![]() |
Uzaklardan
İçime döndüm bu akşam Gittiğim o çok uzaklardan. Yar! Hasretin buram buram Tek yadigarsın uzaklardan... Mehmet Caner Sümengen |
Üstüme Aşkımı Geçirdim
Üstüme aşkımı geçirdim çıktım dışarıya, Hiç üşümeyeceğimi bilerek. Tüm sıcaklığıyla ısıttı sevdan beni, Bak! Yine yanılmadım... Kışmış, kar yağıyormuş, Banane! Mehmet Caner Sümengen |
Vazoda ki Gül
Ben bu masanın vazosu Sen o vazonun gülüsün. Benim kaderim kırılmak Senin tek derdin koklanmak... Mehmet Caner Sümengen |
Yalancısın Sen
Kapıma dayandı, Kapıma dayandı... Kapı açılmazsa, Pencereden, bacadan girer içeri. Elinde bir gül ile, Baldan tatlı dil ile, Tutamazsam kendimi, Çalar kalbimi. Sözüm ona seviyormuş, Kalbi öyle yanıyormuş, Hadi ordan ben inanmam, Yalancısın sen... Adımı nazlı koymuşlar, Boşuna mı pes demişler, Hadi ordan ben inanmam, Yalancısın sen... Neye yarar bu sözlerin, Etkilemez hiç gözlerin, Hadi ordan beni inanmam, Yalancısın sen... Gülüm, gülüm dersin gülüm, Sen olmazsan sonum ölüm, Hadi ordan ben inanmam, Yalancısın sen... Mehmet Caner Sümengen |
Yalandı De
Ömrümü heba ettim senin için vefasız Sevgimle yüceldiğin o günler yalandı de! ... Kendimi aldatmışım, sanmıştım ki aşığız Kalbimde ürettiğin şaheser yalandı de! ... Verdiğim güller kadar diken oldun battın ya Gönlünün meskeninden hiç sormadan attın ya İhanet pazarında yüreğimi sattın ya İçimde kaynattığın semaver yalandı de! ... Boşaymış onca çabam, farkın yokmuş bir taştan Maziye dönebilsem, silsem bizi en baştan Dönseydin boğulurdun, gözümdeki her yaştan Ardında yıkık kalan cengaver yalandı de! ... Mehmet Caner Sümengen |
Yalnızlığın İntiharı
Yalnızlığın intiharı Bir başka olur bilirim... Öyle çabuk gitmek yok! Önce haykırırsın varlığını Alıştırırsın kendini yokluğuna Çünkü hep kendinlesindir şimdiye kadar Değer paradokslarında ki sen Gidecekken Alıştırırsın buna kendini Böyle gerekir, nedendir bilinmez Yalnızlığın intiharlarında... Boğaz Köprüsü mü desem Pizza Kulesi mi? En yakını en iyisidir tabii... Tembeldir yalnızlık Yalnızlığın intiharları da Artık bitsin ister Yaşamak kadar kısa Yaşamak kadar anlamsız Su misali damlar kan daha akmadan Beyinde iş bitmiştir çoktan... Kesik bir damar Ya da ilaç istilasına uğramış bir mide Bulunabilirsede tabanca... Ölüm yakışmaz kimseye Ama yakıştırılır acımadan Geride kalanlar üzgün, solgun Düşüncesizdir her zaman yolcu Bakmaz ardına El sallayanlar görülmez hiç Değişiktir tabiatı Ayak uyduramamıştır kimseye Asidir, yılgındır, gariptir... Yalnızlığın intiharları Katilidir yalnızların... Mehmet Caner Sümengen |
Yalnızlığın Sesi
Ansızın başlayıp ansızın biten Öylesi anlamsız ve de zamansız Bir yaz yağmuruydu sanki aşkımız Kaybolan duygular içimde saklı Var diye bildiğim umutlarsa giz Sebebtir ömrüme bu kötü gidiş Yalnızlığın sesi kulaklarımda Yokluğunsa buram buram ruhumda Vakit ölüm vakti hesap ortada Mehmet Caner Sümengen |
Yalnızlık Çöplüğü
Yalnızlık çöplüğüne atılmış bir aşığım Ayrılık pazarında bedavaya satıldım Eremeden vuslata karardı son ışığım Severek ölenler kervanına katıldım... Mehmet Caner Sümengen |
Yangınlarda Yüreğim
İki parmağımın arasında bir sigara Aklımda ise sen varsın. Gittin gideli bil ki ******* hep kapkara Işığımı çalan yarsın. Yar...Yar...Yar... Yangınlarda yüreğim Yar...Yar...Yar... Ölmek üzereyim... Vurulmuş bu kalbim, gözlerin benim katilim Sevgisizlik tüm nedeni. Andıkça maziyi yaşarım yüksek gerilim Ruhum terketti bedeni. Yar...Yar...Yar... Yangınlarda yüreğim Yar...Yar...Yar... Ölmek üzereyim... Mehmet Caner Sümengen |
Yaprakları Sararan Ömrüm
Yaprakları sararan ömrümün Hüzün kokuyor çiçekleri. Belli Bir başka bahara kalacak O sevgiyle dolu yeşermelerim. Tutulmayagörseydim sevdana Böyle acı çekmez Yıpranmaz Yenik düşüp, solmazdım Kendime tuttuğum aynalarda. Yapayalnızda kalmazdım İçimin düşsel tablosunda. Ve anılar kana bulanmazdı hiç Bu canıma susamış ayrılıkta. Şimdi, sen varsın diye dünyanın herhangi bir noktasında Sen olacaksın diye sonsuza dek umutlarda Gitmiyorum Anlamsızlık silsilesi topraklarından. Yaşıyorum, yaşlı gözlerle Yaşıyorum, yaşlanmak üzere Döneceksin diye, ölmüyorum. Bekleyeceğim Her geçen gün, sana olan düşkünlüğümün şahidi olacak Her dünde adın kalacak binlerce Her gecenin sarhoşluğu seni sayıklayacak Her güneş doğuşu, ufkuma doğacak buğday sarısı düşler ^^Herşeyimsin sen^^dediğin günleri unutmayacağım. Kalbimin kapısını kimseler açamayacak Kimseler giremeyecek gönül köşküme Kimsesizlik olacak sensizlik. Çaresizlikler sarsa da ruhumu Korkularımla başbaşa yaşayacağım Haykırışlarımı duyacaksın belki de. Aklına gelmeye gideceğim, çıktığım tüm yolculuklarda Son yolculuğumda da çıkmazsan karşıma El sallayacağım gülerek Gülerek, güller içinden, elveda diyeceğim. Gömüldüğüm yerdeki güller Güldüğümü göreceğin güne kadar Solmayacaklar... Mehmet Caner Sümengen |
Yar
Uçurumun kenarındayım, Her an düşebilirim. Göklerden bir kuş gibi, Yere süzülebilirim. Yalnızlığın çıkmazındayım, Yarınsız durumdayım, Darmadağın hallerde, Sonsuzluğun yolundayım. Yardım et ey tanrım! Kurtarsın beni yarim. Gelsin tutsun ellerimden, Onu çok özledim. Yokluğundan dolayı, aşkı getirdi bu yere, Dönsün de varlığı götürsün bir adım geriye. Gittiğinden beri hayat anlamsız, Dünya dönmüyor sanki zamansız, Ne olur ey tanrım, yarim dönsün bari Bu boşlukta ölmeyeyim... Mehmet Caner Sümengen |
Yar Deyince
Yar deyince, aklıma sen geliyorsun, Biliyorsun! Candan öte sevmiştim ben. Umutlarım birer birer tükense de, Suya düşse de bütün o hayallerim, Biliyorsun! Candan öte sevmiştim ben... Şimdi olup bitenleri düşündükçe, Pişmanlığım artıyor, çıldırıyorum. Anılarda saklı kalmış bir cinayet, Aşkımızın katili rezil ihanet, Biliyorsun! Candan öte sevmiştim ben... Dönsen geri, dizlerine kapanırdım, Küçük şeyler yüzündendi bu ayrılık. Oysa sevgi çok çok büyük olmalıydı, Anlayamadım zamanında, haklısın, Biliyorsun! Candan öte sevmiştim ben... Biliyorsun! Candan öte sevmiştim ben... Mehmet Caner Sümengen |
Yarınsız Yaşıyorum
Yarınsız yaşıyorum Düne muhtaç halde,güne isyan ediyorum Seni,o canıma can katan nefesini arıyorum Bulamadıkça,ağlıyorum Umuda attığım adımlar,yollar tüketti Bülbülün güle aşkımı bu,ömrüm tükendi Mehmet Caner Sümengen |
Yaşayacaksın
Düşün ki; Karanlığın içinde, çaresiz, tek başınasın... Yarasalar emiyor kanını, her yanın dipsiz uçurum... Çığlığından başka ses yok, direncin tükenmiş... Ölmek istiyorsun, olmuyor... Mecbursun yaşayacaksın... Düşün ki; Bitmişliğin ortasında, Öylece boynun bükük... Kahrediyorsun boşa geçen günlere, dizlerine vurup... Yalnızlık, en büyük dert, kalbinin zindanlarında... Sonsuzluğun yegane mahkumusun... Yaşayacaksın... Bir karıncayı bile incitmeden, Bir karıncadan bile incinmeden, An an, nefes nefes yaşayacaksın... Yaşadıkça yaşatacaksın... Gülen gözler ağlamasın diye... Mehmet Caner Sümengen |
Yıkık Aşklara
Hatalar af olur ama af olmaz asla kaçışlar Anılar unutulur da unutulmaz yıkık aşklar... Mehmet Caner Sümengen |
Yolcu Varolana Bir Gün Varır
Yolcu Varolana Bir Gün Varır Garip gönüllere bir yar varır Var benim gönlümde de bir yar var. Aşka inananın ömrü çoktur Kalpten sevmeyenin günahı çoktur Çok; ! Beni sevmedin sen günahın çok. Mehmet Caner Sümengen |
Yüreğimden Bir Sevgi Damlasa
Yüreğimden bir sevgi damlasa Gözlerimde sele dönüşür. Beni böyle bırakır gidersen Çocuklar gibi ağlarım. Beni böyle bırakıp gitme Hüngü hüngür ağlarım. Boğulurum, gözyaşlarımın içinde Boğulurum, aşkın denizinde Boğulurum, sensizlikte Canım ne olur gitme Boğulurum... Mehmet Caner Sümengen |
Yürek Fotosentezi
Senin yüzün gülüyorsa, Benim de yüzüm güler... İçimin bahçeleri çiçeklenir, İnan gülüm! Güllerim sen kokar... Ve bir gün olur da sen ağlarsan, Bil ki! Bil ki yüreğimin fotosentezi biter, Güllerim teker teker solar, Bu can bedenden çıkar... ^^Ayyüzlüme...^^ Mehmet Caner Sümengen |
Yüzüne Bakmayacağım
Çektiğim acılar senin yüzünden, Son bulsun, yıldım be ömrü hüzünden, Dönmem ben demiştin, dönsen sözünden, Ve gelsen yüzüne bakmayacağım... Öyle ki aşkımdan dönsen Leyla'ya, Yalvarsan yakarsan her an Mevla'ya, Sebepkar olsan da binbir belaya, Ant içtim, yüzüne bakmayacağım... Derdime tek ilaç senin elinden, Çıksa da yüzüne bakmayacağım... Karalar içinde kalsam biçare, Ak diye yüzüne bakmayacağım... Yaptığın yanına sanma kalır kar, Ufacık karınca ezsen dünya dar, Yıkıldı umutlar, gör! Tek çaren var, Unutmak; Yüzüne bakmayacağım... Kesipte kalbimi girsen canıma, Ağlayıp gözyaşı döksen kanıma, Mezarın içinde konsan yanıma, Yine de yüzüne bakmayacağım... Ömrümü adarım sana desen de, Yoluna gurbanım Caner desen de, Sevgimi yazarım göğe desen de, Yüzüne bakmam yar bakan namerttir! ... Mehmet Caner Sümengen |
Zalımın Dümeni
Yolcu olmakta varmış zalımın dümeninde, İhanet gemisine kesik biletim varmış. Yakışmadı sevdiğim, yakışmadı hiç sana! Zulum eden yürekler cehennemde yanarmış... Mehmet Caner Sümengen |
Zamana Küskünüm
Dünden daha çok acı çektim bugün, Yarın olur mu olmaz mı bilmem. Yine deliliğim, kızgınlığım tuttu kendime, Bugün, bütün gün ölümü düşündüm... Yaşamak; Ağır bir yük misali, Altında kalanı ezebildiğince eziyor. Çocukluk günlerimden kalma bu hüzünlü yüzüm, Bazen gördüğüm tüm yüzlere benziyor... Tek ben değilim derdin çamuruna batmış... Tek ben de olmamalıyım yenik düşmüş, tükenmiş, bitmiş. Yangınlar ortasında bir damla suya muhtaç, İçindeki kavgası kendini yiyip bitiren, Öyle kırılgan, öyle garip, öyle zavallı, Tek ben değilim kaderin hançeri beline saplı... Nefes alıp vermekse hayat ben de varım bu dünyada, Alabildiğine sevmekse buradayım, dimdik ayakta, Ama ev, araba, şan, şöhret herşeyin paraysa, Adına hayat denilen şey, ey hayat! Yokum bak! ... Dünden daha çok acı çektim bugün, Yarın olmayacak çünkü artık zamana küskünüm... Yarın olmayacak ne yazık! Dedim ya...Kaderin hançeri belimde saplı... Zamana küskünüm... Mehmet Caner Sümengen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:49 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.