![]() |
Sahra.
sahra haberin var mı burda çiçekler açtı çölde serap yok derdin her yanı koku sardı sen yalancı perisin kuşattın hayalimi buz dağları erisin tutunca ellerimi sahra seni özledim görmeden bile seni senden türkü dinledim maziye itti beni tamam hadi git artık hayallerimi bırak çık git rüyamdan benim sen ki bir şeytan tuzak Hasan Ayar |
Sahra..
geçen rüyada gördüm sahra dedin kendine elini tutacaktım kayboldun derinlere sonra baktım ufuğa dedim ne gün gelirsin dedi bak maveraya beni görebilirsin bakacağım gerçekten yarın gece dehlize görmezsem seni ben elvada dehlizlere.. Hasan Ayar |
Sahra...
sahra masum bir türkü,sahra yalancı cennet, senden ayrı geçen,zamanın tümü cinnet.... Hasan Ayar |
Sahra....
bizim türkümüz başka,yüreğimiz farkımız, dinle sahra bu çalan, işte bizim şarkımız. Hasan Ayar |
Sahra.....
kapattım artık sahra,açtığım bu defteri sonu cehennem olsa,dönemem artık geri. Hasan Ayar |
Sen Bir Rüya Şehrisin....(Konya)
sende mevlana ruhu, sende başka bir hava senden başka ne varsa, hep topyekün berhava, sen ki gönül kilidi, sen ki bitmez bir rüya, renk getirdin dünyaya, ahenk verdin toprağa... .... ...... .......... .............. ................. ....................... Hasan Ayar |
Sen Gittin Ya Anne
sen gittiği ğün... o ğün dünya karardı anne, yıldızlar küstü hayata, güneş artık eskisi gibi doğmuyor, sen gittin ya..anne yüreğimi kaybettim ben o gece beynim parçalanıyor, fikirlerim paramparça, gitmek istiyorum anne, gitmek, gitmek dediğim anne, yanına gelmek istiyorum, yanında sonsuza kadar yatmak, sen gittin ya anne... cenneti bile görmüyor gözüm kıskanıyorum seni o meleklerden hani sen çok severdin ya anne.. kır çiçeklerini... kırmızı gülleri... geçen bir çocuk satıyordu kırmızı gülleri sokak ortasında hepsini aldım anne hepsini, ne dedi biliyormusun bu çocuk? 'allah seni annene bağışlasın' abi işte anne duası kabul olsada yanına gelsem anne bu çiçekleri gece sana getirecem anne bana deli, divane diyorlar gece sana geliyorum ya ben deli diyorlar bana deli sana gelmek delilikse deliyim ben anne ama anne biliyormusun her gün her saat dua ediyorum anne.. ölmek ne kadar güzel... sana gelmekse anne... Hasan Ayar |
Sen Varsın Ya! .....
senin için... yaşamak senin için.. yaşlanmak hayata sen varsın diye sıkı sıkaya tutunmak sevmek bütün hayatı sen varsın diye... sen varya...sen varlığımın sebebisin yokluğumun.......... .......... sen varsın ya.. kızgın çöller,,bahar sen varsın ya hayat bambaşka...... ... güller zarif,utangaç.. melekler başka uçuyor gözüme... sen varsın ya.... Hasan Ayar |
Serdengeçti'ye
(Osman Yüksel SERDENGEÇTİ'ye ithaf olunur) Dünyaya toroslar içinde geldin Anadolu nazlı yarimdir derdin Haksızlığa karşı ser'den geçerdin Neredesin şimdi ey SERDENGEÇTİ Gençliğin mücadele içinde geçti Hapisler senin için bir cennet Çilesiz suratlar bitmeyen nefret Ha yorgan ha urgan işte ahiret Neredesin şimdi ey SERDENGEÇTİ Bir ömür ki böyle çileli geçti........... .................................................. ............. .................................................. ............. 2006 Hasan Ayar |
Son Nefes ki........
bir küçük kız çocuğu anne.. ölüm var diyor ruha vurulan pençe ölümde birleşiyor..... ................. anne diyor, annecim... sonsuza uçmak diyor.. en güzel adaleti.. son nefes eşitliyor.... ........................ Hasan Ayar |
Sonu Yoktu Gerçeğin! ...
-sonu yoktu gerçeğin- ....... dağda açan güllerin, kokusu sana gerek, bu güllerin içinde yeşil başlı engerek, zehirli engereğ'in, iksirini ben yutsam, dünyadan,bu hayattan ebediyen kurtulsam. ....... Hasan Ayar |
Sus! ....Sus! ...............
Sus! .... Ağlama yeşil gözlüm.. Senin bende hatıran var.. Sus! .... Ağlama yeşil gözlüm.. Kapanmayan bir yaram var.. Sus! ..Sus! .. Sus ki..... Ağlamasın...Ağlamasın... Yüreğimdeki nefret tohumları.. Hasan Ayar |
Susun! ...Konuşmayın! .....
Yılların sırtında,baktık dinledik, Hep yalan,hep dolan,nutuklar bize, Hep hakkı haykırdık,haklıyız dedik, Susun, konuşmayın dediler bize .................. .................. Sevgi denizinde, yüzelim dedik, Sevda deryasında,gezelim dedik, Yılanın başını,ezelim dedik, Susun, konuşmayın dediler bize ................. ................. Bu ülkü, sonsuza uzanan bir nur, Bu nur ki sade, temiz ve billur, Derya da yükselen bir ses diyor,dur Susun, konuşmayın dediler bize ............ .................. B... Hasan Ayar |
Tuhaf Bir Şey(?) ! ...........
İçimde tuhaf bir şey var Nasıl desem Hani insan rüyada boşluğu düşer ya, Kimse tutamaz, Bir an önce bitmesini istersin, Ya da hiç bitmesini istemediğin, Rüyalar vardır ya, İşte öyle bi şey var içimde, Tuhaf bir şey... ............. İçimde tuhaf bir şey var, Batarken akşam güneşi, Kızıl bulutlarla gitmek istersin ya, İşte onun gibi bir şey var içimde, Tuhaf bir şey Tuhaf(?) ! .... ... .... . . Hasan Ayar |
Unutmak Mı? ...
unutmak! . bir nimet biliyormusun.. aslında seni unutmak çizmek geçmişe bir çizgi bir daha aramamak kaçmak duygulardan sevgili ............ unutmak......... ölmek sevgili........ .... unutmak mı? silin lügatlardan..... ................ hatıralar..silinmez...hatıralar .. unutmanın anlamı ne biliyormusunuz? maziyi her daim yüreğinde yaşamak....... Hasan Ayar |
Vakit! ...
Vakit; insanlıkla barış vaktidir Vakit; menzillere varış vaktidir Vakit; hayırlarda yarış vaktidir Vakit geldi geçiyor, geçmeden uyanalım Yeni yeni kapıyı, açalım,uzanalım ........... ............ Hasan Ayar |
Yürüyorum Meçhulun Mazideki İzine! ........
niye karışık fikir tek yol neden ayrılık niye garip bir sancı neden yol uzar gider bahar,toprak ve ateş yolcu, neden hanlarda çiçeklerde arı var kırlarda mavi bulut mecnun leylaya hasret ferhatsa şirinine ..... bende artık hasretim şu engin denizlere ... ....... yürüyorum meçhulun mazideki izine............... Hasan Ayar |
Yeşil Gözlü Kızın Hıçkırıkları.........
bir ıssız gecenin ardından gelen şafak vaktini özler gibiydim gece zifiri karanlıktı bense bir odun parçasıyla yaktım ocağı hafiften aydınlık oldu yarı uyku yarı uyanık halim vardı o gece seraplara dalıyordum serablarım bile işkence sonra mum ışığında tazelendi anılar etrafımda beyaz kanatlı melekler dolanıyordu bir ara hatırladım bütün acıları çektiğim sancıları üzdüğüm o canları ve...hayalimden gitmiyor yeşil gözlü kızın hıçkırıkları... rüyalara dalar gibiydim simsiyah havanın içinde üzerime örtülüyordu. şeytanın perdesi ve kenar mahalledeki çocukların sesi seni hatırlatır bana rüzgarların, yağmurların cama vuran sesi gaipten sesler geliyordu korkmuştum,irkilmiştim halının üzerinde duran, siyah benekli kedi bir hatırayı canlandırdı,bana bakarken yeşil gözleri yıkık,dökük, bir viranın içindeki hanları ötüyordu o gece harabe baykuşları ve...hayalimden gitmiyor yeşil gözlü kızın hıçkırıkları... ırmaklar ağlar gibi çağlıyordu küçük bir taşı fırlattım ırmağa büyük bir haz duymuştum konuşuyordu yaşlı kadın anlaşılmaz şivesiyle aslında büyük ibret veriyordu bir kaç kelimesiyle yaşlı kadının anlamlı, anlamsız sözleri gibi işte böyleydi benim hayatım bir hilkat garibesi gözlerim kahverengi, ruhumsa bulanıktı esrarengiz yaşamdan, yeşil gözlü kız çıktı gönüle bir dem vurdu, zamansız hayal yıktı gönderdim bir kuş ile, maziye yaşananları unuttum acıları, unuttum yalanları, ve...hayalimden gitmiyor yeşil gözlü kızın hıçkırıkları... bu kaçıncı yıldız kaymasıydı hayatımın ve kaçıncı bahardı bu yaşamın sahi..ilkbahar uğrarmıydı virane köşelere anne, çocuk,yaşam,ölmek.. gül'e küsmüş, çiğ taneleri.. onlarda gidiyor demek ufuklardan haber var, yalnız yaşayanlara acılara, günahlara paydos, elveda, yağız atlarla, almaya gidiyorum, bıraktığım terk etttiğim yarınları ve...hayalimden gitmiyor yeşil gözlü kızın hıçkırıkları... Hasan Ayar |
Zamansız Olmalı....
ölüm.... en güzel tarafın ne.. biliyormusun? ... zamansız oluşun......... .......... ................. ....................... ........................... Hasan Ayar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.