![]() |
Arıyok
Arıyok arıyok Çiçek, böcek, arı yok Hasretik ne zamandır Gece gündüz arıyok Sarıyok sarıyok Mâvi, yeşil, sarı yok Renklere bel bağlayıp Karaları sarıyok |
Arz Bıkmadıkça
Bir döşek bir örtü yeter bedene Rûhundan bir damla kan çıkmadıkça Hilâfet kâfîdir şükür edene Hâlife görmekten arz bıkmadıkça Kalp dilin bilmeyen kalbe giremez Dermânı olmayan dermân veremez Hiç kimse zahmetsiz suya eremez Toprağı kazıyıp, taş sıkmadıkça Ağlarız dert ile varınca dâre Tükenen zamandan yol gider nâre İnsan esârete bulamaz çâre Uzza'ya ser vurup, put yıkmadıkça Ayhan'ım bu yolda git koşa koşa Gitmeden harcanan emekler boşa Bil ki bin mûcize inse sarhoşa Doğru kelâm etmez, ayıkmadıkça |
Asırlardır Ağlıyorum
Yüz döneli ben Kur'an'a Asırlardır ağlıyorum Uğradım ki bir hüsrana Asırlardır ağlıyorum Rastladım akl-ı selime Hakîkat verdi elime Gece gündüz ne kelime Asırlardır ağlıyorum Ateş idim buza döndüm Gerçek idim yoza döndüm Erkek idim kıza döndüm Asırlardır ağlıyorum Gözyaşımdan utandım hep Bilmiyorum nedir sebep Güler miyim derken acep Asırlardır ağlıyorum Adıma hep aşık dedim Bedelini zor ödedim Bir zehirli biber yedim Asırlardır ağlıyorum Ey Ayhan'ım susma söyle Susanı da ağlar eyle Kuşatıldım bir büyüyle Asırlardır ağlıyorum |
Âşıklar
Sevmektir onlara değişmez kader Sevmenin kıymetin' bilen âşıklar Yekpâre kalırlar ahrete kadar Bir kalbi ikiye bölen âşıklar Onlarda ihânet ateşte saldır Âşığın cilvesi, petekte baldır Bilmezler ağlamak nasıl bir haldır Her dâim gün gibi gülen âşıklar Kıskanır âşığı ins, cin ve melek Âşığın hâlinden feyz almak gerek Mutludur ayrılık gelinceye dek Hasreti defterden silen âşıklar Âşığın özüne varamaz beşer Dillerden toplanıp, yürekte pişer Kulların kalbine kor gibi düşer Hakk'ın kucağından gelen âşıklar Aşka varan kökün, saçaklarıdır Vuslat yaylasının göçekleridir Bu yolun gülüdür, çiçekleridir Aşk için bu yolda ölen âşıklar |
Aşk İçinde Aşk
Aşk hastası oldum sevdadır derdim, Şirin diye öldüm Ferhat’a erdim. Oku kalpte buldum yayıma gerdim, Aşk içinde aşk arayan bir benim. Güller dolu bahçem şimdi kupkuru, Benim sevdam alın teri göz nuru. Aşkım temiz,kalbim saf,gönlüm duru, Aşk içinde aşk arayan bir benim. Sıladan ayrıyım yardan bihaber, Geçmiştik ya düş gölünden beraber. Neden ektin öz yarama tuz biber? Aşk içinde aşk arayan bir benim. Kurşun yedim gene demedim bir ah, Derler sevda haramdır sevmek günah. Yıktın AYHAN’ı kalmadı karargah, Aşk içinde aşk arayan bir benim... Bir de ölüp dirilen şu bedenim. |
Aşk Kokusu Sinmez Olur
Gün gelir de dillerinde Kelimeler dönmez olur Mayın patlar yolalrında Tutuşur da sönmez olur Mektubu gelmez gidenin Yok iken hiçbir nedenin Buz tutsa da tüm bedenin Harâretin dinmez olur Gözbebeğin büyür önce Hakîkatleri görünce Gözden yaş sızar da ince Ordan kalbe inmez olur Günahların gelse dile İplik olur çile çile Misk gölünde yüzsen bile Aşk kokusu sinmez olur |
Ateş Bu Meret
(Biraz sert ama, o yıllarda ben de sertmişim...) Sular dondu, bulutlar karardı durduk yere Güneş söndü, ay söndü, bir de ben birçok kere Nehir taştı, göl taştı, ne çay kaldı ne dere Nasılda bîçâreler, bir bak yiğide ere Hayvanlardan ziyade insanoğlu oldu leş Hayrına varmak varken, kimi sarhoş kimi keş Neden milyar dururken gerçek sade yirmi beş Ne zenginlik, ne şehvet, ateş bu meret ateş |
Baba Benden Ozan Olmaz
Babam bana ozan dedi Mızrabım var, bir saz eksik Mevsim, oyunbozan dedi Zemherim var, bir yaz eksik Koyunum var otlatmaya Oyunum var atlatmaya Dudağımı çatlatmaya Rüzgarım var, ayaz eksik Peteklerde ballar benim Mavi, yeşil, allar benim Ağaçlarda dallar benim Üzümüm var kiraz eksik Üstüm yama, altım yama Sağım cennet, sol hutama Hakka varmak arzum ama İnancım var namaz eksik Yağmur olup gökten taştım Modern olup çağdan aştım Ayhan mıyım Lût mu şaştım Aklım var da, biraz eksik ... Baba Benden Ozan Olmaz Ozan Oyun Bozan Olmaz Ozan İsem Sazım Nerde Mızrap Derman Değil Derde Oğlun İsa, Oğlun Deli Oğlun Şaşkın Sen Gideli |
Bahçenin Son Yetimi
Ağlamak çâre mi gün bitimine Gözyaşım geceye doldu sığmıyor Gül açmaz bahçenin son yetimine Gökyüzü de küstü yağmur yağmıyor |
Bak da Ders Al
Duygularım durmaz dökülüp akar Bazı kapkaradır bazı gül takar Bakan kişi dönüp bir daha bakar Böyle duygu hiç görmemiştir çünkü Gördük bir sis kapladı gökyüzünü Bilemedik eğrisini düzünü Bizim gibi olan neyler hüzünü Kalbe keder hiç örmemiştir çünkü |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:18 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.