![]() |
Bayrak
Ezanla birlikte yayılan seda Şehitlik ufkunda yükselen nida Ay yıldız beyazı şafakta sevda Doğan güneşimsin,alımsın bayrak Akar nehirlerde, dimdik dağlarda Mavi gökyüzünde,İrem Bağlarda Vatan coğrafyamda,sonsuz çağlarda Gündüzüm,gecemsin,dalımsın bayrak Tarih kubbesinin şanlı ışığı Hürriyetin ruhu, nesil beşiği Zaferler başbuğu, Hakk'ın aşığı Devlet ezel ebed,yolumsun bayrak Dua'da,sevinçte; umutla yeşer Millet yaşar ise bayrakta yaşar Gelecek çağların çoşkusu taşar Atiye uzanan elimsin bayrak Ülküm seni dikmek bütün burçlara Kanımı,terimi katmak harçlara Baş eğdirmek cümle alem taçlara Şerefim,kudretim,kolumsun bayrak Ertuğrul Şakar |
Bekleme Labirentlerinde
Bekleme labirentinde ışık Saklanır duygu yoğunluğunda Ana tanrıçalar toprak olur Tunca döker insan suretini Hep kendini anlatmak için Ne heykeller yapılmış, ne taşlar oyulmuş Ne kafalar uçurulmuş kılıç kılıç Ne gözyaşı toplamış avuç Suç yürekteki uçan sevinçte Suç atardamarların içindeki kanda Söyleyemeden susmuş taş tanrıçalar Şekiller susmuş, kazılan taşa toprağa emek Ve bende susacağım çığlıklarımın dehlizinde Bahara taşıyamadan sevdayı Çeperlerini vura vura aşk Son yorgun kanatlarını da bırakarak semaya Nasıl düşerse yer çekimi kuralları gibi maddenin düşüşü gibi ağır sevdalar Can kalmamış canan kalmamış hayallerde Bir yeşermiş umut tamamen kuruyacak Bekleme labirentlerinde seni Saatler susacak son enerjisini kullanarak Enerjiler tükenecek karanlık akşamlarda Şarkılar tükenecek tana ulaşamadan Bitmek karanlıklar içinde kaybolmaktır Ana tanrıçaların taşlaşmış biçimlerinde Kazma vurulmuş gibi yüzyıllar sonra Yüzyıllar sonrasının yorganları altında Bekleme labirentim olsun diye suskun yüreğim Ebedi bir kumsalda zaten kırılmış küreğim Ertuğrul Şakar |
Beklemek Nasıl Bir Şeydir
Beklemek nasıl bir şeydir Bekliyorum derken bekliyor muyum Geçmişle gelecek nerede Nerede yüklendiğim pirizma renkleri İçimden geçen ayrışan renkler mi Beklerken boşu boşuna mıydı Hoyrat vakitler saçıldı mı hovardaca Yoksa içten bir oluşum muydu tohum Çölün içinde akmıyor mu kum Çatılan kaşlar mı, tüfenkler mi Beklemek belki bir öğretmenliktir Sevgiyi,vefayı,maziyi tazeleyen Tetikler geleceğin meyvelerini Yoksa hayallerin kuruması mı beklemek Beklemek bulamadığımız kervanlarda denkler mi Ertuğrul Şakar |
Beklemeler
Beklemeler beni usandırıyor Her gün haber gözlemek yüreğimde Bir merak taş gibi oturup duruyor Çalkalanıyor zaman eleğimde Gün ortası elim kolum bağlı Cam aydınlığında hasret karalığı Düşüncem meraklarda eğili Hayal kapımda bir rüzgar aralığı Esinti senin gelmen belki ansızın Çöl sıcaklarında yağmur bulutu gibi Lök diye oturuyor bağrıma sızın Bekletiyorsun mesafesiz bir garibi Beni usandırıyor sensizliğe alışmak Yüreğimde gölgen büyüyor durmadan Boş odaların yalnızlığında çalışmak Nerelerdeydin deyip,soru sormadan Ertuğrul Şakar |
Belirsiz Çizgiler
Geçmeli zamanlarda bir teğet Belirsiz çizgiler döker Ne daire olmak sevdası vardır Ne enlem, ne boylam Dikine baksan, yani dik değil Yatay düzlemlerde kambur değil Delik bir kova gibi dökülüyor aşk Bir ıslaklık ki şebnem değil Çalkalanan yürek denizinde Göz göz değil, söz söz değil Ela gözlerimi saklamalıyım kapatıp Sözlerim beyan pazarında hep remel Teğetlerde kalakalmış pek çok 'evet' Hatıraların koruluğunda büzüşür İskit inançlarını uyandıran arzular Arzular kapalı kapılar önünden geçmeli Ertuğrul Şakar |
Belki Diye Bir Şey Yok
Belki diye bir şey yok Belki bir aldatmacadır Yol ayırımına bırakılan bir şans Tekerin takıldığı bir tümsek Dudaklarımdan uçurduğum her belki Bir kararsızlık pıhtısıdır Kapalı pencerelere vuran rüzgar Bir çiçeği kemiren rastgele bir böcek Ne baharlar, ne kışlar devinir Zaman beton kalıplarla gelecek Kurumuş bir ağaca bakıp bakıp Belki yeşerir diyemem Doğmamış bir çocuğa söylenen bir ninni gibi Belki diye bir şey yok Ertuğrul Şakar |
Ben Beni
Hayal olsa,rüya olsa,düş olsa Senin ile görüyorum ben beni İçimdeki menzil aşksa,gönülse Sende bulup sarıyorum ben beni Söylenecek sözün var mı manası Yanardağca gönül koru yanası Bir gölgeye zamansızca sinesi Sana doğru sürüyorum ben beni Bir biçare olsam bile severim Çilem ile çileleri örerim Bulduğum an gözyaşıma sıvarım Ancak sende arıyorum ben beni Ertuğrul Şakar |
Ben Dua Seviyorum
Duygular duraksızdır Zaman gibi akarlar Her an, bir başka andır Şimşek gibi çakarlar Sakın gözyaşı dökme Yağmur yağmasın sakın Sevgisiz fidan dikme Nefret yormasın sakın Ağlayarak, umuda Varamazsın bunu bil Pişman olma, bu yolda Gözyaşını hemen sil Kutsal bir mabet kalbin Bir çocuğum, hem masum Aşk duadan ibaret Ben dua seviyorum Ertuğrul Şakar |
Ben Sana Geleceğim
Ben sana geleceğim Zamanı adımlarımla bölerek Şekil karelerini Panosuna asarak Gölge yutacak cismi Ben sana geleceğim Düşlemek ne kadar katı Mermer damlaya esir Özgür kuş uçmaz Demir kafes erir Bu son kanatlanışım inan Ben sana geleceğim Geleceğim Ertuğrul Şakar |
Bende Saklısın
Bitmez karelerde zamanımdasın Hafızama aldım bende saklısın Gittim diyorsun ya hep yanımdasın Hatırama daldım bende saklısın İşitip sesini şen kahkahanı Seninle doldurdum bütün cihanı Çöllerimde buldum yeşil vahanı Hayatıma saldım bende saklısın Kopmayan iplerle seni bağladım Her gece dizinde meczup ağladım Hayal vadisinde çoştum çağladım Seni senden çaldım bende saklısın Gönül kandilimin ışığı sensin Umudumun bitmez beşiği sensin Şu garibin bir tek aşığı sensin Seni canda buldum bende saklısın |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:34 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.