![]() |
Ebu Cehilden ses çıkmadı
Günlerdir bekliyorum Söz vermişti gelecekti Bir tutam şiir yazacaktım Eğlenecekti Tavuk kokulu şiirle şiirlerim eğlendirecekti ilerleyen saatlerde Komitesini toplayıp O bana iftira attı Davacıyım veşair bey Pazar günleri güzel oluyor Böyle odaya kapanılmaz ki Balon uçurtmak Lâzım çocuklarla 30 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Egobatman
Şiirinin sesi Arındırır beni Kavanozuma alıyorum Solmayan renklerin için,çiçeklerini Soluklu mektubun Bir çırpıda açılmış Mısra hanelerinin düş'ü Alkışlıyorum,Duyuyormusun Bu gün seninle beraberim biliyormusun Ne de çok sorular soruyorum,kızıyormusunuz Başlığı kırmızı evde konakladık Yağmuru ıslanıyormusun Perdeler aldık Halk pazarından Üzerine ışık kalemiyle Gizemler döşemişsin Benim haberim yok Ergobatman Varım yoğum senoldun Üşüse ellerim sazına sarılmışı dinlemek istesem Her günümü doğum günüme çevirdin Her gün beklesem sen 30 09 07 Zeytinli/edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Egzopotamya
Kızılderili kızlar inerdi suya Ortaköy'de Parıldayan gümüşlerinden önce Şiir kurusu Desteler gül yapraklarına sarılı Neşe kafeterya Etsiz kurular pişirir, Sen geleceksin diyerek... Kitap,kaset satışları artardı Sen Çığık''ın sayfalarını karıştırırken.. Hisar bankları Akşamı eder Kırıntı saatlerinde günün İskeleden vapur kalkar Coşkulu bir kayığı sallayarak 30 09 07 Zeytinli/Edremit |
Ekim bahçeleri
Gizli sevişmelerim *******e yakalandı Selviler gece gündüz Salkım Rûzgârla Sokak lambası gölgelerini saçar,kırık Fesleğen Omuza atılmış yan, istanbul ceketi Püskülü Düşlediğin bahçe Ekimine bıraktım Cumhuriyetini Çiçeklerinin 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Eko'su Fethiye'nin
Garibime giden Esprisi var Eko yapıyor çoğu zaman Sese itibar etmeden,kulakta çekiyor Göremiyorum elini,o,elit Aktif bir gelecek yapımcısımı? Zamanın değişken tınısımı kulağımda çınlayan Saatsem kurulan Saatler işkence Su gibi akıyorsa zaman Hadi su bitti 26 09 07 Zeytiniliden /Fethiyeye Methiye Ramazan Mehmet Tanal |
Ekvator çizgisi
Söylesene bana Gemici? Ekvatordan geçtinmi Çizginin altından, gEçTİİİm O'rada Hakkaten çizgi varmı? vAAARRRRR niye biz göremiyoruz PEEKİİİİ -Kaptan köşküne çıktınmı Çıktıysan caydınmı? 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Elastik
Kıvranan dişi düşünce Dahamı beyaz seninkisi Defterin kimlerden saklanmış ortapetik muayenerde Sakat raporu olmuş Sakat yolun Çeşnisi kızmanın Elinde maşan Ürkütüdürdün kıyamayacaktında damarına ruh iftıra ettin geleceğin çocuklarını Nerden çağırdım seni iftar sofralarına Kılıcı başım üzre koyup savaştığım an kıldığım Namazlar onuruna Savaştığım Türk damar Bir Babayı ikiye böldün.. Artık sen kork Tepe Göz 'den Bu öz bizim Bizim hikayemiz 27 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Element
Tanımlayamıyorsam Uyum sağlayamıyor isem Çöp karıştıracağım sanırım Bi de post bulursam okşanan tenime Kim nereden bilecek Çöpçü olduğumu O'yeni tanımlanası Ben eski çöpçü Kürdan gibi yani Dişlerimin Kıyısında Kürdanın ucunda Nasıl sevmeliş seniş Düğünlerin bitiremediği Re leri söyleyemeyen Ölee tutup kıvırasım geliyor canını acıtmadan Buda hoşuna gitsin Kuğularda sıkıldı dalıp Sana göz kırpmaktan 12 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Esengül 'ü kim vurdu
fatih sergüzeşt Bir yangının külü sebebi Olmaz ilaç ondan sineye sarılmış aile ortamına Hastayım yazıyorum Perçeminden kaçan yolculukları külbastılarıyla Ve koşmak çöküp güverteye Başka kuş kanatları basamadı bu sefer ocağında tözleyip kendi hesabına ince kâgıdına döşeyip Evli,güneşle bir tür evlendirilmez Evli ay'la Bir tür mehtap Esengül niye öldürüldü Bir tür evlenilemez Yetmezmiki birahaneleri zengin ettiği imç hak getire Aşkınada sevdalanılır Neden sen fotoğrafımı istemiyor su Neden,imzalı kırkbeşliğimi Bir tarafa atıyorsun Seni sevişiyorum Ramazan Mehmet Tanal |
Ev ödevim
Küçücüktür kalemim Ha gayret yandır elimden tutanım, Eskidenmiş o Akşamı etmek, Fikret Mualla S'kiden S'kiden Kollarım hep ama hep Askıntıdaydı, sevdikleri şiiri yazan içun Omuzlarım hazır kıta mısra neferlerinin Anlam da veremiyorum Bodrum Bodrum Boynuzları ürkütüyor beni Atsada kendini bir haraket halinde ki karavandan, Yada çarmıha, gerilmiş,bir,hamaktan Dalgasını geçmek üzre uyarlanmış bir sınanmadan Asla sinemam olmayacak bu senin olan reyhan Yine izliyoruz ilerleyen saatlerde Güle Bülbülü'de, yutturmuş olsanda aşiyan'da Hakkım kalmıyacak,Bu Denizcici aleminde Senin kendine dönük Bağrına basan kaleminde! ! ! Heeeee Ben kimi seviyorum? Kül tablası sana güzel gözüksün diye o' uzuun masanı Ben; utanacağım neredeyse Aşağıya tükürsem sakal Yukarıya tükürsem bıyık Ama sen Hamal,Ben Hamal,posta Hamal Senin bedenden ne üstünlüğün var Mutlaka senin kalemine,karışanlar var İmam osurur,Papaz dinler Cemaat zıçar,pazar kapanır Bana,gelince Bahçada orman budayorlar Ağacı ben dikmedimki, dediler şiir yazmışsın Ytl gazanamadım ki! ! 16 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Farklı
Baykuş kanatlarına yazılanlan şiircikler Ormanlıklarda Bestelenir puhuyla Didişilen gaga uçlarındaki çör Ormanın sessizliğini boyar Ve mantarlar köylü kadınların topladığı Ya da türüfler köpeklere buldurulan tırmanan keçiler kendi patikalarında Ölümsüzlük otunu arar Lokmanın elinden düşmüş Fırat'a 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Fernao de Magalhaes'den. Ö. F.D.M.. S
O' zamanlar Dünya Şimdiki gibi yuvarlak değildi Dikdörtgendi Öbür dünyanın henüz geometrik bir tanımlaması yoktu Sağ olsun Kraliçe İsabella olmasaydı Kurtuluş yolunun ozondaki delik olacağını öğrenemiyecektik Magellanın, gemicileri o zamanın tinercilerinden oluşmuştu; Deniz ortasında tiner bulamadıklarında, Reisin fenerliğindeki ballyi almak için Kiliti kırmak zorunda kalıyorlardı Magellana gıcık olan denizciler Sürekli plan yapıyorlardı Fakat Magellan'ın planı daha büyüktü Magellan uyduruk bir harita çizip İlerleyen dakikalar da zaten düz olan Dünyanın Kıyısında demir atıp, Gemicilerin liman cüzdanlarını yükseltmek için, Liman başkanlığına göndereceğini söylüyordu tabi gemiciler kağıtlarını yükseltmeye razı gelmediler Kaptanın onları köpek balıklarına yem değilde, uzay gemisine bindireceğinden şüphe etmişlerdi 25 09 07 Zeytinli/ Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Fikret Ağabey ve kısa sefer
Karaköy denizci piyasasının Zorunlu malünen simsarı Kör mehmet Fikret ağabeyi yakalamış De bağa da sen kaptanmisun ula yoksa usta kemicimi? Yok be abicim,usta gemiciyiz tanımıyomusun beni Acenta motorundan inip Büyükdere'de Şeytan çarmıhından Gemiye çıkar,çıktığı ğibi Kaptan olur Valizlerini hemen kamorot alır elinden Usta gemiciyi bulamamışlar Suvari bey size selamet Efendi kaptan gelir Demir al talimatını makineye haber verir baş üstüne giderken Kumkapı'ya çapayı attırır Valizlerini kamorotla acenta servisiyle Kahve için teşekkürler,akşam yirmiikide sefere çıkıyoruz Beyaz takım elbisesi,beyaz ayakkabıları Motordan ışıldamaktaydı öğle sıcağında Jilet gibi zengin bir gülüşü kaldı usumuzda 11 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Galatasaray
bEN BİTMİŞM YORULMUŞUM Ramazan Mehmet Tanal |
Gel saklanalım
Salın altına Çemene çimen diyelim Yok diyelim, Bırakmadı,diyelim, bir haber vermeden gitti diyelim, Rezene çiğneyelim... Sarhoş; ikimizi bir gördüğüne inana kadar! ! Yutacağını sansın? Gaip'den; haber getireni olmamıştır.. Her haberi galipten almış inanası yok nasıl da olsa Savaşını verecek alanı bulamayan.. Görünene kendi lensinden, yeşilden daha yeşil,maviden mavi olduğuna inandığı için Zeytin bu sene çok güzel olacak Gel saknalalım.. 26 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Gelincik
Trenler geçer Gelincik,hep oradadır Nasılda solgun rüzgârda yapraklara nasılda kırmızı çalar güle lale ye kırmızı esas dikensiz elinde kalacak kadar narin Toprağını öperek kopartmak İstiyorum Yeşilinden Yaşar Kemal Trenlerinde Kekik nefes almaya giderken torosların yolculuğu Nasılda narin Birler gelincikler Uzun up Raylar kıvrımlıdır hemen biter Uykularını bölen sessizlik Gelincek Toros kar'larıyla serinletilmiş Karanfil tarçın tadında 02 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Gemi batsa iyi
Haramiler, kırk meramiler Tutmuş yolu Nüklüer püskürtüler sarmış ozonu Kılıflara rağmen Don kişot diker Yel değirmenlerini 23 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Gemi gidiyor Helikopter bakıyor
Aşçıbaşım helikopter geçiyor Ne var? gemi gidiyor! ! Dümen suyuna baktınmı? Takip ediyor Etsin be koçum,nereye kadar Ya, benim çöpüm yok Demiyorum ben sana çöpün var diye.. polis molis liman kaptanı hepsi burada sor bakalım ne içerler Yav aç başım adamlar havadan resim çekmiş Lan yürü git.. Fotoshop'tur onlar inanma Koca denizi ben mi kirleteceğim onlar kendi atıklarının hesabını versin.. 23 09 07 Zeytinli/Edremit. Ramazan Mehmet Tanal |
Gemi Kaptanı
Dalgalarda yürümek Dümenlerde kıvırmak Çok yalana Politika Sevdirmek uluslar arası bi sevda oltaya ne gelirse artık ya sofrada yemeli paketlemeli veya ne gerek var yeğenden faydamı gelecek sanki tanımaz kulesinde eyfelin Ayıptır söylemesi Farkı yaşamalı Ağardığı için Kıçının kılı sofrana karışan 1970 güzelinden kaçmakmı poliş vodkası 18 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Gemi Rotasında
Yokuşlar tırmandım Yaşattılar beni O günlük sevinçlerle Pulumla,dans ettim Merdivenlerde aşk ettim Kor dudak sürdüm,dudağıma Bir denizdi kayboldum Bir fenerdi dibinde,sızdım 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Gemiden gemiye
Ayı Sırrı bu Kilitlesen,dışarda; Kolay değil kırk günlük sefer Okyanus'lar aşmıssın Zulan erimiş kumanya bitmiş su kısıtlamaları sürer Gemi kaptanı servis almamış Bordalamışsın şirketin diğer gemisine demiri mola edip taliye Vermiyor kaptan servisi tüm tayfayı peşine alsan da üşenecen artık iki gün kaptan kapısı aşındırmaya Görmüyormusun kaptanım öte gemi servis veriyor Geminin kaptanı benim.. O' o! geminin kaptanı Çıkar ayı Sırrı küpeşteye Çıkmışken kıyıdan servis motoru Atlar denize sakarcılar çorbasına kaptanın Şeytan çarmıhından çıkar şirket reisi Dışarda malum masasında Oynatır dansözleri Göbekten şarap içer Sırrı baba Yarın alalım seni 22 09 07 Zeytinli /Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
gEMİLERİN DİREĞİ
Çok köprüler Link hatları koptu O' Fırtınalardan tİ G noktasını bulmak bir Romandan Kitabın adı G Garibaldi Piza nın yerini keşfeden kitap fuarında Beyoğlunun Bastım toprak değilmiki İtalya'da Atlılar geçiyor Yelken Pelerinli Görme biçimleri vardı Önce şairin Okundu Rafta Şişman tüccar hımbıl Ebeveynler ŞİMDİ GEÇTİ BEYAZ ATLI BURADAN 01 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Gidi yor Um
Kurtuldun benden Bıktın İllahlah dedin Fırsat bu fırsat unut beni unutayım seni kınaya hiç bulaşma bi taraf değildir o iz iz süren kızılderili; hediğine yol düzermiş ne me lazım tütün içen kunduz avlarmış ateş suyuna kanan obadan olurmuş 24 09 07 Ramazan Mehmet Tanal |
Goran deniz
niçin baktın bana öyle Bir büyümü söyle Biliyon denizlerde ihtiyarladık pulları mı kazı solungaçlarımdan kanser Çarene Yüz beni Kuyruğumu,dip dal Goran Solungaçlarından geçer olayım Bi soluk O bakışınını öpeyim Yada görmeyeyim 05 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Göreceli
giydirdimi postalları binen en populer şairimiz adına medya geyine ne keyfiyet eskiyen çok şey vardı altındaydık güneşin ne de olsa... Kart postalını gönder bana 04 09 07 zeytinli Ramazan Mehmet Tana |
Hacı
Konya'dan kıble Ruhul Kudüs Çok enterasan değildir Kısmeti kesilenlerin Dışarlarda umudu son cemaat yeri onbin kişi kutlamalarda Mazhar kimden,dilden dile Özhan Ahmet Naklen yayınlarında Derviş hanelerin Gerçekleşmiştir Şad Ruhu geleneğine uygun Semalarda 01 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Harif
Çoğunlukla Gemide buluşuruz Harif Neyse kadroda EmİRKhan Bi çeşit gemi Antil holland Anlamaya çalışıyoruz Herife Harf' dendiğini Bize de ondan adam dendiğini Yoksa Biz Adam değiliz Herif eşittir ra ma zan İşte bu Arap parmağımı? gözüme sokulan! ! Ra kaç kuvvetinde bir Ebced hesabıdır 01 10 07 Azeri arkadaşlar mekânı Ramazan Mehmet Tanal |
Hasan Boğuldu
Düşler sofrası Kıyısına yeşil yosun kaymaca Şelalenin ruh ipliğine tutunup Hasan kaçtı gitti Bütün sevgililerin elinden İkizdereye akan ibrahim mabedi balıkları mıydı Gelip geçen Gölgeleriyle selviler yasta Hasan boğulur mu, bu yaşta? 27 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Hayat Nar içinde
Babamın hediyesi Burnumun dibinde İşkence etmeyi bırakmalı İşaretlediğin; suçlunun parmağı gözünde Hayat Nar için de Hayat seçmişim Soyad kanunu çıktığından beri Buğday başaklarına marka vurulmaya başlandı Tabiat icabı olmasa da Tinsel ahengi yaşatmak için 23 09 07 Ramazan Mehmet Tanal |
Hazırmısın
Kibritleri ayarladım saydım sende say Gül memeler ikiz doğurma bana bir doğur bir yont Bir doyur iskele sancak bakmasınlar kırlangıçlardan Renk ver yeşil,kırmızı Pruvadan Gül; kulağına.. kirazlar senin Öpsem herkesler.. Trüf arayanlar hariç çizeceğim yeminini Kav 07 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Hesapta
Mutluyum N'hesapta Kaldım,intihar kentinde Tayin edilemezler imzasına Bir motor bulsam Bağırtsa Dişiliği Yaksa tekeri Harley Asvaltlarıyla oynıyan Anadolu Van geçse tuz geçse Kuş gölü Mandras,Ölüdeniz,kömürse leylek barındıran dalyan minarelerde öpüşler eksen saba namazlarında Pedalının nereden vurulacağı başlama işaretin şiirse yolun oruçlarında yalnızlığın 06 10 07 Altınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Hırsızım Ben Memleketimden İnsan Manzaralaı'nı Seçerken
korsan basılmış kitaplar sergisinde İstiklâl kİTAP ELİME TUTUŞTURULDU ve hırszı8m ben GÜL MEMELER SADACE ebru'NUNdu HER KES KOKLADIĞINI bilir BÜYÜ KAPLI DEfter di kaçtığım SAÇLARIYLA SIRDAŞIM Elleriyle sıcaklığı unutulmazım Bir simit kadar Güncel fırından ısırdığım gEVREK SENİ ÖYLE SeVMİŞTİM alibeyköy yokuşu çıkarken 04 10 07 ALtınkum Ramazan Mehmet Tanal |
Hıyar
Dişle soyacaksan Sana hıyar değilim Kuruyacak tarlan Hıyar bulamıyacaksın O' zaman Ben seni traş edeceğim yollarında 23 09 07 Zeytinli/Edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Hiç kız arkadaşım olmadı Adı Saadetten başka
Ufacık Platonik Uçarı bir Ramazan Ve Saadet bir Akıntıburnu Sadıkoğullarının kuyusunda Yüzmeyi öğrenen... Ve hep bendim Yaşam girdabından kurtaran... Elini kaptırmış Ayhan Kapmak için kopmuş parmaklarını Body guard lığına soyunurdu.. Eve sağ sağlim Götürürken Saadeti Saadet Dayak yemeden Küsmemişti Annesine ya da Bana Yazlık sinemada Kemancı O'nun Başının tacı idi Çekirdek çıtlatırken antrakta Gazozda içmiştik hatta Ama niye böyle oldu bilmiyorm Platonik 01 10 07 ALTINKUM Ramazan Mehmet Tanal |
Hiçlik
Boynunuzda asılı gördüm, Koca bir HİÇ (osmanlıca) İzmir toplanmış Neyzen tersten çalarken Cenneti Ulâma'ya Boynunuzda Koskoca bir Hiç Nedendir o Hiç Tımarhanelerden kurtaramamış Karakollarının Mısır Güzergâhı Bir Çeşmenin En iyi arkadaşı Olmak Çeşmede konaklamak,çesmenin misafir severliği! ! Zırt düdük Kimsin ne'sinin Kurbanı olan beste O'nun Ney Düşmüş sularından Apdestlidir 04 10 07 ALTINKUM Ramazan Mehmet Tanal |
Horoz döğüştürecen,Horoz
Bir depremi Beşyüzdefa yaşamalı mı? Bindeş yoz yaşıyorum gemide Emrine verilmiş,Süleyman'ın Üfürüyor oradan,bir Hergele Cumaya durduk birlikte Teravih İbrahimin Dedesi İbrahim'de bakmaz yüzüne Horoz döğüştürecen Horoz Kanlı gagalar İbik çiğner Erkenden Aynı dünyada yaşıyoruz atom bombası neki Bizde bilelim Nötron ne,ki Hidrojen ne; ki Neyseki anladım Kim daha kemikliymiş Göremedim ama Kimin daha kanatlı olduğunu Hint horozla uçan Seylan'a çay molası veriyor Rüzğâr atlıyla sevişen Cape Townda Soluksuz atın kırbaçı Foklarla son buluyor Hıyar gibi zar saka ibrahim'in nesi Ahu ceylan Kime kaçar bu saatde |
Hoşgeldin
E-Okul Hoşgeldin Yeni başlangıçlar Yeni umutlar,getirdin Buradan başlamak Buradan tırmanmak Sabırsızların seni bekler Hoşgeldin E-Okul Ramazan Mehmet Tanal |
Isırdın diyerek
Elma Bu Isırdın diyerek Koklamak zorundamı Yaprağını Elma işte İsmail Gülgeç Kalbi Tur Burhan niye Çan Man on the Turkey Bi riç bi riç Roys rolls Mubarek Plakası Damar Şanlı urfa Balık muhabbeti Nemrut ta orada Kartalda, her şey onun Kenan diyarından kaçmasa 01 10 07 Ramazan Mehmet Tanal |
Isırmak meme uçlarını
Sarkmamışsa Değişim yaşamamışsan Trans Isıramazsın Tutki Uzaklardaki bir büyücünün Derdi senin kisi Sen Ben olmak Kiis bir kedinin hastalığıdır tüyden kaynaklanan Isıramazsın memelerinin ucunu bana söylüyorum Alınmasın Meclisten dışarıdakiler 01 10 Altınkum/edremit Ramazan Mehmet Tanal |
Islık çalsam
Islık çalsam Tanırmısın Camında yankılanan Tanırmısın Aynanın karşısından salmak zor seni Aynanın karşısından sokaklar kirli asvaltlar yapışık Bülbüler bol mu bol Arabalar ne kadar da eskimiş Görüyorum İzliyorum Tikanıyorum En güzel Sensin Ayna Ramazan Mehmet Tanal |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.