![]() |
Kurtar Bizi Efendi Baba (2)
Kurtar Bizi Efendi Baba Kul hakkı yeme evladım, Kurtar Bizi Efendi Baba Ödemelerini aksatma Kurtar Bizi Efendi Baba Verdiğin sözde dur, dediğini yap. Kurtar Bizi Efendi Baba İslamın şartlarını uygula Kurtar Bizi Efendi Baba Güçsüze zulüm yapma Kurtar Bizi Efendi Baba Tükürdüğünü yalama, Kurtar Bizi Efendi Baba Korkma, bakarak konuş Kuran'a Kurtar Bizi Efendi Baba Sahtekarları koruma Kurtar Bizi Efendi Baba Yetimin malını koru, kolla Kurtar Bizi Efendi Baba Teslim olun yaradana. Kurtar Bizi Efendi Baba Umudunuzu kırmayın Kurtar Bizi Efendi Baba El Fatiha... |
Kuruyemişçi Pir-i Yaşar Abi
Kuruyemişçi, kalbimizin Pir'i, Sapanca'lı Yaşar Abi, Çalışır dükkanında çocuklarıyla nöbetleşe, Bulursunuz onda devamlı bir neşe, Kahve çeker, sigara satar, leblebi tartar, Konuşursanız onunla neşeniz artar, Sapanca çarşısında bir Pir, Nöbetleşe çocuklarıyla dükkanına gelir. Kuruyemişleri devamlı sıcaktır, tüple ısıtır, Cami yakındır onun dükkanına ve evine, Beş vakit cemaate karışır, sonra döner yerine. Nasılsın Pir'im dediğimizde 'saat gibiyim' der, Davetimizi kırmaz, bize icabet eder. Sen çok yaşa Pir'imiz emi, Mutlu olsun hayatının her demi, Gülen gözlerin solmasın, yüzünde tebessüm eksik olmasın, Kalbine de dert ve üzüntü dolmasın. Bize dua et, ihtiyacımız çok, Başka da söyleyecek bir şey yok. Eyvallah. Lokuma teşekkür ederim Pir'im çok yaşa, (kimseye vermez ha....) Size de verirse; 'Kıymetini bil, unutma.' |
Kuşluk Vakti
Rabbin sana darılmadı da, Seni terk etmedi. Sakinlik çöktüğü zaman geceye de, Kuşluk vaktine yemin ederim. Sen de razı olacaksın İlerde Rabbin sana mutlaka verecek. Ahiret senin için dünyadan elbette hayırlıdır. Sen delalet ortamında bulunurken Hidayete erdirmedi mi? Seni yetim bulup da barındırmadı mı? Öyle ise sen de yetime kahretme Sen yoksulluk içinde bulunurken Zengin etmedi mi? Rabbinin nimetini anlat, bahset. Öyle ise isteyiciyi azarlama. |
Kuzguncuk
Cami kilise yan yana Ortada çorbacı Sinagog bir yanda Hepsi de Kuzguncuk’ta İbadetin yanı sıra Gıda da almalı ara sıra Çalışmak en büyük görev Çalışmalı diğer zamanda Dinlenmekte gerekli Bu işlerin arasında Dengeler kurulmalı İmtihan yeri bu dünya |
Küçük Çimen
Ben küçücük bir çimendim Rüzgarı çok çok severdim Mutlu ve umut doluydum Hep uçuk hayaller kurdum. Birden hayatım değişti Üstümden greyder geçti Çimento kamyonu geldi Artık hayat hep kederdi Toz, çamur, gürültü hep devam etti.. Eski günler oldu bitti Vücudumun rengi gitti Artık kokum da hiç yoktu Ömrüm acıyla kahroldu. |
Küçük Esnaf
(adı üstünde) Kırım’da doğalgaz ücretsiz, Yunanistan’da hastane, Suudi Arabistan’da gelir vergisi yok, zekat verir Müslüman malının kırkta birine, Çin hükümeti ihracat yapan firmadan taşıma bedeli almaz, Türkiye’de sekiz buçuk kuruş bir litre süte katkı devletten verilir köylüye, orta ölçekli firmalara bankadan destek, küçük esnafa ne var? Estek köstek… |
Lacivert Hıçkırıklar (2)
Yavruağzı *******de köpüklü denizlere karışan lacivert hıçkırıklarım oldu. Deniz göz yaşlarımı kabul etmese de gecenin sessizliğinde içimden kopup gelen tane tane lacivert hıçkırıklar. Söylediğin sözleri hatırlayıp ta; Karışan sarsılan denize, ay ışığı dayadı sırtını sırtıma, yaslandım, yavruağzı ay ışığının sıcaklığına. Dalgalar kıyıya vurdukça, hıçkırıklarım gizlendi, yalnız ben duydum, bir de ay duydu. Vücudumun sarsıntısı durdu, gömdüm onları geçmişe, lacivert inci tanelerini bir daha görülmezcesine. Sırdaşım oldu gece ve deniz en güzel duygularımın simgesine. |
Lacivert Hıçkırıklar (3)
Pembe gül yapraklarının katmerleri arasında, lacivert hıçkırıklarımın damlalarını sakladım. Geceye kırağı düştüğünde, karıştı göz yaşlarım ıslaklıklara ve karanlığa. Sabaha karşı seher yeli ile sarsıla sarsıla. Döküldü toprağa yapraklar sıra sıra, savruldu tekrar etrafa. Havada kelebek oldular, uçtular, koyuldular uzun bir yolculuğa. Yapraklardan bir tanesi kondu yarin camının kenarına. Kokusundan tanıdı onu yar, burnunda tüttü gül kokusuyla. Yar ıslattı gül yaprağını, lacivert hıçkırıklarının damlasıyla. Göz yaşları buluştu pembe gül yaprağının gül yağı kokusuyla. |
Lacivert Ortancalar
Sabah kalktım, gün doğarken Bahçemi, bostanımı suladım, Birkaç salatalık, Birkaç domates biber topladım. Masamda, biraz tuz üzerine, Atıştırdım ekmekle. Ortancaları seyrettim, Mavi, lacivert ortancalar, Ve kırmızı domates. Yeşil biber. Hepsi bahçemin ürünü, Ve ben onların acemi bahçevanıyım. Kokulu iri güller, kırmızı, pembe. Kapımda kadife çiçekleri, Hepsi bahçemin çiçekleri Ayrık otları bile benim, benim bahçemin. Ve ben onların acemi bahçevanıyım. Yaşım kırkaltı, Gençliğimin baharındayım. Bir de vişneli ekmek tatlısına hastayım. Armut ağacına çıktım topladım, Pazartesi elimde bir poşet armut, Bir poşet pazar keyfi ve Bir poşet de ekmek için yollardayım. Bilgisayarımın tuşlarında dolaşıyorum, Dostlarımla yan yanayım. |
Lacivert Taçlı Gelin
Lacivert Taçlı Gelin Kartepe beyaz şalını atmış omzuna, Bürünmüş kalın kürk mantosuna. Fosforlu sarı yapraklarda bitti artık Bıraktı yerini kar fırtınasına. Sapanca dağlarında Geyve bağlarında Bir beyaz gelinlik, Soğucak yaylasında. Her sene gelin olur bu ulu tepeler, Olurda gene yepyeni, mükemmel. Yeşil olur, sarı olur, kararır, aklaşır, Filiz olur, ağaç olur, koca çınarlaşır. Her sene bu mevsimde gelin olur bu tepeler, Baharla tekrar meyve verir yemiş ağaçları Oksijeni sever, dağ kırlangıçları. Sapanca'nın kalbi delen yeşili, Ya fosforlu sarı yapraklara ne demeli? Çikolata rengi olur kararır, Düğün zamanı hepsi biter, aklanır. Sapanca'da düğün var dostlar, Seyre gelin, Alın eliniz bir demet kartopu da Siz derin. Kartepe beyaz şalını atmış omzuna, Bürünmüş kalın kürk mantosuna. Akşam olduğunda gölün mavisi Vurmuş tacına, Lacivert taçlı gelin Mor salkımlı bağın nerde? Seni seyretmek buram buram Çaredir her derde. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.