![]() |
Çakıltaşı
Güneş ne güzel batıyor karşıkı tepeden, Oysa ben sahilde çakıl taşı topluyorum, Her bir çakıl taşını yeni bir dilek ile denize atıyorum, Aslında dileklerim hep aynı bazılarıyla ismini sahile yazıyorum. Dalgalar geliyor siliyor ismini, Hiç bıkmıyorum biraz daha uzağa yazıyorum, Bir dalga daha... Her bulduğum çakıltaşı bir umut daha veriyor gönlüme biraz da huzur, Öyle bir yere yazmalıydım ki ismini hırçın dalgalar silmesin seni, Bir anda güneşin batışındaki kırmızılık vurgu ismine, İsmin belirde yansıma ile sahile, Güneş battı sahilde ismin kalmadı, Hava karardı gökyüzünde yıldızlar vardı, Göz kırmalarıyla birşeyler anlatmaya çalışıyordular bana, Denize attığım çakıltaşlarımıydı yıldızlar yoksa. Birden üzerime doğru bir yıldız kaydı gökten, Tutmalıydım onu, yakalamalıydım koşasım geldi ona doru birden Işığıyla sahili aydınlattı, Sahilde tek bir çakıltaşı kalmıştı, Kıyamadın onu atmaya, Kıyamadım ismini sahile yazmaya bu son çakıltaşıyla. İsminin silinmesini istemediğimden, Hırçın dalgalara seni terk edemeyişimden, Kalbime yazdım seni, İçimde hissettim seni, Mutlu ol kalbimde sen ebediyen... Vedat Okkar |
Çerkezkızı
Kendisini dünyaya hayran bırakmış çerkezkızı Hayallerde, rüyalarda dört bir yanımdasın Gemimle yelken açtım denizlerde İşte sen kalbimin tam ortasındasın. Engin denizlerde açılmak ne güzel Sana ulaşmak için tüm yelkenler fora Mehtap da vurmuş sulara Ahhh bir de rakı olsa İçilmezmi bu mehtapta Martıların eşlik ettiği şarkılarda Geminin ortasında bir masa Sen ve ben engin denizlerde başbaşa Hadi bakalım sağlığına. Sabah güneşinin oluşturduğu yakomoz Düşlerim bir hoş, Hislerim bir hoş, Bir dilim peynir olsada mayhoş Yelkenler fora Gönlümse sarhoş Ayağa kalktım dönüyor dünya Elimi uzattım kalbimden sana Bakmayın kafamın kıyaklığına Hadi bakalım sağlığına Sevmek ne kadar güzel Kalbim bir hoş, Hislerim bir hoş Çerkez kızı hep düşlerimde Benim gönlüm ondandır sarhoş Vedat Okkar |
Çiçek
Elimde bir çiçek bakar dururum Gözyaleimden yaşlar akar dururum Onunla uzaklara dalar dururum Seviyor mu diye kendime sorar dururum Kırmızıydı rengi gözümü alıyor Bu çiçeğin neşesi uzaklardan duyuluyor Baksanıza şuna ne güzelde gülüyor O gülüşün benim canıma can katıyor Gönlümde ki toprağa yakıştırdım ben seni Büyümelisin orda unutmalısın dertleri Sana olan aşkım ebedidir, ebedi Beni anlaman için sevenlere sen sor beni Susadın mı çiçeğim söyle bahçıvanına Gözyaşlarımla sularım seni her anımda Üşüdün mü çiçeğim söyle sen bana Sararım seni kollarımla, canımla |
Çok özledim
Aklımı başımdan aldı gözlerin Sardı beni ne de tatlı sözlerin Kardelenim, sıcağını özlerim Hayatımın baharısın sen benim Oturup bir köşede Heyecanla neşe ile Resmine bakıp geçen Gece seni düşündüm Resmine bakmasam bile Her gece düşlerimde seninle, Gönlümdeki sevgiyle, Beklerim seni sevgilim. Oturup pencerede Yollara bakıp sessizce Seni bekledim Sabaha kadar geçen cumartesi özledim. Uzun gecemde sendin Hem uykum hem düşüm ve gerçeğim Gözlerim açık geçen gece Seni düşledim, Ben seni ne kadarda çok özledim. Vedat Okkar |
Dağlara bile
Daha henüz onsekiz yaşında Hayatın en güzel çağında Mutluluk var yüreğinde ağzının tadında Bir çocuğun gözünden bakıyo hayata Mutluluk verici her yeri tatlı dili Kalbimin tam ortasında güzel sözleri Rüyama gelecek bu gece kendileri Hemen gözümü kapatmalıyım *******i O kadar tatlı ki anlatamam O'nu mutsuz görmeye dayanamam Belkide karşıkı dağlaramı haykırsam Dağlara bile onun güzelliği çok gelir Vedat Okkar |
Darağacındaki delikanlı
İklimler gibi içimdeki büyüyen çocuk, Kimi zaman yaz bazende kış, Yaz olsun isterim iklimimin, Seninle ısınmasını isterim kalbimin. Bir umutla yaşıyorum dünyada, Umudumuz olmsa yaşamak ne yarar, Gönlümde bir güzellik yeşerdi, Sulamam lazım ki büyüsün. Gönlümdeki sıcaklık olduğu sürece, İklimler her zaman değişsede, Kış yada sonbahar farketmez sen olduğun sürece, Hep yazı yaşarım ben içimde. Benim iklimlere bir diğeceğim yok aslında, Yaz ayını sevişim, senin sıcaklığında, Darağacındaki delikanlı göz kırpıyordu çapkınca, Boynunda ilmik, dudağında tebessüm, Ve yüreğinde binlerce çoşkuyla. Çekemeyenler bizi astığında, Biz şarkılar söyleriz, Çünkü, çocuklarımıza sözümüz var, Doğacak güneşi bekleriz. Vedat Okkar |
Dayanamıyorum
Seni görene dek Tatmadım bu duyguyu Aşka inanmaz güler geçerdim Birden sen çıktım karşıma bilemiyorum Dünyamı alt üst ettin, seni seviyorum Hayat görüşüm değişti günlerim şenlendi İçimdeki kin nefret sevgiye dönüştü Sana olan sevgimi anlatmak için yazıyorum Yeter artık anla dayanamıyorum.. VeDoHaM Vedat Okkar |
Dedikodu
Ayaklanmış gece kuşları Balkonda dedikodu yaparlar Ne kadar çok anlatacak olayları Bazen sahuru bile unuturlar Sanki bütün konuşmuyolar da Ne istiyolar akşamlardan Hayriye kız, Sevtab'ın oğlu Mine'nin kızıyla geziyomuş Sanene! Duydum duydum hatta geçende Mine kızını iki gün eve kapamış Aaaa inanmıyorum demek ondan göremedim ben onları Bırakın artık bu olayları Kim kimle nerde sizene Herkez kendinden sorumlu değilmidir Onlarında Anneleri, Babaları yokmudur. Dedikoducu toplumlar yaratmıyalım Eğitimci öğretici toplum olalım Çocuklara yardımlara koşturalım Okumayı aşıyalım Gece kuşu olmayalım Varlığımızın farkına varıp, güzlliklerle dolalım arkadaşlar Vedat Okkar |
Doğumgünü
Söylemesi zor olsada nice nice yıllara Bu şiirde benden sana hatıra Bir yıldız kaydı bir dilek daha Dileklerim dularım hep sana Gençliğinin en güzel yıllarında Umutlar var doğan güneşle mutluluğa Hem aklında hem rüyalarında Bir dilek tut bir dilek daha *******i gökyüzüne uzan Olabildiğince sonsuz bir boşlukta Yıldızlar tutunmuş sağa sola Gezegenler bir yanda Sisteme ayak uydurur güneşin krallığında Bugününde ve yarınlarında Hep umudun olsun hayatta Bir güvercin yollıyorum Beyaz kanatlarında Senin için hazırlanmış Barış sevgi mutluluk kanatlarında Nice nice mutlu yıllara Vedat Okkar |
Doğumgünün
Bugün senin doğum günün Senin için doğdu bu güneş Seyret heybetini rengarenk Mutluluk getirsin bu güneş Tüm güzelliklerdir senin kalbine eş Haydı yaklaş biraz daha Uzat elini yaklaştıkça Sıcaklığını hisset Bir nefeste içine çek Gönlündeki güzelliğe bir ek Nice güneşler doğacak denizlerden Hayatına neşe saçıcak enginlerden Mutluluk duyacak gülüşünden Öyle içten Denizlerden Enginlerden Gülüşünden Öyle içten İyiki doğdun seren.... Vedat Okkar |
Dost
Bir gece habersiz bize gel Merdivenler gıcırdamsın Öyle yorgunum ki sorma Sen halimden anlarsın Sabahlara kadar oturup konuşalım Kimse duymasın Mavi bir gökyüzümüz olsun Kanatlarımızı dokundurarak uçalım İnsanlardan buz gibi soğudum İşte yalnız sen varsın Öyle yorgunum ki sorma Sen halimden anlarsın Vedat Okkar |
Dost eli
Gecedir düşlerim, gülüşlerim, Gecedir karanlığın içinde, sözlerim, Arayışlarım... Neyi? Kimi? Neden? Niçin? Aradığımı bilmeden... Sana bir gün olsun gel diyemeden Belki bir dostun elini, Belki bir dostun sesini, Belki bir dostun ta kendisini, Arar durur gözlerim Seni ve seni sensiz yaşadığım *******i... Biçare deli gönül ne çare, Çaresiz derdinden divane, Olmuş gönlüm bir virane, Yandı yürek dost elinden... Vedat Okkar |
Dram Dram Yaşam
Hayat bir dramdır seyrettiğim Farkındasın dime nursel abla Bazen gülüp bazen ağlatır bizi Ahhh kapıcı güzeli nursel abla Gönlün bir orada bir burada Baş rol oynuyorsun sende bu oyunda Yeni aldığın oyuncakla çırılçıplak Eski oyuncağın kapı deliğinde bakacak Yok böyle bir aşk Oyunda dram olucak Bizi ağlatacak Kimi eli kibin cebinde Kim kiminle nerede Nursel hanım Senin aklın yine bir tazgah peşinde Anlaşılmaz bir olay Dör ayaklı olsun tezgah Yere otutturulması kolay Yaşam zaten bir muamma Oyuncak değilim sevdana Farkında olmadan katıldıysam bu oyuna Aman ha kusura bakma Oyuncak kırıldı artık be nursel abla.. Vedat Okkar |
Dudak payı
İçimden tuttum bir sayı, Söyle bakalım bugün ayın kaçı, Düşünme geçen zamanı, Yarınına bırak birazda dudak payı. Vedat Okkar |
Duygu Seli
Yıllardır içimde, yaşadım seni Tanımadı başka, bedenim teni Nasılda bırakıp, gitmiştin beni Gözlerimde yine, bir duygu seli. Yamaçtan atıldım, uçurum derin Kanıyor yine bak, kalbimde yerin Yağmurlar yağıyor, soğuk ve serin Kalbimden dökülen, bir duygu seli. Bitmişsin artık sen, şimdi anladım Sesini duyunca, dönüp bakmadım Kökümü kuruttun, ama solmadım Susuzken yaşayan bir duygu seli. Yeni bir sevdaya, artık hazırım Mutluluk içinde, sevda yazarım Gözlerimle sana, içten bakarım Bakarken gördüğüm bir duygu seli. ******* biterken, muhabbetin şen Dilimle söylenen, sazımdan düşen İşte gidiyorum, içimdesin sen Vedo ile bugün bir duygu seli. Vedat Okkar |
Duygularım düşlerim
Duygularımın doruğundayım bu gece Düşlerimde sen Hislerimde sen Öyle saf öyle temizki, Kalbimin mutluluğu seninle Aşk nedir sevgi nedir Tarif edilirmi Edemiyorumki Her an akılmda dolaşan Hayalimde bakışları kalan Eşsiz bir duygu içindeyim Telefondaki sesini duyunca Titreyen ellerim Resimlerine bakınca Dalıp giden gözlerim İşte ben böyleyim Acaip haller içindeyim Oysaki heran yanında olmak istiyorum Sana bakmak, ellerini tutmak Uzaklara dalınacaksa, seninle dalmak Seninle her an var olmak isteğim Mutluluğumsun sen benim Hayalimsin sen benim En güzel duygularımsın sen benim Eşsiz güzelimsin Sen benim özelimsin sevgilim. Daha dündü yanında kaldığım Oysaki geçen günlerde asırlar gibi özlemim İşte böyle acaip haller içindeyim Her anımda seninin, seninleyim Vedat Okkar |
Duygularımdan öte
Uyku girmedi gözlerime seni düşündüm ben yine Bir oyana bir buyana döne döne kıvrandım durdum Kendi kendime hayallar kurdum Hep sordum cevabını bulamadım Nedir bendeki sen Nedir bana durmadan yazdıran Gözlerimi kapatsamda hep aklımda olan Aldığım nefesle seni bir tutan Duygularıma engel olamıyorum Bir tek içimi döktüğüm şiirler Şiirlerimde bile hep sen Sen söyle bu duygulara ne desem. Aşk mı yoksa sevgi mi Sevgi mi aşktan öte Aşk mı sevgiden öte Bir tek sensin benim duygularımdan öte Vedat Okkar |
Dünya malı
Ne dünya malıymış, ne de parası O zalim gözlerin üzüm karası İçimde gülüşün hançer yarası Affetmem kendimi sevdiğim için Sen aşka sevgiye tepeden bakan Bir de ümit verip hemen bırakan Nice gariplerin canını yakan Affetmem kendimi sevdiğim için Dilerim tanrıdan ateşin biter Yaprağın dökülür baykuşun öter Çek şu hançeri ne olur yeter Affetmem kendimi sevdiğim için |
Düşler içindeyim
Dallarında hayallerin ve umutların parıltısı Yaşantımın aynası Kendimi buluyorum sende Buluşalım artık ıssız *******de Bazen an oluyor gözlerimde seyrettiğim Bazen zaman oluyor seninle sahilde gezdiğim Yada sadece düşler içindeyim Düşlerimde, hayallerimde seninleyim Öpüşlerinle kendimden geçmişlliğim Yolculuğuna hazır denizlere açılmış yelken gibiyim Ne şişe ne kadeh var elimde Ama ben sarhoş düşlerimde Düşlerim hep güzeller güzeli meleğimle. Vedat Okkar |
Düşlerim
Uzanmışım yatağımda düşlerim hemen yanıbaşımda Ben düşlerime bakıyorum düşler bana Hava sıcak penceremden bana akan mutlulukla başbaşa Gözlerim sana bakar çok uzaklara Bir ufacık ev görüyorum oysaki rüyada değilim İçinde ufak bir odası kırmızı koltuklarıyla Bir kanepe iki kişilik Bizim için döşenmiş gibi sade ve sessiz Mutluluk hissediyorum evin içine girdiğimle Yanımda güzeller güzeli bir dilber Ana haber de enflasyon yine tavan yapmış Oysaki ben seninleyken umurumda değil ki. Kırmızı kanapede gözgeze geldiğimiz an Gözlerimizde heyecan dolu bir anlam Yanaklarımız al al heyecandan Bakışırız saatlerce hiç durmadan Tenimiz değer birbirmize Tek bir vucut gibiyiz ikimizde Aynı havayı teneffüs eder Tek bir bedende yaşarız evimizde An gelir dudaklarımız birleşir Ellerimiz kenetlenir İşte ufacık evimizde düşler içindeyim. Vedat Okkar |
Düşteyim
Sevda yüklü bulutllar günaydın dedi bana bu sabah Sevgiyi toplamışlardı dün gece Kırmızı bir gülün kokusunda kondular pencereme Yüreğimi uzattım penceremin pervazına, Bulutların seyretmek üzere Daldım gittim onlarla uzaklara Sesimin gittiği gibi tatlı tatlı gülüşlerle gülüşünü özlemişim o güzel sesinide Kalp atışlarımın hızlandığını hissettim bir anda Bulutların arasından bir melek bana doğru süzülüyordu Onu seyretmek haz veriyordu insana Kanatalarını çırpışındaki çıkardığı ses hala kulaklarımda, bir müzik gibi ritmik gıda veriyor insana hayat veriyor bana. Saatlerce seyrettim bana doğru gelişini Mutluluk verici Tabiki mutluluk verecekti Çünkü güzeller güzeli bir melekti Kalbimin sıcaklığı gönlümün sarhoşluğu Hislerim Duygularım Düşlerim Yada ben sadece düşteyim... Vedat Okkar |
Ecel
şu an saçlarını okşamak isterdim belkide dizinde uyumak gözlerinde kaybolmak oysaki ben zaten kaybolmuşum herşey bana uzak sevmeler uzak gözden ırak oysaki bahçelerde çiçekler bembeyaz gelinlikler içten gelen istekler bana yasak dallarda serçeler rengaren gülümsemeler içten gelen istekler neredeler artık gelmelisin ecel. Vedat Okkar |
Efkarlıyım bugün
boz bulutlar dolaşıyor çatımda, semaver hemen yanı başımda durur, gölgen vurur karşıkı duvarlara, sen burdasın... Şu tüten dumandasın, Çayda, tabaktasın, dolaptasın, seni verir yanlızlılığım, hislerim, duygularım... seni içer cıgaramda, seninle uyur, seni bilirim, seninle yatarım *******i... kuzeyden güneye doğru iner ay ışığı, ben çayımı yudumlarken, zaman genişler ve çoğalır her yudumda, oturmuşum beklerim, kimi beklerim? neden beklenen gelmez bir türlü, Özlenen yeşillermidir dağlardaki, yoksa gökyüzünün eşsiz maviliklerimi, bir çay daha koyıyım kendime, en demlisinden, efkarlıyım bugün.... |
Ela gözlüm
Gecenin bir vakti seni arar gözlerim Varlığınla yokluğun arasında çırpınır dururum Yıllar geçsede bir geleceksin beklerim Umudumlarımla yaşar dururum Ben ALLAH'ın sıradan kuluyum Senin yokluğunun sonuyum Raflarda tozlandı ideallerim, hedeflerim Ben sadece ela gözlüm seninim senleyim. Vedat Okkar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:36 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.