![]() |
Utangaç
Bir harman pazarında savurdum ipliğimi Birkaç gülün yadına düğümlendi ilmekler Rahiyanın hazzına tebessüm karışırken Utangaç bir edayla geri kaçtı gülmekler Hacer Esma Yüksel |
Uyan
Bir sevda bestesiyle yıllar yılı avunan Ey yürek kafi, artık uyan! Zehri şerbet eden o yalancı uykundan Hacer Esma Yüksel |
Uzlaşma
Kurumuş ilhamın yeşil bağları Yücelen dağların zirvelerinden Çağırır bir nida kalan sağları Kesişen hayatın köşelerinden Seslenen bir anı bazen yakarış Bazen süregelen sakin bir akış Gelgitler sükuna meyil verirken Gdene hürmeten gelene bakış Hacer Esma Yüksel |
Ürkek
Zorluğun bahçesinde büyüyen bir çiçekti Dikenleri güneşti uzak dağlar ardında Işığını süzerek titreyen halesinden Hüzne dönük bakardı gölgede kaldığında Hacer Esma Yüksel |
Vade
Bilmez idim hırsıma galip gelen yamanı Vade tamam olunca öyle bir görürsün ki Kapanan kapıların ardındaki zamanı Heyula atlasıyla öyle bir bürürsün ki Tek bir geçit dilersin atlastan ötelere İstersin oralardan uzansın medet bir yol Lakin kati nihayet motifli işlemede Vakt-i saat tamamsa geçide perdedir yol Hacer Esma Yüksel |
Varlığın
Biçare varlığıma teselli varlığındır Karayı beyaz eden ferah aydınlığındır Hacer Esma Yüksel |
Ve
Çağıran bir rüzgarın kokusuna kanarak O koku ikliminde asırlarca yanarak Dinledi epey zaman iklimlerin sesini Ve böylece hissetti varlığın nefesini Hacer Esma Yüksel |
Ve2
İçinde taşıdığı iklimleri çaldılar Kalmadı baharların mor sümbüllü kokusu Solan gül demetleri pembeydiler,aldılar Sardı cisimlerini birden ölüm korkusu Devası olmaz derdin müptelası olarak Bazı gayet ağırdan bazı birden solarak Amma nihayetinde faniliğe doyarak Zümrüt vaha içinde bir kuru dal kaldılar Hacer Esma Yüksel |
Ve3
Dönülmez şafağın güneşini beklerken Devadır diye tabip tuzu merhem eyledi Ve sürüşte her yara beni yaren bilirken Yıllar hüzünlerimi mevsimleri belledi Hacer Esma Yüksel |
Veda
Belki bir kaçıştı anlık zamandan Belki bir iklimin yitik gölgesi Karanlık suların en derininde Farklı bir tınıda bir gayda sesi Sevdalar, sevdalar ve vedalar Ritminde batıktan göğe yükseliş Tek durak ufukta gri bir nokta Bitmez bir çizgide tek kabulleniş Hacer Esma Yüksel |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:10 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.