktı bak yukardayım Mutlu musun ağlıyorum Sonu boşluk arkadaşım... Mehmet Caner Sümengen |
Sonu Ölüm Aşk
Bu aşkın sağı ölüm Bu aşkın solu ölüm Yok hiçbir çare Bu aşkın sonu ölüm... Mehmet Caner Sümengen |
Sus Papatya...
Sorduğum her sorunun bir cevabı olmalı Seviyor-sevmiyormuş, ne çıkar ki papatya Yeter ki o söylesin, seviyorum ben desin Sana hiç güvenmem, sen işine bak papatya. Elime aldığımda misler gibi kok yeter Bu kalbim kalpsizleri zaten siler, yok eder Dertlerim bini aşkın, inan halim çok beter Bana hiç görünme, dost değiliz biz papatya. Yalana itirazım, yalanlardan yarsızım Kötüdür iftiralı yılan kadar yalnızım Roma'yı Neon değil sanki kendim yakmışım Ona göre hesap ver ya da sus! Sus papatya... Mehmet Caner Sümengen |
Şehrimden Şehrine
Şehrimden şehrine, bitmez yollar var Gönlümden gönlüne, sevgim varsın yar Belki bir gün seni görürüm diye İçimde saklanmış, sonsuz umutlar. Ömrümü ömrüne, ekle desem az Kalbimi kalbine, kölen diye yaz Belki bir gün seni görürüm diye Ölüme koşsam da, canım acımaz. Uzaktan uzağa, aşka kandım ben Açıktan açığa, sana yandım ben Belki bir gün seni görürüm diye Leyla'sız Mecnun'u kendim sandım ben... Mehmet Caner Sümengen |
Şekerim
Tadım tuzum kalmadı desem Neye yarar, geri dönmezsin Bu ayrılık hakkım değildi Anlamadın hislerimi hiç. Çok sevmiştim, çok istemiştim Yok demiştin, yok bende kalp yok Çok sevmiştim, çok istemiştim Yok demiştin, yok sende kalp yok. Şekerim şekerim şekerim Sensiz bir hayatı ben nasıl çekerim Şekerim şekerim şekerim Ah canım, gülüm bile diyemediğim. Yere göğe sığmıyor aşkın Unutmamı sakın bekleme Sana ait geçen her anım Anlamadın hislerimi hiç... Mehmet Caner Sümengen |
Şimdi Çok Uzaklardasın
Şimdi çok uzaklardasın, sesini duyamayacağım kadar Gittiğin o günden sonra ben, kulaklarıma küstüm Meğer nasılda severmişim, seni dinlemeyi Şimdi çok uzaklardasın, yüzünü göremeyeceğim kadar Rüyalarıma girsende, uyuyabildiğim nadir *******de Yetmiyor birtanem, alabildiğince bakamıyorum sana Yaz aşkım, yağmurlar yağıyor, İstanbul'un kaldırımlarına Hiç ayak basmadığın bu şehir, hasretinden ağlıyor Şimdi çok uzaklardasın, içime esen her rüzgarda yanımdasın Yalnızlığın sarhoşluğunda, içtiğim şarabım, rakımsın Yere düşmüş, kırılmış kalbimin, sağlam kalmış yanısın Yaz aşkım, kar taneleri düşüyor saçıma, avuçlarıma Yokluğunla yaşlanmış yüreğim ağlıyor, üşüyor Mehmet Caner Sümengen |
Şimdi Yaşardım
Zor yıllardı yaşadığım, Tek başıma aşamadım, Ahh! Yanımda sen olsaydın, Şimdi burdaydım, Şimdi ben vardım, Şimdi yaşardım... Oysa! Hüzün verdin yar ömrüme, Attım kendimi ölüme, Gökte yıldızlar şahidim, Sana seslendim, Gurban dön! dedim, Son nefesimde... Mehmet Caner Sümengen |
Terzi Olsam
Terzi olsam... Elime iğne ipliği alır, Aşkınla yırtılan yüreğimi dikerdim. Gözlerimden gözyaşlarım dinsin diye, Yamalar yapar, Üstüne bir kördüğüm eklerdim... Mehmet Caner Sümengen |
Tiyatral Aşk
Aşk; Yoksul tiyatronun eskiyen perdesinin, Ardında ağlayan o maske takmış yüzlerdir. Seyirci toplamayan, yenilmiş her oyunda, Sahneyi delip geçen, deli eden rüzgardır... Mehmet Caner Sümengen |
Ufo Deyip Geçmeyin
Ufo deyip geçmeyin, onun da gururu var Kimbilir belki bizden büyük bir yüreği var Uçuyormuş göklerde duyanı, göreni var Güzel mi sanki herkes, iyisi kötüsü var Ufo deyip geçmeyin, onların ne suçu var... Ufo deyip geçmeyin, ona da değer verin Üşüyor olabilir birazcık ısı verin Tanımıyor insanı, anlayıp hakta verin Takmayın kafanıza, korkmayın siz boş verin Ufo deyip geçmeyin, onlara sevgi verin... Mehmet Caner Sümengen |
Unutulmuyorsun
Soldum bir gül gibi, Hüzün oldum da, Doldum, taştım kalbe, Acı verdim hep kendime... Yandım yar aşkından, Bittim, eridim, Kandım yalanlarına, Çok seviyorum demiştin... Şimdi kimbilir ne kadar mutlusun, Hangi barlarda gülüp oynuyorsun, Unuttun beni, unutulmuyorsun, İşte sen bunu hiç, hiç bilmiyorsun... Mehmet Caner Sümengen |
Unuturum
Artık çok geç giden dönmezmiş O gelmeyecek Onca acı çeksem ölsem bitsem de O bilmeyecek Umut etmek neye yarar Onun umrunda değilsem Yaşattığı büyük aşkı elbet bir gün unuturum Unuturum unuturum Yüreğim ile yazdığım şiirleri teker teker yakıp yırtıp unuturum Unuturum unuturum Sevgi ekip büyüttüğüm çiçekleri Sonsuz olan emeğimi unuturum... Mehmet Caner Sümengen |
Ustura Kesiği
Bir ustura kesiği kadar Sert, derin ve acı verici oldu gidişin... Saçlarına taktığın o pembe toka gibi Kolay çıkar sanma yüreğimden bu yara! ... Mehmet Caner Sümengen |
Uyandırmayın
Bugünlerde çok düşünceliyim Bugünlerde aklım bir yerlerde Aşık mıyım ben neyim Esiri miyim kalbimin. Gerçeklerle alakam yok Cebimde beş kuruş param yok. O kumralla kumsallarda Toz pembe hayallerdeyim. Gerçeklerle alakam yok Altımda son model arabam yok O kumralla kumsallarda Renkli rüyalardayım. Dokunmayın uyadırmayın Gördüğüm her rüya yanıma kar kalsın Deliler gibi ona yanmışım Uyandırmayın... Mehmet Caner Sümengen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:49 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.