![]() |
Bu Hasretlik Fazla Bana
Hasretlik gözümde bak tüter oldu Yaşlandı gözlerim hüzünle doldu Zaman geçmez burda saatler durdu Sensiz saniyeler yaşanmıyorki Aşkınla mutluyum, sevginle deli Ilık ılık eser şimdi sevdanın yeli Hasret ağaç oldu, bende bir dalı Sensiz yapraklarım yeşermiyorki Ufukta doğan güneş seni andırır Sensiz gerçekleri hayal sandırır Bu kalem, kağıtta beni kandırır Sensiz bu dünyada yaşanmıyorki Özlemin ağır artık taşınmıyorki. İlker Pamukçu |
Buluttan Gemiler
Hiç varolmamış yazları bekler şu gönlüm Ve hayallerimi çeker bir kağnı aheste,aheste Açmamış çiçekleri koklarım ruhumda Birşeyler tutuklu kalmış sanki altın kafeste Doğmamış günlere inat olsun diye Bir bebek beslerim, büyütürüm her nefeste Buz gibi bir şelaleden atarım kendimi Zaman gelir, paslı bir hançer yalnızlık göğsümde Uçurtmalar uçururum hiç büyümemiş çimenlerde Uzanır buluttan gemiler yaparım,kimi mavi, kimi penbe Yanaşır birgün yalnızlık limanına, benide alır götürür diye Ne yaparsın be dostum hayal dünyası işte. İlker Pamukçu |
Burgazada'da Aşk
Bir sonbahar yağmuru misali Süzülürken yaşlar yanaklarımdan Ben sana döndüm yüzümü, gelde bul beni Bıktım artık kaderle köşe kapmaca oynamaktan Geldiğinde; tekrar çiçek açar tüm erguvanlar Yollar bu kadar ıssız gelmez akşamüstleri Uçurtmalar bir başka salınır gökyüzünde Çocuklar daha bir başka şen Ah be sevdiğim bir gelsen, bir gelsen Dağılırdı üzerime çöreklenmiş kara bulutlar Dahada tatlı gelirdi, sen yanımdayken uykular Başka bir güzel olurdu burada herşey Dön, dön hadi beni bıraktığın yerdeyim Burgazada’da başka yaşanır aşklar İlker Pamukçu |
Canım Eşime
Benim canım, biriciğim Hayatımın anlamı sevdiceğim Kemandaki tel misali Ilgıt,ılgıt yel misali Hayallerimin dünya hali Benim canım, biriciğim Sen yoksan; yarımım ben sevdiceğim Gözümdeki buğu sensin Kalbimin nuru sensin Karda açan kardelenim Aşkım benim sevdiceğim Ekmeğimi paylaştığım Dertlerimi bölüştüğüm Mutluluğa ulaştığım Benim canım sevdiceğim Aşk’ım benim can çiçeğim Evladımın anası sen Dertlerimi dinleyen sen Zor anlarda çaremsin sen Canım benim can çiçeğim Seni çok seviyorum Benim eşsiz kelebeğim. İlker Pamukçu |
Canım Kızım
Pamuk pamuk ellerinle O güzelim gözlerinle Saf temiz bebek kalbinle Tatlı güzel gülüşünle Babacığım deyişinle Canım benim, canım yavrum ALLAH’ımın lütfu bana Doyamamki koklamaya Tüm gülleri dersem sana Canım benim,canım yavrum Gönlümdeki sevki taşım Kartanem, mutluluk kokan aşkım Nede güzel minik kuşum Canım benim, canım yavrum Cimcimem,prensesim Güzel yüzlüm,can nefesim Bebeğim vazgeçilmezim Canım benim, canım yavrum İlknur’ um,şekerparem can kuşum İyiki varsın,iyiki doğdun İlker Pamukçu |
Cesaretim Yok
Tıkandı içimde biriken sözler Karşılık vermeye cesaretim yok Artık yabancı bakışan gözler Son defa görmeye cesaretim yok Yalnızım, zihnimde sorular arttı bir bahar yeliyle tüm neşem kaçtı Uzandım yatağa oda dert saçtı Sensiz ölmeye cesaretim yok Bir sandal olupta sularda akşam Resmin başucumda hep ona baksam İçimde tutuşan sancıyı yaksam Aşkınla sönmeye cesaretim yok Sana dönmeye cesaretim yok. İlker Pamukçu |
Çırılçıplak
Islak mendilim,dudağım kurak Al benide al kara toprak Parçalanmış anılarım Kaybolmuşum çırılçıplak Bu gidiş niye Nereye, kime Bu akıl karmakarışık deli divane Maksat ızdırap çekmekse Al benide al kara toprak Gücüm yok artık bir damla dahi Kaybolmuşum çırılçıplak Dertler var başımdan divanemiyim Bunca zorluk şartmı ben kölemiyim Bilsem sonunu hiç severmiydim Al benide al kara toprak Kaybolmuşum çırılçıplak İlker Pamukçu |
Çok Geç Kaldık
Arasak gönlümüzde,sevgi dene duygu nerede Belki yıllar ötesinde,bir göz yaşı tanesinde Arasak da bulamayız,sevgiyi hiç tadamayız Hep teselli bulacağız,bir gözyaşı tanesinde Sevgi büyük bir yalnızlık,hüzün veren arkadaşlık Bir gözyaşı tanesinde, çok seneler ötesinde İlker Pamukçu |
Çok Geç Olacak
Ne geri dönecek yolun olacak Ne tutunacak dalın kalacak Korkarım pişmanlık sonun olacak Yalnız kalacaksın günün birinde Seninde saçına karlar yağacak Seninde gözlerin yaşla dolacak Elbette kalbini biri yakacak Beni anlayacaksın günün birinde Beni tanıyacaksın günün birinde İlker Pamukçu |
Dağlara Yaz Sevdanı
Ellerine konan beyaz güvercin kadar saftır aşk Yüzüne değen seher yeli gibi ürpertir bedeni Minik bir buseyle başlar,büyür aşk Sevdinmi çiçek bahçesinde hissedersin kendini Kimi zaman bir dörtlükte şiirdir aşk Bazense yangın yerinde bırakır küllerini Çığlık çığlığa yaşanmalıki kıymeti olsun Bir kuşun kanadının altında gizlidir aşk Belki aşk denen koskoca bir yalandır Kimbilir yaşananlar hep imtahandır Bulmaya uğraşma boşuna yıllarca Aşk sevginin barındırdığı sonsuz kumsaldır Kaç adım atarsan at, bir gün siler dalgalar Kumsaldaki ayak izlerini Bir rüzgar gelir alır gider hem seni,hem benliğini Geriye kalan herşey iyiyse eğer Çık sende yüce dağlara yaz sevdanı Yazki birdaha hiç silinmesin Öyle sevki; ADRİYATİK' DEKİ YAKAMOZLARDAN BÜYÜK OLSUN SEVDAN. İlker Pamukçu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:59 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.