![]() |
Kanmayasın Kul
Her aşığım diyene kapılmayasın kul Mecnunlar,Leylalar yok artık yok Her güzelim diyene kanmayasın kul Çiçekler yeryüzünde aç artık aç Her gel diyene gitmeyesin kul Tuzaklı yollar çamurlu artık çamurlu Her bul diyene aramayasın kul Güvenecek devirde değiliz artık değiliz Fatih Güler |
Kavuştur
Kuş kanatlarını aç Ben gitmek istiyorum. Ela göze,gül yüze, Yumak ele kavuştur Güvercin,mektubumu Papatyama,ona, Sevgilim,bebeğime, Mutluluğa kavuştur. Fatih Güler |
Keşke Bebek Olsaydım Da
Keşke bebek olsaydım da Sere serbest yatılı kalsaydım, Beynimle duygum uyusaydı Keşke bebek olsaydım da Herkese boş gözlerle baksaydım, Her şeye gülseydim,ağlasaydım Keşke bebek olsaydım da Hayata yeniden başlasaydım, Hayatın zorluğunu anlasaydım Keşke bebek olsaydım da Yaramaz olsaydım, Her şeyi kırıp parçalasaydım Keşke bebek olsaydım da Annemle babamın yanlarında uyusaydım, Kucaktan kucağa gezseydim. Fatih Güler |
Kilitledim Kalbimi
Kilitledim kalbimi Seni unutsun diye Kör ettim hayalleri Seni görmesin diye Beynime zincir vurdum Seni bilmesin diye Yeni yaprağı sevdim Papatya yaprağını. Fatih Güler |
Kiminlesin
Kiminlesin,kiminlesin Senden haber gelir mi dersin Gelmez ise gözyaşlarımı kesin Dökerim yüce dağlara peşin,peşin Fatih Güler |
Kimlere Sorum Seni Bilemiyorum Ki
Derdim cevap vermiyor, Çilem cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Aşkım cevap vermiyor, Sevgim cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Kuşlar cevap vermiyor, Çiçekler cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Şiirlerim cevap vermiyor, Şiirler cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Şarkılar cevap vermiyor, Türküler cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Göz yaslarım cevap vermiyor, Acılarım cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Hayallerim cevap vermiyor, Rüyalarım cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. İsteklerim cevap vermiyor, Arzularım cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Dualarım cevap vermiyor, Dileklerim cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Duygularım cevap vermiyor, Düşüncelerim cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Mektuplarım cevap vermiyor, Telefonun cevap vermiyor, Kimlere sorum seni bilemiyorum ki. Fatih Güler |
Kiracıyım Yalan Dünyada
Kıracıyım yalan dünyada Kiramı ödüyorum mevlama Bazen faiz ödüyorum Geçistirirsem kıramı. Baş belasıdır kıracılık Ecel teridir borç Eğer allaha ise borç Cehennem rüyasııdır borç. Fani dünyaya geleli Ödüyorum vergimi aklımın ereli Malım,mülküm yok Öteki dünyam için ödüyorum. Fatih Güler |
Kulların Var Ya Kulların Kulunu
Kulların var ya kulların.kulunu Ya limandan,yada imandan çıkartır. Kulların var ya kulların kulunu Ya kumarhanelik,yada hastanelik eder. Kulların var ya kulların kulunu Ya sabır,yada mezar taşı yapar. Kulların var ya kulların kulunu, Ya aşık,yada nefret ettirir. Kulların var ya kulların kulunu Ya rezil,yada vezir eder. Kulların var ya kulların kulunu Ya canını,yada malını çalar. Kulların var ya kulların kulunu Ya sakat,yada leke bırakır. Kulların var ya kulların kulunu Ya kafayı,yada orucu bozdurur. Kulların var ya kulların kulunu Ya arıya,yada sineğe sokturur. Fatih Güler |
Mezarımın Yerine Fidan Dikin
Toprağa serip bedenimi, Tozlandırmayın etrafı. Taş yapıp ruhumu, Taşlamayın çiçekleri. Mezarımın yerine fidan dikin, Ağacıma yazılsın adım. Meyvelerim dağıtılsın açlara, Zeytin dallarım uzatılsın küslere, Nikah yeri olsun aşıklara. Kışın gelmeyin donarsınız, Göremeyiz birbirimizi kardan. Sonbaharın uğramayın ağlarsınız, Dökülen yapraklarıma. İlkbaharın gribe yakalanırsınız, Aldatan mevsimde. Yılda bir mevsim beklerim sizi Yaz sıcağındaki gölgemde. Meyvemi atarak serinletirim Uçuklayan dudaklarınızı. Her gün kuşlarla dertleşirim, Rüzgarla efkar dağıtırım, Yağmur yıkar beni, Kar ısıtır kışı, Ara sıra dolu yağsa da Dert etmem Çünkü giden geri gelemiyor ki, Ecelin önüne kimse geçemez ki. Deniz yıkasın,balıklar yesin, Kıyıya atsın dalgalar, Köpeklerde doysun. Toprak kemirmesin bedenimi, Taş yarmasın iskeletimi Dünya ağaç Yeşillik üzerine kuruldu, Mezar taşları üzerine değil. Fatih Güler |
Ne Kaldı Ki
Bak geri döndüm sana Hayırdır deme. Maziye dönmem artık Ne eserdi deme Eserde ne kaldı ki Aşklardan başka. Mazide ne kaldı ki Hasretten başka Savurdum sayfaları Çöl rüzgarına. Yeniden yazılmayacak Dostluktan hariç Sayfada ne kaldı ki Harflerden başka. Kalemde ne kaldı ki Kırıktan başka. Fatih Güler |
Ne Olur
Solan gülümü acı çekmesin diye Kapkara toprağa gömdüm Karşıma sen çıkınca Tırnaklarımla kazıyarak çıkardım gülü. Can evimden vurma ne olur İçimi dağlama ne olur Bu acı bana yeter Birde tuz dökme ne olur. Kalbimi kilitlemiştim aşka Sonsuzluğa atmıştım anahtarı Yedek anahtarı bularak Aşkımı özgür bıraktın. Yüreğimi yarma ne olur Kalbimi kırma ne olur Bu yara bana fazla Birde bıçak gibi bakma ne olur. Fatih Güler |
Neden Konuşulamıyor
Duygularımla hapsettiler beni. Ayaklarıma pranga, Ellerime kelepçe vurdular. Dünyamı kendi silahımla kararttılar. Dilimi kendi bıçağımla kestiler. Penceredeki uçurtmayı uçuramadan, Kapıdaki papatyaya dokunamadan, Hanımelini koklayamadan, Baharı saklayarak getirttiler kışı. Çok görmüyorum bunları da, Neden suçlum bulunmuyor, Neden yerin altına saklandırıyor, Neden konuşulamıyor. İste o an mideme bulantılar akıyor. Beynime kurşunlar taranıyor. Defterimi kabartarak acabayı yazıyor, Beynimdeki zildi hemen siliyor O tren yolu gibi acabayı. Fatih Güler |
Neşet Ustam
Coşturan sazınla, Yeri göğü inleten sesinle, Ağlatan şiirlerinle,gül duygunla, Şiirsel sohbetinle,dost nasihatinle Türkü tarihi yazmaz mı seni neşet ustam. Doğduğun topraktan gurbete kadar Türkü tren yolunu açan, Türkü tohumlarını her yere eken, Türkü gölünü denizde dalgalandıran Adını ölümsüzleştirmez mi Türk,türkü gençliğimiz neşet ustam. Fatih Güler |
Niye Bu Kadar Çok Güzelsin Kız
Niye bu kadar çok güzelsin kız Beni cehenneme göndermek için mi, Yoksa cennete göndermek için mi. Niye bu kadar çok şekersin kız Saçlarımı ağartmak için mi, Yoksa ömrümü almak için mi. Niye bu kadar çok şirinsin kız Beni uykusuz bırakmak için mi, Yoksa kederli bırakmak için mi. Niye bu kadar çok tatlısın kız Beni alkolik yapmak için mi, Yoksa beni akıl hastası yapmak için mi. Niye bu kadar çok özelsin kız Hayatımın dört özel insandan Birisi olmak için mi, Yoksa kalbimin İkinci özel kadını olmak için mi. Niye bu kadar çok güzelsin kız Beni ağlatmak için mi, Yoksa beni sızlatmak için mi. Niye bu kadar çok şekersin kız Kendini özletmek için mi, Yoksa kendini bekletmek için mi. Niye bu kadar çok şirinsin kız Beni peşinden koşturmak için mi, Yoksa kendini her yerde aratmak için mi. Niye bu kadar çok tatlısın kız Beni meyhanede sarhoş etmek için mi, Yoksa çay ocağında sarhoş etmek için mi. Niye bu kadar çok özelsin kız Rüyalarıma girmek için mi, Yoksa hayallerime girmek için mi. Niye bu kadar çok güzelsin kız Bütün güzelleri kıskandırmak için mi, Yoksa bütün çiçekleri Kendine hayran bırakmak için mi. Niye bu kadar çok şirinsin kız Bütün güzellikleri yanına sermek için mi, Yoksa bütün çılgınlıkları Bana yaptırmak için mi. Fatih Güler |
Niye Yollar Hasretmi Bitirmiyor
Niye yalan söylüyorsunuz bana hayat, Göz yasım akmayacaktı, Gözümden seller gelmeyecekti, Bak yine seller geliyor gözümden, Niye yalan söylüyorsunuz bana hayat. Hasret bitecekti, Niye yollar hasretimi bitirmiyor, Niye yalan söylüyorsunuz bana hayat. Önümde dağ olmayacaktı, Niye önüme bir yığın dağ koyuyorsunuz, Niye yalan söylüyorsunuz bana hayat. Acılarım bitecekti,niye acılarımı Yorgan diker gibi sıralıyorsunuz, Niye yalan söylüyorsunuz bana hayat. Baharı bende yaşayacaktım, Acaba sonbaharımı demek istediniz bana, Niye kandırıyorsunuz beni hayat. Ömrüm çok az olacaktı, Niye inat ediyor ömrüm, Niye yalan söylüyorsunuz bana hayat. Düşüncelerim gidecekti, Niye bir türkü dinlerken bile Savaş eder gibi Üzerime geliyor düşüncelerim, Niye yalan söylüyorsunuz bana hayat. Bende istediğim yere tek başıma gidecektim, Nerede özgürlüğüm, Niye haksızlıklar yapıyorsunuz bana hayat. Bende aşkımla Mis gibi havada piknik yapacaktım, Yazları aşkımla El ele,göz göze sahilleri dar edecektim, Akşamları aşkımla yıldızlara bakacaktım, Sabaha kadar baş başa dans edecektim, Niye ben hayat. Fatih Güler |
O Ortadoğu
Silah konuşur,bomba patlarsa, Tank ezer,taş yararsa, O Ortadoğu kime barış güvercini yollar ki. Gurbet anası özler,şehit anası ağlarsa, Çocuk öksüz,bacı yetim kalırsa, O Ortadoğu kime kucak açar ki. Çiçek açmaz,gökkuşağı çakmazsa, Martı uçmaz,kelebek coşmazsa, O Ortadoğu kime sevgi, Aşk baharı sunar ki. Toprağa yağmur yerine kan yağarsa, Gökyüzüne kuş yerine füze uçarsa, O Ortadoğu kimleri taş mezarı yapmaz ki. Müslüman cihadı kullanarak, Başka dinler özgürlüğü kullanarak, Kainat hakimin kulunu ölüm ipine bağlıyorsa, O Ortadoğu da din ne gezer ki. Fatih Güler |
Olmadı Aslanım
Yiğidim diye gezersin her yerde, Kalenderim diye avunursun bin yerde, Yürümesini bile bilemeyeni düz yerde, Kafasına sıkarsın hiç yerde. Olmadı Osman’ım hiç olmadı Bu yaraya şu silah hiç olmadı Olmadı aslanım hiç olmadı Bu yaraya şu silah hiç olmadı Fatih Güler |
Olmasan Da Yanımda
Özlüyorum seni mektup zarfında Gözlüyorum gözünü gözümün yasında Koyuyorum hayalini başucuma Seveceğim seni olmasan da yanımda. Fatih Güler |
Olmayacak Ve Olamayacak
Dağları aşacağım bir gün Arkamdan gelen olmayacak Yollar keseceğim bir gün İsmimi bilen olmayacak Gerçeklerle yüzleşeceğim bir gün Beni sorgulayan olmayacak Devrimimi yaşatacağım bir gün Farkımı anlayan olmayacak Mahşere varacağım elbet bir gün Tabutumu taşıyan olmayacak İsmimi yazdıracağım bir gün İmzalı resmimi isteyen Olmayacak ve olamayacak. Fatih Güler |
Onlar Gerçek Dostum
Güneşsiz ilkbahar sabahında Kahvaltımın başındayım, Sıcak aşk çayı içmek istedim, Tozlu sonbahar yaprakları düştü bardağıma İçitmediler sıcacık aşk çayımı. Gözlerimin önüne ömrümün tiyatrosu geldi Nemli kalemim senaryosunu yazdı, Islak defterimde oynattı Siyah perdeli ilkbaharın son tiyatrosunu. İlkbaharın son tiyatrosunun seyircileri Çatlamış dört duvar, Kırılmış ayna, Hiç açılmamış pencere, Güldüler,ağladılar, Dudak büktüler,alkışladılar, İsyan ettiler Kendi hallerine benzettiği için Siyah perdeli ilkbaharın son tiyatrosuna. Tozlu,karanlık,kilitli sandıktaki Tek kişilik tiyatromun seyircileri Yine sadece onlar. Benimle ağlayan,benimle gülen, Sırlarımı saklayan, Dertli teybimi sabırla dinleyen, Bütün gün beni görmek zorunda kalan Yine onlar Onlar gerçek dostum. Dolaşıyorum odalar sokağını Sarhoş gibi damardan almadan Eğer canım isterse akşamları Ara sıra iki üç kadeh demlenerek Ömrümün tiyatrosunu dağıtıyorum Soruyorum kadehlere tiyatroya devamı, Onlarda devam diyor, Öyleyse gücün var ola kalemim, Çiçeğin hep ola defterim, Mezen bol ola kadehim. Fatih Güler |
Onları Hiç Kimse Anlayamaz
Bazı insanlar ölerek yaşar, Yaşararak ölür,yani özürlüler. Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Ayna,yalnızlık anlatır Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Gizli bunalıma girerler, Beyinleri yorgundur Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Aşık olmaktan korkarlar, Düşünceleri romantiktir ama Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Sinirleri dertleridir Sabırları taktire değerdir Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Dostları oyuncaklarıdır Tek tesellileri televizyondur Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Eğlenceleri dostluklardır Huzurları akrabalarıdır Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Acıları hayatlarının bir parçasıdır Özlemek doğaldır Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Günleri hep hayal ederek, Beklemekle geçer Onları hiç kimse anlayamaz Çünkü onlar özürlü. Evet sizler Özürlüleri anlamayı çok isteseniz bile Özürlüleri hiç bir zaman anlayamazsınız. Sadece özürlü olduğunuz zaman Özürlüleri anlayabilirsiniz. Fatih Güler |
Öğretmenimden Öğrendim
Annemden ayrılmayı Kendi ayağımın üstünde durmayı Arkadaşlarımla kaynaşmayı Öğretmenimden öğrendim. Bir,iki,üç demeyi Allah,vatanım,bayrağım tek olduğunu Atalarımı saymayı,küçüklerimi sevmeyi Öğretmenimden öğrendim. Cumhuriyetçiliği,Atatürkçülüğü,laikliği, Milliyetçiliği,Osmanlılığı, Türklüğü,özgürlüğü,birlikteliği Öğretmenimden öğrendim. Çanakkale’nin geçilmezliğini İlk hedef Akdeniz olduğunu Egenin verilemeyeceğini Öğretmenimden öğrendim. Başkentimiz Ankara Önceki başkentimiz İstanbul Diyarbakır’ın Paris olduğunu Öğretmenimden öğrendim. Askerlik kutsal görev Vatanımız biz Türklere emanet Şehitliğin cennet yolu olduğunu Öğretmenimden öğrendim. İnsan gibi kul Türk gibi doğru Doğa gibi doğal olmayı Öğretmenimden öğrendim. Hayvan,doğa sevgisini Akrabalığı,dostluğu, Dürüstlüğü,yardımseverliği,eşitliği Öğretmenimden öğrendim. Barışı,hoşgörülüğü,merhameti, Dünya ve Türk edebiyatını, Dünya ve Türk tarihini Öğretmenimden öğrendim. Fatih Güler |
Ömür Dağımı Kayaya Sığdırdılar
Ömür dağımı kayaya sığdırdılar. Dönen dünyada tersine döndürdüler Feleğimin çarkını. Dört bir yanımı tel örgüyle örerek Ruhumu sarmaş dolaş bağlıyorlar. Yılların elinden içmiş zehir gibi zehirliğim. Zehirim tükürse toprağın canını acıkır. Duyguları acıyan gizli tutar misali, Duygularım ta yerin altında gizleniyor. İlkbahar çağımda, Yastığımın yüzüne saçlarım serpiliyor, Sonbahar çağımın yaprağı gibi. Sarı odalardan tabutlar yıkanıyor gibi Kötüler galip geliyor. Sabah şahini gibi sivrileşmiş dişi, Beni kemirecek gibi duruyor, Ruhumun şeytanları cinnetin yanında. Fatih Güler |
Pembe Gözüktüren Yıllarım
Her şeyi pembe gözüktüren yıllarım. Siyahımı gizlemeye çalışan yıllarım. Ben sana hesap soracağım yerde, Ben sana isyan edeceğim yerde, Ben sana nefretimi kusacağım yerde, Sen bana hesap soran, Sen bana isyan eden, Sen bana nefret kusan yıllarım. Kainat hakimiyle küstürmeye çalışan, Son iğrenç vazifeni yapan yıllarım. Fatih Güler |
Pembe Güller Gibisin
Sevmiyorum diyemem Pembe güller gibisin. Seviyorum diyemem Sevgiden de ötesin. Hiç bir şey söyleyemem, Sözlerim yetişemez Güzelliğin özüne, Gözlerinin rengine. Fatih Güler |
Pembe Yüzlü Gülümdün
Deseninle sevmiştim, Yaprağınla gülmüştüm, Açarken neşelenmiş, Solarken sararmıştım. Ellerim değemez ki Dudağım öpemez ki Pembe gül kokuyordun Pembe yüzlü gülümdün. Fatih Güler |
Perde Ve Kapanış
Ekmek yapılır,boğazımız bitirir, Kış karla su getirir, Yaz götürür, İlkbahar ağaç yapraklarını yeşertir, Sonbahar kurutur, Mutluluk güldürür,acı ağlatır, Annemiz doğdurur,ecel öldürür, Hayat tiyatromuzda sadece iki sahne var Perde,kapanış. Fatih Güler |
Pişti Oynayalım
Canın niye sıkkın kalbim Beni yine üzüyorsun bak Aşık oldun değil mi ona İnkara hiç kalkışma lütfen Tarifte ederim bak o kızı Nerden mi biliyorum onu Gözlerim gösterdi güzeli Sakın ha atıyor deme Zaten sayende uykusuzlar Birde iftira atma gözlere Adını söyle diyeceksen Adını da kulaklar söyledi Edemedi tarif diyeceksen Aşkların tarifi olmaz ki Çünkü ona topluca aşığız Uyuyamıyorsak pişti oynayalım. Fatih Güler |
Ruhum Sevgine Muhtaç
Dinmedi daha yüreğimdeki derin sevda Kül olmadı daha bağrımdaki yanardağ Kurumadı daha gözlerimdeki ıslak nemler Bitmedi daha yoluna ektiğim papatyalar İsyan etmekte ruhum sevgine muhtaç Saçlar yolunuyor odamın duvarları sırdaş Dişler dökülüyor ömür sana yoldaş Ermez muradım mutluluk bana kıskanç Fatih Güler |
Rüyalarımı Da Unutturdular
Gönlümde sevgiler saygılar var Tane tane. Ellerimde çiçekler var Kokulu kokulu. Üstümde dağların gelmesi var. Yüksek yüksek. Boğazımda yılların içmesi var Yudum yudum. Aşkımda çiçeklerin solmuşluğu var Garip garip. Gözlerimde sel yaşları var Yağmur yağmur. Kalbime bıçak yaraları saplanıyor Mor mor. Yüreğimden kanlar fışkırıyor Kırmızı kırmızı. Saçlarımdan aklar çıkıyor Beyaz beyaz. Ömrümün yaprakları dökülüyor Yeşil yeşil. Kulaklarım dertli türküleri duyuyor Boğuk boğuk, Acılı şarkıları dinliyor Yanık yanık. Duygularım ayrılık şiirleri okuyor Sayfa sayfa, Kalemlerimde isyan kelimelerini yazıyor Kalın kalın. İçimde fırtınalar kopuyor Ayaz ayaz. Takvimler umutlarımı yırtıyor Yaprak yaprak. Saniyeler zamanlarımı çalıyor Teker teker. Oyalıyor ecel beni Şu yalancı dünyanın kahrını çek Diye diye. Uyandığım her sabah için vicdanım inliyor Feryat feryat. Midem bulanıyor Bana yapılan haklısızlara adalet bu mu Diye diye. Sabrımın zincirleri kırılıyor Yavaş yavaş. Yollarım çürümeye başladı umutlarımı Bekleye bekleye. En sonunda Rüyalarımı da unutturdular Aynamdaki insana acılar Çektire çektire. Fatih Güler |
Sabah Güneşimdin
Sabah güneşimdin, Kahvaltıma aşkını koyuyordum masaya. Bütün saatleri ileri ayarlamak istiyordum, Bir an önce akşam olsunda Belki sabah güneşi gibi aydınlanırım diye. Günün tam ortasında düşüncemin oltası Hayalini çekiyordu sevgi ırmağından, Saygı gölünden. Akşam oldu mu kapımın zili gardiyan olurdu Zil çaldı mı yüreğimde kıvılcımlar uçardı Ta gökteki yıldıza Yağmur yağar,şimşek çakar, Bulut gelemezdi göğe. Gökteyken aşağıdaki dert selini göremezdim. Öyle bir bulut geldi ki Maraş dağından *******im yıldıza hasret, Sabahlarım güneşe yetim kaldı. Fatih Güler |
Sadece Kalbimde Yazarım Adını
Uykumun rüyasısın sen, Gündüzümün hayalisin sen, Gecemin uzaktaki yıldızısın sen. Şarkıların dilinde hep sen varsın Şiirlerim ilhamsız, İlhamlarım sensiz olmuyor. Mutluluklarım sensiz kısalıyor, Acılarım sensiz çoğalıyor, Gözlerim seni arıyor, Kalbim senin için çarpıyor, Beynim seni düşünüyor, Dil bebeğim adını anıyor. Çiçekler sensiz soluyor, Karlar sensiz eriyor, Ömrümün yaprakları sensiz dökülüyor. Kadehlerimde seni yudumluyorum Gülen yüzlerini hatırladığımda, Gözlerimin neminde gizliyorum ela gözlerini, Avuçlarımda hep tutuyorum Pamuk gibi ellerini, Papatyaları gördüğümde Saçların geldikçe aklıma Sanki aklar dökülüyor saçlarıma, Gülleri gördüğümde Yüzlerime bin parça düşüyor Çünkü göremediğim Gül yüzlerin geliyor hayalime. Adını yazamam bu sayfalara Sadece kalbimde yazarım adını. Duvarlara aşamam resimlerini Sadece anlıma aşarım anlımın yazısı. Yara kremi bulamadım yaramı saracak, Seni yok edemedim hasretimden. Bendeki aşk değil Bendeki saygı,sevgi Saygımda,sevgimde şelale gibi hep berrak Saf,temiz aktı, Akıyor,akacak sana. Fatih Güler |
Sana Nasıl Güveneceğim Hayat
Çiçek başkalarına açıyorsa, Papatya başkalarına fal bakıyorsa, Hanımeli başkalarına kokuyorsa, Bulut başkalarına ağlıyorsa, Güneş başkaları için Bulutu kovalıyorsa, Gökkuşağı başkalarına çakıyorsa, Aşk mevsimi başkalarının Kalplerinin kapısını çalıyorsa, İlkbaharın nesini koklayım. Deniz başkalarına mavi bayraklıysa, Sahil başkalarına cıvıl cıvılsa, Gök başkalarına gündüz masmavi, Gece yıldızlıysa, Yaz yağmuru başkalarını serinletiyorsa, Yazın nesine yanayım. Ağaç yaprağını mezarıma döküyorsa, Çiçek bana boyun bükerek soluyorsa, Gök bana gürlüyor, Şimşek bana çakıyor, Sağanak yağmur beni sellerde boğuyorsa, Umutlarımı tırpan sonbaharı ne yapayım. Mutluğuma karlar yağdıran, İçimde fırtınalar kopartan, Ömrümün takvimini değiştiren, Kara kışın nesine ısınayım. Duygu deryamı dalgalandıran, Beklentilerimi solduran, Gençliğimde saçlarıma aklar düşüren, Aşk yarınlarımı yeşertmeyen Sana nasıl güveneceğim hayat, Nasıl seveceğim,nasıl dayanacağım. Fatih Güler |
Sanki Bir Ay Parçası
Dün güzele rastladım Sanki bir ay parçası Masumluğu o biçim Sanki bir ay parçası Gözleri masum bakar Yüzleri güller açar Yüreği sevgi saçar Sanki bir ay parçası Ceylana kıyılır mı Kızgınca bakılır mı Saf duyguyla sevilmez mi Sanki bir ay parçası. Fatih Güler |
Sen Fatih,Ben Fatih
Osmanlının padişahı, İstanbul un sultanı, Sen fatih,ben fatih. Selamlar olsun adımızı koyanlara, Helaller olsun ismi laik görenlere, Sen fatih,ben fatih. Sana yan bakan varsa şaşarım, Senin hatan varsa kusarım, Sen fatih,ben fatih. Şükret Allah a Köprün sağ daha, Sevgi kalemiz yıkılmadı henüz, Sen fatih,ben fatih. Fatihimiz ruhun rahat olsun, Gönlünüz ferah dolsun, Sen fatih,ben fatih. Uyu ey sultanların sultanı uyu Açma gözlerini nem dolmasın, Uyu ey gönüllerin sultanı uyu Kılıcına sarıl çalınmasın, Sen fatih,ben fatih. Silinemiyor yazdığın destanların, Unutulamıyor fatihler,muratlar, Sen fatih,ben fatih. Adımı söyler göğsümü delerim, Adını anar başımı eyerim, Sen fatih,ben fatih. Bana bu ad ağır geliyor, Üstümdeki gömlek bol geliyor, Sen fatih,ben fatih. Yaktığın ateşinden alev geliyor, Dört bir yandan fırtına kopmuş geliyor, Fırtınaya karşı mehterin geliyor, Sevgi ateşimizi söndüremiyor Fatih sultan Mehmet. Fatih Güler |
Sen Gittin Nefret Geldi
Sen gittin nefret geldi İnan ki sana değil Şu sızlayan kalbime, Ağlayan gözlerime. Sen gittin çile çektim Temiz kalbinden değil, Ela gözünden değil, Karşılıksız sevgimden. Fatih Güler |
Sen,Sen,Sen
Yollarda sen gezer, Ayrılık benzinini sen alır, Yollara hasreti sen akıtırsın Hayatımın yolunda hep Sen,sen,sen. Denizde senle savaşıyorum dalgayla, Sahilde senle uzanıyorum kumsala, Yıldızın kayısını seyrediyorum senle Zevkimin yanında hep Sen,sen,sen. Ciğerim senle kavruluyor, Üzgün senle uzuyor, Ruhum senle ölüyor Acımın tuzu hep Sen,sen,sen. Fatih Güler |
Seni Ayıramadım Sevdiklerimden
Beni ruhumdan ayrıldın da Seni ayıramadım sevdiklerimden. Adını yollara yazdın da Adını silemedim yollardan. Ayrılık bulutuyla gelen yağmuru durdurdum da Senden gelen hasret fırtınasını durduramadım. Kendini gurbete kaçırdın da Sevgini,saygınlığını,aşkını,gönlünü, Hayalini kaçıramadın benden. Çaresizlerin yıllarını yendim de Güzelliğin gücünü yenemedim. Çiçeklerin kokusunu değil de Terinin kokusunu özledim. Kalbimin yerini dolduracak Altın kalpli aradım da Bulamadım altın kalbinin ayarından. Her zaman haddimi bildim de Hiçbir zaman aşkın adaletsizliğini bilemedim. Fatih Güler |
Seni Rüyamda Gördüm
Seni rüyamda gördüm Bana papatya verdin. Papatya sanki sendin Kalbime seni diktim. Ama solmayacaksın, Hiç eskimeyeceksin, İncitemeyecekler kalbimin çiçeğini. Fatih Güler |
Seni Sevdiğimi Söyleyemem Sevgilim
Her yere bahar tomurcuğu saçsa da Her şeye birazcık sevda koksa da Herkese mevsim,bahar aşısı vursa da Seni sevdiğimi söyleyemem sevgilim Hasret yorganımın iğnesi yüreğime batsa da Ağzımdan yastığa ecel kanı aksa da Aşkın odunuyla ateşlerde yanıp tutuşsam da Seni sevdiğimi söyleyemem sevgililim Çilekeş gezerim çöllerde,yokluğuna alışmak için Su bulsam içmem,sana dilenmemek için Toprağa gömüp kellemi isteseler söylemem için Seni sevdiğimi söyleyemem sevgilim Bilsem ki bir daha dönmeyeceksin bana Nikah masasını kurup imzayı atacaksın ona Çocuk sahibi olup koyulacağım en sona Seni sevdiğimi söyleyemem sevgilim Kalender o kitabı kendine yakıştıramaz can Bir taşla iki kuş vurmaz gurban Belki gözleri senden güzel göremez gülom Seni sevdiğimi söyleyemem sevgilim. Fatih Güler |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:02 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.