![]() |
Bilmiyorsun ki Sen
Bilmiyorsun ki sen neler çektiğimi Göremiyorum seni aylardan beri. Hasret kaldım sesine,güzel yüzüne Çektiğim acılar sıkıntılar niye. Sensiz geçen günlerin ne anlamı var Bir türlü gelmiyor ki gönlüme bahar Aşkın benliğimi bir kor gibi sarar Sen olmazsan yanımda aşk neye yarar. Bekliyorum yolunu dönersin diye Karşılıksız,çıkarsız seversin diye. Hasret kaldım sesine,güzel yüzüne Çektiğim acılar, sıkıntılar niye. |
Bir An Var ki
Bir an var ki asla anlatılamaz Bir an var ki kitaplara yazılamaz Bir an var ki tuvallere sığamaz Bir an var ki rüyâlar onu yaşatamaz O an senle olduğum zamandır O an senle dolduğum zamandır |
Bir Başkadır
O ne güzel bir seda Ne kadar hoş bir eda Onu dinlerken kalır mı hiç cefa Bıkmayız dinlesek de bin defa. En güzel ses hep onda En güzel yorum yine onda Harikalar yaratır tüm şarkılarda Zarafeti kalır hep akıllarda. Say say bitmez hiç güzellikleri Birbirinden nadide özellikleri Adeta andırır sahnede gelincikleri Bir başkadır Emel Sayın klasikleri. |
Bir Bulut Olsam
Bir bulut olsam da yayılıversem şöyle gökyüzüne serile serile Hiçbir sınır tanımasam rüzgârdan kanatlarım olsa götürse beni gittiği yere Ülke ülke, deniz deniz, kıta kıta dolaşsam adım adım bütün dünyâyı Damla damla düşüversem de doldursam sonsuzda biten deryâyı Kâh güneşi arkama gizleyerek gölge gölge dolaşsam hep şehir şehir Kâh yüce dağlara kar olup yağsam da baharlarda aksam köpük köpük, nehir nehir Zaman zaman bir kartal edâsıyla kanat kanat insem ovalara, vâdilere Bir gonca gülde süzülen bir çiğ damlası olsam da varsam o nazlı nârin yâre Unutuversem bir çiğ damlası olduğumu bir an süzülsem gonca gülü öpen yâr dudağına Seyahatım böylece sona erse de ulaşsam yolculuğumun en son durağına. |
Bir İnci
Ben ne inim ne de cinim Ben senin sevincinim Gönül yolunda birinciyim Gerdanındaki bir inciyim. |
Bir İstanbul Kadar
Büyüleyici şehirler gibisin sen Caddelerinde santim santim gezilesi Sokaklarında adım adım dolaşılası Hudutlarında yaşandıkça yaşanası Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar özel Bir İstanbul kadar da güzelsin İnsanı içine çeken şehirler gibisin sen Nefes nefes teneffüs edilen Yüreklerde sevdâ olup taşan Hep gönülden gönüle dolaşan Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar çekici Bir İstanbul kadar da arzulanansın Sevildikçe sevilen şehirler gibisin sen Tutkusu yürekleri bir bir kuşatan Unutulmaz pek çok aşklar yaşatan Hasreti nice sıradağları aşırtan Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar sevilen Bir İstanbul kadar da özlenilensin İhtişamlı şehirler gibisin sen Anılarda silinmez izler bırakan Gönüllere hayatın renklerini katan Bir anne şefkatiyle her an kucaklayan Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar görkemli Bir İstanbul kadar da muhteşemsin Emsalsiz şehirler gibisin sen Eşi benzeri hiç bulunmayan Ruhları sevdâ şerbetleriyle sulayan Ufkunda altın rengi güneşler doğan Efsunlu şehirler gibisin sen İstanbul kadar benzersiz Bir İstanbul kadar da aranılansın |
Bir Mum Alevi
Bir mum alevi aydınlatıverir karanlık dünyânı Göremediğin herşeyi görüverirsin hemen bir anda Farkedemediklerini farkedersin gönül aynanda Bir mum alevini söndürürsen yakarsın nâzik elini Bir anda karanlıklar kaplayıverir aydınlığın yerini Göremezsin artık ne elini, ne kendini, ne de başka birini |
Bir Nağme Gibi
Yıllar geçtikçe o gençleşir Gençleştikçe hep güzelleşir Güzelleştikçe o neşelenir Neşelendikçe hep şenlendirir Şenlendirdikçe ziyâde sevilir Sevildikçe güller gibi serpilir Serpildikçe hep tâzelenir Tâzelendikçe yenilenir O Emel Sayın olarak bilinir Bir nağme gibi adı dillerdedir |
Bir Sabah
Bir sabah uyanıp kalktığında ben yoksam yanında İçini kemiren bir korku kapladıysa anında İsmim hece hece harf harf döküldüyse dudağında Bil ki ben gitmiş olacağım gece karanlığında. Gözyaşların bir nehir gibi akarsa yanağından Hıçkırıkların yansırsa odanın duvarlarından Vurulmuş gibi hissedersen birden şakaklarından Bil ki ben çekip gitmiş olacağım senin yanından. Hüzünlerin büklüm büklüm düğümlendiyse boğazında Düşüncelerin kilitlenip kaldıysa dimağında Elimin sıcaklığını anımsarsan yanağında Bil ki ben sensiz olacağım çok uzak diyarlarda. |
Bir Sevdâdır
Emel Sayın'ı dinlemek apayrı bir zevktir O gökkuşağındaki yedi renkten bir renktir Söyleyin bana bu dünyâda kim ona denktir Emel Sayın'ı izlemek bizlere bir şevktir. O'dur bu dünyânın sekizinci hârikası Nice gönülleri yakar kavurur sevdâsı O sanat âleminin hiç değişmeyen ası O şarkılara hayat veren sanat dehâsı. Yıllar geçip gitse de o yine gönüllerde Onun güzelliği leylaklarda sümbüllerde Sesinin berraklığı şakıyan bülbüllerde Onun mâsumluğu açılan gonca güllerde. Bir sevdâdır onu şarkılarında yaşamak Kalplerimizdedir sevgisi hep yumak yumak Sahnede serip serpilen o bir beyaz zambak Pembe bir rüyâdır an be an onunla olmak. O gönüllere süzülen bir sanat pınarı O Türkiye'nin kalbinde bir hayat damarı Değişmeyiz onu hiç verseler dünyâları O ülkemin hiç sönmeyecek eşsiz starı. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:48 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.