![]() |
Görme halimi
görme halimi sırma saçlım, tutma ellerimi! sorma beni kimselere bilemezler bak aynaya gör gözlerini gözlerinin içindeki yureğimi! hasret yangın yeri şimdi ayrılıklarda; sevdam kavga onurumda seninleyim al yanaklım olsanda uzaklarda, seninleyim bal dudaklım kalsanda bin yıllar boyu tuzaklarda sevdam dahada büyür ayrılıklarda... İbrahim AtılmışGörme halimi görme halimi sırma saçlım, tutma ellerimi! sorma beni kimselere bilemezler bak aynaya gör gözlerini gözlerinin içindeki yureğimi! hasret yangın yeri şimdi ayrılıklarda; sevdam kavga onurumda seninleyim al yanaklım olsanda uzaklarda, seninleyim bal dudaklım kalsanda bin yıllar boyu tuzaklarda sevdam dahada büyür ayrılıklarda... İbrahim Atılmış |
Geldim
geldim yoktun belki biraz gec kaldim ama sen yoktun! oysa ne heyecanlar getirmistim yuregimde oysa ne heyecanlar sen yoktun geldim ve bekledim de seni onca zaman sen yoktun dunden kalan anilarla ve yarinin umutlariyla gelmistim oysa sen yoktun. anlamalisin artik beni muhtacligim sana degil aslinda askina askina gelmistim bin bir zorlukla sen yoktun. simdi gitme vakti geldi catti ama gidemedim hic bir yere seninleyim dolu dolu seninleyim umarsiz ve ciplak sen yoktun cekip gidersemde eger sakin ola kizma bana cunki ben geldim sen yoktun sen aslinda hic yoktun... İbrahim Atılmış |
Gözlerimdeki resim
yüreğime en güzel resmini çizdim el değmemiş umutlarımdan her düşündüğümde seni içindesin gözlerimin yürürken sokakta, otururken parklarda konuşurken birileri ile, yada çalışırken masa başında hatta kapatıp gözlerimi uzandığımda illede aynaya baktığımda gözlerimdesin özlüyorum seni sensizliklerde bakıp gozlerimdeki resmine bir türkü söylüyorum resimdeki tebessümünde gündüzde gecede her aklıma gelişinde uzanıp öpüyorum seni dudaklarından çıkmıyorsun bir an bile aklımdan gözlerimdesin... İbrahim Atılmış |
Gül dikeni
Sen Gözleri dünya güzeli, yüreği sevgi hançeri Öyle bir saplandın ki ciğerime Hasretleri umuda Umutları ince bir dantel gibi emek emek işledin beynime Ne sen bensiz, nede ben sensiz Gülemeyiz artık sevdalara Ağıtlarda yaksam boş artık geçmişe Gelecek ne kadar karanlık olsa da önümde! ? Olsun gülüm Sen bir ışıksın içimde Ne kavgalara girdim ben ne yokluklar gördüm Pirsultan misali kaçıncı ölmem bu? Vuruldum da sırtımdan cehaletin kör mermisi ile Bin geldim yeniden yeniden. Umut sevdayladır, hesap sevdayla Sevdan Ellerimde bir hatmi çiçeği şimdi Açar katmer katmer Yediveren yürekler bayrak açmış dağlarda Umut yeniden durmuş tan yerine Ve ben Dikenli tellerle çevrili dünyamda Tam orta yerinde ömrümün Gül dikeni hasretlere sevdalandım. İbrahim Atılmış |
Gül ve Sen
güller kimin için açardı ötmese bülbüller, kokarmıydı buram buram yarin sinesi, korksa acarmıydı goncalar dikenlerin arasından ellerim sararmıydı seni sen bende olmasan? avunurum hayalinle gündüz gece her yerde döneceksen gel artık düşürmeden beni derde son bir olsun göreyim yüzünü inmeden gözlerime perde gözlerim görürmüydü seni sen bende olmasan? bulutlar toplanırlar gök yüzünde tek tek tutuşurlar el ele hep birlikte dans ederek koşup gelsen bana yüzüme gülümseyerek gittiğinde tutarmıydı dizlerim sen bende olmasan? güller gök kuşağı misali açılmışlar renk renk huyumuz bir boyumuz birbirimize denk gidişin sanki mezarımda kara bir çelenk durumuydu bu can bu tende sen bende olmasan seni gülden cok sevdim pişman değilim sen gonca gül oldun ama ben bülbül değilim özüm gibisin kopamam senden yalan değilim susarmıydı dilim sen bende olmasan? aşığınım çaresiz bir sevdaya atılmışım zehir zıkkım oldu bir lokma tatlı aşım ne yarim var şimdi ne bir arkadaşım düşüneblirmiydim seni sen bende olmasan? İbrahim Atılmış |
Gün olur
Gün olur Gülüşün düşer aklıma Yanar içim yüreğim kül olur Alır külleri savururum rüzgarlara Akar sulara Dağlara Dağılsın diye ülkemin topraklarına Dağılsın ki kavuşa bileyim sana Gün olur Gözlerin düşer aklıma Unuturum dertlerimi gülümser yüreğim Tutunup kavgamın kenarına Girerim yeniden sevdalarına Bitmesin devam etsin diye yarınlara Gün olur Sesin düşer aklıma Yırtılır kulaklarım içim yankılanır Duyarım çok uzaklardan sesini Anlarım ve yaşarım kendimce Uzaklar yakın olur Gün olur Boşluk olur Susarım günlerce Haykırırım İçimden Sensizlikleri Ağlayamam Tam bittiği yerde umudumun Oğlum Düşer aklıma deli olurum Kaldırıp kafamı gök yüzüne Güneşe inat Beklerim geleceğini Nefret etmeden İbrahim Atılmış |
Haklı
elmanın tadı kırmızısında saklı, elma dalında kalmakla okadar haklı kavunun tadı kokusunda saklı kavun toprakta kalmakla o kadar haklı narın tadı içinde saklı çatlamışsa dalında o kadar ekşi gül dalında açar en çok bülbül gülü sevmekte o kadar haklı gönül sevgiyle yücelir ve sevebildiğin kadardır karşılığı seven sevilmekte okadar haklı İbrahim Atılmış |
Hayat devam ediyor
orada bıraktım çocukluğumu bahcesinde oyunlar oynadığım taş konağı orada bıraktım arkadaşlarımı mahelle aralarında gezindiğim dostlarımı orada bıraktım gençliğimi kuytuluklarında sigara içtiğim kahvehaneleri orada bıraktım geçmişimi güzel günler yaşadığım kadınımı orada bıraktım umutlarımı üzerinde planlar kurduğum çocuğumu orada bıraktım her şeyimi geleceğimi kurmaya çalıştığım küçük şehri bir elbiselerimi aldım yanıma bir de küçük hayallerimi burada başlıyorum şimdi hayat devam ediyor... İbrahim Atılmış |
Hayatini yasa
ben! alni acik basi dik yururken hayat denen yolda.. sen kivran ihanet girdaplarinin ortasinda bir basina kendi acilarinda sanirmisin ki? mutluluklar yalanlarda sakli? sanirmisinki sorulmaz sana hatalarinin hesabi? bilirsin! ! cabucak sinirlenirdim cocukluklarina, ve kizardim kendi uslubumca korkardin aglardin saskinliklarinda susardin sinsi sinsi ne kadarda cok sevmistim oysa seni cahildin anlamadin. dusunmeden uzaklastin. oylesine kor diki gozlerin ve yilandan zehirli sozlerin hele hele o anlamsiz kibirin! ! yazik; bana degil kendi canina ihanet ettin genede hala dusunuyorum seni! sebep ortada...yavrumuz gelecegi simdiden belli ne cok sevdim seni.. gozlerin bir bebegin gulumsemesi gibiydi oksardim sen uyudugunda narin tenini ve saclarin.. ne kadarda onemliydi! simdi bitti tukendi tum yasanalar ve yasanacaklar... anilar duslerimde gelinligin rafta kaldi artik kizmiyorum sana hatta guluyorum oturdum kiyisina omrumun sabirla bekliyorum buyur bir gun umutlarim buyur yavrumuz gun gelir sorulur hesabin hayatini yasa... İbrahim Atılmış |
Haydi
haydi diyor yürek haydi çık dağlara uyan güneşten önce şarkılar söyle kuşlara korkma diyor yürek haydi koş kırlara koş yetiş mermiden önce konuş güzel çocuklara tanımasınlar öfkeyi kini nefreti diye konuşki tanısın çocuklar sevgiyi paylaşmayı kardeşliği haydi diyor yürek zaman durmak zamanı değil yürü bozkırların başakların içinden yürü ülkemin varoşlarına geç çamurlu taşlı yollardan sıyrıl karanlığın içinden aydınlığa ve haykır tüm sesinle haydi diyor yürek haydi haykır duysunlar sesini zaman susmak zamanı değil haydi... İbrahim Atılmış |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:52 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.