![]() |
Mesafeler...
Mesafeler... Her zaman uçsuz bucaksız mıdır acaba? ... Mesafe denince, Ne gelir ki insan aklına? ... Ne acıtır ki insanın canını uzaklardaki bir sevgili kadar? Bir gün batışı dalan gözler değil midir uzaklara? Hani bir yere kadar gözdür ya bu gözler, Görebildiği en son nokta değil midir, O gözler için en uzak nokta? ... Oysa... Uzaklardan da uzak mesafeler vardır arada, Uzaklardan da uzakta bir özlenen... Ulaşılmayı beklenen, Ya da ulaşmayı bekleyen... Gözünü korkutur ya mesafeler bazen insanın, Gözler haddini bildiği kadar gördüğü noktadayken, Sanki görür gibi o en mesafeliyi, Akar ya bir damla yaş gözlerinden... Hani bazen, Yorulur ya gözler ağlamaktan, Dayanamaz olur da, Taşar özlemler yüreğinden, Gözlerine bir yol bulur da, Damla olup akar avuçlarına... Sabretmek, Bir yerden sonra isyanlara dönüşür ya... Mesafeler girince araya, Yüreğe özlemler dolar ya... Hep uçsuz bucaksız mıdır acaba mesafeler? Arada dağlar olmasa, Yollar olmasa arada uzanan, Ve gözler, En yakınına dalarsa, Mesafen bir nefes kadar yakınınsa... Ama, O mesafe ötesi asla ulaşılmayacak olansa..... Mesafeler... Hep mesafedir ne kadar yakınında da olsa.... Özlemler güzeldir, Mesafeler sonrası sana da özlem varsa... Mesafeler... Güzeldir... Karşılıklı insanın canını acıttığında... Karşılıklı gözler daldığında... Aşka aşk, Sevgiye değer kattığında... Mesafeler... Bazen gerektir aslında... |
Mevsimlik Aşk
Bu son bakışmamız... Burada ayrılıyor ellerimiz... Dön ve git ardına, Susalım,daha da kahrolmasın yüreğimiz... Bir mevsime sığdırdık aşkımızı, Bir mevsim yapraklar sarı sarı üzerimize yağdı, Yağmurlar altındaydı el ele dolaştığımız, Bir sonbahar aşkıydı, Mevsim bitti,tükettik sevdayı... Şimdi ne olur halimiz kimbilir... Beraber geçecek yıllar,elde değil, Yaralı kuşlar gibi çırpınacağız belki de, Ne kadar saklasak da sevdayı içimizde... Bakarsın bir sonbahar mevsiminde dalıverir gözlerin gözlerime, Hatırlarsın belki de beni bir yaprak düştüğünde, Hatırlarsın belki de bir yağmur damlası yüzüne çarptığında, O zaman sığdıramayız bu aşkı bir ömre belki de... |
Mucize
Bir an gelir küllenir içimde aşkın... Alev alev yakmaz belki de yüreğimi... Siliniverir hatıralar gözümden... Olur ya,bir mucize olur da... Bir sabah uyandığımda gelmeyiverirsin aklıma... Olur ya bir güne mutlu başlayıveririm, Başarırım belki de gülümsemeyi, Olur ya,bir mucize olur da... Aynaya ilk baktığımda ışıl ışıl bakar gözlerim... Şükrederim yeni bir sabaha... Sabah güneşi kamaştırır gözlerimi... Kendimi atarım sokağa... Tanıdık tanımadık herkese selam veririm, Olur ya,bir mucize olur da... Köşe başındaki simitçi çocuktan bi simit alırım... Hatırlayıp sorar hatrımı belkide... Tadı olur belki içtiğim çayın,yediğim ekmeğin... Bir şarkı söylerim sonra avaz avaz Sezen'den... Olur ya,bir mucize olur da... Pembe eteğimi giyer salınırım sokaklarda, Pembe ojemi sürerim,eğer hala kurumadıysa... Arkadaşları arar,ben döndüm,derim sonra... Bakarsın bi yakışıklıya çarpar aylar sonra yüreğim, Olur ya,bir mucize olur da... |
Mutlu Olacaksın Eminim...
Gittin... Ardına bakmadan gittin... Yüzüme dönüp bir kere bakmadın... Gül demedim,bir kere bakmadın... Bu sevdayı bırakıp giderken benden, Bir veda bile etmemiştin... Bir söz istemedim senden... Hakkını helal et bile demedin... Gittin... Şimdi ne olur halimiz kimbilir... Ama sen, Mutlu olacaksın eminim... O çok uzaklara gittin ya, Bir parçanı mı bıraktın ki buralarda... Mutlu olacaksın eminim... Ben mutluluğumu senle kaybettim, Umutlarımı,heyecanımı,hayallerimi... Ama sen, Mutlu olacaksın eminim... Bir kere buralara dönüp de yüzünü, Orda bi sevdanın mezarı var bile demeyeceksin, Hep ardına alacaksın buraları belki, Gelmeyeceğim aklına bir gece vakti, Mutlu olacaksın,eminim... Ama ben uykusuz geçeceğini bildiğim her gece, Senin olduğun yerlere 'iyi *******' dileyeceğim... Başın her an dik olacak,gözlerin etrafta yeni bir aşk arayacak... Mutlu olacaksın eminim... Ve ben,başım eğik yürüyeceğim kaldırımlarda, Kimselere bakmayacak gözlerim, Ama sen... Mutlu olacaksın,eminim... Seven bendim çünkü, Yanan bendim... Sevilen sendin çünkü, Mutlu olan sendin... Ve sen... Hep mutlu olacaksın,eminim... Ve ben... Mutlu ol demedim... Mutsuz ol demedim... Haddim diil, Ben seni Allah'a havale ettim... Ve yine de... Mutlu olacaksın... Eminim... Eminim... |
Mutlusun...
Mutlu musun söyle... Olmak istediğin yerde, Olmak istediğin yanıbaşlarda mısın? ... Dinliyor musun hala o yaralı şarkıyı, Özlüyordun ya hep birşeyleri, Anlatıyormuş sanki seni, Artık uzak mı o şarkı sana? ... Mutlu musun? ... Tüm isyanların sustu mu söyle, Dertlerin bitmez tükenmezdi de, Dertsiz başıma dert katardım seninle de, Dermanının adı yoktu, Dermanını buldun mu söyle... Kaldı mı ki artık tek bi derdin, Ki çeker mi dertlerini benim gibi söyle... Hala isyanlarda mısın, Memnun değil misin hayatından? ... Ki... Artık ordasın... Onunlasın... Mutlu musun diye sormam da nedensiz... Ve bir o kadar da boşuna... Bilirsin ya... Mutlusun... Çok mutlu olmalısın... Ki... Gittiğin yerden dönmüyorsun... Dönme... Asıl dönersen... Aklına geliyor muyum,geliyor mu buralar bilemem... Hatırlamak acıtıyorsa yüreğini, Unut... Ömür boyu unut... Mutlusun sen oralarda... Onunla... Ben de mutluyum buralarda... Sen yoksun ya... Mutlusun oralarda... Ben yokum ya... |
Ne Bilsinler
Ne bilsinler... Suskunluğumun ardında bir geçmiş saklı... Geçmişimde yarım kalan bir aşk saklı... Aşkımda hayatımı alıp giden biri saklı... Gülmeyen gözlerde bir mana aramasınlar, Benim tek manam yüreğimde saklı... Yüreğimde hüznümün sahibi saklı... Benim hüznümde yarım kalan hayaller saklı... Hayallerimde hep mutluluk vardı... Mutluluğun içinde ise hep umut vardı... Benim umutlarımın ardında verilmiş sözler vardı... Sözlerin içinde bir gelecek vardı... Gelecekte de ben ve o vardı... Benim içimde o saklı... Onun içinde ise hiçbir şey kalmadı... |
Ne Sen Ne Ben
Şimdi... Birbirine çok uzak iki kentin, Aynı güneşi altında yaşıyoruz payımıza düşeni... Herkes kendi kaderini yaşıyorsa da, Bir zaman aynı kaderi paylaşmış olarak, Sürüp gidiyor hayat, Hala dönüyor dünya... Ne sana bakıyor ne bana... Hesaplar da zor geliyor insana bazen, Ne kadar oldu seni görmeyeli diye saydım parmaklarımı, Titredi ellerim... Titredi... Vazgeçtim... Şimdi, Birbirine uzak iki kentin, Herhengi bir sokağında, Herhangi bir gecede... Sen orada,ben burada... Sen aklımda, Ben senin... Ben senin..... Bir daha hiç, bir zamanlar ki kadar mutlu, Bir daha hiç,bir zamanlar ki kadar mutsuz olamayacağımı bilerek, Akıp gidiyor hayat... Her ne şekilde yaşanıyor olsa da... Şimdi,birbirine çok uzak iki kentin, Herhangi bir sokağında, Sen ve ben... Payımıza düşeni yaşadıksa da, Bize kabullenmek düşse de... Yine de yetinemiyor insan, Hayat sürüp giderken yokluğunda, Hayat sürüp giderken, Hani bir daha... Bir daha... Bakma sen sözlerime... Hani hiç birleşmese kaderimiz, Hiç görmeseydim seni, Bu kadar acımazdı belki de canım, Takılıp kalmazdım bir gece vakti senin olduğun taraflara... Sen olmasaydın, Yanar mıydı bu yürek bir başkasına, Bu kadar hem de, Yani illa yaşanmalı mıydı bu acı, Önemli olan yaşanması, Ve bu yüreğin yanması mıydı, Önemli olan bu gözlerin ağlaması mıydı? ... Yaşanması mı gerekti ki illa? ... Ki sen, Sırf benim bunu yaşamam için mi gelmiştin buralara? ... Gittiğinde bu kadar yanması için mi canımın? ... Şimdi,birbirine çok uzak iki kentte, Birbirine uzak, Unutmaya yeminli iki kişi, Sen... Ve ben... Ne sen suçla kendini, Ne de ben... Varsa bir suçlu, Kaderdir, Kaderdir tek neden... Şimdi birbirine çok uzak iki kentte, Sorgular içinde cevapsız kalmış, Sen ve ben... Ne kadar istesem de, Çıkarmasın bu hayat karşıma bir daha seni... Ne kadar dilesem de seni, Göstermesin yüzünü Allah senin... Unutulmuyorken bazı şeyler hala, Başlangıçlar hep erteli... Kabullenmek kaybetmeyi, Belki de en güzeli... Ne sen suçlusun, Ne de ben... Varsa da bir neden, Kaderdir bizi mahveden... Ne sen suçlusun, Ne de ben... |
Neden Allah'ım
Neden Allah'ım? ... Neden bu zamansız akan gözyaşlarım, Neden bu sessiz hıçkırıklarım, Neden Allah'ım? ... Yarattığını hep sevmedim mi? Birine kötü söz söyleyip incittim mi? Zor durumda olana duamı esirgedim mi? Ettiğim dualar yürekten değil miydi? ... Gör artık halimi... İçimde bir yerim çok acıyor... Bir yer ki benim canım orda hapsoluyor, Izdırap dolu *******,ruhum yorgun düşüyor, Duy artık sesimi... Mutluluğu bu insanlar nereden buluyor, Bu gülümsemeler bana mı yakışmıyor, Şuursuz kahkahalar onların olsun, Bir gözyaşısız günüm çok mu ey Rabbim? ... Acınacak hallere koyma beni, Gülümseyemiyorum,kurtar beni! Hiçbir tat alamıyorum bu hayatta! Ne olur artık yardım et bana... |
O Sen Olmalıydın
Hayatı boyunca birini bekler insan, Dualarında yalvarır Allah'a, Kimseleri sevmedikçe koymaz yüreğine, Bir beklenen vardır mutlaka... Benim de bir beklediğim vardı, Yüreğime koymadım yüreğimi yakmayanı, Sevdim demişsem de,dilde kaldı... Geldin... Hem de en güzel zamanımda geldin, Sevdayı deli dolu yaşayabilirdim, Deliler gibi aşık olup, Adını dilimden ömür boyu düşürmeyebilirdim, Herşeyi,ama herşeyi seninle başarabilirdim... Zor olan herşeyi hem de, İmkansızı başarmaya çalışmak kayıptı zaten... İlk sende dedim yürekten seviyorumu, İlk sende sindi kokusu bir başkasının tenime, İlk sende hayallerim gerçeğe en yakındı, Hiçbir korkum yoktu kendime dair, Senden sonrası yoktu, Artık yoktu... İlk seninle geçen zamana acımadım, İlk seninle gerçek mutluluğu tattım, İlk seninle emin oldum sevgimden, Şükrüm sendin,duam bizdik... Gülümseyerek yürüdüm yollarda, İlk seninle vazgeçtim çok sevdiğim şehrimden, İlk seninle anlam buldu tüm şarkılar, Kaygı,kederden kalmadı bende eser... Sen olmalıydın hep yanımda, Aylarca,yıllarca, Hiç usanmazdım seni sevmekten, Hiç azaltmazdım üstünden sevgimi, Görmezdi gözlerim senden başkasını, İlk günkü gibi,herşey ilk günkü gibi... Beyazlar içinde olduğumda,sen olmalıydın yanımda, Her gece her gece yastığımın başucunda, Her elimi uzattığımda,her sarıldığımda,dokunmalıydım sana... Olur da, Çocuklarımın babası sen olmalıydın, Yıllar boyu sen olmalıydın yanımda... Bir gün beyazlar içinde yine olduğumda, Sen olmalıydın yanımda... Helalim olmalıydın... Helalim olup, Yanımda kalmalıydın... Sadece sen, Sadece SEN! ... |
Oh işte Yaptım! !
Yaptım işte... Oh bi de rahatladım ki sorma... Farkettim de, Seninleyken mutlu olmuştum ya, Al bi de pinokyonun önde gideni olmuşum! ... 'Ben sana hiç yalan söyler miyim canım! ' derdim ya... Söyledim işte! Sen de bana söylemiştin ama, Söz vermiştin,gitmeyecektin, Beni ömür boyu bırakmayacaktın, Tamam da... Ne diye bi de yemin billah ediyordun! ... Ben de sana yalan söyledim işte... Sen sevmezdin ya kırmızıyı... ' E ben de sevmem canım! ' demiştim ya ben de... Yolda kırmızı rujlu kızlara bakar, Bi de bana bakardın da... ' Aa,ne cırtlamış! ! ' derdim de sana, Başımı gömerdim omzuna... Yaptım işte ben de... Oh bi de bi rahatladım ki sorma... Gittim, Bi kırmızı ruj aldım,simli... Üstelik ıslak da görünüo... Aradım buldum kırmızı ojemi, Kurumuştu ama, Gittim aldım bir tane daha... Oh işte yaptım... Dün de öyle dışarı çıktım... Oh işte yaptım... Kimseye aldırmadan salındım... Aslında kırmızıyı ben çok severdim... Sana yalan söyledim... Ödeşmiş olalım, Gururumu hafifleteyim... Hakketten de rahatladım, Valla bak rahatladım! ... |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:41 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.