![]() |
Bu Benim Bildiğim
Aşk uğramışsa gönül deryana diline dolanır en güzel şarkılar fallar tutarsın bu şarkı bana,bu şarkı sana gök yüzünde en güzel bulutu seçersin geçer oturursun bir ucuna sen bir ucuna sevdiğin kuş olursun bir kanadı sen bir kanadı sevdiğindir artık sevdiğinin saçlarına takmak için yıldızların en parlağını kopartırsın uçsuz bucaksız deryalarda yelken olursun rüzgarı sen yelkeni sevdiğindir salınırsın bir o yana bir bu yana kalbinde sevgiden bir dünya kurarsın içinde bir sen birde sevdiğin vardır sevgiden surlar örersin çünkü dünyan iki kişiliktir bir gün gelir o gün bakarsın gördüğün her şey bir düştür ve sadece, saklı kalan mutluluğun rüyasıdır yaşadığın işte şahin bakışlım bir yanın neşe bir yanın hüzündür aşk hangi bedene uğradıysa derin kesikler bırakmıştır sevdanın,sevdalının yüreğinde hala solumak istiyorsan aşk budur 09/10/2007 16.38 Emirgan Çiğdem Çimen Çiğdem Çimen |
Boğuluyorum
Öyle acıyor ki içim Anlatılmaz kelimelerle İfade edilmez cümlelerle Tek,yalnız ve Çaresizim Büyük bir boşlukta bedenim Yaşıyor ama ölü Ruhum sesiz Hissetmiyor hiçbir şeyi Duymuyor kalbim Hiçbir hissi Yalnızca acı var Bir tek acı Kördüğüm oldum Hayatımın baharında Karanlıklarda yok olup gidiyorum Umutlarım var,Çaresizim Bekliyorum güneşin doğmasını Sessizce boş dünyamda Ağlıyorum tek başıma Damlalardan sel oldu yüreğim Boğuluyorum uçsuz bucaksız sularda Soruyorum kendime Neden hep yalnızlık ve karanlık Biliyorum Güneş doğacak ama Tek başıma olu cam 29/06/2006 12/00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bu Gün Günlerden Hüzün
Bakma bana kızgın bakışlarla gece ok gibi çakılma kalbime ay ışığı karanlığa boğmayın beni gözyaşlarım aydınlatır yüreğimi bir tutam sevgime tutundum rüzgarlara savurmayın beni bir resim çizin benim için yedi gökte asılı kalsın çizin içine yitirdiklerimi rengi kor kırmızı al olsun boyanız yoksa alın, gözyaşım rengi olsun avuç içimde kaldı, sevdanın kırıntıları yüreğim sevdayı emzirdi umuda gebe kaldı lal geldi kaleme duygularımı yazmaz oldu boğazımda düğümlendi gönül sazım çalmaz oldu günün adına hüzün koydular hüzün çiğdeme yakıştı dediler yüreği ateşe sardılar kor alevde yan dediler. Çiğdem Çimen 22.01.2008 17.05 Emirgan Çiğdem Çimen |
Bu Toprağın İçindeyim
Söyle efendi, yüzümdeki çizgilerin asaletimi asilce kürek salladığım topraktan, nasır tutmuş kanayan avuçlarımı buğday başaklarını severken, güneşten yanan kavrulan tenimin karası mı sahi efendi nedir taşralı? Söyle efendi, hayatın tadını tuzunu bildiğimi senin kuzu çevirmesi benim bulgur aşı yediğimi sen magazinlerde boy gösterirken benim tarlaya emek verdiğimi senin yastığın kuş tüyünden benim baş yastığım topraktan sahi efendi nedir taşralı? Söyle efendi sen beton yığınına gömülürken benim doğanın mutluluğunu solumamı senin barlarda toplayamadığın aileni benim dizimin dibinde ayrılmayan ailem mi sahi efendi nedir taşralı? Söyle efendi kendimden başkasını düşündüğümü sofrandaki ekmeği ürettiğimi yüreğimin sevgiyle dolu olduğumu sahi efendi nedir taşralı? ey efendi bir tepeciksin kendini dağ sanırsın aklınla değil maddiyatınla övünürsün bu kadar tapma dünya malına ne olursun, bir kıvılcımla bir gün yok olursun taşralı ağacın ürün getireni bundandır hep başı önde gideni taşralı sizi sever ey efendi yaratandan ötürü Çiğdem Çimen 17/01/2008 16.58 Çiğdem Çimen |
Can Yoldaşım
Okyanuslara döndürdün özlemimi Rüzgarlara savurdun beni Hasret koydun sana Ah can yoldaşım Nazlı Bebeğim Koydun bir başıma Ayrılığı armağan ettin bana Revamı bana yaptıkların Aldın beni benden Koydun boynu bükük Ah sevdam ah Şafaklar saydırdın bana 12/01/2007 Emirgan 03.30 Çiğdem Çimen |
Candan Öte Candın
Benim yönüm dost yönüdür Başka yönüm yok Neden düşman gördün beni dost Sırt çevirdin bir selamın bile yok Dost bildim sığındım yamaçlarına Can bildim seni candan öte Neden düşman gördün beni dost Sırt çevirdin bir selamın bile yok Gönlüm sevdaya kapalı benim Sürgünde benim sevdalarım Bir düştü gördüğüm Uyandım ve bitti Neden düşman gördün beni dost Sırt çevirdin bir selamın bile yok 26/05/2007 20.15 Emirgan Çiğdem Çimen |
Cemrem
Güneş mi doğdu,yoksa sen mi gülümsedin bana Bir bakışın yetti kalbimdeki buzları eritmeye Zamanı tuta bilsem keşke,seninle günler bitmese Batarken her günün akşamında korkular sarmasa Gözlerimi karabulutlar sardığı anda Bir cemre gibi düştün yüreğime Yarım kalan kalbimi sen tamamladın aşkınla Sana ne demeliyim bilmem ki,umut oldun yüreğime Yıldızın olsam hep umut versem bende sana Güneşin olsam yüreğini ısıtsam senin Gündüzün olsam hep aydınlığı yaşatsam bende sana Mutluluğun olsam,sevdanın en güzelini sunsam sana Bir yudum su olsaydım dudağında O güzel gözlerinde dalıp gitseydim derinlere Ok gibi kirpiklerinle, Tutup çıkarsaydın beni rüyalardan gerçeğe 11/08/2007 23.50 Emirgan Çiğdem Çimen |
Canım
Rüzgar her esişinde, Seni bana getiriyor. Bazen yürüdüğün yollara sinmiş kokunu, Bazen de beni her andığında, Gözlerinden yansıyan parıltıyı getiriyor. Her baktığım yerde seni görüyorum. Bazen bana sevgi dolu bakışını, Bazen göğsümde hissettiğim kalbinin atışını, Bazen de saçlarından omzuna dökülen, Sevdamın ateşini görüyorum. Her an yanımda sen varsın. Bazen derdime ortak bir insan, Bazen hayatıma sırdaş bir kadın, Bazen de sineme sığmayan bir melek. Dünüm, bugünüm, yarınımsın. Dünümün hayali, Bugünümün sahibi, Yarınımın ümidisin. Sen, gözlerimin ışığısın. Burnumun kokusu, Dilimin tadı, Kulağımın sesi, Yaşamımın son nefesisin. Sen uzaklardan yakınlaşan hayat iksirimsin. Baharın gelişiyle yüreğime dikilen yaşam fidanım, Dikenli ağaçların arasından yüreğime lezzet veren şilanım, Görmeden, dokunmadan, yaşamadan hissettiğim canımsın. Çiğdem Çimen |
Ceren Bebek
Bebek ne var bu dünyada dedin geldin Her bebek ağlayarak gelir Sen gülerek geldin İyi ki geldin Hoş geldin bebek Annen mutlu gözleri pırıl pırıl Küçücük ellerin Minicik ayakların Umut oldun anne yüreğine Işık oldun baba kalbine Hoş geldin sen Hoş geldin ceren Ülkenin umudumu olacaksın Geleceğin baharımı olacaksın Beklentilerimizin cevabımı olacaksın Hoş geldin ceren bebek Hoş geldin sen Ev bayram alanı gibi Halaylarla türkülerle Vursun davullar Çalsın zurnalar Umut geldi hoş geldi Hoş geldin ceren Hoş geldin sen 11/01/2007 02.00 Emirgan Çiğdem Çimen |
Ceren Gözlüm
Bir vurgun bu sevda çöl deryasında Prangaya vurma aşk özgür kalsın Çırpınıp durursun aşk rüyasında Sevgin bulut olup hayale dalsın... Güneşin doğuşu bir umut olsun Rüzgar fısıltısı melodin gibi Gökyüzü maviyle içine dolsun Bulutun beyazı sensin sahibi... Ala dağ bakışlım su olup aksak Irmağın akışı yol olsun bize Ceren gözlü sevdam hasreti yaksak Ay ışığı bile gelirdi dize... Çiğdem Çimen 17/12/2007 23.30 Çiğdem Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:10 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.