![]() |
Boraninin yüreği nerde durur
Aklıma düştükçe efsane adın Kuş gibi çırpınır vurur bu yürek Sevdana gezdirir hep adım adım Hep başıma bela olur bu yürel Gahı yüksek gahı engine iner Yanan ile yanar sönenle söner Çırpına çırpına deliye döner Bilmem ki ne zaman durur bu yürek Göğüs kafesinde sevda fırını Yüce dağlar göndermiyor karını Belli değil bu günleri yarını Bir gün belasını bulur bu yürek Benim derdim böyle işte sultanım Dert ile gam ile doldu dört yanım Bir gün damarımdan çekilir kanım Aynen konca gibi kurur bu yürek Aşık boraniyem sevdalar hoştu Sevgisiz yaşamın manası boştu Gördüğü güzelin peşinden koştu Sevgisiz yaşamaz durur bu yürek Halil Çimen |
Borçluyum insanlığa
Borçluyum insanlığa Ödeyemedim anamdan emdiğim O apak sütün hakkını Ateşten gül uzatıyorlar insanlığa Dalında Halepçe var Yaprağında Kerbela kokuyor Yakıyor dünyayı it oğlu itler Savaşın leş kargaları Kurşun döküyorlar gülen çehrelere Dur diyemedim savaşlara Hala ağlıyor kadınlar Hala öksüz kalıyor çocuklar Yapamadım aşıklığımı Borçluyum insanlığa Borcum var Çanakkale şehitlerine Borcum var Kocatepe’ye Borcum var Mustafa Kemal’e Utanıyom Pir Sultan’dan Utanıyom Karacaoğlan’dan Borçluyum Yunus Emre’ye Yapamadım aşıklığımı Ruhum gitsin istediği yerlere Neye yarar bu kokuşmuş beden Atın kül erimi Diçli’ye Fırat’a Halil Çimen |
Boyun bükermiydim sen olmasaydın
Vefası olmayan kısır yıllara Tohum eker miydim sen olmasaydın Sevgisiz saygısız nankör kullara Boyun büker miydim sen olmasaydın Meyvelerim olgunlaşır yeterdi Dallarında kumru kuşlar öterdi Gam kasavet gider çilem biterdi Cefa çeker miydim sen olmasaydın Bir türbe eyledim mezar taşını Gece gündüz bekliyorum başını Her gün höykürerek gözüm yaşını Ağlar döker miydim sen olmasaydın Borani'yim gidiyor mu hoşuna Beni koydun cehaletin taşına Bir sefa sürmeden boşu boşuna Ömrü söker miydim boşu boşuna Halil Çimen |
Bu borani gülüm cemale aşık
Ta kalu bela dan gelen aşığım Bu yıl bıldır aşığından değilim Elest meçlisinde badeyi içtim Doldur kaldır aşığından değilim Bir ulu dergahtan himmetim aldım Aşkın kanununu zimmetim aldım Sevgi güzel dedim nimetim aldım Vurdur öldür aşığından değilim Arıyorsan hakkı özünde ara Arifi kantarda çeker mi dara Ben secde etmişim cemal i yara Yatır kaldır aşığından değilim Didarda hak gördüm dilim dolaşık Sevgi sofrasından ye kaşık kaşık Bu borani gülüm cemale aşık Bacak baldır aşığından değilim Halil Çimen |
Bu dünyaya döner döner gelirim
Ben ölünce umudunu yitirme Yıldızlara biner biner gelirim Devam etsin muhabbeti bitirme Bulutlardan iner iner gelirim Cahil akıl edip bunu bilir mi Cenneti bırakıp geri gelir mi Beden ölür ama uruh ölür mü Ufo gibi yanar söner gelirim Bence kıymeti yok mezar taşının Eğlencesi olmam körün şaşının Göklerden inmeyen huma kuşunun Yuvasına tüner tüner gelirim Bizim kuyumcunun el obasına Söylen düşmesinler gönül yasına Muhammet alinin dost abasına Arasına siner siner gelirim Boraniyim pir sultanın izinde Belki yatar bir güzelin dizinde Bakarsımız bir ceylanın gözünde Bu dünyaya döner döner gelirim Halil Çimen |
Bu gün burcu burcu koykuyor didem
Balkondaki çiçeklere sürünmüş Bugün burcu burcu kokuyor didem Giyinmiş kuşanmış hurü görünmüş Sevgi ocağını yakıyor didem Onu sevgi tezgahları işlemiş Rüyasında yeni sevda düşlemiş Haki katın arıları dişlemiş Mana tezgahını dokuyor didem Karanlık üstüne gün olup doğmuş Özünden nefreti kibri kovmuş Kara kaş üstüne kakülü yığmış Bugün baygın baygın bakıyor didem Tatlıdır yar ile yenilen aşlar Dünya sevgi ile dönmeye başlar Selam söylen benden turnalar kuşlar Ankara ilinde okuyor didem Aşık Borani'yem güzele bakın ALLAH nazarını eylesin yakın Eroin esrarı deme sakın Bu yalancı dünya kokuyor didem Halil Çimen |
Bu sevda olmaz gülüm olmaz
Benim saçlarımda ak Senin ellerinde yaz Benim ellerimde kar Aramızda mevsimler var Bu sevda olmaz gülüm olmaz Sen bir yarış tayı Ben bir eylül güneşi Senin dudağın kiraz A kız düşün biraz Bu sevda olmaz gülüm olmaz Rüyalarda gerçek gibi Seni sevdalar işlesin Renk renk ballı çiçek gibi Seni arılar dişlesin Benim ellerimde saz Sende işve ile naz A kız zor biraz Bu sevda olmaz gülüm olmaz Halil Çimen |
Bunca sahtekara sur oldu para
Dolar markın uşakları çoğaldı Kirli bedenlere sır oldu para Sevgiyle güzellik arada kaldı Hırsız soyguncuya sur oldu Tek Asalet sevgi nerden bilecek Paraya bağlandı bütün gelecek İnsanların ıskatına kalacak İnsanlara oynaş yar oldu para Kimisine haçlık bağ zen hediye Neden icat oldu bilmem ki niye İnsanlar sevgiyi unutsun diye Sanki onun için var oldu para Ulamayım diyen sahte dindarlar Sevgiyi bilmeyen kalbi kindarlar Ateşte yanası kirli mundarlar Şehlerin elinde nur oldu para Borani paraya pula bakmıyor O olunca sevgi seli akmıyor Bana piyangodan güzel çıkmıyor Güzelin yerine sar oldu para Halil Çimen |
Bülbülün çilesi güledir çağlar
Lafı anla tamam gönlü deliye Hem ıslandım hem tutuldum doluya Bülbül gagasını vurmaz çalıya Bülbülün cefası güledir çağlar Durmaz eğri odunun semerde tayı Hayvana karıştı insanın soyu Başka şey bilmiyor bayanı bayı Bütün bildikleri hiledir çağlar Adam yemez ilk baharın kurtları Belli olmaz nakısların yurtları İnsan sevdiğine vermez dertleri Aşığın çektiği çiledir çağlar Gammaz bilir birbirine takmayı Yılan sülaleden bilir sokmayı Dişler çiğner boğaz yutar lokmayı Yükün ağırlığı diledir çağlar Aç tavuk darıyı görür düşünde Hile vardır haramzade işinde Boraninin gönlü sazın döşünde Onunda cefası teledir çağlar Halil Çimen |
Cahil hak yüzünü görmez bilesin
Meşin yuvarlağa sığmaz ki dünya, Yedi düvel saraç olsa emmoğlu. Yıkılıp bir yana ağmaz ki dünya, Bütün eller araç olsa emmoğlu. Her akıl gerçeğe ermez bilesin. Karanlıklar ışık vermez bilesin. Cahil Hak yüzünü görmez bilesin. Geçen günler miraç olsa emmoğlu. Cehalet ariften sır olur kaçar. Hangi dalı tutsa kalıyor naçar. Sabır ile diken bile gül açar. Tüm topraklar kıraç olsa emmoğlu. Ne kadar yörüsen yorulmaz dünya. Pis nefis var iken durulmaz dünya. Boşa kucaklama sarılmaz dünya. Bütün kollar kulaç olsa emmoğlu. Borani şafaksız horoz öter mi? Yanmayan ocaktan duman tüter mi? Zengin çalımına paye yeter mi? Cehennemde haraç olsa emmoğlu. Halil Çimen |
Cahilin elinde koza dönüyor
Hani her gönülde bir aslan yatar Aşıklar mızraba saza dönüyor Arada selamın gelirse yeter Boranım tufanım yaza dönüyor Gelip masum masum yüzüme bakma Ezik ciğerimi yaktıkça yakma Gidip burcum burcum ellere kokma Cahilin elinde koza dönüyor Çakal makamına aslan mı yatar Sır verme cahile götürür satar Nimet cömertlerin elinde artar Namerdin elinde aza dönüyor Belik örülmüyor kaküle saça Sevginin fiyatı sorulmaz kaça Kimisi düşünür göbekle kalça Kimi gelin ile kıza dönüyor Borani yem zehir oldu yediğim Cehalete ötmez benim düdüğüm Şu benim çorumda turna bildiğim Varıp Ankara da kaza dönüyor Halil Çimen |
Cahilin karası
Gel canım benim yarama Merhem bulup süremezsin Boşuna beni arama Kalp evime giremezsin Uzanma cahil aşına Tutulun gönül kışına Gitme dağların başına Çiğdem bulup deremezsin Arada yokla orayı Dostla uzatma arayı Cahil sürerse karayı Ömür boyu silemezsin Hayat yolu ince ince Eririm yari görünce Kara toprağa girince Yol bulupta gelemezsin Boranide aşkın şoku Olamam sevginin yoku Seni vurur cahil oku Nerden gelir bilemezsin Halil Çimen |
Cahilin taşı
Niçin taş atarsın kendini bilmez Hiç olmazsa insan gibi gör beni Eğriyi bura kıp doğruya gelmez Bilmiyorsan bir bilene sor beni İçimde geziyor koca kainat Gel şu içindeki ikiliği at Tüm insanlar kardeş eyleme inat İnsan isen kolun açıp sar beni Kabe bende kuran bende hak bende Benlik ile gezen insan yok bense Ne kadar istersen sevgi çok bende Daha neden görüyorsun hor beni Mana aleminden sohbetin söyle Kaçırma kervanı gönülde eyle İster batun ister zahirden söyle Var ise ilimin otur yor beni Borani ağzında sevgiden bir ses Sevgisiz söylerse sen o dili kes Vallahi dostumdur namuslu herkes Namussuza yoldaş etmek zor beni Halil Çimen |
Çatlasın kavgalar
ÇATLASIN KAVGALAR Duygularım kucaklar Yıllardır sessizliği Söz eder çok bilmişler Fetva verir ağız dolusu Sonradan görmeler Gökdelen tepelerinde Sevgiyi bilmez sevdayı bilmez Onlar nerde bilmiyorum Ben bir şiirin kıyısındayım Benim saçlarımda ak Senin ellerinde yaz Gelmesem olmaz Görmesem olmaz Toprak gibi gönül Duymaz gülüm duymaz Bir sevinç yeşerir gülüm Yeni bir sevda yeşerir Cebimde şiir dolu Gönlümde sevgi dolu Ben sana geliyorum doğru Şiir dolu sevdalar Çatlasın gülüm Çatlasın kavgalar Halil Çimen |
Çıkar alır kara toprak
Arı gibi iğnesini Sokar alır kara topr Kirin ile kabul etmez Yığ kar alır kara toprak Kopmasın sevgi ipleri Yalan doldurma cepleri Saklamaz çalı dipleri Bakar alır kara toprak Ömür biter yürüyerek Yok olursun çürüyerek Kurşun gibi eriyerek Yakar alır kara toprak Kanma düğün balayına Girme işin kolayına Güvenme han sarayına Yıkar alır kara toprak Borani çektiğim çile Sevgiye yapılmaz hile Dağların başına bile Çıkar alır kara toprak Halil Çimen |
Çingene atını nallayıp durma
Adressiz postada mektup gidermi Gel yanlış adrese pullayıp durma Yozan tavuk yavrusunu güdermi Sürüden yozanı yolayıp durma Arifin sohbeti tatlı dillidir Yaşamın iyisi orta hallidir Yarış atı taylığından bellidi Çingene atını nallayıp durma Mevsimler değişti yitirdik yazı Ağustos ayında yedik ayazı Kagal köpeğinden olurmu tazı Boşuna atlastan çullayıp durma Ozanın sırtında ağrının dağı Gönlünde sevgiyle sürer toprağı Sineğin kovanla var ise bağı İçi mikropludur ballayıp durma Borani ozanlar halkına yardır Ozanca yürüyüp yol almak zordur Ozanın ozanlık özünde vardır Ayrılığa mendil sallayıp durma Halil Çimen |
Çingene kızından sadık yar olmaz
Gel kardeşim sözüm yabana atma Uzak dur cahilde namus ar olmaz Odunun üstüne samanı çatma Saman içten yanar dişta har olmaz Gönlünü temizle bedende canda Hakkı bulamazsın kirli mekanda Onulmadık dert bırakır arkanda Çingene kızından sadık yar olmaz Ağacın gölgesi kendine düşmez Saman ataşında pirzola pişmez Dünyalar değişse yobaz değişmez Cahil yaptığına tövbekar olmaz Zaman tünelinde aşınır beden Sana ibret olsun babanla deden Vicdanın temizse yap muhaseben Boşuna yorulma yoktan var olmaz Sakın ha cahile sırrını verme Gidip meçlisine çulunu serme Alçak gönüllü ol çok gidip gelme Çok gidilen yerde itibar olmaz Borani aç ölsen yıkma fırını Servet unutturur namus arını Var sevgiye yatır olan varını Daha bundan özge tatlı kar olmaz Halil Çimen |
Çorumun çulsuzum ben
Benim dünyam sevenlerin dünyası Sevgisiz bahçenin gülsüzüyüm ben Sevgi tellalıyım aşk pazarında Cahil meclisinin dilsiziyim ben Benim gözüm hep sevgiye bakacak Gönül pınarımdan sevgi akacak Bir gönül arıyom başım sokacak Dünyanın âvâre yârsızıyım ben Sevgi duman duman çıkar peçemden Sevgi yağmur gibi akar gecemder? Dersi öyle aldım Yunus hocamdan Sevgi pazarının kârsızıyım ben Alırım satarım azalmam bitmem Tartarım veririm zarar kâr etmem Döverler kovarlar bırakıp gitmem Sevgi pazarının arsızıyım ben İnsan sevgisiyle şiir yazarım Heceleri boncuk boncuk dizerim Sevgi çalar sevgi söyler gezerim Sevgi bankasının hırsızıyım ben Bağrıma yazıldı sevginin adı Cahil pazarının kalmadı tadı Kahpe felek dallarımı budadı Dünyanın kanatsız kolsuzuyum ben Borani'yem sevgi satmam muamma Boşuna uğraşıp çözerim sanma Aşkın mabedinde zenginim a Çorum'un bîçâre çulsuzuyum ben Halil Çimen |
Çorumun namlı gözleri
Bakarken tetiğe basıp bakıyon Gönül silahında namlu gözlerim Bir bakışta cayır cayır yakıyon Bugün erken erken zamlı gözlerin Neden cevap vermiyorsun çağrıma Vefasızlık gider benim ağrıma Gene kurşunları attın bağrıma Bitmezmi hiçranı kanlı gözlerin Her gün gözlerimden akan ırmaksın Sevip sevilmeden niçin ıraksın Hakimler hakimi davama baksın Gönül mahkememde zanlı gözlerin Saldın boraniye hiçranı gamı Gönül depreminin yoktur dermanı Bir bakışın yakar koca cihanı Senin türküyede namlı gözlerin Halil Çimen |
Daha başka cehennemmi arıyon
Bizim göz yaşımız içine akar Bakıp dışarıda nemi arı yon Cahilin sardığı yaralar kokar Cehaletten ilaç emmi arı yon Hayat gemisine inip bindiğin Yar ile berzahta semah döndüğüm Haki katın memesinden emdiğim Daha bundan özge demi arı yon Al yanına yaranını dostunu İyi yıka alt yanını üstünü Serince güzelle sevda postunu Daha ayni yakın cem mi arı yon Herkes sevdiğinden bir şeyler umar Aşkın ateşine düşenler yanar İnsan başka başka yer damar damar Elifi bilmeden cim mi arı yon Borani derdini arife danış İyi düşün taşın eyleme yanış Ateş nar ararsan cahille konuş Daha başka cehennemi arı yon Halil Çimen |
Dairesini kirasını siz alın
Dudak kovanından dil balı yerim Üzümünü şırasını siz alın Ben bir gönül bulur açar girerim Dairesini kirasını siz alın Başımda sevdanın dumanı tüter Bana sevgi barış hoş görü yeter Aşığım vuslatım dünyayı tutar Rakısını birasını siz alın Beni güneşlerin ayına koyun Sevgi oklarının yayına koyun Beni güzellerin payına koyun Cehaletin mirasını siz alın Sevmiyen sevgiyi aşkı ne bilsin Sevginin önünde nasıl eğilsin Sevgiyle güzellik buluttan insin Yerin göğün arasını siz alın Cahilin meç liste olur mu sözü Nasıl görsün kapalıysa can gözü Ne şamın şekeri arabın yüzü Siyasetin karasını siz alın Bu aşık borani aşkın delisi Aşkın mezhebinde güzel velisi Bana sevgi verin kucak dolusu Bu dünyanın parasını siz alın Halil Çimen |
Damarımda gürül gürül akan kan
Bu nasıl yürektir bu nasıl gönül Gezer sahra sahra yorulmuyor ki Damarımda gürül gürül akan kan Bir türlü kocayıp durulmuyor ki Aşığın kurumaz gözünün yaşı Aşık yar yoluna kestirir başı Arada bahane muhabbed aşı Bahanesiz dosta varılmıyor ki Yıkık örenlerde bülbül öter mi Toprak tav olmazsa tohum biter mi Aşığın gönlünde sızı biter mi Cefasız bir güzel sarılmıyor ki Borani gönlüne sevgi örüyor İnsana gül bakıp çiçek görüyor Herkes çıkarına selam veriyor İçten bir hal hatır sorulmuyor ki Halil Çimen |
Dara durmak yezitliktir bilesin
Tertemiz olmadan gönül sarayı, Dara durmak yezitliktir bilesin. Devasını bilmediğin yarayı, Alıp sarmak yezitliktir bilesin. Şeytana yar olmuş o kara dinli, Fitne fesat dolmuş kafası gönlü, İster alevi ol istersen Sünni, Gönül kırmak yezitliktir bilesin. O melun Yezid’in davasın güdüp, Aldanıp şeytanın izinden gidip, İki emanete ihanet edip, Yola vurmak yezitliktir bilesin. Adam mıdır insanlığa küsenler? Hayvan gibi boğazlayıp kesenler. Allah’ın indinde birdir insanlar. Ayrı görmek yezitliktir bilesin. Yola gitme kör şeytana uyarak. Hak bilinmez kul hakkını yiyerek. Sana gül verene kardeş diyerek, Zehir vermek yezitliktir bilesin. Borani şahlandı gönlün atı, Göklerin uçağı denizin yatı. Olmak isterisen muhabbet zatı, Arif yormak yezitliktir bilesin. Halil Çimen |
********* sen
Çekinmeden nasıl girdin koynuma Deli miydin sarhoş muydun o gün sen Kement kement sarılırken boynuma Deli miydin sarhoş muydun o gün sen Ter kokundan almış idim ferimi Bedenime gıda ettin terini Hani beni seçmiş idin yarini Deli miydin sarhoş muydun o gün sen Bakınca sessizce gülmüştün biraz Yanağın elmaydı dudağın kiraz İnsan haya eder çekinir biraz Deli miydin sarhoş muydun o gün sen Borani oturdum taşın üstüne Yığmışın kakülü kaşın üstüne Kaç kez Yemin ettin başın üstüne Deli miydin sarhoş muydun o gün se Halil Çimen |
Dengeler değişti orta doğuda
Kuzgun dolaşıyor insan leşinde Kan kokuyor orta doğu dostlarım Bizimkiler ak karanın peşinde Kan kokuyor orta doğu dostları Şimdi Somali'ye vurdu meraklı Parça parça bölünüyor ıraklı Türk'ün sonra gelir başına aklı Kan kokuyor orta doğu dostlarım Halkının suçu ne itler dalaştı Salyası kerkük'ten dışarı taştı Iraktaki yangın bize ulaş Kan kokuyor orta doğu dostlarım Coniler kuruldu saraya hana Petrol içiyorlar hep kana kana Bunlar benzemiyor gerçek insana Kan kokuyor orta doğu dostlarım Yazmakla bitmiyor dertler kağıda kadın erkek kuruluyor ağıda Dengeler değişti orta doğuda Kan kokuyor orta doğu doslarım Şimdi adam oldu o iki cani Onlar asla konuşmazlar merdani Çok yalaka Talabani, Barzani Kan kokuyor orta doğu dostlarım Aşık Borani'yim gidişat kötü Eli kolu bağlı Türkmen yiğiti Kerkükte hırlıyor coninin iti Kankokuyor orta doğu dostlarım Halil Çimen |
Dert oldu bana
Gönül sarayımı sen sıra sıra Yıkarak gittin de dert oldu bana Diri diri koyup beni mezara Bakarak gittin de dert oldu bana Ezelden yaralı ozanın bağrı Nasıl yar edersin yüreği sağrı Abu reyhan gibi ellere doğru Kokarak gittin de dert oldu bana Mızrabı vurmadan muhabbet saza Zemheride kaldım hasretim yaza Daha doyamadım cilveye naza Bıkarak gittim de dert oldu bana Beni çağırıyon gel diye diye Geliyom gidiyom yoktur hediye Dostluktan bıktın mı sevgiden niye Çıkarak gittin de dert oldu bana Aşık Borani’ de dert dizi dizi N’olur demeseydin o acı sözü Koydun yüreğime ateşi közü Yakarak gittin de dert oldu bana Halil Çimen |
Dili yalan kalbi fesatlar
Söz ile sohbete tutkusu olmaz, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Sevgiye güzele katkısı olmaz, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Meclise giremez arada kalır, Herkes özündeki mayayı bulur, Arif meclisinde acuze olur, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Ağzının içinde dil terse döner, Gönül kandilinin ateşi söner, Kalbinin içine şeytanlar tüner, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Cahil ile iki çift laf konuşma, Muhabbet ehliysen ariften şaşma, Gerçeği söylemez boşa uğraşma, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Aşık Borani’yem derdim bitmiyor, Tabibin ilacı tesir etmiyor, İnsanlığın mayasından tutmuyor, Dili yalan kalbi fesat olanlar. Halil Çimen |
Dilin yaktığını üfrük söndürmez
Yalan dünya devranını döndürmez İnsanlar karılıp katışmadıkca Dilin yaktığını üfrük söndürmez Gönül itvayesi yetişmedikce İnsanlığa bakmıyorsa gözlerin İnsanlığa çıkmıyorsa özlerin Hayvana kiymeti olmaz sözlerin Sonu insanlıkla bitişmedikce Karın doymaz haramzade aşıyla Binamı kurulur cahil taşıyla Bahçe şenlenirmi cudi kuşuyla Bülbülü şeydalar ötüşmedikce Gidi yobaz olanları ne bilir Anlatırsın anlayamaz bön gelir Aşık konuşamaz susarsa ölür Gönül tansiyonu yatışmadıkca İnsa olan insanlığı yıkarmı Arif ile muhabbedden bıkarmı Cahil meçlisinden dalgıç çıkarmı Gönül deryasında batışmadıkca Borani yrmedim muhabbed aşı Dört yanımdan gelir cahilin taşı Çabuk söner imiş gönül ataşı Yarin eli ile tutuşmadıkca Halil Çimen |
Dillerin dilime değdiği zaman
Başıma bir avuç bulut döküldü Ellerin elime deydiği zaman Bütün yıldızlarım göğe çekildi Dillerin dilime deydiği zaman Ben yanıp inlerken yanımda yoktun Gamı hiçran ile yalnız buraktın Bir vadi içinde kıvrılıp aktım Sellerin selime deydiği zaman Sevgi dergahında ömrün çektiği Çilenin tarlama tohum ektiği Güneşin yakarak ufka döktüğü Küllerin külüme deydiği zaman Yanarken içimde sevdan uzaktan Kanıma kurduğun kızıl tuzaktan Su aradım gazel olmuş yapraktan Çöllerin çölüme deydiği zaman Çabanın elinde dertli kavaldım Eyildim önüne diz çöküp çaldım Uzandım yüzünden bir buse aldım Tellerin telime deydiği zaman Aşık boraniyem yürekde vurgun Gamı esrar doldu gönülüm yorgun Kavurmuş sam yeli bahçelersolgun Ellerin ölüme deydiği zaman Halil Çimen |
Dini siyasete alet edenin
Hakkın yarattığı cana kıyanın Ölüsüne ah edersem namerdim Bir tek insanlığa iki diyenin Ölüsüne ah edersem namerdim Senelerdir görmediler önünü Hep kustular insanlığa kinini Sebep yokken ayıranın dinini Ölüsüne ah edersem namerdim Din diyerek hurafaya tapanın Sevgiye güzele hile katanın Dinde dilde renkte ayrım yapanın Ölüsüne ah edersem namerdim Benzin döküp insanları yakanın Kara çalıp yuvaları yıkanın Bunlara seyirci olup bakanın Ölüsüne ah edersem namerdim Söylediği sözü inkar edenin Hayvan gibi gezen arsız bedenin Beytül maldan çalıp hacca gidenin Ölüsüne ah edersem namerdim Emrine uymayıp hadis kuranın Ariflere yanış sual soranın Kılıçla satırla insan kıranın Ölüsüne ah edersem namerdim Yıllardır yurdumda zehir kusanın İnsanları yüzüp asıp kesenin Bunca mezalimi görüp susanın Ölüsüne ah edersem namerdim Aşık boraniyim köşe kapanın Memleketi soyup çalıp çırpanın Dini siyasete alet yapanın Ölüsüne ah edersem namerdim Halil Çimen |
Dini suratına maske yapanın
Hakkın yarattığı cana kıyanın ölüsüne ah edrsem namerdim Birtek insanlığa iki diyenin ölüsüne ah edersem namerdim Senelerdir görmediler önünü Hep kustular insanlığa kinini Sebeb yokken ayıranın dinini ölüsüne ah edersem namerdim Din diyerek hurafaya tapanın Sevgiye güzele hile katanın Dinde dilde renkte ayrım yapanın ölüsüne ah edersem namerdim İlime irfana yanış bakanın Sevgiye barışa karşı çıkanın İnsanları diri diri yakanın ölüsüne ah edersem namerdim Emrine uymuyor ümmül kuranın Ariflere yanış sual soranın Kılıçla satırla insan kıranın ölüsüne ah edersem namerdim Aşık boraniyem köşe kapanın Memleketi çalıp soyup çırpanın Diğni siyasete alet yapanın ölüsüne ah edersem namerdim Halil Çimen |
Doğuruyom şiiri şairler günü özel
Bir sancı geliyor inceden ince, Ihınıyom doğuruyom şiiri. Mısraları kaynaşmamış görünce, Hamur gibi yoğuruyom şiiri .Bazen kalem aynen ateş oluyor. Kereme Mecnun’a bir eş oluyor. Gönül ayıkmayan sarhoş oluyor. Haykırıyom bağırıyom şiiri. Usanmam şiirden ne kadar yorsa, İsterse ölümün bezine sarsa, Bazen hecelerde acıkan varsa, Emziriyom doyuruyom şiiri. Borani’yem ben sevgiye bakıyom. Şiirleri iplik gibi dokuyom. Bağ zen gidip insanlara okuyom. Ben topluma duyuruyom şiiri. Halil Çimen |
Dost arıyoruz yerin dibinde
Bir dost arıyoruz yerin dibinde Yar kazıyor ben kazı yom bilen yok Yağ gibi eridik aşk kandilinde Yar sızıyor ben sızı yom bilen yok Yüreğim kurudu içim susadı Günler geçti gitti ömür kısaldı Postacı usandı mektup usandı Yar yazıyor ben yazı yom bilen yok Bir duvar ördüm ki geniş alana Ömrümün yarısı gitti talana Kovu kıy bet fitne fu cur olana Yar kızıyor ben kızı yom bilen yok Aşık boraniyim gönlüm kırdılar Cahil meclisleri beni yordular Bütün yollarıma tuzak kurdular Yar bozuyor ben bozu yom bilen yok Halil Çimen |
Dost aradım dost aradım
Gönülde seyran edecek Dost aradım dost aradım Görünce bayram edecek Dost aradım dost aradım Canıma katacak canı Birlik dolaşacak kanı Sevgi saygı temiz anı Dost aradım dost aradım Dost dosta verir mi acı Dost dostun derdin ilacı Bir ömür başımın tacı Dost aradım dost aradım Bedenime baş olacak Kazanımda aş olacak Sırrıma sırdaş olacak Dost aradım dost aradım Borani sevgiye kanık Benim gibi bağrı yanık Bir ömür gönlüme konuk Dost aradım dost aradım Halil Çimen |
Dost ararken
Dost ararken sen ırakta Dost seni bekler durakta Bir ateş yaktın yürekte Dost ararken dost ararken Yüreğime ateş verdin Beni yaktın nedir derdin Aşkın vuslatına erdim Dost ararken dost ararken Hesaplara küsür oldum Günahlara kusur oldum Gözlerine esir oldum Dost ararken dost ararken Boraniyem kapın çaldım Derdin havuzuna daldım İnan beni benden aldın Dost ararken dost ararken Halil Çimen |
Dost dostu görünce bayram
Aşığın çilesi derdi Bitmeyecek inandım dos Virandır bülbülün yurdu Ötmeyecek inandım dost Sevdalar zehir saçarken Acılar çiçek açarken Azrail kefen biçerken Yetmeyecek inandım dost Sevda karıştı kanım Ferman eyledi canıma Mezarda bile yanıma Gitmeyecek inandım dost Borani dostlara kurban Gönüllerde eder seyran Dost dostu görünce bayram Etmeyecek inandım dost Halil Çimen |
Dostla paylaşacak yıllarım vardı
Çağdaş ile çağdaşlığa kavuşmak Gönül ırmağımda sallarım vardı Bin gönülle bir gönülde buluşmak Dostları saracak kollarım vardı Sendeledim ama düşmedim neden İnsanmı kavgaya dalaşa giden İhmal edemezdim çürüse beden Dostla yürüyecek yollarım vardı Sevgi toprağında sarılıp yatan Özünden özüme mayalar katan İstedikçe dostlarıma uzatan Sırtı meyve yüklü dallarım vardı Bu günler geçirdim beter yarından Dağlar bile ah ettiler zarımdan İlham peteğimde gönül arımdan Dostlara verecek ballarım vardı Borani kolaymı yeri eşmesi İçine sevgiden tohum düşmesi Suladı büyüttü gönül ceşmesi Dostla paylaşacak yıllarım vardı Halil Çimen |
Dostum tatlım kıymatlım
Aşkın olmadığı sevgisiz yerde Gülünür mü dostum tatlım kıy matlım Sevgi ilaç olur kanserli derde Ölünür mü dostum tatlım kıy matlım Aşk bir mücevherdir sevgi cefa ir Her şey ölür gider sevgidir ahir Gönüle sevgiyle vurulan mühür Silinir mi dostum tatlım kıy matlım Sevgiyle güzeldir asırlar çağlar Sevgiyle gül açar bahçeler bağlar Sevgi hoşgörüsüz o yüce dağlar Delinir mi dostum tatlım kıymatlım İnsan sevgi ile kemalin bulur Sevgisiz büyümez ağaçlar kurur Akşam ne olacak sabah ne olur Bilinir mi dostum tatlım kıy matlım Boraniyem sevgi sarsın ölümü Sevgisizse koparsınlar dilimi Yola nikah attı sevda gelini Gelinir mi dostum tatlım kıy matlım Halil Çimen |
Dört şey kadınlar günü özel
Güzel kızım şu dört şeye dikkat et Temizlik doğruluk güzellik ilim Elinden kaçırma onu sıkı tut Temizlik doğruluk güzellik ilim Bu dünyada gerçekleri gördüren İsteyeni muradına erdiren İnsanlığa şeref şanı verdiren Temizlik doğruluk güzellik ilim Kovanın arısı peteğin balı Sevgi ağacının yaprağı dalı İnsanın tükenmez serveti malı Temizlik doğruluk güzellik ilim Yolundaki engelleri kaldıran İnsanlığa gerçekleri bulduran Gönülleri sevgi ile dolduran Temizlik doğruluk güzellik ilim AŞIK BORANİ’yem hem vallah billah İnanmayan kişi olur mu iflah İlimle bilimle bulunur Allah Temizlik doğruluk güzellik ilim Halil Çimen |
Dua şiir yarabbi
Yüzler gülsün insanlığı ağlatma Gözümüzde yaş eğleme Yarabbi Gözler görsün basireti bağlatma Bakar ama şaş eyleme yarabbi Sevgi, hoş görü ver savaş olmasın Gönüle, yüreğe öfke dolmasın İhsanı bol eyle yoksul kalmasın Yürekler taş eyleme Yarabbi Gönülden gönü le sevgi taşı yak ne yanalım nede donup üşü yek her mevsimi zamanında yaşı yak yazımızı kış eyleme yarabbi sevgi meşalesi yansın her uçtan insan oğlu günahkardır doğuştan haramdan mundardan haksız kazançtan soframıza aş eyleme yarabbi arılardan peteklerden ballardan meyvemizi eksik etme dallardan akılsız fikirsiz nankör kullardan başımıza baş eyleme yarabbi borani yem kandilleri söndürme can yeleksiz gemilere bindirme bu çarkı devranı terse döndürme emeklerim boş eyleme yarabbi Halil Çimen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:39 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.