![]() |
Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara
Bir Seher Vaktinde İndim Bağlara Öter Şeyda Bülbül, Dil Yarelenir Bakmaz Mısın Sinemde Dağlara Derdim Dökmeye Dil Yarelenir Boş Geçirmeyelim Gel Bu Çağları Dolaşalım Sahraları Dağları Bir Gün Gazel Döker Ömrün Bağları Eser Sam Yelleri Dal Yarelenir Daimi’yim Yanar Aşkın Çıragı Dostun Muhabbeti Cennet Otağı Ancak Şu Dünyada Derdim Ortağı Sazım Figan Eder Tel Yarelenir Yöre : Erzincan |
Bir Tipiye Yakalandım
Bir Tipiye Yakalandım Yaz Günü Vah Bana Bana Bana Nasıl İştir Anlamadım Ne Bilem Vah Benim Başıma Hey Kar Yağdı Saçıma Ak Düştü Saçıma Ararım Dünü Nasıl İştir Anlamadım Ne Bilem Vah Benim Başıma Hey Kar Yağdı Saçıma Bilemedim Bahar İle Yazımı Felek Bilmem Çektiğime Razı Mı Elim Tutmaz Çalamam Ki Sazımı Nasıl İştir Anlamadım Ne Bilem Aşık Emrah Figan İle Zar İle Darelendi Yürek Bir Çift Söz İle Dost Selamın Almaz Tatlı Dil İle Nasıl İştir Anlamadım Ne Bilem |
Bir Yıldız Doğdu Nur İle
Bir Yıldız Doğdu, Nur İle Alemi Yaktı Nar İle Küsülüyem Ben Yar İle Niye Doğdun Sarı Yıldız, Mavi Yıldız Aman, Aman Evler Yıkan Yıldız Nakarat Evler Yıkan, Beller Büken Kanım Döken, Kervan Kıran Dön, Dön Yare Doğru Dön Yine Bugün Yaralandım İndim Etrafı Dolandım Tatlı Canımdan Usandım Dön, Dön Yare Doğru Dön Sana Kervan Kiran Derler Bana Dertli Kerem Derler Yare İkrar Veren Derler Niye Doğdun Sarı Yıldız, Mavi Yıldız Aman, Aman Evler Yıkan Yıldız Nakarat Evler Yıkan, Beller Büken Kanım Döken, Kervan Kıran Dön, Dön Yare Doğru Dön Yine Bugün Yaralandım İndim Etrafı Dolandım Tatlı Canımdan Usandım Dön, Dön Yare Doğru Dön |
Birgün Şu Dünyadan Göçüp Gidersem
Birgün Şu Dünyadan Göçüp Gidersem Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Boşa Gider De Gözyaşların Ağlama Sunam Sunam Kölen Olam Aman Yok Olur Benliğim Çürürse Beden Sunam Sunam Kölen Olam Aman Boşa Gider De Gözyaşların Ağlama Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Bazı Bazı Mezarıma Gelesin Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Dileğin Kabuldur Da Bunu Bilesin Sunam Sunam Kölen Olam Aman Ben Murad Almadım Da Bunu Bilesin Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Boşa Gider De Gözyaşların Ağlama Sunam Sunam Dağlar Duman Aman Anonim |
Bitlis'te Beş Minare
Bitlis'te Beş Minare (Beri Gel Oğlan Beri Gel), Yüreğim Dolu Yare (Beri Gel Oğlan Beri Gel). İsterem Yanen Gelem (Beri Gel Oğlan Beri Gel), Cebimde Yok On Pare (Beri Gel Oğlan BeriGel). Tüfeğim Dolu Saçma (Beri Gel Oğlan Beri Gel), Kaçma Vururum Kaçma (Beri Gel Oğlan Beri Gel). Doksan Dokuz Yarem Var (Beri Gel Oğlan BeriGel), Bir Yare De Sen Açma (Beri Gel Oğlan Beri Gel). Yöre : Eskişehir |
Böyle Olur Mu
Beni Ağlattın Güzel Derde Bağlattın Güzel El’e Bıraktın Güzel Böyle Olur Mu Dereler Çağlar Oldu Gözlerim Ağlar Oldu Gelmedin Aylar Oldu Böyle Olur Mu Attın Gurbet Ellere Bıraktın Yad Ellere Saldın Dilden Dillere Böyle Olur Mu Yöre:Orta Anadolu |
Bu Yıl Benim Yeşil Bağım Kurudu
Bu yıl benim yeşil bağım kurudu Dolu vurdu yapraklarım çürüdü Benim de bir kırık sazım varıdı Şimdi bir köşede çalar ağlarım, çalar ağlarım Hani benim ile yiyip içenler Gölgemin altında konup göçenler Sizi zalım dar günümde kaçanlar Şimdi bu halıma yanar ağlarım ,yanar ağlarım Mahsuni Şerifim Budur ahvalim Zamane bozulmuş insanlar zalim Kıyamete kadar sürer bu halim Ben kendi kendime çatar ağlarımçatar ağlarım |
Bu Yıl Bu Dağların Karı Erimez
Bu Yıl Bu Dağların Karı Erimez Eser Bâd-İ Sabâ Yel Bozuk Bozuk Türkmen Kalkıp Yaylasına Yürümez Yıkılmış Aşiret İl Bozuk Bozuk Kızılırmak Gibi Çağladım Aktım El Vurdum Göğsümün Bendini Yıktım Gül Yüzlü Cerenin Bağına Çıktım Girdim Bahçesine Gül Bozuk Bozuk Elim Tutmaz Güllerini Dermeye Dilim Tutmaz Hasta Hâlin Sormaya Dört Cevabin Mânasını Vermeye Sazım Düzen Tutmaz Tel Bozuk Bozuk Pir Sultan'ım Yaratıldım Kul Diye Zalim Paşa Elinden Mi Öl Diye Dostum Beni Ismarlamış Gel Diye Gideceğim Amma Yol Bozuk Bozuk Pir Sultan Abdal |
Bugün Ayın Işığı
Bugün Ayın Işığı Elinde Bal Kaşığı Yine Nerden Geliyon Mahallenin Yakışığı Vay Nerdesin Nerdesin Kaldır Camın Perdesin Diyeceğim Coğudu [Da] Pek Kalaba Yerdesin Karakuşuna Kurban Çatık Kaşına Kurban Yalınız Sana Değil [De] Arkadaşına Kurban Vay Vay Vay Pambugum Edasına Yandığım Seni Hasta Diyorlardı Nasıl Oldun Sevdiğim |
Bugün Ayın Işığı
Bugün Ayın Işığı Elinde Bal Kaşığı Yine Nerden Geliyon Mahallenin Yakışığı Vay Nerdesin Nerdesin Kaldır Camın Perdesin Diyeceğim Coğudu [Da] Pek Kalaba Yerdesin Karakuşuna Kurban Çatık Kaşına Kurban Yalınız Sana Değil [De] Arkadaşına Kurban Vay Vay Vay Pambugum Edasına Yandığım Seni Hasta Diyorlardı Nasıl Oldun Sevdiğim |
Bugün Bayram Günü Derler
Bugün Bayram Günü Derler Alem Eğlenir Sen Bizim Yaylaya Gel Başın İçin Dertliler Oturmuş Derdin Söyleşir Etme İntizarı Gül Başın İçin Hayran Oldum Bakakaldım Yüzüne Sürme Değil Rastık Çekmiş Gözüne Hıçkırarak Başım Koysam Dizine Saçım Oksa Gönlüm Al Başın İçin Davut Suları'yem Ahd-I Amanda Bir Yıldız Doğmuştur Devr-İ Zamanda Seher Bülbülüyem Ulu Divanda Sen Benim Vekilim Ol Başın İçin |
Bugün Ben Bir Güzel Gördüm
Bugün Ben Bir Güzel Gördüm Bakar Cennet Sarayından Kamaştı Gözümün Nuru Onun Hüsnü Cemalinden Bahçanın Kapısın Açtım Sanırsın Cennete Düştüm Sevdim Coştum Helallaştım Buse Aldım Yanağından Salındı Bahçaya Girdi Çiçekler Selama Durdu Mor Menekşe Boyun Eğdi Gül Kızardı Hicabından Bahçanın Kapısı Güldür Dalında Öten Bülbüldür Emrah Da Bir Edna Kuldur Bağışla Geç Günahından |
Bugün Benim Efkarım Var Zarım Var
Bugün Benim Efkarım Var Zarım Var Değme Felek Değme Telime Benim Gül Yüzlü Cananı Elden Aldırdın Ecel Oku Değdi Gülüme Benim Değeme Felek Değme Gülüme Benim Lokman Hekim Gelse Sarmaz Yarayı Hilebaz Dostunan Açtık Arayı Ne Köşkümü Koydu Ne De Sarayı Baykuşlar Tünedi Dalıma Benim Değme Felek Değme Telime Benim Özlemiyem Başım Dumanlı Dağlar Gözlerim Yaşlıda İçim Kan Ağlar Güz Ayları Geldi Bozuldu Bağlar Hazan Yeli Değdi Gülüme Benim Değme Felek Değme Gülüme Benim |
Bugün Bize Pir Geldi
Bugün Bize Pir Geldi Gülleri Teze Geldi Önü Sıra Kamberi Ali Yel Murteza Geldi Eyvallah Şahım Eyvallah Hak Lailahe İllallah Eyvallah Pirim Eyvallah Adı Güzeldir Güzel Şah Eyvallah Şahım Eyvallah Hak Lailahe İllallah Sen Alisin Güzel Şah Şahım Eyvallah Eyvallah Ali Bizim Şahımız Kâbe Kıblegâhımız Mihraçtaki Muhammed O Bizim Padişahımız Eyvallah Şahım Eyvallah Hak Lailahe İllallah Eyvallah Pirim Eyvallah Adı Güzeldir Güzel Şah Eyvallah Şahım Eyvallah Hak Lailahe İllallah Sen Alisin Güzel Şah Şahım Eyvallah Eyvallah |
Bugün İçin Mi Verdin Bu Bedeni
Bugün İçin Mi Verdin Bu Bedeni? Bu Vicdan Mı İnsanlık Mı Töre Mi? Ne Zalim Adetimiz Varmış Yarabbim Miras Kavletmisler Bana Yengemi [Vah Vah] Ölmem Mi Beni Taslara Vurun. Tabuta Kanım Sürün. Aynı Tabut İçinde Gardaşıma Götürün Bu Cemaat Esim Dostum Gitmesin, Babam Burda İmam Şahit Verdirin. Ben Gibi Bahtı Karalı Var Mıdır? Töreymiş Yengemi Alacakmışım.. Ölmem Mi Beni Taslara Vurun. Tabuta Kanım Sürün. Aynı Tabut İçinde Gardaşıma Götürün. |
Bugün Yardan Haber Geldi
Bugün Yardan Haber Geldi Bir Bir Yandan Bir Bir Yandan Eğildim Bir Buse Aldım Bir Bir Yandan Bir Bir Yandan Güzel Olanı Severler Yanağından Gül Dererler Kulakta Mengiç Küpeler Bir Bir Yandan Bir Bir Yandan Baş Koydum Yarin Dizine Uykular Girmez Gözüme Ağ Ellerin Sür Yüzüme Bir Bir Yandan Bir Bir Yandan Şekerden Şerbet Ezerler İnce Tülbentten Süzerler Dört Yanım Almış Güzeller Bir Bir Yandan Bir Bir Yandan Pir Sultanım Gel Yanıma Seni Sarayım Canıma Dola Kolların Boynuma Bir Bir Yandan Bir Bir Yandan Pir Sultan Abdal |
Buğday Tanesi
Bekle kar altında kalan buğday tanesi Yine onun sularıyla yeşereceksin Göz yaşların çare değil ağlama büyü Başını dik tutabilirsen boy vereceksin Her yanında allı morlu Güller açar türlü türlü Bu fırtına dünden belli Baş edeceksin Korku kar eylemez bir kez yola düşene Sen bir aşkın içindesin yaşayacaksın Dört yanını börtü böcek sarsa ne çıkar Toprağa sıkı sarıl baş edeceksin |
Bunca Gamı Bunca Derdi
Bunca Gamı Bunca Derdi Mevlam Yanlız Banamı Verdi Eller Muradına Erdi Yine Cananım Gelmedi Takatım Yok Yürümeye Gidip Cananı Görmeye Can Başladı Çürümeye Yine Cananım Gelmedi Ali Baba Çeker Çile Felek Vurdu Bana Sille Ömrüm Geldi Geçti Bile Yine Cananım Gelmedi |
Burçak Tarlası
Sabahtan Kalktım Da Ezan Sesi Var Ezan Da Sesi Değil Yavrum Burçak Yası Var Sorun Şu Muhtarın Kaç Tarlası Var Amanın Da Kızlar Ne Zorumuş Burçak Yolması Burçak Tarlasına Yar Yar Gelin Olması Sabahtan Kalktım Da Südü Pişirdim Südün De Kaymağını Yar Yar Yere Taşırdım Burçak Tarlasında Aklım Şaşırdım Kolumu Salladım Değdi Tikene İnkisar Ederim Yar Yar Burçak Ekene İlahi Kaynana Ömrün Tükene Yöre : Tokat |
Burda Çiçekler Açmıyor
Burda çiçekler açmıyor Kuşlar süzülüp uçmuyor Yıldızlar ışık saçmıyor Geçmiyor günler geçmiyor Avluda volta vururum Kah düşünür otururum Türlü hayaller görürüm Geçmiyor günler geçmiyor Gönülde eski sevdalar Gözümde dereler bağlar Aynada hayalim ağlar Geçmiyor günler geçmiyor Dışarda mevsim baharmış Gezip dolaşanlar varmış Günler su gibi akarmış Geçmiyor günler geçmiyor Yanımda yatan yabancı Her sözü zehir gibi acı Bütün dertlerin en gücü Geçmiyor günler geçmiyor |
Bursanın Ufak Tefek Taşları
Bursanın Ufak Tefek Taşları Keman Olmuş O Yarimin Kaşları Bir Omuzdan Bir Omuza Saçları Al Beni Esmer Güzeli Yarimle Kol Kola Gezmeli Hamamın Üçtür Kurnası İçinde Üç Kiz Yunası Üç Kızdan Biri Benim Olası Meşeli Dağları Meşeli Hamamı Mermer Döşeli Kül Oldum Ben Bu Aşka Düşeli Anonim Yöre : Bursa |
Bülbül Havalanmış Yüksekten Uçar Bülbül Havalanmış Yüksekten Uçar Has Bahçe İçinde Bir Gülüm Var Deyi Seni Seven Aşık Serinden Geçer Güzeller İçinde Yarim Var Deyi Ben Seni Severim Sende Sev Beni Mevla’m Bir Kararda Koymaz İnsanı Bir Gün Olur Sende Ararsın Beni Şurda Bir Divane Yarim Var Deyi Ben Seni Severim Can İle Candan İnsan Kemlik Ummaz Sevdiği Yardan Canım Esirgemem Vallahi Senden Götür Sat Mezatta Kölem Var Deyi Anonim |
Bülbülüm Altın Kafeste Aman
Bülbülüm altın kafeste aman Öter aheste aheste Ötme bülbül yarim haste haste Ah neyleyim şu gönlüme Hasret kaldım sevdiğime Ben sana dayanamam yarim Ben sana aldanamam Ben sana dayanamam yarim Ben sana katlanamam Bülbülleri har ağlatır Aşıkları yar ağlatır Ben feleğe neylemişim Beni her bahar ağlatır Ben sana dayanamam yarim Ben sana aldanamam Ben sana dayanamam yarim Ben sana katlanamam |
Bülbülüm Bağ Gezerim
Bülbülüm bağ gezerim Aşığım da gezerim Yüz yerde yüz yaram var El sanırsa gezerim Uy uy demeye geldim Yari görmeye geldim Yavrum yaran nerende Merhem olmaya geldim Bülbülüm neva bilmem Dertliyim deva bilmem Başıma bir iş geldi Başımdan savabilmem Uy uy demeye geldim Yari görmeye geldim Yavrum yaran nerende Merhem olmaya geldim Bülbülüm kafesteyim Aşığım hevesteyım Hala sağım ölmedim Aman son nefesteyım Uy uy demeye geldim Yari görmeye geldim Yavrum yaran nerende Merhem olmaya geldim Yöre Elazığ |
Bülbülün Kanadı Sarı
Bülbülün Kanadı Sarı Ben Ağlarim Zarı Zarı Elimden Aldılar Yarı Garip Garip Ötme Bülbül Bülbülün Kanadı Beyaz Gece Puslu Gündüz Ayaz Al Kalemi Derdini Yaz Garip Garip Ötme Bülbül |
Bütün Dünya Senin Olsun
Bütün Dünya Senin Olsun Bir Dost Bir Post Yeter Bana Atlas Libas Senin Olsun Bir Dost Bir Post Yeter Bana Beyler Tahtından İnerler Ayaksız Ata Binerler Toprağa Gömüp Dönerler Bir Dost Bir Post Yeter Bana |
Bütün Dünya Senin Olsun
Bütün Dünya Senin Olsun Bir Dost Bir Post Yeter Bana Atlas Libas Senin Olsun Bir Dost Bir Post Yeter Bana Beyler Tahtından İnerler Ayaksız Ata Binerler Toprağa Gömüp Dönerler Bir Dost Bir Post Yeter Bana |
Dane dane benleri var - Orta Anadolu yöresi
Dane dane benleri var yüzünde Can alıcı bakışları gözünde Bin bir tat var edasında nazında Dünyada yardan tatlı var m’ola Sallanı sallanı gelen yar m’ola Küpeleri ağır düşer kulaktan Zülüfleri tel tel olmuş yanaktan Ağzı şeker bal akıyor dudaktan Dünyada yardan tatlı var m’ola Sallanı sallanı gelen yar m’ola Ağır barhanası vardır elinde Tatlı kelam gelir yarin dilinde Kemer olsam sevdiğimin belinde Dünyada yardan tatlı var m’ola Sallanı sallanı gelen yar m’ola |
Eşkıya Dünyaya - Rize yöresi
Sene 1341 mevsime uydum Sebep oldu şeytan bir cana kıydım Katil defterine adını koydum Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz Sen üzülme anam benim dertlerim çoktur Çektiğim çilenin hesabı yoktur Yiğitlik yolunda üstüme yoktur Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz Çok zamandır çektim kahrı zindanı Bize de mesken oldu Sinop'un hanı Firar etmeyilen buldum amanı Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz Sinop kalesinden uçtum denize Tam üç gün üç gece göründü Rize Karşı ki dağlardan gel oldu bize Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz Bir yanımı sardı müfreze kolu Bir yanımı sardı Varilcioğlu Beşyüz atlıylan kestiler yolu Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz |
Eylen Güzel Eylen - Kırşehir yöresi
Eylen Güzel Eylen Haber Alayım Bir Suvalim Vardır Dur Kerem Eyle Seni Dertlerime Derman Dediler Bu Kadar Hizmetim Gör Kerem Eyle Bir Yenilmez Sevda Var İdi Bende Ciğer Yarasıdır Onmaz Teninde Dediler Derdimin; Dermanı Sende Etme Bu Cefayı Yar Kerem Eyle Suna Boylum <> Demez Sözüme Kaldırıp Başını Bakmaz Yüzüme Muhabette Oturuncu Dizime Kolların Boynuma Sar Kerem Eyle Kara Gözlüm Gel Ağlatma Boşuna Merhamet Kıl Gözlerimin Yaşına Ben Ölünce Mezarımın Başına Ağlayı Ağlayı Var Kerem Eyle Said'im Çekersin Daima Elem, Mümkün Mü Yar İle Murada Erem Gitmeyem Hasretlik Yüzünü Görem Gelipte Halimden Sor Kerem Eyle |
Genç Osman - Aydın yöresi
Aman... Genç Osman dediğin bir küçük uşak Beline bağlamış ibrişim kuşak of of Of Of... Askerin içinde biricik uşak Allah Allah deyip geçer Genç Osman of,of Aman... Bağdad'ın içine girilmez yastan Her ana doğurmaz böyle bir aslan of of Of Of... Kelle koltuğunda geliyor Kars'tan Allah Allah deyip geçer Genç Osman of,of Aman... Bağdad'ın kapısın Genç Osman açtı Düşmanın cümlesi önünden kaçtı of of Of Of... Kelle koltuğunda üç gün savaştı Allah Allah deyip geçer Genç Osman of,of Aman... Askerin bir ucu göründü Van'dan Kılıcın kabzası görünmez kandan of of Of Of... Bağdad'ın içinde tozdan, dumandan Toz duman içinde kaldı Genç Osman of,of |
Gönül Dağı - Orta Anadolu yöresi
Gönül dağı yağmur yağmur boran olunca Akar can özümden sel gizli gizli Bir tenhada can cananı bulunca Sinemi yaralar dil gizli gizli Dost elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçanın gülü derilmez Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez Gönülden gönüle yol gizli gizli Seher vakti garip garip bülbül öterken Kirpiklerin oku cana batarken Cümle alem uykusunda yatarken Kimseler görmeden gel gizli gizli |
Kırmızı Gül Demet Demet - Erzurum yöresi
Kırmızı Gül Demet Demet, Sevda Değil, Bir Alâmet Balam Nenni, Yavrum Nenni. Gitti Gelmez Ol Muhannet. Şol Revan'da Balam Kaldı, Yavrum Kaldı, Balam Nenni, Kırmızı Gül Her Dem Olmaz, Yaralara Merhem Olmaz Yavrum Kaldı, Balam Nenni, Ol Tabipten Derman Gelmez. Şol Revan'da Balam Kaldı, Yavrum Kaldı, Balam Nenni, Kırmızı gülün hazanı, Ağaçlar döker gazalı, Karayağızın güzeli Şol Revan'da balam kaldı, Yavrum kaldı. |
Kıskanırım (Mühür Gözlüm) - Şarkışla yöresi
Mühür gözlüm seni elden Sakınırım kıskanırım Uçan kuştan esen yelden Sakınırım kıskanırım Kavumundan akrabandan Kardeşinden öz babandan Seni doğuran anandan Sakınırım kıskanırım Beşikte yatan kuzundan Hem oğlundan hem kuzundan Ben seni senin gözünden Sakınırım kıskanırım Havadaki turnalardan Su içtiğim kurnalardan Geyindiğim sırmalardan Sakınırım kıskanırım Al'İzzeti ancalardan Elindeki goncalardan Yerdeki karıncalardan Sakınırım kıskanırım |
Kiziroğlu Mustafa Bey - Kars yöresi
Bir hışmınan geldi geçti Kiziroğlu Mustafa Bey Bu dağları deldi geçti Kim Kiziroğlu Mustafa Bey bir beyin oğlu Ah bir at biner ala paça Mecel vermez kırat kaça hey Az kaldı ortamdan biçe Kim Kiziroğlu Mustafa Bey bir beyin oğlu Ah hayeden de hayete per hayeden de hayete Per huyeden de huyate per hey |
Nem Kaldı - Çukurova yöresi
Terkeyleyim seni hey kaşı keman Vefası olmayan yârda ne kaldı Hiç mi yok sevdiğim göğsünde iman Beni mecnun eden yârda nem kaldı Felek benden beter etsin hâlini Ben ölürsem yadlar sarsın belini Garip bülbül güle versin meylini Figanım arttıran yârdan nem kaldı Akar gözüm yaşı bir dem silinmez Ko başım sağ olsun yâr mı bulunmaz O yârin yanında kadrim bilinmez Kadrimi bilmeyen yârda nem kaldı Karacaoğlan der ki severim candan Can esirgemezdim cananım senden İşittim sevdiğim vazgeçmiş benden Giderim gurbete daha nem kaldı |
Ayvalık’ın Kara Taşı
Ayvalık’ın Kara Taşı Yandı Ciğerimin Başı Emin Hacının Gardaşı Uyan Hacı Beyim Uyan Ayvalıktan Çıktım Yayan Dayan Ey Dizlerim Dayan Emmim Atlı Gendim Yayan Uyan Hacı Beyim Uyan Ayvalık’ın Ardı Kavak Kavaktan Dökülür Uvak Elim Kına Yüzüm Duvak Uyan Hacı Beyim Uyan Yöre : Yozgat Boğazlıyan |
Aze
Dağların eteğinden geldiler Azeyi gelin almaya Azenin gece saçına Ak duvağı takmaya Düğün dernek kurulur sofralar dizilir Azenin gece saçına yıldızlar serpilir Azenin yüreğinde bir başka sevda gizlidir Azenin gece saçına yıldızlar serpilir Aze bizim aze dağların kızı aze Yüreği yiğit aze gözleri güleç aze Veremem veremem veremem azemi ellere Bir şahin uçur dağlara Azenin sevdiği o insana Bir şahin kanadından hey Aze bizim aze dağların kızı aze Yüreği yiğit aze gözleri güleç aze Veremem veremem veremem azemi ellere |
Giresun /dereli
Beni Yollardan Alan Yari Yollara Birakan Dertlerden Alip Derde Koyan Yemin Olsunki Sensin Dünyayi Bana Verseler Yoluma Hali Serseler Unuttu Gitti Deseler Yemin Olsun Unutamam Duydum Beni Unutmuşsun Başka Birini Bulmuşsun Beyaz Gelinlik Içinde Sen Ellere Yar Olmuşsun Dünyayi Bana Verseler Yoluma Hali Serseler Unuttu Gitti Deseler Yemin Olsun Unutamam |
Bade-i Lebbinden
Bade-i lebbinden nuşeden aşık Ne gezer mescitte meyhaneler var Onunçin kimseyle etmez ilişik Nasibini almış divaneler var Aşık olan aşk oduna alışır Sadık olan erenlere karışır Meyhaneden çıkar gelir ulaşır Hakka vasıl olmuş mestaneler var Hakkı gel sırrını eyleme ahir Öyle bir yol tut ki olasın mahir Harabat ehline hor bakma şakir Deffineye malik viraneler var |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:16 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.