![]() |
İşte O Zaman
Birgün anlayacaksın hatayı Ve en güzel şeyi Beni tanımakla yaptığını, Belki vuracaksın sırtımdan Anlamayacaksın beni diri diri yaktığını Bıkacaksın dinlediğin şarkılardan Avutmayacaklar seni, Söylediğim doğrulardan utanacaksın... Aradığında bulamayacaksın beni yerimde Belkide kabrime kapanacak,ağlayacaksın İşte o zaman anlayacaksın hatayı Ve en güzel şeyi, Beni tanımakla yaptığını Sende arkana bakmadan gidecek Beni hiç tanımamış olacaksın, Bir vatan hainiymiş gibi Bahsedeceksin benden Ve sanki bir firavun gibi... Yine de söylüyorum Ben öyle kolay unutulmam... Hayatında bütün ışıklar sönecek o gün, Dünya bana karardığı gibi Sana da kararacak, Belki de yaşadığın o son gün Benim bütün ömrüm olacak Birgün anlayacaksın hatayı Ya da en güzel şeyi, Beni tanımakla yaptığını, Anladığında geç olsada İşte o zaman ruhum huzur bulacak İşte o zaman çıkacağım bu Cehennem'den... |
İyi ki Doğdun
esirgedin benden bir gülümsemeydi istediğim,kalpten bir sıcak lafın,içten.. bir babadan isteği gibi evladın bende sevmeni istedim baba gibi... sevmeni istedim,yalandan değil ne yazık! yapmacık sevdalar... bir mumdum yanan,üfledin.söndüm iyi ki doğdun.... esirgedin benden sanki senden istedim yıldızlardan köprü kurmayı ve denizden güneşi çıkarıp almayı avucumun içine koymayı.... sevginin tarifini unuttum işte bir kafes içinde kuşum şimdi özgürlüğün tadını unuttum işte dünya uçsuz bucaksızmış,kime ne benim dünyam şimdi bu kafes işte iki günlük hürriyeti esirgedin benden... hayret, gözlerinin içinde bir merhamet seziyorum bir merhameti esirgeme benden, diye dua ediyorum... iki günlük hürriyeti iki günlük dünya için esirgeme benden... gözyaşımın hakkı için, eğer göz yaşı akıtmışsan. ne yazık,yapmacık sevdalar... ben ölürüm,belki,yapmacık bir bakış için... senin için bile,senin için bile... ya ben seni niye sevdim bir mumdum yanan,üfledin,söndüm... iyi ki doğdun.... |
Kabristan:Sana Kendimi Getirdim
Kabristan,sana kendimi getirdim İlk gün misafir muamelesi yap bana Münker-Nekir gelmesin... Hiçbir cevap vermem gelseler Ben cevap alamdım hayatta hiçbir soruma... Varsın cennet bahçesi olmasın yerim, Ama cehennem çukuruda olmasın, İlk gün misafir muamelesi yap bana Yılan-çıyan sonraki gün uğrasın Dünyadaki yamyamlardan ne kalmışsa Ve kemiklerimi sunayım onlara Etimi verip kemiğimi sahiplenenler Avucunu yalasın... Rahat rahat uyuyayım bir gecelik Keyfimi çıkartayım dünyadakilere inat, Geçim sıkıntısı,para,yer kavgası olmadan Bir rüyamdan da uyandırılmayayım... Yahut siz bana hiç karışmayın, Şöyle bir gezeyim bu öbür alemi, Akrabalarımı ziyaret edeyim evvel ölmüş olan Müşahede edeyim hallerini Biraz da kopya çekeyim onlardan... Ve yahut ruhumu salıverin Dünyada bir kaç kişiyi korkutayım Bilhassa bizim ev sahibini Ve haramzede recep'i Anasından emdiği haram sütü Burnundan getireyim... Sonraki akşamlarda burdayız nasıl olsa Yok mu benden başka bu gece ölen Bana yarın uğrasanıza Kabristanana kendimi getirdim Eyvah azrail,bavulum kaldı... |
Kalbimin Sahibine
Bir-iki sitem etsem kalbimin sahibine Edemem ki,terkedip gitsem çok uzaklara Gidemem ki,birdenbire çıkar karşıma Sorar bensiz nereye? diye,cevap veremem... |
Kalpsiz
Sana sevdiğim demeye utanıyorum, Seni tanımadan önceydi mutluluğum, Ben şimdi tanınamayacak bir haldeyim, Birtek sana secde etmediğim kalmıştı, Sana sevdiğim demeye utanıyorum... Bu yaşamaksa yaşıyorum,ruhsuz işte Sen gibi seveni artık istemiyorum, Ne gururum kaldı ne eğilmeyen başım Artık seni ne seviyor ne tanıyorum... Dün sana sevdalıydım,yazık bu sevdama Yazık senin için dökülen yaşlarıma, Kışı erken getirdin saçlarıma,yazık Ben artık sebi kalpsiz diye anıyorum... Kalpsiz insanların yüreği han gibidir Oradan da birçok kervan geçer gider Kalpsiz hataların bir değil binbir tane, Sen Cennette ben Cehennem de yanıyorum, Kalpsiz öyle hallere soktun ki beni,sana Sevdiğim demeye bile utanıyorum.... |
Karar Ver
Bir anlık hayatı tercih et, İstersen sev dünyayı candan, İster Hak yolunda cihat et, Geç geçebilirsen canından... Bitmez dersen güven servete, Doya doya yaşa hayatı, Gidebilirsen git Cennet e Geçebilirsen geç Sır 'at -ı... Yaşa Resül-ü Ekrem gibi, Git gidebilirsen izinden, Çulsuz İbrahim Edhem gibi Geç dünyadan geçebilirsen... Cehennem e giden yol belli, Ya ateşiya huzuru seç, Cennet'e giden yol dikenli, Geçebilirsen bu yoldan geç... |
Karıncalar
(ANNEM'E ) Geçiyor zaman,zamanım geçiyor Cesedimi taşıyor karıncalar.. Sene seksendokuz biri ağlıyor, Sonra bir tabut gözümün önünde... Etraf kalabalık ama yalnızım, Sanki ben varım,tabutun içinde, Kasım her zamankinden daha soğuk Ölümün soğukluğundan da soğuk Cesedimi taşıyor karıncalar Maziyi hatırlıyorum böylece, Geçiyor zaman,zamanım geçiyor... Bir okul var gözlerimin önünde, Bir ev,içinde beni bekleyenler Bir hasret var:hasretlikten ötede, Herşey canlanıyor,ölmüşler bile Bir zamanlar yaşadıkları gibi Sene ikibindörtbiri ağlıyor Yine aynı yerde ve aynı yerde Sonra bir tabut gözümün önünde Ölü yine aynı yere gidiyor, Aynı kabre,o suskun,ben suskun ve Geçiyor zaman,zamanım geçiyor... Sana doğru,hep sona doğru,anne Cesedimi taşıyor karıncalar... |
Kelebekler Gibi Mi?
Elini tutamadığım Gözlerine bakamadığım sevgilim, Uçup gideceksin kelebekler gibi mi? Yalan değildi sevgim, Sevdiğim için sustum kaldım ya Sen gitmek istediğin için gittin, Sevdiğimi seni bilmiyordun... Bilseydin neler değişirdi hayatımda Uçup gideceksin kelebekler gibi mi? Terkediyorum şimdi Bir an seni mutsuz görmek istemediğim çin Bu şehri Ve seni Birgün seni köprünün başında bekliyorsun sanayım, Üzerinde gelinlikle Gelinliğin kefenin oluyor Benide vuruyorlar Yanında ölüyorum ya,mutluyum.. Oysa sen şimdi Uçup gideceksin kelebekler gibi mi? Ey güzel kelebek uç Bensizliğe doğru Ben sensizliği yaşayıp Hergün öleyim şimdi... Sevemem senden başkasını, Silerim desem yalan kalbimden... Yine de, Uçup gideceksin kelebekler gibi mi? |
Kendini Getir Buralara
Bugün kendini getir buralara, Çöle dönmüş buralar bahar gelsin, Cevap verme,neden? diyen sorulara Bir zaman,bir sevgilim vardı dersin Kaç zaman geçti hala bekliyormuş.... Ben unuttum,o unutmamış dersin İstersen sonradan çekip gidersin, Bende kalırım buralarda yine Eli boş,beyaz güvercin git yare De,hala deli gibi seviyormuş... De,gelecekse eğer,çabuk gelsin Beklemeye tahammülü yokmuş de, Bu defa elini çabuk tutsun de Söyle ki Azrail 'den önce gelsin Söyle ki bugün-yarın ölüyormuş... Cevap verme,neden? diye soranlara Bir kere daha göreyim seni de Can vermeden başucumda,sade sen Ve kainat gözlerinin içinde, İnsanlar şarkımızı söylüyormuş... Bugün kendini getir buralara, Yeryüzünü getirve gökyüzünü Doya doya seyredeyim yüzünü, Çöle dönmüş buralar,bahar gelsin İstersen sonradan çekip gidersin, Bende giderim.de,söz veriyormuş.... |
Kıpırtı
Bugün bir adım yok benim Serseri mi yoksa divanemiyim... Bu beklediğim ne? Neyin nesi şimdiki bu karanlık Karanlık içinde kalan sadece benmiyim.. Bugün benim bir adım bile yok Adı yok bu sessizliğin ve gürültünün, Gitmek istediğim yolun Aksi istikametinde gidiyorum, Hep ilerliyorum bir boşluğa doğru Ve bir mezarlığa doğru da İlerlediğimi biliyorum... Orada bekleyenler var beni Belki bir kişi,belki milyondan çok Ve hepsi,yaşayanlar da dahil Kıyametin kopmasını istiyor muşlar sanki! Bende var mı kıyameti kopartacak yürek! Ölüler gelmeyin üstüme Ve ölülerden beter,yaşayanlar... Bugün bir adım yok benim Nereye gidiyorum böyle Usulca ve karınca kadar sessiz Bazende bir sarhoş gibi dengesiz Hangi mezarlıkta son bulacak Bu yürüyüşüm benim. Hangi mezarlıkta son bulacak... Bugün bir adım yok benim, Serseri mi yoksa divanemiyim Ölümüyüm,dirimiyim? Vücudumdan bütün kan çekilmişte Yok bende öyle mi? bir KIPIRTI... |
Kırmızı,Her Yer Kırmızı
Bu neyin yanlızlıgı, Bu keder niye, Ne işim var ellerin ilinde... Biliyormusun niçin üşüdügümü Hasretten mi yoksa Nefretten mi? Siyah,simsiyah her yer Elimde dolu bir silah Seni mi vurmalı,kendimi mi? Bilmiyorum... Bu neyin cefası, Niye ayrıyım senden, Yaşıyormuyum şimdi ben sensiz Biliyormusun nefes alıp almadıgımı... Hakettimmi ben? Sensiz yaşamayı... Beyaz,üzerinde beyaz elbisem Gidiyorsun,Nereye? Seni benden başka bekleyen mi var... Biliyormusun? Bu ayrılıgın Bu vefasızlıgının Adımları... Kendine mi bana mı ceza veriyorsun... Bu dügün mü,cenaze mi? Söyle sen nereye gidiyorsun böyle? Kırmızı,her yer kırmızı Bir kırmızılıga sattın aşkımızı Bir kurşunla bitirdin Bilmiyorsun... Öyle bir anda Bitti ki bu sevda Bitmez diyorken, O benden uzaklara Gitmez diyorken, Öyle bir zamanda Attın ki adımlarını Yalanlayamadım Ve hala bu kararını Anlayamadım... Sen biliyormusun Niçin ellerin oldugunu... |
Konuştuğun Kadar Konuştun
Konuş ve hiç susma, Sonuna kadar hakkını iste Alıncaya kadar kuruş kuruş... Ve sonra sus,hiç konuşma... İkiyse dört iste Hatta ikiye sekiz al İşte böyle böyle başlar Cemiyetlerde kokuşma... Pis pis sırıt Alacağın kadarından fazlasını alınca Elbet kalpten olur Sonunda tokuşma... Paralının yanında ol Yolun bu olsun Parasızla dostluğu boz Sadece hayatla bozuşma Başını önüne eğ şimdi Dünya hayatıda neymiş Asıl öldükten sonra var Bir büyük duruşma... Elin ayağın yeter Burada ifade vermeye Konuştuğun kadar dünyada Konuştun.Artık hiç konuşma... |
Kumar-Hane
kumar hane bir masa etrafında adamlar kağıtlar ellerinde memleketi kurtarıyorlar.. bazen kuruşun hesabını yapıyorlar bazen kurşun atıyorlar yuva yıkmanın türk-çe de karşılığına kumar diyorlar. çaylar gelsin yahut gazozlar gece olduğunda herkes evinin yolunu tutar bekler çocuk babasını uykuya dalar... saçını okşar baba çocuğunun, yanaklarından öper sabah işine gider akşam yine adımlarına söz geçiremez bekletmaz arkadaşlarını, tadı başkadır oyunun adı KUMAR... oysa arkadaşları onu o masada satar, satar ki görülmez anlayamaz garibim daha ne diyeyim oyun biter adam,yine çocuğunun rızkını masaya atar, beklesin evde çocuk babam erken gelir diye, ve sütünü içsin uyusun... kumar-hane,ah kumarhane şu kumarı icat eden adam kumarlar bittiğinde yine sana küfür ediyorlar... |
Kupkuru Bir Ağacım
kupkuru bir ağacım uçsuz bucaksız bir yerde, yalnız benim bildiğim bu dünya sadece iki karış ve iki karış için insanlar birbirlerini yiyorlarmış kaç yolcu uğurladım kaçı meyvamdan yedi kaçı kopardı dalımı kaçı bir damla suyu esirgedi... yıllar geçti,işte yaşlandım uçsuz bucaksız yerde, yalnız kaç bahar gördüm,kaç kış rüzgarlara direndim oysa direnmek boşunaymış benim bildiğim bu dünya sadece iki karış ve iki karış için insanlar birbirlerini yiyorlarmış.. ne suyum kaldı ne toprağım,artık kupkuru bir ağacım kupkuru ama ağaç olmaktan hiç utanmadım ya nefes alıpta kupkuru olanlar... |
Mevla Varken
Mecnun'u gördüm,mevlaya bağlanmış Ne keder kalmış,ne tasa, ne sancı Onlar ki gerçek aşıktı yalanmış Ne aşkı kalmış,ne aşka inancı... Dünyaya küsmüş,Leyla'ya da küsmüş Ne dert kalmış,ne üzüntü,ne acı Anlamış hakikatı,mevla varken Her aşk acıymış,her aşık yalancı... |
Milat
Dün 'bugün' yarındı, 'Milat'başlangıcı Değildi takvimin, Bir devrin sonuydu... |
Mutluluk Şarkısı
Bir mutluluk şarkım olmadı, Hayat isyanları oynattı hep, Bu zamana kadar sefilleri, Sefil'den sefil olmaya,neydi sebep? |
Ne Yapardın
Şimdi benim yerimde olsan ne yapardın, Atlarmıydın bu uçurumdan Yoksa geri mi dönerdin,unuturmuydun herşeyi, Silermiydin yaşanan o günleri beyninden Ya da kendini mi vururdun... Söyle Şimdi benim yerimde olsan ne yapardın... Taşa sorsan anlatırdı sana sevgimi, Yıldızlara baksan görürdün Adını yıldızlarla yazdığımı Gökyüzünün her yerine, Ve bilhassa sana olan aşkımı Ben öldükten sonra mı anlayacaksın sen be, Artık şu gururunu ayaklarının altına alsan Gelsen be... Şimdi benim yerimde olsan ne yapardın, Atlarmıydın bu uçurumdan,sensizliğe doğru Sevgisizliğe doğru Ölürmüydün senin için, sen ben olsan Ya da yaşarmıydın ölü gibi... Vazgeçip herşeyden yok yere yanarmıydın,söyle Şimdi benim yerimde olsan ne yapardın... |
Ne?
Ne günah,ne sevap Öyle kalakaldım yolayrımında Ya yaşamalı kalleş gibi, Ya yaşadıklarına dayanmalı, Ya yakmalı ateş gibi Ya da artık uyanmalı Bu gaflet uykusundan... Ya geçmeli dünyadan Ya ahiretten Ya Cennet için Ya Cehennem için Hazırlanmalı... Eğer nihayetinde öleceksem Mezarımı şimdiden kazmalı Gömmeli oraya kendimi... Ya inkar etmeli Ya büsbütün inanmalı Ya ibadet yapmalı Ya elime kadehi almalı Ya senden usanmalıyım dünya Ya sana kanmalıyım... Ya gördüğüm herşeyden Her insandan Arkamı dönerek Herşeye uzaklaşmalıyım... Ne günah,ne sevap Artık anlamalıyım... ne günah |
Neler Edersen Et
Neler edersen et dedim bana Ellerindeyim dedim,ister sal Yabana gitsem dönerim sana Kafesindeyim,tek yanımda kal... Özgürlüğü tatmadım güzelim Bu kafes bana dünyadan büyük Gün yirmidört saat,hep gözlerim Gözlerine baksın,ömrümden çal Yeter ki,yaşamanın manasını Sevmekte bul,ara sevilmekte Yeter ki hayatın aynasını Gör,bak ve sonra hayallere dal.. Eğer salıvereceksen beni Mahrum edeceksen senden Zalim diye bileceksem seni Salıverme,yalnız canımı al... |
Nerede
Hani dikenlerin arasında gül mü var Gökyüzünde yıldız nerede,ya samanyolu Mevleya can verecek gönül mü var Nerede o insan ki yüreği iman dolu... Nerede ikiyüzlü olmayan çehreler Malını yoksulla paylaşan zengin nerede O Ferhat ki aşkından yine dağları deler Lakin Şirin gibi seven sevgin nerede? Nerede hanlar-hamamlar,nerede kervansaraylar Bir büyük nesle imza atan o Osman nerede? Nerede haksızlığa esefle bakan Dünyayı bir pula satan kul nerede Ve güneşte karanlığa muhalif doğan, Sabahı akşam yapan azim nerede |
Neredesiniz
Bir gölgem, bir hayallerim var yanımda Sessiz,sensiz,neşesiz geçen günler Gece olur binlerce canavar karşımda Hepiniz neredesiniz,nerede o gülen yüzler... Bir kalem,bir defter var dost olan En vefalılarıymış sahte dostların arasında Gece gündüz kahrımı çeken,yanımda kalan Bir onlarmış,anılar canlanır defter sayfasında... Haydi sizde hatıralar arasına karışın Benden birçok değerler çalan acı günler Okudukça gözyaşı dökeyim,sayfa ıslansın Hatıra kalsın defterde,gözden boşalan katreler... Bir gölgem bir hayallerim var yanımda, Bir kalem,bir defterim var dost olan Hatıralar canlanır dört bir tarafımda, Hepiniz neredesiniz...yok şimdi halimi soran... |
Niyetim
niyetim sensiz yaşamayı anlatmak, bir garip elde yuvasız kalmak gibi, geceleyin hıçkırarak ağlamak gibi. bile bile ölüme gitmek, boş yere yanmak gibi, sensizlikten şimdi,ne yaparım diye düşün niyetim sana sensizliği anlatmak niyetim bu gece seni ağlatmak... gittim bunca zaman peşinden bir düşün, şimdi üzerinde gelinlik var sevin! senin bu düğün... mutlu olma diyemem,mutlu olacaksan mutlu olma diyemem... sensizliği bildiğim gibi,sevmeyi de bilirim delicesine unutmayı da bilirim,sevgimi kalbime gömmeyi de gitmeyi de bilirim meçhullere arkamı dönmeden yokluklara,yokluğuna koşmayı da bilirim... bilirim ruhumun bu bedenden sıkıldığını artık anlamı yok hayatımın at imzanı,benim cenazem senin düğünün... ebediyen ellerin ol bugün. bu ayyaş benim,bu eli titreyen karşında gözleri yaşaran benim,ağlayan benim çocuk gibi şimdi sensizliğe giden benim ve niyetim sadece sana sensiz yaşamayı anlatmak niyetim bu gece seni ağlatmak... mutlu olma diyemem,olacaksan! ... |
Öksüz Vatanın AĞACI
Sende öksüz vatanın ağacı, BENDE,bir yürek var ikimizde de, Korku bilmeyen.ama bazende Hiç atmayan,ikimiz içinde Bir güneş var...can veren Yapraklarına,bana da Yaşama hevesi veren... Sende öksüz vatanın ağacı BENDE Daha çok günler var diyorlar Görecek.Aldanma! Hayata sıkı sıkı bağlanmak, Akıl karı mı? Ya yarın göremezsen güneşi Yarın ikimiz için doğmazsa, Yapraklarına su taşıyamazsan, Sen yakacak olursun Ya ben...dallarına kurduğum Salıncağı da alır giderim... |
Öylesine
Sen Beni mutlu edersin gelirsen, Şimdi ayrılık zamanımıydı, Şimdi sensiz olmanın acısı var içimde, Şu dünyada bizden mutlusu varmıydı, Gittin zamansız,vakitsiz neden? Bari gel,gittiğin yerden, Gelde bitir hasreti, Seven yapar mı senin gibi, Ve senin bu aşkı bitirmeye gücün yeter mi? Bu aşk öyle kolay biter mi? öylesine bir sevda değil benim ki ölesiye.... |
Sana
Bugün gözyaşı akıtmışsam, Sel gibi sınırsız, Sana... Yüreğimi koydum elimin içine, Vefasız, Alsana... |
Sana Diyorum
Gel benim ol,bende senin olayım Kaç sevda varsa yüreğimde yalan, Senden başkasını yalanlayayım, Gözüm gibi sen ol, yanımda kalan. Gönlümdeki kelepçeyi çözeyim, İstiyorsan kanımı da dökeyim, Medet diyerek önüne çökeyim, Bitsin artık ruhumdaki bu talan. Gel ey! yakınımda duran uzağım, Gel ey! kalbime kurulan tuzağım, Bin yıldır sanki elinde tutsağım, Salıver beni,beni benden çalan. Ne yaptımsa sana eremedim ben, Gülleri kapına seremedim ben, Vazgeç diyorsun vazgeçemedim ben, Ben oldum hep boş hayallere dalan. Birgün sende geleceksin benimle Ya yaşayacaksın sevgimle,ya da Bugün sende öleceksin benimle Beni hep imkansızlıklara salan... |
Sana Geldim
Ben sana geldim, Haydi sar beni, Bakmasan öyle Yabancınmıyım... Ben sana geldim, Çok uzaklardan, Ve seviyorum, Yalancımıyım... İstersen öldür İstersen güldür, Yeter ki gel de, Yasaklınmıyım... Yakmasan beni Zaten gönlüm bir, Cehennem yeri, Yanmalımıyım.. Kaybettim seni, İnanmalıyım. Sevdiğim için Utanmalıyım... Gel zalim olma, Kalbime gir de, Mutlu olayım Ve olmalıyım... |
Sanma ki
bende birgün eyvallah derim, bu diyardan çekip giderim, sanma ki geriye dönerim... AYNALARDA görülmez olur artık yüzüm, resimlerden kalkar gülüşüm, bende birgün eyvallah derim... BURALARDA mezarım kalır buralarda, şiirim kalır sayfalarda, bu diyardan çekip giderim... ANILARDA saklı kalırım anılarda, çevir gözünü kapılardan, sanma ki geriye dönerim.... |
Sen Merak Etme
milyonda bir gelemezsem milyarda bir gelirim,merak etme aramazsa gözlerin,aramazsa sözlerin ağlamazsa ve ağlatmazsa artık yaşamıyorum derim, ve merak etme birgün gelirim,yoksa elinde gittiğim yerin adresi. kendin gelemiyorsan da mektubun gelsin,hiç olmazsa.. en acıklı şarkılardan söyle, bu aşk için,birtek canım kaldı birgün:canımdan da olduğumu duyarsan farzet mezarım varmış gibi hayali mezarıma uğra, konuş benimle,söyleyemediklerini söyle bu defa karşılık vermeyeceğim... şayet ölmeden gelebilirsem en acı sözleri saklamışsındır,değil mi? sözlerin tokat yerine geçer ve hançer yerine sözlerinle öldürürsün beni,değil mi? ben bin kere ölmeye razıyım sadece elinden olsun... istemem mi fotoğraftan çıkıvermeni istemem mi şimdi elini tutmayı her akşam hayalinleyim ben beni düşündüğün her vakitte seni düşünüyorum seni düşündüğümde,hep ağlıyorum... bu yaşamaksa yaşıyorum işte hergün ölerek... ve gelemeyeceğimi biliyorum sana adım gibi,yinede milyonda bir,gelemezsem milyarda bir gelirim,merak etme sen merak etme... sadece zindanı zindan etmesin bana gözlerin... her gece...her gece,her gece |
Senden de Geçtim
Senden de geçtim işte,sendende Neler neler yaşadığım, *******i hayallerime aldığım, Gündüzleri peşindeki gölgeydim, Hatta seninle nefes aldım, Bir an unutsam ki,unutmazdım ki.. Ben sensiz yaşayamazdım Uğruna hep kendimden çaldığım.. Ah sevgimi bilmeyenim... Senden de geçtim işte,sendende Arkasından ağladığım,gidince Ellerini tuttuğum Gözlerine baktığım Sen elveda diyince... Bende arkama birdaha bakmadım Sen o an benden daha mı ölüydün? Yoksa ben mi.. Ateşine yağmur gibi yağdığım,dinince Ateşinde sönünce.. Senden de geçtim işte,sendende İsteseydin köprüler kurardım Uzay boşluğuna.. İsteseydin yıldızları kapına nöbetçi dikerdim.. İsteseydin bir kere değil binkere ölürdüm.. sende en az benim kadar istemedinmi? benim bir mecnun olmamı kapında ha.. bak mecnunum şimdi.Ama Senden de geçtim işte,sendende |
Seni Sevdim Seveli
Seni sevdim seveli, Kader bana yaptı yapacağını.. Kini değil sevmeyi seçeli, Bilmiyordum kendimi ateşe atacağımı... Şimdi yoksunum senden, Arıyorum her yanımda Gelir diyorum,gün bitmeden Lakin gelmiyorsun... Bilmiyordum hasretinle yanacağımı... Sesin geliyor kulağıma, Hayalin benimle her an Sen yoksun diye kahretmiyorum Camları dökmüyorum, Duvara yumruk atmıyorum Biliyorum alışmalıyım yalnızlığa... Nice ******* bitti sensiz, Sen yoksun diye güneş, doğmamazlık yapmıyor... Böyle giderse sileceğim seni gönlümden, Billahi sileceğim... Hem hayatımdan... Alışamam ben vefasızlığa.. Seni sevdim seveli Alıştım sensiz yaşamaya... |
Senin Adın İSTANBUL
Ben sevgiyi aradım,bunca yıl Gelip geçene sordum, -İstanbul nerede? Senin adın İstanbul. Ummazdım senden, Tıktılar Bakırköyü'ne...kaç ay kaldım bilmiyorum,çıktığımda yine seni aradım, Mecnun'un Leyla'yı aradığı gibi... Belki hayallerimde yüzyıl öncesinin İstanbul'u vardı...sokaklarında mutluluk Aramıştım,bir parçacık mutluluk Sokak sokak dolaşmak istedim seni Kaybettiğim ne varsa bulmak için, Olmadı...mutluluğum bir gün bile sürmedi Hatta bir saat bile...ayırdılar seni benden Ben sevgiyi aradım bunca yıl... Hani sevgin nerede İstanbul, Bir baba gibi kucağına alsana beni.. Tabi senin adın İstanbul tanımazsın beni... Kaç aşık kapında bekledi... Kaçı soluğu Bakırköy 'de aldı.. Sen benim en büyük sevgilimsin... Milyon kalabalık tanımaz beni... Beni milyonlara sorma zaten... Ben senim İstanbul.. Seninle birlikte yaşayan. Sen tanımasanda beni... Salbi seninle atan bir biçareyim... Senin adın İstanbul...en son Dönüşte gördüm güzel cemalini... Nerden dönüşte diye sorma Utandırma beni... Ve sende utanma Sen hala en güzelsin... Özlüyorum seni...yanında olsamda Varsın Bakırköyde olsam... Ben sevgiyi aradım yıllardır... Sende bulamazsam, Artık bulamam istanbul...Eyüp'e geleyim Sultan Ahmet'e,Topkapı-ya Sadece istediğim Haliç'i bir kere göreyim..herşey Herşey senin için Çünkü senin adın İstanbul... Boşa dememiş şair: O manayı bulda bul, İllaki İstanbul da bul, İstanbul,İstanbul...diye Boşuna dememiş Ve az bile söylemiş.... |
Senle Ben
Eski ve yeni ne varsa senden Sildim yüreğimden aşkının izlerini Anladım hep kaybediyorum seni, İki ayrı bedeniz senle ben... Sen ölümden kaçar gibi Ben ölüme koşar gibi... Eski ve yeni ne varsa senden Ve senden başka ne varsa hayatımda Seninle birlikte sildim herşeyi Geçtim bütün sevdiklerimden... Şimdi iki ayrı deniziz senle ben.. Sen akdeniz gibi, Ben karadeniz gibi... Eski ve yeni ne varsa senden Senden sonra hayat bir kafes gibi Artık hayat bir nefes gibi Yaşıyorum sen olmadan Ve yaşıyorum şimdi nefes almadan... Sen cennette yaşar gibi Ben cehennem de yanar gibi Hep ayrıyız senle ben... |
Sensizliğe
ne çocukların sesi geliyor kulağıma, ne de arabaların gürültüsü, seni düşünüyorum ya dünyadan kopuğum, her açılan kapıdan sen giriyorsun içeri, yanıma yaklaşıyor,boynuma sarılıyorsun.. gözümden birkaç damla yaş boşanıyor beni ağlatıyorsun... gelişin ve gidişin bir oluyor yine yalnız kalıyorum kendimle bu dört duvar arasında sadece seni ve ölümü bekliyorum... ve biliyorum aslında, kavuşmam için sana ölmem gerektiğini... |
Sev Beni
yarım kalan sevdalar için...sev beni ayrılığı hiç düşünmeden kaderi, sonumuz ne olursa olsun bir kör kurşunla vuruluncaya kadar ya da sular duruluncaya kadar... sev beni sev! vazgeçmek yok, sonunda mutluluk olmasın varsın.. sadece yanımda ol gözlerin yanıbaşımda ağlarsa,bir benim için ağlasın kıyamet kopuncaya kadar ömrün vadesi doluncaya kadar sev beni sev! öyle bir sev ki beni hani leyla misali,şirin misali. ben bir mecnun,ferhat'ım zaten sana kavuşuncaya kadar, sen yalan oluncaya kadar... sev beni sev! birgün gelir senden bıkarım sanma, sanma seni ellere bırakırım haramsın b enden başkasına haramsın,başka elleri tutuncaya kadar vefasızsan,unutuncaya kadar... sev beni sev nolur,seni seveni sev... sevginden utanıncaya kadar sevginden cehennemde yanıncaya kadar... |
Sevdandandı
sevdandandı..gülüşüm ve ağlayışım bilmediğim birşeye yapışmışım görmediğim gözlerine hayatımı adamışım... görmeyecek olmam umrumda değil.. ben yine sana doğru adımımı atmışım. uzaklşmışım.belki yakınlaşmışım sadece gölgene... sevdadandı herşeye boşvermişliğm. işte herşeye boşvermişliğim sevdandandı, kapkaranlıktım ben elinde tuttuğun kavdım yaktın beni,bir saniye dayanamadın yaktın ve üfledin.bıraksan gözlerini görecektim ah sevdalım,rüyalarıma gir,uykumu böl gene... sevdandandı,ya sen hiç sevdalanmadın mı birine... |
Sevdiğim
Sevdiğim *******e benziyor Hep sır içinde sır Yatıyor yüreğimin bir yerinde, Belki bin asır... Bu bendeki sevda nasıl bir sevda, Bu sevdayı yürek nasıl taşır... Sanki yok benden başka,böyle büyük seven Böyle yanan ve bu yangını küçümseyen... Yazanlar yanlış yazmış büyük aşkları, Onlar,sevgimden haberi olmayanlar O aşkların kalmamış, şimdi külleri Benim kalbimse hala bir yangın yeri... Sevdiğim *******e benziyor Hep sır içinde sır Yaşıyor yüreğimin bir yerinde, Belki bin asır... Yaşayan bu acıyı nasıl taşır Nasıl tadar hergün ölmeyi, Her öldüğünde yine nasıl dirilir Gel bana sor,elbet bilen bilir... Ve unutmaz bu yürek hiçbir an seni, Yaşatır kendi bedeninde bu can seni... Gün gelir bu sevdada tarihe karışır.. Ve karışmalı... Sevdiğim *******e benziyor Hep sır içinde sır Yanıyor yüreğimin her bir yeri, Belki bin asır... |
Sevgili' ye 3
Ömrümün ilkbaharını yaşadığımda Sonbaharım oldun Ne varsa bende güzel Birer birer soldurdun... Kahrolayım adını andıkça Kahrolayım seni hatırladıkça... En tatlı rüyalarıma girdin, Kabuslarım oldun Seni daima hatırlatacak En kötü anlarım oldun... Yaktın,ben Cehennem'de yandıkça Yaklaştın ben senden uzaklaştıkça... Aynaları kırdım, Her aynada sen varsın diye Yazdıklarımı yırttım Her yazımda sen varsın diye... Ben senden usandıkça Karşıma çıktın hep sıkça... Binkere canlandın,yeter! Binkere öldün Her öldüğünde Benden birçokşeyler götürdün... Anla artık,ellerin uzandıkça Kavuşamaz ellerime,yaşadıkça! |
Sevgiliye 2
Sevmedin mi,yoksa sevemedin mi? Ben Mecnunken,sen Leyla değilmiydin. Terketmeyecektin.söz vermedin mi? Ölesiye sevdiğim yar senmiydin... Gönül bahçemde açan kırmızı gül, Dikeninle parçaladın kalbimi, Gönlüme saldın acı-sızı,sen gül... Sevginle paraladın sevgimi... Acıma! yeşeren umudu öldür Elindedir,ister öldür ister güldür... Bu senin en büyük zafer günündür... |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:36 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.