![]() |
Senin için
Beni görüp deli sanma, Dert ettiğin günü anma. Sen ağlama, boşa yanma, Ben yanarım senin için. Pişman olma sözlerine, Vurma yârim dizlerine. Yazık olur gözlerine, Ben ağlarım senin için. Sevgidendir kaygılarım, Kaçıp gider uykularım. Rahat durmaz duygularım, Ben bağlarım senin için. Aşk söyletir deli gibi, Bağrım yangın yeri gibi. Gel, hor görme bu garibi, Ben çağlarım senin için. Bu güzellik varken sende, Günahların kalsın bende. Ateş yansın şu sinemde, Ben dağlarım senin için. Ne deli ne serseriyim, Ben bir gönül esiriyim. Sana sevdalı biriyim, Hayallerim senin için. Gönlümde bir ilkbaharsın, Gözüm görsün, kolum sarsın. Her gördüğüm düşte varsın, Rüyalarım senin için. Bu sevdayı sen yarattın, Bende akıl mı bıraktın? Bir cahili şair yaptın, Şiirlerim senin için. Zeki Çalar |
Seninle
Sevgiyle bakıştık, aşkla kaynaştık, Mutluluk imzası attık seninle. Neşeyi paylaştık, hüznü paylaştık, En güzel zevkleri tattık seninle. Gönüller birleşti, eller birleşti, Çılgınca seviştik, diller söyleşti. Mutluluk ararken seneler geçti, Yine de yarına baktık seninle. Gün oldu, ekmeği soğanla yedik, Yoksulluğun gözü kör olsun dedik. Hiç asi olmadık, isyan etmedik, Hep umut ışığı yaktık seninle. Sen mâni söyledin, ben şiir yazdım, Sesini duymasam yapayalnızdım. Issız *******de koynunda sızdım, Sevgiye bir anlam kattık seninle. Zeki Çalar |
Serçe
Cıvıl cıvıl ötüyordu, Küçücük bir kuştu serçe. Bir gün balta sesi duydu, Kaygılandı, sustu serçe. Kestiler çam ağacını, Dağıttılar yuvasını, Kararttılar dünyasını, Can havliyle uçtu serçe. Şaşırdı hep pusulayı, Aşıp gitti düz ovayı, Artık terk etti sılayı, Gurbet ele düştü serçe. Acıktı, toprağı eşti, Böceklerle cilveleşti, Yedi, içti, güzelleşti, Bir kuşla buluştu serçe. Muhtaç oldu bir ağaca, Dal aradı uça uça, Sığmadı ele avuca, Hasretle tutuştu serçe. Kanat çırptı deli dolu, Şehirlere düştü yolu. Kat kat bina sağı solu, Çatılardan uçtu serçe. Geldi, pencereme kondu, Kanadı cama dokundu. Bir şaire şarkı sundu, Cıvıl cıvıl coştu serçe. Zeki Çalar |
Ses
Ne şiirle akan ses, Ne şarkıyla yakan ses. Seslerin en güzeli; Sevişirken çıkan ses. Ne çocuk bıcırtısı, Ne serçe vıcırtısı. Benim en sevdiğim ses; Karyola gıcırtısı. Zeki Çalar |
Sesleniş
Uyan ey kardeşim! Niçin uyursun? Türk illeri gür sesini duyursun. Ecel gelecekse, gelsin buyursun, Gayret etmeyince zincir kırılmaz. Gözünü budaktan sakınma, yılma, O güzel düşünü imkânsız kılma. Hüsrana uğrasan bile, yıkılma, İnançla yürüyen asla yorulmaz. Aramızda duvar varsa, yıkalım, Sen bana, ben sana sahip çıkalım, Tek vücut hâlinde yumruk sıkalım, Birlik olmayınca, dirlik kurulmaz. Yöremiz farklıysa, töremiz birdir, Lehçemiz farklıysa, dilimiz birdir, Kökenimiz birdir, dinimiz birdir, Türklük bilincine zincir vurulmaz. Yiğit olan, yiğitlere seslenir, Şehitlerim bayraklarla süslenir. Türk kadını ağıtlarla hislenir, Anaların gözyaşları durulmaz. Uyan ey kardeşim! Sabah olacak, Karamış bahtına güneş doğacak. Senin de bayrağın dalgalanacak, Bağımsız olmadan yaran sarılmaz. 16 Ekim 1990 Zeki Çalar |
Sevdalı
Sevda dedim, sevda geldi başıma, Hislerim sevdalı, fikrim sevdalı. Kara gözlüm yine girdi düşüme, Düşlerim sevdalı, zikrim sevdalı. Onu düşünürken gözlerim dolar, Boğazımda düğümlenir lokmalar, Dumanlı görünür dağlar, ovalar, Hayalim sevdalı, gönlüm sevdalı. Bu kara sevdayla aş mı yutulur? 'Unut gitsin! ' derler, zor unutulur. Göz göze gelince dilim tutulur, Gözlerim sevdalı, dilim sevdalı. Dur demek imkânsız duygularıma, Ölürüm ben bu sevdanın uğruna, Gül gibidir, diken olur bağrıma, Dikenim sevdalı, gülüm sevdalı. Kara gözlüm sepet takmış koluna, Yine çıkmış Milas Bodrum yoluna, Kurban oldum yazmasının puluna, Hasretim sevdalı, derdim sevdalı. Bir çare aradım ben bu derdime, Gelin güvey oldum kendi kendime, Oturup ağladım garip hâlime, Gözyaşım sevdalı, hâlim sevdalı. Azı, çoğu bilemez ki kararım, Sabredemem, büyük olur zararım. Bağrıma basacak bir taş ararım, Yüreğim sevdalı, bağrım sevdalı. Onbeşimde delikanlı sayıldım, Gezdim tozdum, sarhoş oldum, ayıldım, Elma gibi yanaklara bayıldım, Emelim sevdalı, arzum sevdalı. Kara gözlüm beyaz örtü bürünür, Gözlerime gelin gibi görünür, Güzel seven yiğit elbet övünür, Bir garip âşığım, özüm sevdalı. Bahar olsam, lâleleri allasam, Rüzgâr olsam, gül dalını sallasam, Çok düşündüm, nasıl selâm yollasam? Selâmım sevdalı, sözüm sevdalı. Aklımı, fikrimi aldı sözleri, Yaktı beni o kapkara gözleri, Kim söndürür bağrımdaki közleri? Ateşim sevdalı, közüm sevdalı. Zeki Çalar |
Sevdalıyım
Her yerde güzel ararım, Ben güzele sevdalıyım. Güzelde aklım, kararım, Ben güzele sevdalıyım. Kaşı güzel, gözü güzel, Boyu güzel, yüzü güzel. Sevdiğimin sözü güzel, Ben güzele sevdalıyım. Esen yele, açan güle, İmrenirim mor sümbüle, Özenirim her bülbüle, Ben güzele sevdalıyım. Güneş doğsun pırıl pırıl, Dere aksın şırıl şırıl, Kuşlar uçsun cıvıl cıvıl, Ben güzele sevdalıyım. Hava güzel, toprak güzel, Ağaçlara bakmak güzel, Dalındaki yaprak güzel, Ben güzele sevdalıyım. Renk renk çiçek açsın kırda, Ardıç olsun her bayırda, Kuzu melesin çayırda, Ben güzele sevdalıyım. Meyve versin ovalarım, Çıplak kalmasın dağlarım, Güzel görmezsem ağlarım, Ben güzele sevdalıyım. Bir bak gönül gözü ile, Ne yalan var ne de hile, Hasretini çeksem bile, Ben güzele sevdalıyım. Zeki Çalar |
Sevdiğim
Aynanın içinde seyret kendini, Tara saçlarını, tara sevdiğim. Yeter ki sen iste, ben düşünürüm, Düşünürüm kara kara sevdiğim. Odunun, kömürün fiyatı arttı, Kasap bile eti dirhemle tarttı. İnsanlık nerede, rafa mı kalktı? Şimdi her şey para, para sevdiğim. Çıldırdı desise, hızlandı hile, Ben adam olamam bu kafa ile. Bulursun dediler Bağdat'ı bile, Bulamadım sora sora sevdiğim. Yalandan dolandan bıktım, usandım, Yine de inandım, her söze kandım. Her dağın ardında güneş var sandım, Eremedim vara vara sevdiğim. Zeki Çalar der ki: Sabrım taşıyor, Aklım karışıyor, fikrim şaşıyor. Umutlu olanlar dağı aşıyor, Dağlar bile sıra sıra sevdiğim. Zeki Çalar |
Sevenler için
Gönülden sevenler inanır aşka, Ah çekmek aşkadır sevenler için. Gündüzler başkadır, ******* başka, Dünya bir başkadır sevenler için. Gönülden gönüle yollar açılır, Sevgi bahçesinde güller açılır, Hasretle bekleyen kollar açılır, Kavuşmak başkadır sevenler için. Gönülden sevenler çekerse çile, Dert olur dertleri öten bülbüle. Bulutlar da ağlar, gök gelir dile, Yağmur bir başkadır sevenler için. Var mıdır dünyada yâr gibi tatlı? Seven her gönülde sevilen saklı. Mecnun, Leyla derken kaybetmiş aklı, Hasret bir başkadır sevenler için. Sevdalı gözlerden gözyaşı damlar, Sevenin hâlinden sevenler anlar. Çalar bütün sazlar, inler kemanlar, Şarkılar başkadır sevenler için. Zeki Çalar |
Sevgi üstüne
Dünyalar kurulmuş sevgi üstüne, Sevgisiz bir gönül taşıyamam ki. Madem yaratıldım, madem insanım, Ben aşksız, duygusuz yaşayamam ki. Sevgimle umudum benzer güneşe, Gecem gündüz olur, dertlerim neşe, Aşk derim gönlümde yanan ateşe, Ben böyle yanmadan yaşayamam ki. Sen benim tutkumsun, heyecanımsın, Sönmesin bu ateş her zaman yansın. Durmasın dudaklar, hep seni ansın, Adını anmadan yaşayamam ki. Tenimin içinde durdukça canım, Aşkınla dolaşsın damarda kanım. Sevmek ibadetim, dinim, imanım, Sevip, sevilmeden yaşayamam ki. Zeki Çalar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:10 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.