![]() |
Karar
Uzaksın gönlüme uzaklardasın Aklını başına al tuzaklardasın Kalbime kazınmış yasaklardasın Seni sevmiş olsam da bu neye yarar Düşünsemde seni günler boyunca İçimdeki seller beni boğunca Birde hakkında bazı şeyler duyunca Anladımki bu sevgi aklıma zarar Biliyorum sen hiç benim olmayacaksın İstesemde gönlümde kalmayacaksın Aradığın şefkati bende bulmayacaksın Unutmalıyım seni işte son karar Denizli-30.11.1998 Mikail Tatar |
Kaybettim Kendimi
Hayalin bir an bile bırakmıyor peşimi Seni düşünmekten kaybettim ben kendimi Bitsin artık bu hasret ayrılmayalım Seninle sonsuza dek mutlu olalım Her yerde hayalini görürüm Sesini bir gün duymasam ölürüm Rüyalarımda hep seninle olurum Hasretin aklımı başımdan aldı Mektuplar her an durur cebimde Ağlıyorum güzelim resmin elimde İsmin her saniye inan dilimde Benliğimi kaybettim şiirlerinde Çal-13.02.1994 Mikail Tatar |
Kirli Yüreğim
İçimdeki ateşi küllendi sanma Sen onu asla söndüremezsin Unuttuğumu sanıp sakın aldanma Kalbimdeki sevgiyi dindiremezsin Sen unutsanda ben seni unutmam Çiçek açan gülleri kesip kurutmam Korkma! Gönlümü başkasıyla avutmam Bana bir başkasını sevdiremezsin Sevemem bir daha başka birini Önüme sersende gönül kirini Kalbimi doldurmuş sevgi irini Onu bir başkasına sildiremezsin Biliyorum sende çok seviyorsun Benimle mutluluğu hep istiyorsun Aşkını yüzüme diyemiyorsun Fakat başka türlü bildiremezsin Çal-08.09.1996 Mikail Tatar |
Köyüm
Tozlu yollardan geçerek Berrak derelerden su içerek Tertemiz havada bazen dinlenerek Giderim akşamları güzel köyüme Öyle bir köy ki çukur ortası Verimlidir bağı, bahçesi, tarlası Sergide, harmanda bayram havası Tozlu yollar aşarak giderim köyüme Okulu, camii, tarihi çeşmesi Ta uzaklardan duyulur ezan sesi Düğünde, bayramda boldur neşesi Şarkı, türkü söyleyip giderim köyüme Temizdir havası, insanı hoştur Dağları yeşildir, akşamlar loştur Köyüm çok güzeldir; gerisi boştur Övgüler yağdırarak giderim köyüme İçinde yaşar türlü canlılar Cıvıl cıvl kızlar delikanlılar Duyun sesimi ey Selcanlılar Elbet döneceğim birgün köyüme Çal-16.10.1990 Mikail Tatar |
Mahkum
Aradığı herşeyi sende bulduysa Her gelip gidene seni sorduysa Kalp atışlarında seni duyduysa Bu gönlüm seni sevmeye mahkum Harcasa ömrünü senin uğruna Uyacaktır her zaman senin çağrına Yokluğunda taş bassa da bağrına Hasretin burnumda tütmeye mahkum Sevemedi gönül başka birini Kimse alamadı bende yerini Seviyorum senin ölünü dirini Bu canım seninle ölmeye mahkum Bir çiçek görürsen dalında solan Ağlamaktan bıkmış, gözü yaş dolan Senden başka yoktur gözümde olan Uğruna bedenim solmaya mahkum Sarılırsa vücudun bir gün kaputa Girerse bedenin ağaç tabuta Anla ki yanındayım beni kim tuta Ben senle mezara girmeye mahkum Senden başka kimdir bana sarılan Küçük sevdalardır yelde kırılan Aşk; bir yoldur, mutluluğa varılan Kollarım tek seni sarmaya mahkum Aşkınla yanarsa bir gün bedenim Sevgin olacaktır ölüm nedenim Ben aşkına ömür feda edenim Bu hayat seninle bitmeye mahkum Seni bulmak için geldim dünyaya Yüzünü görmek için daldım rüyaya Boş hayallerle dalmadım hülyaya Mutluluk bizimle olmaya mahkum Kalbim aşkının sarsılmaz kalesi Sevgin ruhumda ışık halesi Sensin hayatımın tek bahanesi Kalbim aşkınla çarpmaya mahkum Sanma ki MİKAİL tutmaz sözünü Senden başkasına çevirmedi gözünü Gizlemedi, dışa vurdu özünü HATİCE’m bunları bilmeye mahkum Siirt-21.03.1998 Mikail Tatar |
Maziden
Birgün yaşananlar mazi olacak Beni hatırlarsan bu sayfaya bak. Bu günleri andıkça gözün dolacak İşte o zaman bir sigara yak. Siirt-31.03.1998 Mikail Tatar |
Mutlu Olamayız
Saat gecenin ikisi olmuş, Ben hala seni düşünüyorum Ağzımda sigara, elimde resmin Aklımda daima sen varsın... İçimde bir sıkıntı var Sebebini bir türlü anlayamadığım Sevgimiz kayboluyor mu ne? Yüzünü görmeyeli bir yıl oluyor Nasılda özledim seni bir bilsen Hala karşımda duruyor gibisin Seni gördüğüm son anı unutamadım Ölüm döşeğinde bile unutamayacağım Çükü senin kadar kimseyi sevmedim Kimseyle paylaşmadım duygularımı Bir de ayrı kalınca uzun süredir Sevgim öyle arttı, öyle çoğaldı ki... Fakat bazı sorunlar var aramızda Seni eskisi kadar sevmiyorum galiba Hani bir zamanlar bir sevgimiz vardı Bütün aşkların üstünde tuttuğumuz Hani başka kimsenin olmayacaktık; Bir sevgimiz vardı ikimizin... Aslında sana büyük bir oyun oynadım Ne kadar arasam da gerçeği bulamadım Daha önce gizlediğin duyguların Acaba benim için miydi göz yaşların Aramızdaki uçurumları aşmamız, O koskoca engelleri kırmamız zordu Kalbim seni tanımıyor artık; Başka birini de tanımayacak... İsmin anıldığında çarpacak belki Beynimi kurcalayacak anılarımız Şuna inan ki; ARTIK SENİNLE MUTLU OLAMAYIZ Çal-12.11.1994 Mikail Tatar |
Mutluyum... Ama Resminle
Yine seninleyim bu akşamda Mutluluğu sen verdin bana elinle Hasretle yollarına baksam da Aşkımı paylaşıyorum hayalinle İçimdeki özlem seninle bitti Kalmadı hüzünler; kaybolup gitti Bu yalnızlık artık cana tak etti Yine de mutluyum, ama resminle Herşeyimle sana geleceğim birgün Gözlerindeki yaşı sileceğim birgün Aradığım hayatı bulacağım birgün Tek başıma değil, elbet seninle Gönül bahçemize açmış bak güller Bizim için dua eder bülbüller Mutluluğu istiyor seven gönüller Ne olur dön bana bütün sevginle Varsın gözümde yaşlar olsun Hasretin acısı sevgiyle solsun Gönüllerimize yine aşkımız dolsun Bekliyorum seni seven kalbinle Siirt-05.06.1997 Mikail Tatar |
Ne Diyorum
Son sigaramı yaktım düşünürken Ansızın kapımı çalsan diyorum Hasretin içimde devleşiyorken Yavaşça odama girsen diyorum Aylardır yüzünü göremiyorum Günlerdir sesini duyamıyorum Senden başkasını sevemiyorum Sende yalnız beni sevsen diyorum Bu aşkı dünyaya biz duyuralım Yeter! Bir an önce kucaklaşalım Artık bundan sonra ayrılmayalım Kolların boynuma sarsan diyorum Gözlerin benim için ağlıyorsa Dilin ismimi her an anıyorsa Hayalim rüyana hep giriyorsa Resmimi bir daha öpsen diyorum Çal-28.03.1994 Mikail Tatar |
Ne Olur
Aşkına tutuldum kaçamıyorum Bir kuş olup sana uçamıyorum Senden başkasını bulamıyorum Saçından birkaç tel versen ne olur Zehir diye içerim aşkın suyunu Ölsem de bozamam ben bu oyunu Kalbinden çıkarıp sevgi okunu Yay gibi kaşınla atsan ne olur Kalpten geçiyormuş sevginin özü Ağızdan çıkıyor o sevgi sözü İçimde bulunan tatlı bir sızı Elma yanağından versen ne olur Seni seviyor bu garip gönlüm Uğruna feda olsa da ömrüm Seninle geçecek olsa bir günüm Ettiğim feryadı duysan ne olur Çal-12.05.1995 Mikail Tatar |
Neden
Kalbim kırık bir dal gibi Yüzer ummanda sal gibi Sende seviyorsun bal gibi Neden ısrar ediyorsun ******* boyu ağlatıp Bağrıma taşlar bağlatıp Üzerime bir ağ atıp Bırakıpta gidiyorsun Çal-22.04.2003 Mikail Tatar |
Nefret
Bir mücadeleki; başa baş, dişe diş Ya kazanacak ya kaybedeceksin Kârı var, zararı var zor alışveriş Ya katlanacak, ya terkedeceksin İntikam ateşi düşmüş içine Dışın ayrı söyler, küsmüş içine Sevgi nefretini kusmuş içine Çare yok mecbur sabredeceksin Erimedi henüz kalbimde buzlar Şekeri zehretti, ektiği tuzlar Sayesinde yok oldu gülen o yüzler Olanları unutup nasıl gideceksin Acı çektirmektir onda meziyet Bugün, yarın derken verdi eziyet Oyalıyor seni budur vaziyet Gelse bile hemen defedeceksin Hevesin içinde kalmasın diye Sonra pişmanlığın olmasın diye Kalbine sevgisi dolmasın diye Utanmayıp yüzüne küfredeceksin Kalp bahçende açan nadide güldü Belki verilen en değerli ödüldü Seni öldürmeden o kendi öldü Duasını okuyup defnedeceksin Anlamadım neydi benden isteği Görmedim hiç bana verdiği desteği Çıkarıp boynunda duran kösteği Böylesini sorgusuz katledeceksin Çal-26.03.1999 Mikail Tatar |
Nerdeyim
Birgün hasretim canına tak ederse; Yanında değilsem kalbinde olacağım. Kalbin inkâr edip, burada yok derse Aramana gerek yok; toprakta olacağım Siirt-04.02.1998 Mikail Tatar |
Nereden Nereye
NERDEN NEREYE Sakin bir deniz gibiydi üniversite hayatı Sonra yavaş yavaş dalgalanmalar başladı Seni görünce fırtınalar koptu yüreğimde Bu kalbimi koparıp fırlattı senin kalbine Bir süre seninle oynayıp gönül eyledim Senden acı ve dert değil; sevgi istedim Ama sen bana sevgi değil dert verdin Tertemiz duygularımı önüme serdin Ardından bir güvercin kondu başucuma Kırmızı bir kalem çekti geçen yıllarıma Dindi o fırtınalar, masmavi oldu gökyüzü Beni sana bağladı “Seviyorum” sözü Geçmiş duygularımdan kendimi çekip Tatlı bir rüyaya daldım elinden tutup Beraber hayal kurarken mutlu yarınlara Siyah bir perde çektin tertemiz duygulara Üzüldüm. Çünkü sensiz bir hayat benim için Bir şok olacaktı hem senin için Akıntıya bıraktık rotadaki gemiyi Kaybettik birden bire elimizdeki sevgiyi Saman alevi gibi parladı söndü aşkımız Geçip giden zamana seyirci kalamayız İçimizdeki sevgiyi tazeleyip yeniden Acı bir hatıra kalsın yaşanılan maziden İsterim ki bu aşk ömür boyu bitmesin Kalplerimize bizden başkası girmesin Hasretin ve özlemin kaplıyor bedenimi Seni düşündükçe kaybediyorum kendimi Biliyorum; kalplerimiz buluşuyor her gece Müjdeyi fısıldıyor birbirine gizlice Geçen kötü günlere bu günlerde dahil Seni hep sevdi, sevecektir MİKAİL Kısa bir süre sonra ben yanına gelince Bu gerçeği o zaman göreceksin HATİCE Çal – 18.03.1994 Mikail Tatar |
Neyleyim
Seninle dünyayı daim isterim Yokluğun içimde, hasret kederim Benimle değilsen nasıl gülerim Neyleyim sen yoksan neyleyim aşkı Neyleyim sen yoksan yalan dünyayı Sensizim bir tanem yüzüm gülmüyor Güneş hiç doğmuyor, gece bitmiyor Deli gönül sadece seni istiyor Neyleyim sen yoksan neyleyim aşkı Neyleyim sen yoksan yalan dünyayı G.hane – 29.04.1993 Mikail Tatar |
Ölmek İstiyorum
Hayattan zevk almıyorsam Yaşamamın gayesi ne? Elbet bir gün öleceğim Hastalıklar hep bahane... Hep umutla yaşıyorsam Türlü dertler taşıyorsam Her gün bin kez ölüyorsam Ölmek daha şahane... Bir zamanlar çok mutluydum Hayatımdan umutluydum Her an neşeyle doluydum Aşkım vardı yegâne... Gönlümde mevsim kurak Dökülür birgün yaprak “Hayır” demez bana toprak Çeker beni de sinesine... Denizli-17.07.1998 Mikail Tatar |
Ömrümce Beklerim
Duydum düğünün varmış, gelin olmuşsun İnan ki çok sevindim mutluluklar dilerim Kucağında bir çocuk anne olmuşsun Sana ömür boyu saadetler dilerim Dün gece yine seni düşündüm Anılarım canlandı bu kez üzüldüm Resmini bir değil; bin kere öptüm Her zaman sevmeni, sevilmeni isterim Beni terk edip gittiğinden beri Ne kadar ağladım, dönmedin geri Kalbimde bıraktığın o boşluk yeri Hiç kimse dolduramaz seni beklerim Şimdi benim değil onun elinde Gam ve dertten uzak neşen yerinde Ömrümce kalacaktır sevgin kalbimde İçimdeki hisleri yine gizlerim Düşmesin sevgine bir kara bulut Hüzünle geçen yıllarını unut Yüreğimde kalan belki son umut Seni sevdiğimi yine söylerim Çal-10.05.1995 Mikail Tatar |
Önce Sen Unut
ÖNCE SEN UNUT Beni böyle bırakıp gidemezsin Artık seni sevmiyorum diyemezsin Yaşadığın mutluluğu silemezsin O eski günleri unutmak kolay değil; Unutmak kolaysa önce sen unut Bir canım var al senin olsun Hayatında o yeni sevgilin olsun Dertler benim, mutluluk senin olsun Aşk bir sevgi, bir oyun değil; Unutmak kolaysa önce sen unut Beni terk ettin de ne oldu sanki Senden başka sevemedim inan ki Gördüğün rüyadan öyle uyan ki Anla artık gördüğün rüya değil; Unutmak kolaysa önce sen unut Beni sevemedinse ben ne diyeyim Bu dertli gönlümle nere gideyim Bari mendil gönder gözlerimi sileyim Çektiğim bu dertler ızdırap değil; Unutmak kolaysa önce sen unut Çal-13.101994 Mikail Tatar |
Resim
Dün akşam ne oldu biliyormusun? Resmini öptüm yerine koyuyordum. 'Dur'! Diye bir feryat çınladı: Baktım; resmindi feryat eden 'Ne olur beni yerime koyma', diyordu Gözlerinde iki damla yaş vardı. 'Niçin ağlıyorsun' diye sordum 'Ben çok yalnız kalıyorum' dedi 'Zaten hasret kaplamış benliğimi'.... 'Bekle' dedim.'Sana bir teselli bulayım' Kendi resmimi de koydum yanına Gözyaşları dindi....... Tatlı bir tebessüm geldi dudaklarına Bizim yerimiza onlar öpüşüp, koklaştılar, Bizim yerimize onlar kucaklaştılar... Seni seviyorum diyorlardı birbirlerine İkisi de mesuttu, hasretle sarıldılar. Ah! Bizde sarılabilseydik keşke Bizde resimler kadar mesut olabilseydik! Mikail Tatar |
Sabır
Eğer mutlu olacaksan İste yoluna öleyim Benim için solacaksan Hemen sana geleyim Şimdi yalnızım diyerek Hasrete boyun eğerek Mutluluk niye diyerek; Biraz gül; ben de güleyim Her anına hüzün dolsa Kanlı yaşla gözün dolsa Acılarla günün dolsa Gözyaşını ben sileyim Şiir, resim çare değil Yüreğim pare pare değil Bizdeki onmaz yare değil Sana kalbimi böleyim Tek tesellim sabır şimdi Sensiz günler kahır şimdi Beni benden alır şimdi Bekle; seninle olayım Siirt-25.11.1997 Mikail Tatar |
Sana Dair
Seni sevmektir kutsal ödevim Zulümde karınca, sevgide devim Seni mutlu etmek yalnız görevim Sana kavuşmak için çektiğim cefa Seninle ölmeye yemin ederim Mutluluğu sana temin ederim Kalbimdeki sevgiden emin ederim Yalnız seninle sürerim sefa Senden gayrisini görmüyor gözüm Her şeyiyle sana bağlıdır özüm Dinle; budur sana son sözüm Tüm kalbimle seveceğim bu defa Sevmedim, sevemem zaten yalanı Tatlı sözle avutalım yılanı Boşver, anma bana falan-filanı Seninle bulundu aranan vefa Çal-03.06.1999 Mikail Tatar |
Sana Hasretim
Hasrete dayanmaz bu dağlar, taşlar Ben nasıl dayandım; bilemiyorum Aşkının önünde eğilir başlar Ben sana kul oldum çekemiyorum Aşık olan gönül bu derdi çeker Varlığın olmasın hasretin yeter Bu çile ki; ancak seninle biter Bir çare arasam bulamıyorum Yüzünü göremem, olsun; ne çıkar Gönlüm ne senden, sevdandan bıkar Seninle olmamak canımı sıkar Resminle sadece avunuyorum Hilâl kaşlarını çatma ne olur Saçına beyazlar katma ne olur Benden başkasına bakma ne olur Güzel gözlerini göremiyorum Çal-21.07.1994 Mikail Tatar |
Sana Özlem
Seni böyle seveceğimi bilmezdim Bulduğum huzurdan yüreğim çağlar Uğruna döktüğüm teri silmezdim Yare gideceğim çekilin dağlar Hasretine boyun eğmekten bıktım İçimdeki özlemi kalbime tıktım Seninle sevgide doruğa çıktım Yüzünü göremeyen gözlerim ağlar Sen olmayınca güllerim soldu Yalnızlık gönlümün hazanı oldu Sımsıcak odama zemheri doldu Hüznünden gazele vuruyor bağlar Gelip de yaramın merhemi olsan Bir geceliğine düşümde kalsan Sevgi arıyorsan kalbimde bulsan Aşkın için eriyor içimde yağlar Kalbime saplanan sihirli oksun Herşeyim tamam, yalnız sen yoksun Bırakma beni sevginden yoksun Sana hasret gönlüm karalar bağlar Ben sevdiğimi cesur tanırdım Eski halimde olsam utanırdım Böyle adetleri öldü sanırdım Şimdi arkamızdan gülüyor çağlar Aklımdan geçeni bir yapabilsem Gönlümün feryadını dindirebilsem Zamanı geriye döndürebilsem İçimdeki duygular yaralar bağlar Çal-17.08.1999 Mikail Tatar |
Sen Bilirsin
Neşeden bie eser kalmadı serde Sen düşürdün beni çekilmez derde İçine düştüğüm girdabı gör de Sevgi dolu kalbimi alıver gitsin Kanlı yaşla doldu seven gözlerim Görünmesin diye senden gizlerim Yanımda olsan bile seni özlerim Hayalimde bir gece kalıver gitsin Halimi görenler arkamdan gülse Hasretin bedenimi binlere bölse Kalbim elinde dikenli gülse Dilersen dalını kırıver gitsin İster sana oan sevgimi unut İster dilindeki ismimi unut Duvarda asılı resmimi unut Kalbimi çöplüğe atıver gitsin Bir güldür gönlüm dalı kırılmış Gelecek her günün umuduna sarılmış Çiğnenmesi için ayaklara serilmiş Kafesteki o kuşu salıver gitsin Denizli-19.11.1998 Mikail Tatar |
Sen Türk Askerisin
Ağlama beni de soran yok diye Yaptığın vatan borcu sitemin niye Okuyup baktıkça mutlu olasın Bu değersiz kâğıt sana hediye Tüfeğin varya o sana yeter Sana hasret kalmak ölümden beter Yurdumun bir ucunda mutlu kalasın Sayılı gün değil mi bak o da biter Burada derdime bin dert eklerim Teskereni çabuk al; seni beklerim Asker kardeşlerime bir selam söyle Sizin içindir en güzel dileklerim Nasip edese Mevlam, bizde geliriz Bu vatan uğruna canlar veririz Su uyusa bile düşman uyumazmış Gece gündüz demeden nöbet bekleriz Sevginin ve barışın ezeli bekçisisin Vatanından ayrılmaz biricik neferisin Nice türlü engeller seni yıldırmaz Unutma ki sen; KAHRAMAN TÜRK ASKERİSİN Çal- 19.05.1995 Mikail Tatar |
Sen Ve Ben
Sen; yeni açmış gonca gül Sen; gül için şakıyan bülbül Sen; bana en değerli ödül Bense; ateşten kalan bir külüm Sen; gökte parlayan güneş Sen; yüreğimde yanan ateş Sen; bana layık belki tek eş Bense senin için; artık kardeşim Sen; bu aşkımın gözyaşı Sen; dünyamın mihenk taşı Sen; kalbimin ekmeği, suyu, aşı Bense senin için; sadece yoldaşım Sen; gönlüme bu aşkı yazan Sen; zemheri de solmayan hazan Sen ansızın kalbime uzan Bense senin için; hayallerini bozanım Sen; aşkın ile çağlayan Sen; yüreğime kara bağlayan Sen; gözümü ateşinle dağlayan Bense senin için; çaresiz ağlayanım Sen; gözümün bitmeyen seli Sen; ruhumun dinmeyen yeli Sen; karşımda en büyük velî Bense senin için; tam bir deliyim Sen; arının yaptığı bal Sen; çiçek açan taze dal Sen yerinde öylece kal Bense senin için; fırtınada bir salım Çal-21.08.1995 Mikail Tatar |
Sen Yoksun Diye
Yağmur gibi yaşlar akan gözümden Bülbül bile ötmez, sen yoksun diye Her gün bir parça kopar özümden Ağaçlar hazana erdi, sen yoksun diye Dağlar çevresine hüzünle bakar Dereler coşkusuz sitemle akar Rüzgar sensizliğe ağıtlar yakar Bak herşey sitemkâr, sen yoksun diye Güneş her sabah isteksiz doğar Mehtap *******i efkâra boğar Yıldızlar birbirine hep seni sorar Dünyam kapkaranlık, sen yoksun diye Siirt-18.10.1997 Mikail Tatar |
Sende Git
Zaten herkes terkedip gitmiş Haydi durma; bırak sende git. Kader bile beni boşluğa itmiş Yanımda kalma; bırak sende git. Nasıl da alışmıştım yüzüne Sarı saçlarına, mavi gözüne Bazen kızdım senin her sözüne Düşünme bunları; bırak sende git. İsterdim seninle ayrılmayalım Hasret ateşiyle kavrulmayalım Çabuk dön geriye; yıkılmayayım Kafana takma beni; bırak sende git. Bütün sevdiklerim bir bir gittiler Beni bu hasrete mahkum ettiler Ben ne yaptım ki; ne istediler Güle güle dostum; bırak sende git. Yüzünde tebessüm eksik olmasın Ağlama, gözüne yaşlar dolmasın Sakın gözün arkada kalmasın Yolun açık olsun; bırak sende git. Siirt-20.07.1997 Mikail Tatar |
Sende Sol
Ayrılık diye diye ayrılığı getirdin En mutlu günde aşkımızı bitirdin Hem sevgimi, hem de beni yitirdin Artık bundan sonra mutlu ol yeter Bana sevgi diye dertlerini vermişsin Önüme gerçek diye yalanları sermişsin Anladım ki sen beni yalancıktan sevmişsin Gençliğinin baharında sende sol yeter Bitmez diye bilinen aşklar bitermiş Uğruna can adanan çekip gidermiş Ondan geriye kalan dert ve kedermiş Sen de benim gibi dertle dol yeter Çal-19.05.1994 Mikail Tatar |
Sende Unutma
Sanma ki sevgilim seni unuttum Bu gönlümü başkasıyla avuttum Sana verdiğğm sözümü tuttum Seni unutmadım, sende unutma Kolay mı yıllara bir çizgi çekmek O güzel anılara elveda demek Aşkınla yanıyorken şimdi terketmek Gözlerimin yaşını sensiz kurutma Sevgimizi unutup bir yere gitmem ‘Sevmiyorum’ diyerek yabana itmem Hiç korkma sevgilim; seni kahretmem Yeter ki el ile beni bir tutma Sevgin kalbimi doldurdu, taştı Ettiğim feryatlar semayı aştı Uçan kuşlar ile sana ulaştı Beslediğin sevgini kalbinde tutma Ben seni unutmadım, sende unutma Çal-09.06.1995 Mikail Tatar |
Senden Sonra
Yine hatıranla kalbim ağlıyor Sensizlik yeniden beni dağlıyor Gözlerim hasretinle çağlıyor Ben mutlu değilim, sen kendine bak Araya girsede upuzun yıllar Her baharda yeşerir gönlümde dallar Sensiz dökülse de başımda kıllar Sırma saçlarına sen tokalr tak Boşunaymış bana verdiğin sözler Yalandan ağlamış o güzel gözler Yine de gözlerim hep seni özler Kolay mı sanırsın seni unutmak Ölene dek ismin aklımdan çıkmaz İstesem de kalbim seni unutmaz Kimse beni senin kadar avutmaz Mutlu ol bir yerlerine kına yak Denizli-06.05.2005 Mikail Tatar |
Seni Düşünme Nöbeti!
Nöbetteyim gecenin bir yarısında Yalnız değilim; sen varsın yanımda Her yer sessiz, soğuk olsa da Üşümüyorum; çünkü hasretin var kanımda Her gece yanımda o hayalin var Sen olmayınca yaşamak neye yarar Resminle gönlüm teselli bulsa da Senin olmadığın yerde dünya bana dar Hayalinle kanmaz inan gözlerim Seni hatırlatıyor bütün sözlerim Kollarıma sarmaya çok az kalsa da Dayanamaz yüreğim yine özlerim İsyanım var sensiz doğan her güne Geçmişe, geleceğe hatta bugüne Şimdi gözlerimde yaşlar olsa da Yine de hasretim güzel yüzüne Sensin ruhumun hayat güneşi Sensin kalbimin sevda ateşi Gözlerim senin hayalinle dolsa da Yoktur bu sevdanın benzeri, eşi Siirt-23.03.1997 Mikail Tatar |
Seni Özledim
Beraber çok mutluyduk; Neden bırakıp gittin? Sen yalnız, ben yalnız kaldık Sevgilim gel; seni özledim Kuşlar artık ötmez oldu *******im hüzün doldu Gonca güller bir bir soldu Gül yüzlüm gel; seni özledim Her zaman aklımdasın Sanki hep yanımdasın Her gece rüyamdasın Bir tanem gel; seni özledim Çal-12.09.1994 Mikail Tatar |
Seni Unutmak Uğruna
Yine çağırdın beni meçhul bir yerden Elimi çektim, bundan sonra herşeyden Ayrı olduğumuz geldi aklıma birden Anılarla avunup seni unutmalıyım Herşey yine eskisi gibi kalmalı Beynimdeki yerini başkaları almalı Senden kurtulmanın elbet yolu olmalı Sevinçten bir yerleri kırıp dağıtmalıyım Kurumuş bir ağacı devirmek gibi Bir nehrin yönünü çevirmek gibi Issız bir çölde bağırmak gibi Bir dağdan ismini çağırmak gibi Gönlümü ümitlerle avutmalıyım Denizli-17.02.1999 Mikail Tatar |
Senin Uğruna
Çektiğim yetmedi, hiç yetmeyecek Gönülden sevilen yarin uğruna Bu sevgi bitmez, hiç bitmeyecek Büyük bir duygunun, aşkın uğruna Uğruna gözümden kanlı yaş aksa Gençliğim tükense, hazanım solsa Senden bıkarım mı sandın yoksa? Hayatım feda olsun senin uğruna Dolaşırım bulmak için dünyayı Bereber yaşayalım bu güzel rüyayı Dinle kalbimden gelen sedayı Daha fazla bekletme sevgin uğruna Bir zevktir yolunda çektiğim çile Kalbim aşkın ile gelmişse dile Bekleyeceğim seni mahşerde bile Ümitlerim seven kalbin uğruna Elazığ-10.09.1997 Mikail Tatar |
Seninle Son Defa
Seninle son defa konuşacağım Belki de bu sana veda olacak Yaşadığım aşkı unutacağım En güzel günlerim anı kalacak Seninle mutluluğa koşmak isterken Önümüzde koskoca bir ömür varken Aşkımız bitiverdi daha çok erken Felek yine beni derde salacak Boşaldı yüreğim bir daha dolmaz Görenler bakışır halimi bilmez Sen yoksan yanımda bu yüzüm gülmez Yüreğime yine hüzün dolacak Derdime hiç yoktur olamaz derman Yüreğin katlime verse de ferman Seni düşünsede beynim her an Gözlerim senin hayalinle dolacak Çal-08.051998 Mikail Tatar |
Sensiz Bayram
Bu gün bayramdı sevinemedim O güzel yüzünü hiç göremedim Seni sevdiğimi söyleyemedim Sensiz bayramın hiç zevki yok ki Akşama kadar telefon bekledim Gelirsin diye yolunu gözledim İnan seni çok; ama çok özledim Sensiz dünyanın hiç tadı yok ki Kendime her gün bayram bilirdim Mümkün olsa hemen sana gelirdim İsteseydin sana canım verirdim Sensiz geçen ömrün değeri yok ki Çal-14.03.1994 Mikail Tatar |
Sensiz Olamam
Ayrı ayrı şehirlerden gelmiştik Belki de aynı yolu çiğnemiştik Birbirimizi delicesine sevmiştik Bu hayat artık nasıl geçecek Bir ömür artık sensiz bitecek Her akşam telefonu yoklayan bendim Birgün gülmesen hüzün duyardım Sensiz geçen günü eksik sayardım İki yıllık mutluluğum son buldu birden Kurduğum tüm hayaller yok oldu birden Belki sen mutlusundur bense üzgünüm Yaşadığım hayattan candan bezginim Bir derdim bile yokken binbir dertliyim Dön artık ne olursun sensiz olamam Sensiz bu şehirde inan kalamam G.hane –13.04.1993 Mikail Tatar |
Sensizliği Yaşarken
Hayalinle dolaşıyorum şimdi sokaklarda Gördüğüm herkesi sen sanıyorum İsmin dolaşıyor buruk dudaklarda Duyduğum her söze aldanıyorum Seninle olmayı hayal ediyordum Uykusuz her gece seni bekliyordum Gelince dertlerim bitecek diyordum Divaneyim ortada dolanıyorum Ümidimi yitirdim geleceğinden İçimdeki hasreti bileceğinden Bu aşkı yok sayıp sileceğinden Anladım aşkta aldanıyorum Baktığım her yerde resmin duruyor Bana sen değil; kader vuruyor Gönlümde yeşeren fidan kuruyor Hayalinle sadece avunuyorum Siirt-17.05.1997 Mikail Tatar |
Sensizlik
Öyle sevmişim ki bir tanem seni Kalbimi başkasına satamıyorum Nasılda arıyorum yanımda seni Resmini öpmeden yatamıyorum Biter mi sensiz yalnız ******* Dilim daima ismini heceler Yanında hiç kalıyor inan eceler Aşkıma soğuk su katamıyorum İsmini duyunca eriyor buzlar Şeker olur sanki en acı tuzlar Seni düşündükçe yüreğim sızlar Sevgini kalbimden atamıyorum Ayrılık bıktırıyor beni canımdan Kayboluyor birkaç damla kanımdan Dileğim; hiç ayrılma sen yanımdan Aşkından bataklığa batamıyorum Süzülüyor gözümden kederli yaşlar Her sabah hasretin yeniden başlar Çatlıyor başımı vurduğum taşlar Yaşlı gözlerimden utanıyorum Herkes gülerken bende sessizlik Kahrediyor beni her an sensizlik Kaplıyor kalbimi bir ümitsizlik Sıcak ellerini tutamıyorum Siirt-02.04.1997 Mikail Tatar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:03 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.