![]() |
Elimle Teslim
Yeter artık, vurmayın. Ben, sandığınız kadar güçlü değilim. Cürmüm ne ki benim! ? Ateş bile olsam; Ne Roma'yı, ne de başka bir yeri, Ben ancak; düştüğüm yeri yakabilirim! Bu uğurda; bir gönülde yer bulabilirsem, Gönlümü elimle teslim edececeğim... 16.10.2006 Ziya Kara |
Eminim
Sana; seninle ömrü hayatı paylaşmak üzere, Yüreğimin derinliğinde taht kurduğuma göre; Kendime nasıl kefilsem, sana da öyle kefilim! Senin düşüncelerin de benim gibidir eminim! Ziya Kara |
Emretme Bana
Bu ilk ve son olsun emretme bana Sabrımı taşırma ben de insanım Eline ayağına dolaşırım Yarı yolda ben değil sen kalırsın. Suya düşerken yılana sarılmak İçimden geçse de yapamıyorum Konu biziz suç ve ceza ortada Payımıza düşeni alacağız. Ziya Kara |
Eriyiş
Benim sensizliğimle eriyişim Akşamların mum gibi eriyişine benziyor Sonu gelmez kainatta... Bu öyle bir tabiat kanunu ki; Günler *******e ******* yine gündüzlere dönüşüyor Ama; benim sonum sensizliğimde! Ziya Kara |
Farkedermi ki
Kor kor alev alev ateş almışsa Böyle bir yangını su da söndürmez Toprak bir damla suya hasret kalmışsa Susuzluğunu yağmur da gidermez Hiç farkedermi ki yaz kış bahar güz Gülsün her daim gözümüz gönlümüz Ruhen bir olsun özümüz sözümüz Gül gibi açsın nur olsun yüzümüz Göl deniz nehir zaman zaman taşınca Bilmem ki neden bu kadar şaşarız Atı alan Üsküdarı aşınca Biz hep sonradan ağlayıp yanarız Hiç farkedermi ki yaz kış bahar güz Gülsün her daim gözümüz gönlümüz Ruhen bir olsun özümüz sözümüz Gül gibi açsın nur olsun yüzümüz Ziya Kara |
Fulya Bir Çiçek
Varlığına inandığım Meleği ben tanımadım Seni görünce şaşırdım Yer yüzü meleği sandım. Cana yakın şirin tatlı Güler yüzlü hakikatlı Bencil değil hep sevecen Fulya melek misin nesin sen? Ziya Kara |
Gerçeği Bilen Yok
Kiminin karnı aç Kiminin tok Doğmadan ölen çok Ölüp de doğan yok Kula köle olduk Gerçeği bilen yok! Ziya Kara |
Gerçek
Ağlayan, umutsuz ve mutsuz Gülen, umutlu ve mutlu Gerçek olan; İkisinin de yaşamakta oldukları. Ziya Kara |
Giderken
Öbür tarafa giderken, sana ne kalacak senden başka! Beraberinde; kendinden başka ne götürebileceksin? Gücün, iktidarın, zenginliğin bir işe yaramayacak, Hiçbir yere kaçamayacak; bir bir de hesap vereceksin! Eninde sonunda; akıbet geleceğine göre başa, Aklını başına al, adil ol, ve de ona göre yaşa... 21.02.2007 Ziya Kara |
Git Öyleyse
Sevsem de seni ben ömrümce ölesiye İsteyip de yalvaramam dönesin diye Eğer o seni mutlu edebilecekse Boş ver bırak beni, bırak da git öyleyse. Olmasın içinde en ufak bir endişe Unutki; Yüzün gülsün, gönlün dolsun neşe Üzülme sakın, ayrılık tek dileğinse Boş ver bırak beni, bırak da git öyleyse. Ziya Kara |
Göç
Erkenden kalktığın Bir günün sabahı Sabah kahvaltısını hazırladığında 'Kalksana, kalksana' diye sesleneceksin Kalkmayınca da Kızarak 'Kalksana, kalksana' diye bağırarak Yanıma gelip, dürteceksin... Kalkamayacağım, Anlayacaksın! Sesin çıkmayacak, Dilin tutulacak, Haykıramayacaksın avazınca... Boylu boyunca cansız yatan Bedenime sarılacak Ağlayacak, ağlayacaksın! Daha o an İyi, kötü Eski günleri arayacaksın. Böyle zamansız bir göçü Hiç düşünmediğimiz için Sakın feryadı figan etme Sen kal istersen gurbette Memlekete dönme Sorumlulukların var unutma! Ziya Kara |
Gölge
Ben nerede Gölgem orada Ben mezarda Gölgem nerede? Ziya Kara |
Gönlü Yaralım
Gönlü yaralım sormadan söyle Sana ne oldu bensizken böyle Kimler kanına ruhuna girdi Karamsarlığa büründün böyle. Gönlü yaralım kulak ver bana Ne beni üz ne de kendin üzül O güzel yılların hatırına Yüzümüz olsun yüz yüze bakmaya. Gönlü yaralım sen yine sensin Bazen cennet bazen cehennemsin Fark etmez ben varım ya da yokum Bilki yaşıyor ve seviyorum. Gönlü yaralım gözü karalım Sanırım şimdi farkındasındır Yok yere kopardığın kıyametin Bakalım hesabını nasıl vereceksin! ? Ziya Kara |
Gönlümün Serabı
Öpücük kondurduğum dudaklara Bakarken daldım gittim uzaklara Bir an tadını alır gibi oldum Oysa gece ben sensiz uyuyordum. Çılgınlıklarımızın hatırına Rüyalarımı olsun bana bırak Bir de hayallerime dokunmazsan Yaşadığım dünya benim olacak. Gönül sarayımın kraliçesi Yegane hazinem sen olacaksın Cazibene dayanamazsam eğer Mecburen kulun kölen olacağım. Herkesi kandirabilirim belki Kendimi kandırmam mümkün degil ki; Sevmiyorum dersem asla inanma Nasıl sevdiğim apaçık ortada. Sen ki; alıp verdiğim her nefeste İçimde ılık ılık esiyorsan Rüya da, hayal de olsa; sen varsın Çöle dönen gönlümün serabısın. Ziya Kara |
Gönül Gözüm
Sen, beni satabilir Başkasıyla olabilir Güzel bir hayat sürebilir Hatta, hatta Sevilebilirsin bile. Ama sen Gönül gözüm Senin sevgin ne olacak? Ömrü hayatında Benden başkasını Sevebilecek misin? Ziya Kara |
Göreceğiz
Sen mi bende kaldın? Ben mi sende kaldım? Sen mi yalnızsın? Ben mi yalnızım? Ay kim? güneş kim? Yıldızlar kiminle? Kim, kimin benliğinde? Zamanla göreceğiz! Göreceğiz canım, göreceğiz! Dün göremediklerimizi; Bugün düşündüklerimizi; Yarınların ne getireceğini; Göreceğiz! Ziya Kara |
Görüşmeyelim
Ağlatan, inleten, güldüren kader! Onu seviyorum, ağlat diyemem Farketmez bilmesin, ben neredeyim O mutlu olsun da görüşmeyelim. Ağlatan, inleten, güldüren kader! Oyuncak etme sen beni elinde! Gözümde, gönlümde, dileğimde de O mutlu olsun da görüşmeyelim. Ağlatan, inleten, güldüren kader! Ben kimselere sır veremiyorum Ölümüme bile çoktan razıyım O mutlu olsun da görüşmeyelim. Ziya Kara |
Gözbebeğim
Gözümün nuru, gözbebeğim Dünüm, bugünüm ve yarınım Canım, kanım, suyum, ekmeğim İstediğim, isteyeceğim Bir türlü vazgeçemediğim Gözümün nuru, gözbebeğim Benliğim, dünyadaki herşeyim Ben kimselere ısınamıyor, Beni, bir tek sen sev istiyorum Hakkım mı yok, dilim mi varmıyor, Çaresizim, düşünüp duruyor, Bunu sana söyleyemiyorum. Ziya Kara |
Gözlerin Kapanıyor Gözlerime
Gözlerimi gözlerinden alamıyorum, Dalıp kalıyorum derinliklerinde. Yazı, kışı, baharı, güzü yaşıyorum, Tertemiz yüreğinin derinliklerinde... Her defasında vuruluyorum, Sana hayranlığım biraz daha artıyor. Gözlerinde temelli kalmak istiyorum; Gözlerin kapanıyor gözlerime... Ziya Kara |
Gözümsün
Sende nasıl gözüm olsun Sen benim Koruduğum sakındığım Kendi gözümsün Sende gözüm olursa Gözümden olurum Dünyam kararır Bakar kör olur kalırım... Ziya Kara |
Gücüm Yetmiyor
Gün her gün yeniden doğuyor da Her gün bir değil Bu bilineni ben de biliyorum Bilinmeyen bendeki benim İçimde deprem oluyor Kıyamet kopacakmışcasına Yer yerinden oynuyor Sanki dünya başıma yıkılıyor Sarsılıyor nefes almaya çalışıyorum Zoru başarmak hiç de kolay değil Tuzlu su tatlı su derken Gücüm yetmiyor Deniz, göl değil Bir kaşık suda boğuluyorum. Ziya Kara |
Güller Gibisin
İçime düştüğün ilk günden beri, Sen her mevsim açan güller gibisin. Gönül kapın bana kilitli gibi; Yudum su vermeyen çöller gibisin. Ne yapsam, ne etsem konuşmuyorsun, Benden nefret eden eller gibisin. Diken diken kalbime batıyorsun, Sen her mevsim açan güller gibisin. Gülü seven dikenine katlanır, Hep bunu anlatmak ister gibisin. Gün değil, ay değil, yıllar yılıdır, Sen her mevsim açan güller gibisin. Ziya Kara |
Gülüm
Sen benim için önemlisin gülüm Bu güne dek seninle geçti ömrüm Senden sonra hayat olmasın gülüm Senin için seninle ben de ölürüm. En güzel günleri yaşamak varken Yok yere ölümden söz etmek neden Hadi gel günümüzü gün edelim Biz değil ölüm bizden korksun gülüm. Ziya Kara |
Günaha Girme
Nelere mal oldu yaptığım hata, Sebebi sensin de; bunu bilen yok. Sabrım tükenecek böyle giderse, Ecel olacağım günün birinde. Anlamayacaksın sen bile nasıl! Burnundan gelecek hep fitil fitil. İsyan edeceksin buna mutlaka; Kim aldıracakki; o isyanına? Gerçekler serilip gözler önüne, Almazsam adını artık dilime; Kimseler geçemez bilki önüme, Öldürebilirim, istesem seni! Yaşa da gör; beni sen gözlerinle, Nasıl mutluyum ben eskisi gibi. Unuttum seni ve geçen günleri, Kalbimin sahibi seviyor beni. Bak artık sen başının çaresine, Olacaklarada itiraz etme. Beni bana bırak, çekil git, üzme, Suçunu kabul et, günaha girme! Ziya Kara |
Güya
Ağzımı açsam bir türlü Açmasam bir türlü Suçlu olan güya benim Ama, ben; Suçumun ne olduğunu bile bilmiyorum. 11.08.2006 Ziya Kara |
Güzelim
Gözlerin gözlerimde ışıl ışıl Tenin tenimde, titriyor bedenim. Senin gözün benden kara, güzelim Sen, beni ölümüne seviyorsun! Ömrümüz ne kadar sürerse sürsün Bir gün gibi kısa gelecek bize. Yaşam biziz, sen ben'sin ben de sen'im Güler yüzün güllerden güzel senin... Ziya Kara |
Haberin Olsun
Haberin olsun, görür görmez Seni bana, beni sana yakıştırdım Resmini kestim çıkardım Resmimin yanına yapıştırdım. Duvarlara astım, vitrine koydum Şimdi karşımda duruyorsun İçli dışlı değilsek bile Beraber yaşıyoruz, haberin olsun. Ziya Kara |
Haberin Yok
Sen asıl yokken varsın bilmelisin Gerçekte hiç bir zaman olmadınki Seninle göz göze geldik sadece Tenin bedenime değmedi bile Bir roman bir şarkı bir şiir gibi Seni anlamaya çalışıyorum Hayallerimde bile bir boşluk var Ne benimsin ne de benim değilsin Bu evren bu dünya bu hayat bu yaşam Sensiz yaşanacak gibi değil Ben varla yok arası bir hayatta Her şeyi yarım yarım yaşıyorum Vallahi billahi yemin ederim İstesen beni anlarsın eminim Sen masumsun kabahat tabiki benim Senin hiç bir şeyden haberin yok... Eylül 2004 Ziya Kara |
Halimden Belli Değil mi?
Seni ne kadar çok sevdiğimi Söylememe gerek var mı? Halimden belli değil mi? İçinde bulunduğum durumda Beni sen de anlamazsan Söyle; kim anlayacak ki! ? Ziya Kara |
Hatrına Düşeceğim
İstesende istemesende Gün gelecek hatrına düşeceğim Benimle geçirdiğin bensiz dakikalar bile Yüreğini sızlatacak Beklediğin ben Hiçbir zaman olmayacağım için Geçen zamanın muhasebesini Kendi kendine yapacaksın Canım dediğin bana Bir şeyler yazmaya kalksan Hatta yazsan da Ben olmadığım için Ne bana ulaştırabilecek Ne de kendin ulaşabileceksin Ama hatrına düşeceğim! Ziya Kara |
Hayalden İbaret
Gözlerimi kapadığım an, Sen beliriyorsun hayallerimde. Beni sen tamamlıyorsun. El ele tutuşuyoruz seninle. Sıkıca sarılıyoruz birbirimize. Beden bedeneyiz, İçli dışlı oluyoruz seninle. Gök yüzüne uçuyoruz, Birlikte, tek vücut... Tabii ki; bunların hepsi hayalden ibaret! Gözlerimi açtığım an, Yere öyle bir çakılıyorum ki; Kendimi toparlayabilmem mümkün değil. Sen belki bir yerlerde varsın, Umarım; bir gün karşılaşırız seninle. Hayallerim gerçek olur da; Sen de ayni duygular içinde olursan, Yaşanabilecekleri; Seninle birlikte yaşarız, Ölene dek...! Ziya Kara |
Hayaline
Hayalimde, hayaline İlmek ilmek sevgi ördüm. Demet demet güller derip; Seni yüreğime gömdüm. Biçare ben; seni sevdim, Sen sevdiğimi bilmedin. Yanımdaydın, yanımdasın, Seni, sensiz yaşıyorum! Ziya Kara |
Hayat
Hayat! Çok, ya da Az sayfalı Bir kitap gibidir. Okunur, Ya da okunmaz. Ama; Varsa Vardır Yok da sayılamaz. Nasıl başlar Nasıl biter İçeriğine bakmak gerekir... Ziya Kara |
Hayat Devam Ediyor
Senin, Benim sevgimi Hak etmediğinin farkına Yeni vardım. Oysa; Sen, benim için çok farklıydın, Hiç kimselere benzemiyordun, En azından; Ben öyle sanıyordum. Yanılmış olsam da; Sen hala, İliklerime kadar işlemiş, Beynimin içindeyken Sana toz konduramam. Dün nasılsa; Bu gün de öyle, Hayat devam ediyor... Sen, bendeki seni bitiremedin, Ama öldürdün! Bana da; Yapabileceğim Başka bir şey bırakmayınca, Naçar olan ben de; Sen rahat ol diye Seni istemeye, istemeye Allayıp pullayıp Kalbimin kabrine gömdüm. Ziya Kara |
Hayat Tesadüflere Bağlı
Çok istenir; Hiçbir şey olmaz. Hiç istenmez; Her an, her şey olabilir! Pamuk ipliği misali; Hayat, tesadüflere bağlı! İstenen bulunamayabilir, Bulunan istenmeyebilir, Büyük lokma yutup; Büyük konuşmamak lazım. İstemedende her şey olabilir; Hayat, tesadüflere bağlı! Ziya Kara |
Hayatımın Her Şeyi Ol
Kalbimin kapısını arala Gir yüreğime canımda can ol Yılların susuzluğunu gider Hayatımın anlamı değişsin. Bu güne dek yarı aç, yarı tok Ben hep kadere kırk beş yaşadım Gönlümde bir çiçek açacaksa Kaderimi değiştiren sen ol. Gece ile gündüzü iç içe Yaşadığım dünyamı değiştir Ben yine ben olayım yanında Ve sen hayatımın her şeyi ol. Yaşamımın tek süsü sen ol Hayallerim safça sürüp gitsin Duygularım göze gelecekse Seninle başlasın, sensiz bitsin. Ziya Kara |
Hayatımın Sonu Olur
Seninle tekrar buluştuğumuzda Gözlerimin içine baka baka Sakın bana aşkımız bitti deme Bu benim hayatımın sonu olur. Yokluğunda varlığını ararken Düşlerimi hayalin süslüyordu Bunca yaşananı hiçe sayarsan Bu benim hayatımın sonu olur. Senden sonra hiç kimseyi sevmedim Gönlümün kilidi senin elinde Sakın anahtarı bende değil deme Bu benim hayatımın sonu olur. Bu en güzel en anlamlı günde Senden öncesi senden sonrası yok Yeminimizi tek taraflı bozarsan Bu benim hayatımın sonu olur. Ziya Kara |
Hayra Yoruyorum
Bir bütündüm Yarım yarım parçalara bölündüm Doluya koyuyorum almıyor Boşa koyuyorum dolmuyor Kuralı kaideyi ben koymadığım halde Kabak benim başımda patlıyor Ben bunu bile her defasında Beterin beteri var deyip Hayra yoruyorum. 15.07.2006 Ziya Kara |
Hayret
Ne bir işe yarar, ne de çözüm olur, Tek taraflı sabır ile gayret. Sevenin gözü kör, kulağı sağır olduğuna göre; Saflığın da bu kadarına hayretki; hayret! 26.09.2006 Ziya Kara |
Helallaşmak İçin
İyi, kötü; güzel, çirkin; Unuttuğum her kim ve ne varsa; Hatırlamaya çalışıyorum, Tek tek helallaşmak için. Dönüşü olmayan yola girdim, Hayır dualarını almalıyım. Öleceğim an, ölümsüzlüğe kavuşurken; Rahat uyuyayım, uyanayım diye... 11.10.2006 Ziya Kara |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:22 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.