![]() |
Kilim
Şark sedirlerine serilmiş kilim Gözler kamaşıyor lal olur dilim Renklerin şöleni desenler milim Gözler kamaşıyor lal olur dilim. Desenlerin dili bilimdir bilim Beyaz, yeşil, alı gelindir gelin Kilimlerin hası bizimdir bizim Motiflerin ili gönül cevherim. Aşkı yazdım kaldı gözyaşım selim Damla damla akar gözbebeklerim Eski tezgahlarda dokunur kilim Şarkılarda ayar salınır gelin. Şark sedirlerine serilmiş kilim Gözler kamaşıyor saz olur dilim Renklerin lisanı desenler bilim Gözler kamaşıyor yaz olur kilim. (Mayıs, 2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Kimbilir
Yine mi ayrılık kapısına geldik? Güle güle dedim, diyeceğim sana. Ardına bakmadan gideceksin. ...Bir yanlızlık duyacaksın. ...Giderken ağlarsın da kim bilir? .. ...Böyle anlarda bil ki ben seninleyim. Ve gün gelecek Buluşmak üzere vedalaşamıyacaksın Güle güle diyen başkası olacak sana ...Bir yanlızlık duyacaksın. ...Gerçek yanlızlıkta ben yokum, bunu bil. ...Ben senden sen benden ayrı olacaksın. Şimdi yine ayrılık kapısına geldik. Güle güle dedim diyeceğim. Gideceksin bakmadan ardına. ...Ararsın belki kimbilir? .. ...Ben bir rıhtımsam eğer ıpıslak, ağlamışım ...Sen ufukta kaybolan bir gemimsin. Belki benimsin, belki de değil. Kim bilebilir? Kim bilir... Kim? .. (2007) Vasfiye Çetin |
Kin
Beni tanımadan hakkımda hüküm yürüten Birine teşhis: Kinim her erkeğe değil, Senin kalbin kötü, sefil! Sana olsa bile melek, Sen ne anlarsın, be kelek! (30.03.1978-Ankara) Vasfiye Çetin |
Kök Hücre
'Size geçerli değil' 'olmaz' demiş olsa da Güneşler hiç tükenmez, sabahlar doğmasa da. Gecenin zindanından gündüze ulaşılır, Varsın yaşasın umud, bir gün hiç olmasa da. (13.13-20.05.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Kurallar
Kuralları insanlar bulur Ve uygulamaya koyarlar. Yine, insanlarımız olur Saymazlar kuralları; bozar! (20.01.2007-Ankara) Vasfiye Çetin |
Kurtuluş ve Cebeci
Yarım asır izleri, gençliğimin izleri Seviyorum sizleri Kurtuluş ve Cebeci. Parkta sevgilileri, semtte yürüyenleri, İtfaiye erleri......... seviyorum sizleri. Memuru, mühendisi, işçisi, emeklisi Eğitimci, öğrenci... seviyorum herkesi. Gençliğimin sesleri, evladın hevesleri Seviyor prensesleri, Kurtuluş ve Cebeci. Severim hayvanları, severim insanları Her gün yaşananları, Kurtuluş ve Cebeci. Mazideki sizleri, yarım asrın izleri Seviyor herkesleri Kurtuluş ve Cebeci. (13.40,02.06.2007,ANK.) |
Kuzey Yıldızı
Sanırım kaderdir, bizleri birleştiren, Eskimeyen günlerimizin dostusun sen. Resimdir, baki kalan, öyle bilirim ben - İsim unutulur, zamandır, gelip giden. Cansın, canımsın sen, canım arkadaşımsın! Ankara'da yeretmiş hatıralarımsın. Nasıl şanslıyım ki, benim arkadaşımsın, Anılarımız, gençliğimiz - yoldaşımsın! Vasfiye Çetin |
Maviş
Akıp giden ömür törpülenir Masallara masallar eklenir Sessiz, eşsiz nağmeler söylenir Kapılarda melekler beklenir. Gölgelenir yorgun kirpiklerin Kapansınlar Mavişim, gözlerin Yosunludur kalbin, incinmesin. Dinlensinler düşte hayallerin. Düşünme sen geçen günlerini Büyütürsün çocuk hayalini Ata ata içine derdini, Unutursun gülmeyi, neşeni. Eğer varsa paylaşmak hayatta Başarıda, sevgide, umutta Gerçekleşir hepsi de bir anda Güzellikler esen dünyamızda. Gölgelendi yorgun kirpiklerin Anka kuşu masalından geldin. Düşünürüm, geçti o günlerin, Büyütürüm, çocuktur, hayalin. (2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Maya
Hani insanların çocuğu olur ya Biri güzelidir biri çirkini ya Ana yüreğinde ikisi de bir ya Yavrusu kuzguna anka görünür ya Şiirlerimiz de bunlar gibidir ya Çocuklarımızdır, onca sevilir ya Dokunduramazsın, ola incinir ya Duygu yüklü olur şairlerimiz ya... Ferhat Şirin için dağları deldi ya Mecnun Leyla için çöllerde gezdi ya Kerem Aslı için ateşte yandı ya, Neler yapmaz şair tutunsun da maya! (20.03.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Mektubum
Allah duamı kabul etti bugün. Hıdır ile İlyas bugün buluştular, bugün. Annemle dört beş gibi kalkardık ve onları her altı mayıs günü bahçede karşılar ve izlerdik. Ankara'ya geleli uyanamıyorum, gitmiş oluyorlar ve ben üzüntü duyuyordum. Bu sene öyle olmadı. - Beni dört-dört buçuk gibi, mutlaka kaldır, uyanırsan eğer - dedim eşime. Uyanmış ama aklına hiç gelmemiş. Saat yedi, evet, tam yedide uyandım. Aklıma ilk düşen altı mayıs olduğuydu. Cama koştum! Heey, beni de beklemişler, gitmemişler. Bugün Hıdır ile İlyas sohbeti uzatmışlar ve sabırla uyanmamı beklemişler. Yaprak kımıldamıyor. Hava sakin. Bir saat mutlulukla doğayı seyrediyorum. Pisicikler miyavlaşıyorlar, anneyi bekliyorlar. Kuşlar neşeli ve çok hareketli. Apartman boyundaki ağaçta (apt. 9 kat) tek yaprak kımıldamıyor. Apartmanların bahçelerindeki görebildiğim bir iki ağaçtaki yapraklar da kımıldamıyorlar. Hıdır ile İlyas buradalar, henüz gitmemişler... Gördüm, gördüm, gördüm. Şükürler olsun Allahım, çok mutluyum! Dileklerim: sağlık, mutluluk; barış olsun! Hoş kalın, Hoşçakalın, Allaha ısmarladık, sevdiklerim! (06.05.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Miras
Bahar doğurur toprak, cemre düşecek artık Sen buraya gelmeden, biz, efkarı dağıttık. Gelmeye niyetin yok Hatçen ablam anladık Bahar doğurur toprak, cemreler düşer artık. Yadedelim dayımı onun sevenleriyiz Siz onun yeğenleri biz de yeğenleriyiz Oturur bahçesinde, çaylar içebiliriz Anılar tazelenir, anlaşabiliriz biz. Bozamadık çadırı, ardında barakası Durur depremden beri, dayımızın anısı Vakur durur dün gibi, yemyeşil de bahçesi Oturur sedirinde, gelir dayımın sesi: 'Hoca bir ayran getir, sen öksüz bardağında! ' Yitirilen bacının ablam efkarlarında 'Leyla' olmuş unutmuş ayran kalmış masada Arkadaşları gelmiş bekleşir dış kapıda. -Misafir geldi-dedim-ablam ayranı yapmış Biraz aklı karışık, unutup da bırakmış Verdiğini sanarak, arkadaşlara bakmış... Akabinde yemişiz, unutma fırçasıymış! Fırçasından böylece bendeniz de pay almış. Pelvanı yatıştırmak bugün de bana kalmış. Nurlar içinde yatsın, anılar unutulmazmış Dayıcığıma özlem devleşir azalmazmış. Dökülmüştür saçları, parlar tepesi başta Ayranı içiverdi götürdüğüm bardakta... Çok hoşuna giderdim 'doçent' derdi bana da, Kelinden öpüverdim, çok severdim onu da. Beslerdi avucunda bahçede güvercini Yatsın nur deryasında özledim kendisini. Özledim neşesini, doyulmaz sohbetini İçimde hatırası hıfz eder kederini. Kardelen çiçekleri karbeyaz boy vermişler Şimdi sırada çiğdem, sonra sümbül, laleler Yaz gelende açılır, mis gibi kokan güller! Gel çayları içelim, bahçesinde beraber. Vasfiye Çetin |
Miras (a)
Annen, babalarımız, kardeşlerim birlikte Kevserle sohbet eder cennet bahçelerinde. Ölmüşleri analım sizinle hep birlikte Fatiha okuyalım dayımın bahçesinde. Gidenler götürdü mü, herşey ortada kaldı Üç bacımdan ikisi Tanrı katına vardı Halimize şükredip amaç anlaşmaktaydı Sizin değil bizim de, sade dayıdan kaldı. Annelerimiz kardeş, bundan öte yar m'olur? Birbirimizden yakın bize hısım var m'olur? Eşim koşturur durur ondan çok öz yorulur. Dayım, hibe etseydin! Yürek özden vurulur! Allah razı olsun der, diye çok umutluydum Kaynar suyla 'haşladın' canevimden vuruldum. Yanlış da anlamazdın zahmet edip gelseydin, Akrabalık bitmezdi, davalık etmeseydin. Vasfiye Çetin |
Miras (b)
Dünya handır biz yolcu elbet bilet kesilir Ahrette olanların peşi sıra gidilir. Gelip görüşmek varken muhabbet yitirilir. Ne diyem ablam, Hatçen, can sağolsun, denilir. Dünya malıdır kalmaz ne size ne de bize Gün gelir de getirir ecel bizleri dize. Konuşmak anlaşmak var bu alemde bizbize Biraraya gelmezsek, ne geçer elinize? Baştan çıkarmışsın sen kendi bacılarını Sanırım ki yitirmiş zaman duygularıı Anne yarısı teyzem, deyip, kır canlarını. Aklım ermedi benim, kıydın yarılarını. Böyle mi olacaktı, dayımadır bu sitem Boynu bükük bıraktı, yaraladı ikilem. Haberiniz varmıydı, seksen yaşında annem? Çektikleri kar mıydı, yazmaya varmaz kalem. Kokusunu özlemin duyarım buram buram Öz teyzemin kızısın, en büyük kızı, ablam; Nasırlaşmış yüreğin, sevgisiz Hatçen ablam Şen ola sağ olasın, yine sanadır duam. Bahar doğurur toprak, cemre düşecek artık Siz, buraya gelmeden, biz efkarı dağıttık. Gelmeye niyetin yok, güzel ablam anladık Bahar doğurdu toprak, cemreler düştü artık. (19.01.2007 01.45- Ankara) Vasfiye Çetin |
MP _ Umut
Çekilişi yapılana kadar İstediğin hayali kurabilirsin Çekildi - çıkmadı, olsun, Umudu yitirmemelisin Yeni hayaller kurmak için Yeni biletler var _ Alabilirsin. Hayal kurabilirsin... (22.12.2006-Ankara) Ve...MP Milli Piyango biletleri bunlar Ve...çekilişi yapılana kadar İstersen hayaller kurabilirsin. Ve çekildi, ve çıkmadığı için Ha, umudunu yitirmemelisin Yeni hayaller kurabilmen için, Alabilirsin, yeni biletler var. Ve, yeniden, hayal kurabilirsin! (11.01.2007-Ankara) Vasfiye Çetin |
Mucizelere İnanırım
Hayatımızda daima mucizeler vardır Buna yürekten inanıyorum. ****************************** Bir trende tesadüf eseri karşılaşırsınız, Yolculuk esnasında, Gelip oturu r tam karşınıza Yaşlı bir adam. Hızlanır tren... (Her geçen durakta Onu görürü gibi olursunuz siz.) Derinleşir sohbetiniz. Gözlerinin içi güler adamın. Hep, tanıyormuşsunuz gibi gelir... Uyanır içinizde bir his. Gözlerinin içi gülerken, Anlam veremediğiniz Bir hüzün Vardır bakışlarında. Anlatır. Seneler öncesine gider gelirsiniz Bir tuhaf olur içiniz. İsminizi sorar; heyecan dorukta! Geçmiş seneler içinden çıkıp gelen Bir adam, Bir insan... Bir zamanlar kaybettiğiniz, Yıllarca ölüm haberini beklediğinizdir Aslında. Karşınızda oturan Bu yaşlı adam... bu insan Öz be öz babanızdır. Hasretle kucaklaşırsınız; özlem bitmiştir. *********************** Bir tesadüf, bir mucizeyi yaratır. Mucize gerçekleşmiştir. Yıllar sonra, Mucize karşınızda. (Derince, 23.08.2007) Vasfiye Çetin |
Nacizane
USTA olmasa, çırak DA olur mu? Çırak olmadan, usta olunur mu? ************** Gençlerin kalplerini kırmayınız, Sanattan DA uzaklaştırmayınız! (13.01.2007-Ank) Vasfiye Çetin |
Nar Çiçekleri
Arıyorum dengini o güzelim rengini Almışım patentini sevmişim çiçeğini Yanyana sıralanmış birbirine dayanmış Gümüş tasa yaslanmış gülüm gülüm bakanmış Gözalıcı renkleri ablamın çiçekleri Salonun bebekleri canım nar çiçekleri. (28.04.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Naz
Bilgisayara baksam, Biraz şiir okusam... Bahşeder mi ki kocam, Bir bardak süt istesem? (16.03.07) Vasfiye Çetin |
Ne Güzeldir Dilimiz
Ne güzeldir dilimiz, Sağol öğretmenimiz! 'A'sı, 'B'si, 'D'si, 'E'si, 'K'sı, 'M'si, 'R'si, 'Z'si Akarsular gibiler Ahenkli kelimeler Ne güzeldir dilimiz, Var ol oğretmenimiz! (2007 Ankara) Vasfiye Çetin |
Nereye
Nereye, Küçük kız, nereye? Her sabah, her akşam Karşılaşırız seninle Genellikle aynı belediye otobüsünde, İkimiz de sabahları İzmit'e Akşamları da Derince'ye Mekik dokuyoruz. Uzaktan belli değil, Küçücük görünüyorsun. Yakından belli değil, Gözlerinin bakışı olgun. Hep merak ederim acaba Okula mı, yoksa her sabah, Bir işhanında,zemin katındaki Terzi dükkanında Sigortasız mı çalışırsın? .. Nereye, Küçük kız, nereye? Vasfiye Çetin |
Nikotin Güzeli
Bırak da sende kalsın, zehirli senin elin Zehirlidir besbelli, nikotin kokan elin. Dayanamaz ki benim şu zavallı beyinim; Sonra ben de gelirim, sen git kardeşim benim. (Derince, 07.07.07) Vasfiye Çetin |
Ninni
Uykum gelmiş, dur! Birazcık, huzur. Yüreğim tekler, Yastığım bekler. Sarsın ipekler, Gelsin melekler, Penceremde nur... Birazcık huzur. Gelmiş kokusu_ Masal uykusu, Kollarına al_ Rüyalara, dal. Açtı çiçekler, Renk kelebekler, Kapımdaki nur_ Gönlümde huzur! (14.01.2007_03.00, Ankara) Vasfiye Çetin |
Niyazım'a
N iyazım, canım kardeşim, İ lk gördüğümde seni Y epyeni duygular kapladı içimi - A bla olmuştum ben de! Z ümrüdü-Anka'm benim: I şığımsın, canımsın, kanımsın....... M elek olup, uçtun göklere; Allahım senden razı olsun, Dileğimle! Vasfiye Çetin |
Niye?
Yine rastladım sana Beraberdiniz yine Öyle yüksekten baktın bana, Öyle alaylı, niye? Benim sende gözüm yok, Ne sende var, ne onda Dünyada dostun mu çok, Niye düşmansın bana? (16.06.1981-Ankara) Vasfiye Çetin |
Nokta
Görmesen de yüzümü, Gönül gözlerin görsün. Duymasan da sesimi, Gönül kulağın duysun. Nice nicemiz vardır, Bakarken, seni görmez. Nice niceler vardır, Dinlerken, seni duymaz. Üzülme kaderine, Vardır, her işte hayır. Yüz verme kederine, Güçlü olan, kazanır! Görmese de gözlerin, Duymasa da kulağın_ Görsün gönül, gözlerin, Duysun gönül, kulağın! (24.01.2007-0.30 Ankara) ! Vasfiye Çetin |
Notu Kıt Felek
Herkesin bir kaybı vardır hayatta İnsanız nasılsa biz bu dünyada Ben bugün ağlarım, yarın da sizler Geçse de seneler, silinmez izler. Hüzün kalbindedir, daim yanında Nereye gitsen de, gelir, ardında Yürek kan ağlarken yüzün gülse de Kayıplar bitmiyor, yüzyıl geçse de. Bir okuldur hayat, bitene kadar. Mezun olamazsın, ölene kadar. Geçer ağlayarak, geçer gülerek Diploma vermiyor, notu kıt felek! ! (2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
O öylesine tatlı bir şey
Bir tatlı ezgi, Bir yağmur sesi, Bir minik kuş, Bir yudum su, Bir uyku, Bir düş, Bir gün doğuşu, Bir gülümseme, Bir çocuk, Bir güzel çiçek, Bir parça ekmek, Bir temiz yatak, Bir resim, Bir ışık, Bir rastlantı, Bir anı... Sigara dumanı bile Mutlu eder onu, seni, beni - Mutlu eder insanı! (29.07.1979-Ankara) Vasfiye Çetin |
O zamandan bu zamandan..
Kolejlerden Cebeciye arada da İtfaiye Karşısında cenneten bir yer parkın sana gülümser Ayak izlerinde saklı tozlu gençlik anıları O zamandan bu zamandan düşer yaprak ağaçlardan Oyunların gölgesinde kurtarılmış bölgelerde Evden işe işten eve hapsedilmiştik bizler de Ülkemin darboğazında siyasetin kucağında Suçlu muçlu olmasanda herhangi bir vukuatta Memur işçi ve öğrenci ara sıra da simitçi Köylü kentli okur yazar potansiyel suçludurlar Kimsesizler kimsesizi talihin de neyin nesi Bu alemde bu insanlar doğuştan mı cezalılar Yetmişikide seksende kaldı hevesi içimde Neye niyet neye kısmet kutlanmadı mezuniyet Ne Lisede ne Gazide eğlenmedik bahçesinde Yetmişbir yetmişikide yetmişsekizde seksende Gelip giderken okula tanık olduk sağa sola Jandarmalar arasında yetmişdokuz yıllarında Olmaz sosyal etkinlikler ne şarkılar ne şiirler Neler varsa birer birer ayırmışlar bölüşmüşler ****** Benden okuyun haberi gençliğimiz gelmez geri ****** O zamandan bu zamandan uçtu yıllar anlamazdan Neler oldu ne değişti kimler geldi kimler gitti Aynı oyunlara devam aynı taslar aynı hamam! (02,03,04.03.2007-Ankara) Vasfiye Çetin Vasfiye Çetin |
Oğluma
Canım oğlum, Sanki daha dün doğdun... Seni yanıma getirdiler 'Gözleri sana hiç benzememiş' Dediler - Gözlerinin, benim göz renginde olması Marifetmiş gibi. Önce babanda sonra sende sevdim Kahverengi gözleri. Canım oğlum, Dünyalardan bir haber Yüzümüze bakıyordun Yedirsinler, giydirsinler... Beni sevsinler diye büyüklerden Bekliyordun, ama söyleyemiyordun. Canım oğlum, Öyle tatlı, öyle masum - Sana kıymak mümkün mü? kıyamıyordum. Sen güldün mü Dünyalar bizim olurdu Silinirdi her şey, yokolurdu. Ağladın mı, ne yapacağımızı bilemiyorduk. Canım oğlum, Sen büyüdün mü? .. Gençliğin başındasın Henüz ondört yaşındasın. (Yanımda olsan hemen onbeş derdin) , Şimdi okuldasın Anadolu Lisesi birinci sınıf - Dikmen. Canım oğlum, yolun başındasın Arda Mevlam bırakmasın darda Yürüdüğün bu yollarda Yolun açık olsun: Varda! Seni çok seviyorum, Seni çok özlüyorum Ömrün güzel olsun diye Dualar ediyorum. Canım, birtanem, Oğlum! Arda Sezer Çetin Deryalarım benim! .. 12.12.2005 - 12.15 Cebeci - Ankara Vasfiye Çetin |
Onur kazansın bu sefer
Neşeden zevkten kurtulduk Lokanta nedir unuttuk Pazar yirmi ye-te-le-de Düşer dörde beşten harçlık. Göreme arzuhalimdir Beypazarı hayalimdir Sümela manastırı da Ufkumda hayalimdir. Çocuğum nasıl yetişir Tiyatro mu seyredilir Akıl mantık neresinde Sinema da üç ayda bir Bir çay bir simitle doyduk Umudumuzla okuduk Aydın demişler bize de Bizler neler uydurduk. Bu yıl da bıldırdan beter Ey insanlar, yeter yeter! Bizler artık meydanlarda Onur, kazansın bu sefer. (13,30-07.04.2007, Ankara) . Vasfiye Çetin |
Otobüs Durağında
Benim gibi, Herkes ekmek peşinde Dolu caddeler insanlarla, Belediye otobüsleri dolu Üstüste, tıklım tıklım Gitmek için bir yerlere İşçisi, öğrencisi, memuru, pazarcısı Hep sevdiğim insanlar bunlar. Sabahları böyle olur Koşarız evimizden durağa Gözler uykulu, Çocukluların ardından Çocuklar ağlar, Ya atıştırmış birşeyler, Ya geç kalmak korkusuyla - aç. İnsanlar caddelerde - Hep sevdiğim insanlar bunlar Sabah ve akşamları yollarda, Sabahı ve akşamı duraklarda, Herkes ekmek peşinde Benim gibi. (23.11.1981-İzmit) Vasfiye Çetin |
Öğüdüm ve Her İkisi de Gülmekte
Her bir başa gelenin bir de benden öğrenin Can tatlıdır üzmeyin biraz da gülümseyin Lirik olmayabilir ama dinlenebilir Çatmayın kaşları siz, hadi, gülümseyiniz! Evlat bana seslenmekte: -Ellerine sağlık anne, Çay çok güzel olmuş mu ne? ! Anne gururla dönmekte: -Eh, olacaktır elbette, Çay bir saat demlenmekte. Tatlı sesle irkilmekte... -Çay olsaydı demlikte? ! ...Unutursan bu günlerde ...Çaysız çayın demlenmekte. Ana oğul hep birlikte İkisi de gül, gülmekte! (Nisan 2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Öyle Mi?
Herşey yepyeni de, gözlerin 'eski' Yepyeni bir yaşam, nefis araban - Herşeyin yeni, de, bakışın 'eski' ... (09.1980/Ank/ Vasfiye Çetin |
Öyle...
Uykusuz *******im anlatsın İnsanları ne çok sevdiğimi, Hayatı, seni - ne çok sevdiğimi... Öyle içesim geldi Kullanmadığım sigarayı, Öyle içesim geldi... Öyle diyesim geldi Diyemediğim sözlerimi, Öyle diyesim geldi... Öyle gidesim geldi Ayrılamadığım Başkentten, Öyle gidesim geldi... (12.06.1981 - Ankara) Vasfiye Çetin |
Özledim
Senden uzakta, seni özledim Neden, soramam, seni özledim. Senden uzakta anladım kendimi, Şimdi anladım, sevdiğimi seni. Döndüm, caddeler boyu aradım Her yer insan dolusu, sevgilim, Öyle sevgiyle dolu... Buldum seni, Neden soramam, özledim seni. Yürüdük. Aşktan uzak sözlerim, Bir çırpınır yanında yüreğim, Seninle paylaştım yalnızlığımı Söyleyemem, seni sevdiğimi. Senin yanında, seni özledim... Her yer insan dolusu, sevgilim! Senden uzakta da seni özledim, Senin yanında - özledim, özledim... Vasfiye Çetin |
Özlem
Ağlar ******* karanlıkta Özlem dola sabahlara Her köşe, bir sır, gizli Her adım tehlikeli. Sıra sıra evler Neye baksam hep kara İnsanlar, caddeler Özlem dolu sabahlara! (12.04.1982 - İzmit) Vasfiye Çetin |
Para
Elime aldım kesesini, Satıverdim de 'efesini' - Darboğazına girdiğim gün... Onsuz, yaşamaktayım, bugün! (01.00-15.01.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Pisi pisi
Canım cicim, pisi pisi Söyle bakim, sen kiminsin? Bir can taşır mini mini Eritiyor yüreğini. Kucağımda kalakaldı Mübarek de 'ana' sandı Donmuş canım kulakları, Tokmak tokmak yanakları. Kollarımda uyur pisi Pisi pisi, sen kiminsin? Sen kimlerin kedisisin? Bizim bizim, sen bizimsin. Elin acır, kol ağırır Kıyamazsın uykudadır O da minik bir can taşır Söyle onu kim yaratır? Teslim olur hemen sana Kıy bakalım, bıraksana! Adı Paşa, kendi paşa Canım Paşa, sen çok yaşa! Anası yok, babası yok! Kardeşi yok, bacısı yok! Ya aç gezer ya karnı tok Bir gün bulur, bir gün hiç yok! Ne edersin bu feleği Arabanın tekerleği Üzerinden geçivermiş Minik yavru bitivermiş! Görmüşler bu can pazarı Mahallenin çocukları Kutu bulmuş, koyuvermiş Ne yerlerse onu vermiş. Bir gün yavru bize gelmiş Aramıza girivermiş Şirin şirin ve sevecen Hanemize 'hoş gelmişsen'. Dolanıyor etrafımda Bak atladı, kucağımda Kendi geldi pisi pisi Sevgi nedir, öğretirsin. Elceğzimi sanki arar Usul usul, karar karar Uzattım da bir elimi Beklermiş de desteğimi. Ağırlaştı uyudu da Sanki bebe kucağımda Yaslandı da mırmır eder Sevincinden türkü söyler. Gönlün eğer elverirse Gel de şimdi kımılda sen Kucağında minik bir can Bırak bakim, sen, kıyarsan! (09.02.2007, Ankara) Vasfiye Çetin |
Rastlantı
Seni görmek ne güzelmiş meğer Sanki gençliğimi tekrar yaşıyorum Seni sevmek ne güzelmiş meğer Ve sanki hala sen-ben biz seviyoruz. Seni görmek ne güzel, ne güzel Ben de sevdim diyebilmek için Mutlu günlere dönmek için Anılar, anılar ah ne güzel. Ne sözler ne de sevgiler Yaşamıyor artık içimde Anılar anılar, ezgiler... Bir rüzgar eser derinden. Seni görmek ne güzelmiş meğer Sanki gençliğimi tekrar yaşıyorum Seni sevmek ne güzelmiş meğer Ve sanki hala sen-ben, biz seviyoruz. Ne sözler ne de sevgiler Yaşamıyor artık içimde Anılar anılar, ezgiler Bir rüzgar eser derinden. (29.08.1979, Ankara) Vasfiye Çetin |
Sade Kahve
Kırk yıl hatırı vardır İçilen kahvelerin Sohbetlerinde kaldı Tadı sade kahvenin. Şimdi burdayım dostlar Birazcık zamanım var. Selamlar hepinize: Zamanım birazcık dar. (Derince,25.06.07) Vasfiye Çetin |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:12 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.