![]() |
Keşke Sevseydin
sensiz sabahın güneşi doğmaz gidince ayrılık hançeri batar yüreğim sinsice yer bitirir bedeni sensiz bu sancı ne olur sev be yeter güzelim bin bir umutla beklerken yarını bu günüm oldu ama yarınım olacak mı yüreğim alevden kurtulacak mı ne olur sev yeter çektirme çile beklerim bir sabah belki gelirsin acımı gözlerinle benden çekersin hani bir gün olur ya beni seversin beklerim umutlarım bir çınar gibi sensiz günlerim acıyla dolu aşkın sardı beki yandı kül oldu bu kadar severken nerdeydin deme seni bu kalbime Allah ım soktu isyan edemem ben gelmesen bile canımı veremem bana hediye sensiz gündüz bile dönse geceye tek dileyim mutlu ol beni düşünme yıllar sana acımaz kanma yarına bu güne şükür et bakma ardına yaradanım korusun seni orada git ama gidince beni unutma bir zavallı de garipti de sevmişti beni sevemedim de şimdi ruhu gidip ölüp gitti de yine bir yüreği var küle dönse de bir gün görmeden deli olurken ellere gidince nasıl yanarım ama sen gideceksin bunu bilirim yeter ki sen mutlu ol her şeye razıyım uğur çakmak Uğur Çakmak |
Kıyamet
Gün Gündür Kimisine düğün kimisine ölümdür Gün o gün dür gün bu gündür Sizin için düğündür benim Ölüm yıl dönümümdür Sizde neşe vardır bu gün Biz de ise yas O gün vardır büyük bir gün O gün herkesin doğası aynıdır O gün den öte gün yoktur O gün son gündür Kimisine ebedi düğün Kimisine ne ölüm ne düğün! ! ! Uğur Çakmak |
Kıyametim
Seni sevdiğim gündü kıyametim Yerlere battım sayende çok ezildim Yürürken bile seni sayıklar gezerdim Yollar dan bile bana bin beddua sezerdim Seni sevdiğim gündü kıyametim Dünya üstüme gelmeye başladı önce Sonra sel oldu göz pınarlarım Görsen sanırdın Dicle Bulutlar kayboldu Simsiyah bir perde indi gözlerime Göremiyordum ne oluyordu diye Ama gözlerim görmese de Sen vardın hayalimde Şimdi yanımda olsa diyordum Bu kötü günümde ellerimden tutsa Önümde bir çukur varmış nerdeyse düşecektim Melekler tuttu ellerimden sen olmadığın anda Ben seni bekliyorken gönlümün sarayına Şimdi bir harabeyim gel bak sakın utanma Acılara gömüldüm gözlerin tek hatıra Nereden gördün deme Gönül gözüm bağrımda O seni her gün görür olmasan da burada İsmini söylemeye dilim varmıyor anla Birden toprak yarılır durduramam o anda Utanır söyleyemem melekler varken burda Ama onlarda biliyor seni Soruyorlar bazen bana Bunca şey onun için mi? Deymez dedirtmiyorum onlara Çünkü doydum bu lafa… Artık gelmeyeceksen bakıp durma bu cana Bak harabeye döndüm seni sevdiğim anda İster sev ister sevme şu kelimeyi duy da Sevene canım feda sevmeyene elveda Uğur Çakmak Uğur Çakmak |
La İlahe İllallah
Zikrediyor dağlar taşlar Durmaz akar gözden yaşlar Söyleyince gitti başlar Hak la ilahe illallah Uhud ta bir Allah dedi Üç bin melek gökten indi İbrahim sorunca ona Yaradan ımız bir dedi Allah, Allah Sen hep birdin Bize kol kanat gerdin La ilahe illallah dedim Cennetine bende girdim Ben seni zikredip dursam Cennetinden nasib alsam Ağlayarak sana koşsam Hak la ilale illallah Söz: Uğur ÇAKMAK Beste:Uğur ÇAKMAK Uğur Çakmak |
Kimsesiz
Bu yaşta bu hastalığa Düşmüş yavrum yataklara Anası yok babası da Hasta hane kollarında Işıl, ışıl parıldıyor Baksana şu gözlerine Allah cennet i vad etti Elinden tutsan bir kere Sordum ismi Muhammet miş Okumayı çok severmiş Ağlamaktan gözü şişmiş Boynunu büktü yerlere Yanında bir çocuk yatar Anası hep ona bakar Garibimin boynu yerde Çilesine çile katar Bayıldı düştü yerlere Her kez koşuştu üstüne Yavrum yanıyor biçare Ayılamaz oldu niye Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Mahare
Sesini duyunca kelimeler doluşur gönlüme Ve bir, bir anlatmak ister Aslında hepsi bahane Gönlüm seni ister senden şahane Bir aşk tebessümü yollasan yüreğime bir tane Gülmek sana yakışıyor gül sen gülmek ikame Uçurumlara yollar gözlerin beni çare Ruhum çıkar bedenden çıkmakta bir mahire Uykusuz gözler seni arar göz bebeğinde Sanki bir yastık gibi bu kaya sen hayalimde Ben sana aşık oldum sen se başka birine Yetmez ki kelimeler aşka nefret girince Anne sıcaklığıydın sen bu yanan gönlümde İstersen hiç ilgilenme zalim olsan ne çare Zaten gönlüm yaralı aç elinden biçare Bir de sen vur el gibi Eksiğin yok onlardan Yemin olsun ki sana el gibi vur bir kere Senin vurduğun yerde Döner bir lalezare… Uğur Çakmak |
Mahşer
Burası büyük bir yer Kaç asırdır değişmeyen düzen Bu yer kimleri aldı yedi Kimleri ebedi saadete erdirdi Bu yerde ne bayramlar edildi Ne kabirler eşildi Bu yerin ne sahipleri oldu Sonun da kendiside bu servete Dahil oldu Ne yapılar gördü bu yer ne depremler Kaç kere oldu bir sahipsize mezar Bu yerde o gün o yer de olacak O yer o gün kurulacak ve o yerin üstüne ne yapılar kurulacak ve o yerdekiler nelere şahit olacak o yer çok büyük bir yer o yer ise mahşer...! Uğur Çakmak |
Meğer Dertleri Başlarındaki Örtüymüş (Baş Örtüsü)
Bir ağlama sesi geliyor yakınlardan bir yerden Ne ola… Dönüp bakıyorum Tam oradan derken Her yerden geliyor bulamıyorum Uzaklardan bir yakarış gidiyor yukarılara Sanki bir beddua Başı türbanlı bir kadın Yasakmış okumak onlara meğer dertleri başlarındaki örtüymüş Ama onun derdi değil Uğraşanların derdi sadece o bez parçasıymış İnsan hakları ihlali değilmiş Uğraşanlara göre okullara girememeleri Avrupa birliği yasalarıymış Öyle duymuş Öyle okumuş Devletle anlaşamamış Boynu bükük kalkmış masadan Dönmüş yuvasına Anlatırken gözlerdeki pınarı durdurmaya çalışıyormuş ama anlamamışlar okuyamamış derslerden her yerden ayrı kalmışlar aynı büyüyemiyoruz diyenler gibi onlar geri kaldıkça ülke geri kalıyor anlamayanlar gibi... Uğur Çakmak |
Meleğine
köy kokusunda tattım ben aşkı bir meşe ağacının gölgesinde hayal ettim seni toprak kadar sevip yağmur gibi hasret kaldım sana aşkımı dallarına asmak geldi içimden bir umuttun benim için dağ kentlerinde bir mezar kadar yalnızdım bu kentte üstüne taşlar koyulmuş ve hayata küstürülmüş bir mezardım gönlünde ağlamayı bulutlardan ödünç aldığımın dan beri kuraklık yaşar gönlümün çölleri seni sevmek için dünyaya geldiğim den beri aynı sen kokuyordu yıkık kentin gülleri ağlamak bile tebessüm verirken dudaklarıma bir türlü kıramadım kıyamadım hatırına acı çekmeyi sevdim sen yokken gönlümde zaten ne zaman vardım ki bu gönlünde seni aradığımda göz bebeklerimde hemen bir damla indi meleğimin önüne acaba sever miydin açılsam gönlünün derinliklerine acaba özler miydin beni sevsen bir kere yalandanda olsa keşke sevseydin bir kere yıldızlara seni yazardı gönlüm uçarcasına bir kez olsun sevseydin beni delicesine bakışlarında bir buse konar kalp derinliklerime belkide hayalinle yaşar yıkık kentli bu uğur meleğine… uğur çakmak Uğur Çakmak |
Merhamet Et Yarabbi
Sırtımda yüküm ağır Kulak kelama sağır Günahım çok mahşerinde Soruşturma yarabbi Yanacağım narında Belki Arafat ın da Şükretmedim bir defa Affet beni yarabbi Hep günaha dalarım Bilmem kaç kez anarım Gazabından korkarım Merhamet et yarabbi Yalan söyler gezerim Çıkar görsem giderim Kabir de ne ederim Sıkma beni yarabbi Uğur Çakmak |
Milyonlarca Kulundan Tek Birini İstedim
milyonlarca kulunun arasından sadece birini sevdim onuda çok gördün yalan dünya hakkım değilmiydi benimde sevmek, sevilmek gülmek yasakmıydı bana dünyada içim kan ağlıyor her haykırışta. Artık sevmiyorum bekleme desemde yürek dayanmıyor bu acıya yiyip bitirsemde ömrümü bu yolda gençliğim gitsede uğrunda son nefesimi versemde bu yolunda bir umut diye bekleyeceğim yollarda belki gideceğim son durağa sokaklarda belki anlayacak beni sonunda neye yarar bu garip öldükten sonra uğrunda sen hiç sevmedin ki beni her fırsatta aldatıp kandırdın beni söylesene bana neyi değiştireceksin artık çok geç herşey için değiştiremezsin artık hiç bir şeyi sen değiştirdiğin sevgililerin gibi.... Uğur Çakmak |
Münafıksın
Münafıksın, münafıksın Günahkarsın yalancısın Kimi zaman hak yolunda Çoğu zaman ziyandasın aklın almayacak ben ne yaptım diyeceksin belki yatağında belki koltuğunda dönüp sana haykıracak Münafık sın yalancısın Ziyandasın kumardasın Bir çıkar sağlamak için Abdezsiz namazlardasın Abımdı kardeşim dersin Arkadan gıybet edersin Yardıma muhtaç görünce Görmemezlikten gelirsin Uğur Çakmak |
Mizan! ! !
ilk insandır adem a.s Allah öğretti ona eşyaların adını Ve nice bilimleri Bizler Allah ın bize öğrettiğinden başka bir şey bilmiyoruz Rahman dan öğrendik hesabı kitabı Ve gerçek hesap onundur Bizler bize sunulanı aldık ve ne hesaplarla yaratıldık Ve hesaplarla kolaylaştırdık hayatı Bazen matematik de Bazen de bir meslek de Ve bilmeden veya bilerek bir hesaplar İçerisin de hesabını tutmadan,bilmeden bir hesaba yaklaştığımızın Gafil bulunduk bir hesabın için de yeni doğmuş bebek gibi baka kaldık hayata ve böyle oldu çoğu zaman unutma ki kimse kimsenin hesabın dan sorumlu değildir kendi bacağın dan asılır insan en büyük hesap Allah a verilecektir ve hesap tutulan terazinin adı Mizan! ! ! Uğur Çakmak |
Nasıl Dayanacağım Bilmiyorum
Belki takılır gözlerin gözlerime Elveda diyebilecek misin bana Bin hançer yarası açarken uzaklardan yüreğime Nasıl dayanacağım bilmiyorum Belki hak istersin hakkını helal et dersin Yola ilk adımı atınca yüreğimi ezersin Belki her adında beni hayal edersin Nasıl dayanacağım bilmiyorum Oralara varınca beni özler misin Orada bir garip var nasıl der misin Sevmediği birini özleyebilir misin Nasıl dayanacağım bilmiyorum Kefenlere sarılıp omuzlarda gitsem Son durağa gelip ineceğim desem Kabire girince seni görmesem Nasıl dayanacağım bilmiyorum Uğur Çakmak |
Ne Dersin Ey Adem Oğlu
Ne der sin ey adem oğlu Şeytandır şeytanın dostu Bir gün o Azrail gelip Der sana zamanın doldu Zaman geçer durdu mu hiç Yarın gelmez oldu mu hiç Yalan bu dünya da bir hiç Bırak şeytanı hakka dön Don Allah a kulpundan tut Korkma sakın yoktur kopuk Huzuruna yıkık dökük Gitme de sen Allah,Allah Yak yüreğin Allah tan kork Olsun şeytan sana soğuk Sevap amelinde donuk Olmadan de Allah, Allah Allahım şükürler olsun Yer gök hamd ın ile dolsun Melekler hayranın olsun Dön sen Allah diye, diye Uğur Çakmak |
Nede Hoş
sevmeyi ne de güzel yaratmışsın allahım sevgiliyi aşk derdime derman kılman ne de hoş... bir deniz kıyısında kumlara oturup dalga şırıltısında güneş parıltısında kuşlar cıvıltısında aşkı tatmak ne de hoş... evet inanıyorum yalan dünya nede boş... Uğur Çakmak |
Nefretini Sileceğim
bıraktın beni bana yaşıyorum yana, yana aşkın beni mapus etti yüreğimde dört duvara yaşıyor sanma sakın bir ahım var dinle sakın yataklara düş hiç kalkma hep etrafına dön bakın yüreğimde olanları sığdıramam bu kağıda rabbim benim gibi etsin seviyorsan benden başka ağlayamam gururumdan kaçamadım girdabından duvarlara yumruğumdan nefretini sileceğim Uğur Çakmak |
Nişan Yüzüğümüzü
Gönlümde saklıyorum O güzel günümüzü Ben hala çıkartmadım Nişan yüzüğümüzü Sen fırlatıp ta attın Nişan yüzüğümüzü Onlar hala bekliyor Bizim düğünümüzü Dolaşırdık el ele Bakmazdık ardımıza Kara kediler gibi Girdiler aramıza Ayırdı bizi felek Bakmadı aşkımıza Gelip ortak olmadı Bitmeyen kahrımıza Şimdi başka ellerde Başka eller mi tuttun Duydum düğünün varmış Yar ne çabuk unuttun Kalbimden silemezdin Güzel yeminler idi Beni seneler değil Senin hasretin yedi Ben alıştım dertlere Düğünü yap çabuk ol Kahırım dan ölsem de Yeter ki sen mutlu ol… |
Onu Beni Sevebilmen İçin Sevmedim
Onu senin için sevmedim Ümitlerimi onunla paylaştım Ona seni söylemeye dilim varmadı Seni sevdiğim için onu sevdiğimi sanmasın diye senden bahsetmedim ona Duyurmadım ismini Kırılır korkusuyla hep korkuyla baktım gözlerine Hayatı duyurmak istedim kalp derinliklerine…. onu senin için sevmedim o bana senden daha sevgiliydi aslında senden çok sevdim onu kırık umutlarım olduğunda paylaştım onunla bazen yanlışlıklar girdabında dönerken o koştu imdadıma benim seni sevdiğim gibi sevdi beni onu senin için sevmedim bırakmadım hayatın elinde onu tutup çıkartmak istedim bu hayat yokuşunda bu hayat yokuşunda bir kulp uzattım kopmayan sonra o kulpu hakkın kulpu ile birleştirdim sonra bıraktım artık anlaya bilirdi hayatı duya bilirdi bir yetim feryadı üşüye bilirdi bir garip üşüyorken ona da o sızı vursun diye onu beni sevebilmen için sevmedim beni her gün perişan etmen için sevmedim beni her gün ateşlere atman için sevmedim beni her gün yalnızlıklara batırman için sevmedim beni yanlışlara batırman için sevmedim ben seni Allah için sevdim… uğur çakmak Uğur Çakmak |
Onu Sevmiş Dediler
Bu gün her kez e seni sevdiğimi söyledim Sır olan ismini saklayarak gönlümde Yıldızlardan başlayıp dünyayı dolaştım kendimce Dert tiryakisiyim dedim Boş ver geçer dediler Yıkılıyorum dedim Elim bırak dediler Akıl almıyor dedim Daha gençsin dediler Ben aşık oldum dedim Birden eyvah dediler Çok seviyorum dedim Geç kalmışız dediler O hiç sevmiyor dedim Unutursun dediler Ben yanıyorum dedim Arşı ala indiler Yandığımı gördüler Cehennem az dediler Dostlarımla dertleştim Halin vahim dediler Yıldızlara haykırdım Işığımı kestiler Seni güneşe sordum Daha doğmaz dediler Ben aşık oldum dedim Sen delisin dediler Aşık delidir dedim Saçmalama dediler Bağrımda yanan seni Söndürelim dediler Ben izin vermeyince Bırakıp terk ettiler Bir başıma kalınca Kadehi sevdirdiler Kim görse artık beni Viranedir dediler Kimseler kalmayınca Kadehlerle dertleştim Sordum cam şişelere Neden böyle ettiler Ben onları severdim Terk edipte gittiler Bir hayırsızı sevdim Sevmeden hep sevdiler Kadehler dile geldi Sen aşıksın dediler Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Oğlum Asker Oldu Bakın Komşular
Oğlum asker oldu bakın komşular Bizi korumak için gidiyor şimdi Yüreğim bir kuş uçacak sanki Oğlum asker oldu bakın komşular Git yavrum git yüreğim yansın Sende bizim gibi şehit evladısın Ben onu bunca yıl bu vatanda büyüttüm Yavrum asker oldu bakın komşular Gidiyorsun yavrum belki geri dönmezsin O asker tugayında garip türkü söylersin Kafire boyun eğme bu hakkıma girersin Yiğidim asker oldu bakın komşular Tam yirmi sene oldu hep gözümün önünde Tığ gibi delikanlı yolluyorum sizlere Utanma yavrucuğum aç kaldığında söyle Yetimim asker oldu bakın komşular Orada kızarlarsa sende onlara kızma Benim gibi kaç ana yolladı bu amaçta Yüreğim alevlendi tıkandım bu yamaçta Evladım asker oldu bakın komşular Elim başımda her gün gözyaşları dökerim Yavrum unuttu sanma seni hayal ederim Keşke gücüm yetseydi koşar sana gelirim Bu vatan hepimizin nasıl sitem ederim Cıvanım asker oldu bakın komşular Oğlum askerlik bitince eğlenme koş hemen gel Yüreğimin yarası ancak seninle biter Gözyaşımda resmini görürde gönlüm tüter Her adımımda seni hep seni hayal eder Mehmet cik asker oldu bakın komşular Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Rahman Yarattı
Ben ki biçareyim kapına geldim şimdi Merhamet eylemezsen bu nasıl eyvah şimdi… Kapında iki büklüm gelip sana yalvarsam Neye yarar dünyada ahret gibi anmasam… Bu koskoca divanda ben de yer bulamasam ‘eyvah’ der tüm vücudum aşkına yanamazsam… elinden amelimi şeytandan çalamazsam vallahi ziyandayım başka sevda tutarsam… bunca günah bunca şer dururlarken omzumda Allah diyen dillere kurban olsun bu canda… İslam için savaşıp girerlerken cennete Hangi şefaat yeter Allah rahmet etmese… Hesap amelle değil rahmetin ile olsun Eğer senden geçersem yerim cehennem olsun… Göz yaşlarım dizildi mısralara gizlendi Geldi o kafir şeytan yüreğime gizlendi… Bulsam da sorsam ona irs seni kim yarattı Saptırsa da alemi derki rahman yarattı… Uğur Çakmak |
Ruhum İstemese De
Ben gezerim, gezerim Yolum biter mi bilmem Bu kalbimden silmeye Zaman yeterse silmem Gel bana gel güzelim Kederleri silelim Sen bana gel ben sana Mutlu olup gidelim Ayrı kalmak ne demek Birleşsin ellerimiz Sensizken titrer gönlüm Soğuktan diyemeyiz Yüreğimin kalkanı Gözlerinle delindi Gönlün bir günlük değil Ömür boyu benimdi Yıkıldım sen gidince Sanki bağrım tüterdi Ben bunu istemedim Kadir mevlam istedi Olsun deyip gidemem Senden ayrı edemem Yıkılan bu kalbimle Başkasını sevemem Uçurumdan düşsem de Parçalanıp ölsem de Çürüyen cesedime Göz yaşların düşse de Seveceğim kabirde Ruhum istemese de Uğur Çakmak |
Sana Bakarken Kayboluyorum
Sana bakarken kayboluyorum Dalıyorum maziye habersiz Ne oldu dediğinde ayılıyorum bir an Anlatamıyorum sana seni çok sevdiğimi Yıllarımız bir bütün olsada Yıllardır ellerin ellerimde geziyoruz bu sokaklarda Bazen rahatça bazen utana sıkıla Bazen yerde gördüğün bir papatyayı kopartıp bana verirdin Sanki gönlümde seninle yeşeren lalezarı bilmezdin Bir çocuk gibi azacıkta olsa şımarıklık hissetmeyi arzuladığında Hemen yerine getirirdin Bir parkta sadeliği ölümsüzleştirmeyi istedin Ve sarıldın bana Oturduğumuz banketten bir tebessüm yolladık Ve maziye karışmasın kaybolmasın diye sakladık Orta okulun silgi kokan teneffüslerinde O kısa zamanı paylaşırdık Ayrılık zili çaldığında yarın deyip vedalaştık Her eve döndüğümde geldiğini haber veren telefonum elimde Daha epey zaman geçti demeye dilim varmazdı Özlüyorduk seviyorduk Şiirlerimi söylüyordum sana Sen dinliyordun Sende o kağıtta yazılanlara dalıp gidiyordun Benim gözlerine dalıp gittiğim gibi Sevgililer günü geldiğinde Evvel ki senenin hatıraları gerçekleşirdi Sanki maziyi yaşardık yine yine aynı hediyeler sayılır yine aynı dilekler söylenirdi ve giderdin çok ısrar ederdin seni sevdiğimi söylememi ama ben söyleyemezdim hani bu maçoluk var ya körfezin eksoz kokan sokakların da gezerken suni teneffüsüm olurdun oksijenim yetmezken bin parçaya bölerdik mutluluğu sonra birileri daha mutlu olsun diye uğraşırdık bizi kıskananlara inat el ele tutuşurduk bazen bir çay bahçesi bazen sahil kenarı bazen bir piknik gibi hepsi masal sayıldı sana en güzel gülleri getirdiğimde anladım beni çok sevdiğini o gün ne kadarda güzeldi bir anaç ruhu gibi sanki ruhun değişti anlatmayla tükenmez benim bu yazmam bitmez sen daha dalma diye yarıda kesiyorum. Tamam şiir bitti hala dinliyor musun? Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Sana Bakmaya Bile Kıyamıyorken
Bu akşam seni arıyor gözlerim Sana haykırıyor gel diye yüreğim Sana tutsak kaldı gönlüm dileğim Sana bakmaya bile kıyamıyorken Dudaklarım burkulur ağlamak ister Yumruğum duvarlardan hakkını ister Yüreğim aleve düşmanlık besler Sana bakmaya bile kıyamıyorken Asırlık sevdalar yok oldu gitti canımdan ruhumu kopardın çektin sen ne vicdansızsın beni tükettin yokluklar içinde kaldı yüreğim zamansız kaçarken aşkın saati unutmak kolay mı unut sen hadi her zaman hazırdır kalbimde yerin gelmesen bile gönlümdesin hep… Uğur Çakmak |
Sana Bıraktım Mevlam
Arkamdan konuşup gıybet edeni Çukurum kazıp yüzüme güleni Koskoca dünyada bir kez seveni Bulamadım sana bıraktım mevlam Her aklıma gelip bağrımda tüter Bunu bilip hala, geri gelmezler Aldılar yüreğimi geri vermezler Hırsızları sana bıraktım mevlam Hasret çekip hasretle bakarlar kimileri Hasret çektiğini bilir o çektireni Çoğu kimseden duydum sözlerin hançer dedi Hançer yaralarını sana bıraktım mevlam Ümit kurbanlarını, hasret rüzgarlarını Şu anda yüreğinde acı barındıranı Göz yaşımı, kanımı, ruhum ile canımı Acımı,kahırımı sana bıraktım mevlam.. Uğur Çakmak |
Selamullah Salatullah
selamullah selatullah sanadir ya nebi allah sil gözlerimde ki yaşı ya resul allah dilimdesin hece hece hasret kokar her nefeste şeref eyle bu rezile ya resul allah haktan gelen elcimizsin aşikların aşkı sensin bu akşamda gelmezmisin ya resul allah binler selavat getirdim hasta düştü bu yetimin son nefeste gel gayri gel ya resul allah Uğur Çakmak |
Sen Allahtan Korkmazmısın
Neyin peşindesin söyle Büyü yaparsın her dilde Bozarsın sen yuvaları Yetimler çoğalır her dem Cennetten nasibin yoktur Şeytan senin ile dosttur Orda kaçacak yer yoktur Sen Allah tan korkmaz mısın? Yuvaları dağıtırsın Gözyaşı akıttırırsın Ahire tini satarsın Sen Allah tan korkmaz mısın? Şu an şu Dakka her yerde Bazen sokak bazen evde Nifak sokarsın her yere Sen Allah tan korkmaz mısın? Uğur Çakmak |
Sen Bana Bakma
Ben seni sevdiğimi söylediğimden beri Sanki daha da coştu yüreğinin her yeri Sen ne vicdansızsın be bitirdin artık beni Dağ taş duydu ama sanki duymadın beni Şu yalan dünya uğruna kırdın ya bu kalbimi Kalbime ne taşlar indi kırılmazdı ebedi Ama sen ne yaptıysan yıktın gülen halimi Yüreğinde kurudu gönlümün gül demeti Deryalara benzerken bu gönlümün ümidi Mutlu musun enkaza döndürdün bu bedeni Gözlerimde bu yaşım sendendir hak talebi Sadece sen ağlattın ağlamazdı ebedi Ne kadar gücüm varsa harcadım bu uğurda Artık yetmiyor gücüm sade senin yolunda artık koşamıyorum bu sevdanın yolunda güvendiğim dağlarım engel oldu sonunda senden ayrı geçe cek günlerime acırdım sensiz nefes alan bu bedenime kızardım sen değilmişsin meğer ben kendime yanardım mahşer günü saklanıp ben hakkımı ararım payına düşen aldı bu laflardan sonunda bir parça kin düştü mü bu eserin sonunda istediğimde buydu amacım bu galiba aslında hepsi yalan mutlu ol bana bakma uğur çakmak Uğur Çakmak |
Sen Tefekkürün Güneşi
Bismillah dedim başladım Zikir ettim doyamadım Hak deyu nura bulandım Birden ferahladı canım... Ben kimim! namaz kılmayım Ben kimim! asi olayım Sana nasıl kin duyayım Ben kimim! oruç tutmayım... Ağladım gözlerim şişti Elimden tespihim düştü Benim yüreğim dikişli Bu da nasıl bir gidişti Sen tefekkürün güneşi... Anlaşılmaz mı sözlerim Her harf de dolar gözlerim Adın hakkın veremedim Allah aşkı diyemedim.... Uğur Çakmak |
Seni Sevmiyorum De
İstersen al hançeri del bağrımı tükenme İstersen uçurumdan yuvarla beni yine İstersen hiç uğraşma gel bu gün beni dinle Hiç bunlara gerek yok seni sevmiyorum de Yıkıl mayla üşenmez biri varsa karşında O seni çok severken kurtulamıyorsun ya O garip ağlıyorken gülmek istiyorsun ya Üşenmek bilmeyene seni sevmiyorum de Bak nasıl kurtulursun sadece bir kez söyle O düşünsün hayatı elalem den sana ne Niyetin meyhaneye düşüp kaldırmak ise Sadece bir kelime seni sevmiyorum de Dünyasını karartmak çok zor geliyor ise O seni çok seviyor ruhun istemez ise Bu davasında durup, durup üsteler ise Sakın canını sıkma seni sevmiyorum de Bir mazinin kararmış hatıralarındasın Bir insana bu kadar zulm etmek yakışmamış O sana canın vermiş sen oralı olmamış Kurşunlara gerek yok seni sevmiyorum de… Uğur çakmak Uğur Çakmak |
Seni Seviyorum Derken...
Seni seviyorum derken nutkum tutulmalı, ve birden ağlamaya başlamalıyım boynuna sarılıp, herşey bir anda olmalı. böyle olmuyorsa; bir zaman sonra bu aşka yazık olmalı yazık olmalıki! kimse canından olmamalı... Uğur Çakmak |
Sevdam tövbemdir benim
Öldüreceksen öldür ağlatıp durma beni Her adımımda hayal düşlerime yer ettin Yemin ederim sana böyle acı çekmedim Ben seni bir gün değil ölene kadar sevdim Acılara gömülüp tebessüm etmez iken Her gün beni ağlattın yeter sevdiğim yeter Al silahı eline vurduğun anda biter Mahşer günü saklanır gönlüm hakkını ister Bu kadar acı çektim daha çekecek miyim İsyanım yok Allah ıma duysun feryadım benim Ben ilk defa yanarım böyle sevda görmedim O gülüyor yar rabbi bilmez ne dertler çektim Bakamazken yüzene kıyamazken sözüne O ellerin oluyor gider başka birine Sensin beni yaradan onu kalbime sokan Gücüm yetmez yar rabbi dayanamam sancımdan Ne yapsam ne et semde giremem aranıza Korkarım ben Allah tan kötülük yapmam ona Ama ümidim sonsuz yaradanım ardımda Sana güvendim ama ona güvenmem asla Belki mutlu olmazsın beklerim hep burada Yıkılmış viraneyim yakış masada bana Benim elimde değil yanıyorsun bağrımda Bir saniyede olsa sevde kıyma bu cana Uğrunda yıllar yılı alevlenen bu sevgim Ben senin beni sevme ihtimalini sevdim Bir gün beni ararsa bu gönlümdeki gözün Bulamazsın arama o öldü bu gün düğün Bilirim seviyorsun sevdiğim sende beni Saklama hiç boşuna gözlerin ele verdi Her gün hayal görürüm belki de bir düşümdü Gözlerine bakınca bin bir ümit görürdü Yıkılırım her gün saklamam ben sevgimi Bu gizli hayatımdan O kadar kişi geçti Sen bambaşkaydın ama değerimi bilmedin Yinede ümidim var ölümüm geldi benim Şimdi bak ellerime son dua mı ederim Duamda hep sen varsın sevdam tövbemdir benim Hep acılar içinde yazılmış bu kaderim Bana gelmedin ama mezarıma beklerim Uğur çakmak |
Sevgilim Sormadan Anlayamazsın
Çektirme zulmü çektirme cefa Hesabı zor olur anlatamazsın Garip yüreğimde ne dertlerim var Sevgilim sormadan anlayamazsın Ben gibi sever mi seni başkası Sevenin aşkıyla olmaz şakası Aşk defterimin temiz sayfası Sevgilim açmadan okuyamazsın Bir başkası varken senin gönlünde Yıkılır harabe olur hayalim Sen eğer sevdiysen ben gibi böyle Garip yüreğini taşıyazsın… Uğur Çakmak |
Sinem Parçalandı Ya resul Allah
Yetim kaldı dedim değil dediler Sinem parçalanır bunu bilmezler Milyonlarca kişi sever dediler Milyarlarca nefret ya resul Allah Ben ona yanarım neden sevmezler Yüreğim kocaman bunu bilmezler Her satırda göz yaşımı gördüler Sinem parçalandı ya resul Allah Sağa sola baktım kimsem kalmadı Senin zamanında sahaben vardı Yetim kaldım kapım çalan olmadı Yetimler babası ya resul Allah Uğur Çakmak |
Sevgimi Bile, Bile
Bir Yalanın Peşinden Koşup gittim Günlerce Ben kalbime Kazıdım İsmini Hece Hece Ayrıymış anam babam Benim kabahatim ne Sen beni sevse idin Gelirdin benim ile Oturduk dayın geldi Yanında annen ile Bana bırak dediler Sevgimi bile bile Seven insan bırakmaz Vazgeçemez sözünden Sevdiğini Ayırmaz Bir an olsun gözünden Tutun bu elimizden Kurun bize bir yuva Öyle sözler söyledi Kavuşmak bize rüya Sevgiye inanmazmış Annen öyle söyledi Daha ne söyleyeyim Sevgime yalan dedi Bana mesaj yazmışsın Allahım alsın beni Eğer sevmedi isem Yer etsin cehennemi Ben artık gideceğim Durmam artık bu evde Yalanını seveyim Eski uğur nerede Sitem edip durmuşum İyilik ettimi kar Bu yüreğim yanıyor Sitem sevgiden doğar Bir gün kapına geldim Durup izledim seni Ağlamaya başladın Orda görünce beni Ben tek geldim ağladın Bana yanaşmaz idin Yanımda başkasını Görsen dayanmaz idin Ağlayarak kayboldum Yarim kapılarından Ben ismini kazıdım Meşe ağaçlarından Nasıl inandım senin O tutumsuz sevgine Sana kötülük yapsam Sen gelirdin peşime İyi niyet yüzünden Kaldım bu kadar derde Benim derdime yanan O eski sevdam nerde Attın bir kör kuyuya Göremedim yüzünü Şimdi kim söndürecek Yüreğimin közünü Ateşin içindeyim Yok kanadım uçmaya Seven cesaret eder Sevdiğine kaçmaya Anladım yar anladım Benlen kaçasın yoktu Sen benimle gelirdin Seni kimler korkuttu Duydum Görücü gelmiş Sandım yüreğin yara Sende tamam demişsin Gönlün ettimi para Dünyaları Harcasan Alamazsın gönlümü Annen tutup satıyor Senin esir gönlünü.... ithaf..... Uğur Çakmak |
Son Mektubun
özlüyorsun, seviyorsun görmek için can atıyorsun elalemin lafıyla gidiyorsun inan ki çok yazık ediyorsun... yalan değil aşkım vallahi doğru seninle açıldı bu sevgi yolu bırak elalemi koş bana doğru sen yokken sönmüyor bu yürek koru sen aklıma gelince gönlüm daralır bilmem gönül gönlüne ne zaman varır bir murat almadan mı gözüm kapanır son mektubun kalbimde sıkışır kalır... Uğur Çakmak |
Şevkate Muhtaç Bir Zamanda Tanıdım Seni
bir kabusmuşsun benim dünyamda geç anladım belkide öyle anlamak istemedim şevkate muhtaç bir zamanda tanıdım seni işte tam oradan vurdun beni seni her şeyinle kabullenmiştim ben gonca güllerimde ellerimde sana yüreğimin her yönünü bağladım ama benimle oynadığını anlayamadım ben o gece benim olmuş sanmıştım seni ama yeni yeni anlıyorum benden önce başkasına aitliğini sen varken hayatımdan herşeyi silmiştim ben o masum duruşun, ağlayışın etkiledi beni sana daha çok bağlıyordu her damla göz yaşın bağlandımda aşıkta oldum çokta peşinden koştum senin benim peşimden geleceğine benim senin peşinden gelmem vuruyordu beni çünkü bu tek taraflı bir sevgi değildi anladım yar anladım biliyordun tanımıştın beni seni deliler gibi seviyordum bağladın kendine beni nede olsa sabr edemez gelir peşimden dedin durmadan kaçtın benden bende kovaladım kaçan kovalanırmış daha yeni anladım benden ayrıldın 1 ay sonra nişanlanmışsın duydum inanki üzülmedim ama sevindim diyebilirim neden... neden diye sorarsın kendi kendine şimdi ben söyleyeyim sana benim senin gibilerle işim olmaz güzelim ben sevdimmi hani adam gibi derlerya heh işte aynı öyle adam gibi severim senin dünyama bıraktığın şeyleri belki silemem ama kendime yeni sayfalar açar hayatıma bakarım duygusuzluğunu acizliğini düşünüp keyfime keyf katarım sen benim olmadınya yemin ediyorum sana annenden çok sevindim şimdi mutluluk numaraları yapma biliyorum yerinde duramadığını ama ne yaparsan yap bu gün ben senin peşinden geldiysem yarın sende benim peşimden geleceksin ve ne ahların fayda edecek nede eyvahların sana mutluluklar diliyorum güzel kız şimdi şiirlerimi okur okur hasret giderirsin ama sadece şiirlerimi okursun artık bana dönemezsin... Uğur Çakmak |
Şu Anda Lübnanda O Ateşi Yaşayanlardan Biri Olsaydınz...
son pişmanlık fayda vermez... evde oturuyorsunuz anneniz, babanız kardeşlerinizle mutluluk yaşamaya çalışırken ve heryerde onu ararken tam sohbetin ortasında bir bomba iniyor ya annenizin ya babanızın ya kardeşiniz üzerine sizin sesiniz yada bilginiz yetmiyor o anda yada bir anne yeni doğum yapmış yavrusu kucağında çıkıyor enkaz altından bu nasıl bir vicdan bu nasıl bir anlayıştır hiç bir şeyden kokunuz olmadığı belli olmuyor o anda çünkü o anı yaşayanlar herşeyden korkuyor o anı yaşayanların yerinde olsaydınız siz ne yapardınız avazınız çıktığınca bağırırmıydınız yoksa elinize bir sop alıp peşlerinemi koşardınız... şu anda lübnanda o ateşi yaşıyanların yerinde olsaydınız ne yapardınız... yada ırakta.! şimdiden düşünelimki yarın hazırlıksız yakalanmayalım... sanırım sıra bizde.... |
Taş Taşa Ne Yapar
sevmeyeceksen sevme... peşinden koşacak değilim! sanki peşinden koşmak için doğdum hadi koş git beklemesin araban bekletme onları bakma gözlerime öyle yalandan da gülme görüyorsun gözümdeki yaşı senin için değil hırsımdan bu yaşlar sanki gönlün kalbimi çaldı yüreğim kalbimi taşlar... taşlasada acı duymassın ki sen taş taşa ne yapar... Uğur Çakmak |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:54 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.