![]() |
Bağışlayın Bu Defa
bağışlayın bu defa. gidin hüzünler. bir kerelik gelin insafa... istila etmeyin yine tatlı düşlerimi. almayın dudağımdaki kırık dökük gülüşlerimi. hani şu ödünç, hani asılı duran hani şu gebe hıçkırığa. hani şu lanet olası paramparça var ya çatlak dudağımda bilinçsizce sırıtan. hani bölüşülmemiş duygular misali sancıtan. kanatan.... varım yoğum bi o ne olur almayın. sehpasındayım zaten bir onulmaz sevdanın. ecelim olmayın.. İrfan Bakırcı |
Bari Boşa Gitmesin
suskunmuyuz bu akşam. peki konuşmayalım. küskünmüyüz yoksa; tamam sigaranı bitir. ama öyle savurma dumanını küfredercesine. peki konuşmayalım. öyle bakma... hem birde gözlerini sigorta ettirsene sen! bu bakışmalarda bir kazaya gelmesin. dalma, çek sigaranın son nefesini, aşkımız gibi son deminde bitmesin. İrfan Bakırcı |
Başaramadık
her yiğide leylamı bulmak gerekir aşk destanları yazsın. her gönüle mecnunmu olmak gerekir, seher vakti yollara baksın. mümkünü yok. sen leyla olamazsın bu nazla. galiba banada mecnunluk fazla. ne ben yaş döktüm sevdanın ahına. ne sen karalar bağladın bu aşkın günahına. ben üzülmedim, ağlamadım. sadece anladım ki; mecnun bir masalmış, leyla bir rüya. hiç ağlamadım, aşk, acı çekmekmiş güya. biz seninle bir aşk yaşamadık. istesekte olmadı yaşayamadık. ne sen leyla, ne ben mecnun olmayı başaramadık. İrfan Bakırcı |
Başkoydum
Korku ve endişelerimi sırtıma vurup; başkoydum bu davanın yoluna. kan gövdeyi götürene dek savaşacağım sevdanla. ümit bu; olurya bir sabah, benim için açılır o kurban olduğum gözlerin, ve omuzlarımda kapanır umutlu hayallere. masum titrek ellerin kaybolur avuçlarımda. kalplerimiz kanat çırpar belki semaya. darmadağın bir gecenin çıldırtan yanlızlığında. İrfan Bakırcı |
Başlamadan...
umurumda değil artık aşkmış sevdaymış nasılsa sonu hicran değilmi sende git benden geldiğin gibi sonuçta kırdığın bir can değilmi. dert etme sanma ki üzülürüm unutamam adını başlamadan doldurmuştuk zaten bu aşkın miadını ikimizde biliyoruz, her acı bir öncekinden daha acı hasret hakikat, vuslat yalancı. ben; vuslattan eli boş dönen talihsiz. sen, heran biraz daha unutulan, yüzü hayal meyal tarifsiz İrfan Bakırcı |
Başlamayalım Bitmesin
iki kelime ki müebbetler yeriz uğrunda, iki kelime ki; çıkıverir ağzımızdan olamadan farkında. yürek yangını telafisizdir aşk vurgunu çaresiz, derin mavisizliklerde. artık sözlerim dilsiz gözlerim fersiz, yılgın güneşsizliklerde. son sözler ki ilkinin aynı aslında her başlangıç bir bitiş her bitiş bir başlangıç sonuçta. başlama......yalım ............................... ............................... ............................... bitmesin................ İrfan Bakırcı |
Batık Sevda
bir sabahın selasıydı düştüm yola revan oldum. açık bıraktım evimin kapısını, geriye dönmeyeceğimi biliyordum. en çok kuşlarıma üzüldüm, sonrada menekşeme. yanıma hiçbirini alamazdım. hepsinde senden bir hatıra vardı. dayanamazdım... adımlarım ürkekti yüreğim titrek. gün savuşturuyordu beni gözyaşı dökerek. güneş şahit olduğu aşktan utanıyordu. utancından bulutların ardına saklanıyordu gökten delice bir yağmur yağıyordu. gökyüzü ağlıyordu, yüreğim kanıyordu. ıslanıyordu... geride bırakmıştım yoktu şemsiyem. her doğum günün gibi bu günde yoktu param. ve bir yaz yağmuruydu sana yine hediyem... bir sabahın selasıydı. sokak lambaları yeni yeni sönüyordu. ve lambaların ışığına pervane olan gece kelebekleri, bir sabahın, bir ayrılığın, ne kadar acılı olduğunu tahmin bile edemiyordu. hele doğan gün, batık bir sevdanın muştusu olduğunu tahmin bile edemiyordu. sokağını çoktan geçmiştim sevdanın vede ayrılığın, bir tren çığlığı duydum sonra sesin sandım aldandım. rayları uzayıp giden bir tren garındaydım. zaten gitme dersin diye dönüp, hiç ardıma bakmadım. batık bir sevdaydı bu, geriye döneceğim bir ümit bırakmadım. İrfan Bakırcı İrfan Bakırcı |
Bedava Şiir
artık senden hiçbir şey istemiyorum. gelme sevme seni sevdiğimi bile unut artık bilme. soran olursa hatırlma. yada eski bir dost de benim adıma. verdiğm hiç bir şeyi istemiyorum senden geriye. yüreğim bile kalsın sende. müşterek kullanılan herşeyimiz senin olsun. hatta içtiğimiz su, soluduğumuz hava. bu son şiirim sana yazılan ha unutmadan bu da bedava İrfan Bakırcı |
Beklenen
aşkın seyir defterinde mevsim hep ilkbahar değildir. bazen rotayı şaşırır başka istikametteki kavuşmazlık rüzgarı. göze alarak yola koyulmak gerekir, ansızın patlak verecek, hiç umulmadık fırtınaları... aslında aşka ikimizde profösyönel birer aşıktık. lakin yanlış zamanda, yanlış bir mekanda karşılaşmıştık. belki benim manalı bir bakışım, dizlerimin dibine getirirdi seni. ya senin o siyah saçlarını savuruşun, nasılda bitirirdi beni. yinede, gelirsen bana bir seher vakti; umurumda değil dünya yansın. eğer bu zayıf bir ihtimalse; hasretinede razıyım, yeterki canım senden yana acısın. sen ömrümün çok bilinmeyenli denkleminin, benimsediğim, çözebildiğim tek yanısın. tahmini hasret sürecim ne kadar artsada, sen ömrümün beklenen en güzel vuslatısın.. İrfan Bakırcı |
Belki
belki karşılaşmışızdır bir iki durakta lakin aynı otobüste aynı havayı teneffüs etmediğimiz kesin. okuldan eve gittiğim otobüsler kar soğuk oysa ateş kadar yakıcıydı nefesin... İrfan Bakırcı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:43 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.