![]() |
Sevgiliye
Ey sevgili, seninle şimdi ayrıyız. Sen başka kollarda mutlu ol,olurmu? Seninle şimdi ayrı dünyalardayız... |
Sevgimiz Dağları Yenemedi
Sevgimiz dağları yenemedi güzel kız Mezarımız oldu dağların etekleri, Sevmekti delicesine suçumuz yalnız, Galip geldi bu aşka zalim tüfekleri.. Kahrolası törenin bu son köpekleri, Susmadı alıncaya kadar canımızı... Sevgimiz dağları yenemedi güzel kız, Bir umuttu bizimkisi yarınlara Bir ışık çok cılız,istersen bana da kız Ama karşı gelinir mi hiç dağlara Yazık oldu bak geride kalan sağlara Yürünür mü dağlara karşı ah akılsız... Sevgimiz dağları yenemedi güzel kız, Yenemezdi de,bir yürek vardı ki bizde Delicesine atan zamanlı-zamansız Çekemediler sevgimizi,sevgimizle Yürüyemedik dağlara karşı el ele Bu kin,bu öfke,intikam,töre, anlamsız... Sevgimiz dağları yenemedi güzel kız, Hazin bitti sonumuz Türk Filmleri gibi Kara yazılmış sevdiceğim yazımız Savaş açtık töreye onlar oldu galibi Tek olamadılar kalbimizin sahibi... Belki öldük ama dillerde hep yaşarız... Sevgimiz dağları yenemedi güzel kız, Mezarımız oldu dağların etekleri, Sevmekti delicesine suçumuz yalnız, Galip geldi bu aşka zalim tüfekleri.. Kahrolası törenin bu son köpekleri, Susmadı dökünceye kadar kanımızı |
Sigara
Bir ömür boyu esir ettin beni,oldum kölen Bir cinayet var işlenen,sen katili,ben ölen Ömrümü içmişim, seninle be sigara... |
Size
Değişir diyorlarlardı,herşey değişir de Herşey bu kadar hızlı mı değişir? Kardeşten öte kardeş olanlar, yapar oldu şimdi kardeş taklidimi Dün şerefine yardım edenlerin Ne kadar ucuzmuş meğer şerefi İki yudum suya bak sattılar Deryaları verseler alamayacaklarını... Susmak en karlı yolsa seçtikleri, Haykırmak istiyorum bende Susmayın ölümünüze diye Sessiz kalmayın böyle.. Bir nesil sessizce hüküm sürdü aranızda Korkak olmanın utancını taşımayın yüzünüzde, Sayenizde, ZULÜM şimdi her sokak başında... Kolaysa herşeyi silip atmak,bir silgi vereyim size Size kolay gelen sadece silip-süpürmek mi? Memleketin altı üstüne gelir mi diyordunuz, Böyle kolay olacağı gelirmiydi aklınıza, Sağolun,atadan kalan mirası da yediniz... Birtek geğirmediğiniz kalmıştıhaydi Utanmadan birde geğiriniz... Başı dik geziniz yine, Ama kendiniz için değil,bizim için... Zamanında ölmeyi beceremediniz Bari bizim için hayat sürünüz bu sefer, Ne talihsiz sürüymüşüz ki, Başımızda sizin gibi çobanlar var Baksanıza yüreğimize Yüreğimizde bir yığın çıbanlar var.. Öldüğümüzdeymiş bizim için umut Ya orada,sizin için,sizin gibi çıyanlar var... |
Son Bir Bakışla
Bir bakışla deli gibi sevmem ben, Aşk oyunlarına asla gelmem ben... Sen yinede beni bana bırakma, Bakarsın bir güzelin ardındanda, Düşünmeden,koşarak giderim ben... Aşık olacağımı hiç sanmam ben, Aşk çeşmesine düşersem kanmam ben, Ben beni bırakıp giderim belki, Belki sıkılırım sevgisizlikten O zaman direnmem,aşktan kaçmam ben... Mutlu olacağıma inanmam ben Arar bulurum seni,usanmam ben... Belki düşerim eline kuş gibi, Son nefesimi avucunda veririm, O zaman yaşamaktan utanmam ben... Sadece sensizliği istemem ben, Bir tek sensizliğe ederim sitem Gelip sana gecenin ikisinde Kapına dikilip sev beni,diye Seviyorum diye elaleme derim İstiyorsan da çeker giderim ben... İstiyorsan da çeker giderim,son Bir bakışla; hayattan,hayatımdan... |
Sonsuzluk
Ey sonsuzluk Seninde sonun gelir Ve yalnızlık Birgün sende bitersin Delirmeyen tek hücrem sende delir, Arkana bakmadan Yine gidersin... |
Sonu Yok
sonu yok öleceğim diye beklerken anlıyorsun ki ölmenin sonu yok... hayatla ciddi olmanın anlamı yok dalga geçmeninde,insansan hayvan gibi yaşamayı seçmeninde manası yok.. anlıyorsun ki bazen en anlamlı ne varsa onun da anlamı yok... sonu yok bu yolların bu gurbetin,bu çilenin bu hasretin sonu yok bitse herşey ölsen tabiri caizse ondan sonra da sorgu-sual ve cehennemdeysen yanmanın sonu yok yine yol ayrımındasın ve her yolunda sonu yok... sonu yok sonsuzlukta boğulmanın,varolmanın-yokolmanın... |
Sonun Başlangıcı
Dostluğun üç kuruşa satıldığı bir yerde, Biz de dostluğumuzu üç kuruşa sattık mı? Sırf doğru söyledi diye,tekme yiyen merde Bizde tekmeleyerek,hançerleyip kaçtık mı? Sonun başlangıcı,kıyamet e davetiye Ne olursa hep iyiye,olan ne kötüye Dünya pazarında satan bizi köle diye, Aşikar değil mi? şimdi biz buna kandık mı? Sanki yokmuşum,her kapı kapalı yüzüme Bu koskocaman dünyada,şimdi tıkandık mı? Eskiden sahte dostlar olsun vardı yanımda, Ey kalem ve defter birbaşımıza kaldık mı? |
Söyle Ne Diye
Hayat dediğin kalbin vuruşuymuş, Kalp dediğinse birgün yorulurmuş, Söyle ne diye kandırdınız bizi.. Hesap dediğin dünyada olurmuş.. Ölüm dediğin bir göz yumuşmuymuş, Göz dediğinse hep görüyormuymuş, Söyle ne diye azdırdınız bizi, Hasat dediğin mahşerde olurmuş... Bugün kaybettik sizler kazandınız, Söyle ne diye bizlerle yandınız.. Hem ahiretimiz zayi hem dünyamız.. Sır'at dediğin kurulu dururmuş.. |
Şah-Mat
Ben şahtım Beni bir fil mahvetti Şaşırdım Beni bir at mat etti |
Şairliğe Dair
Şair odur ki baktığında bir kuşa her zamankinden farklı dahada farklı manalar görür ve yahut baksa bir çift göze derinlerde masmavi olan denizler görür... bir çiçekte bir böcekte Hakk-ı anlatan izler görür... bazen konuşur bir çiçekle sağır duvarlarla konuşur bu halini bir başkası bilmez Hak'tan başka bazı zamanlar olur ne yaptığını ne söylediğini kendisi de bilmez... bir çocuğun gülüşü ilham olur bir umudun son buluşu bir insanın bu dünyadan ebediyyen kayboluşu sonsuzluğa kalmaya namzet, şiirlere vesile olur.. ne kışın soğukluğunu ister ne yazın sıcaklığını kabul eder onun için her mevsim bahar olmalıdır insanlara her zaman baharı sunmalıdır... bir dünya hayal eder kafasında ve o dünyada her insan tasasız olur gamsız olur, o dünya da günahkarlar bile günahsız olur... hep umut limanına doğru, gider onda gemiler ve ey şair bil ki o gemiler birgün umut limanına demirleyecekler... |
Şimdi Beyaz Bir Tek Sen Varsın
(ANNEM'E ithafen) Şimdi beyaz bir tek sen varsın Ne kederli geceydi o Senle son saatlerdi yaşadığım Gittin beyazlar içinde Şimdi beyaz bir tek sen varsın, İnan çok özlüyorum seni Sen terkettin,herkes terketti beni.. ne kederli geceydi o Yıldızlar yağarken başıma Halime ağlayamıyordum bile, Bir saniye sensizlik Herşeyden beterken, Ben şimdi ebediyyen senden ayrı kalıyordum... Ne kederli geceydi o Şimdi beyaz bir tek sen varsın Kapkaranlık gecenin içinde Melekler vardı yanında görüyordum Aldılar seni benden Belki bu yüzden onları sevmiyordum... Ne kederli geceydi o Siyah gözlerinde yaş Yüzünde gam vardı Üzerinde kan Ayrılmak acı,ya senden ayrılmak Onu anlatamam... Ne kederli geceydi o Güneş doğmadı o gecenin üstüne Izdıraptı yaşamak Sensiz olmak Ve sen bunu bile bile gittin. Ne yaparsın Şimdi beyaz bir tek sen varsın... |
Taş
İnsan olduğunu unutan adamlar Ağlayın hüngür hüngür,güldüklerinize Ciğeri beş kuruşluk adamlar Başınıza taş yağmadan gelin kendinize... |
Toprağı Olmayan Çiçek
Toprağı Olmayan Çiçek, Bu yılda sevgisiz büyüyecek. Damla damla gözyaşları, Su yerine üzerine dökülecek... Toprağı Olmayan Çiçek, Seneler birgün gibi geçecek, Günler kovalayacak günleri, Yaprakların dökülecek... Toprağı Olmayan Çiçek, Güneşi olmayan çiçek, Gökleri yırtsın ahın Bu hasret bitmeyecek... Toprağı Olmayan Çiçek, Suyu olmayan çiçek, Sonunda seninde birgün, Yerinde yeller esecek... Toprağı Olmayan Çiçek, Bu yılda hüzünlerle büyüyecek. Damla damla gözyaşları, Su yerine üzerine dökülecek... |
Umrunda mı?
kaç kere senden uzaklara gitmek istedim de,gidemedim... kaç kere yaşamak istemedim... ölmeyi istedim... biliyormusun? kaç kere senden,sevginden geçtiğimi ve her defasında sana geldiğimi, terkedemediğimi seni... biliyormusun... sana olan nefretimi yine kalbime gömdüğümü, ve seni artık zincirlikuyu'ya gömdüğümü sonra yanına boylu boyunca uzanıp hep benimde öldüğümü biliyormusun aslında oraya sevgimi,sevgini gömdüğümü... anlıyormusun diye sormuyorum anlamıyorsun ne halimi,ne aşkımı sende bu inat firavununkisi gibi.. ben yanarken,sende yanıyorsun benimle yanıyor anılar,resimler yanıyor, bir aşk daha kül oluyor... anlıyormusun? sen atıyorsun bu ateşe kendini ve ben kendimi bilerek yakıyorum... senden uzaklara bilerek atıyorum kendimi senden uzaklaştıkça daha çok mutlu oluyurum anlıyormusun zincirlikuyu'ya gömdüm sevgini bu sevgini ben değil,sen bitirdin sen! yaşıyorken öldürdün beni ve seni hayallerimi,hayallerini sende bu inat firavununkisi gibi... ben şimdi ölüden farksız ya sen? diye sormuyorum.. biliyorum benim gibi bir büyük enkaz altında kalmadığını... biliyorum benim gibi bir deprem yaşamadığını sarsılmadığını derinden ben şimdi ya sen? diye sormuyorum biliyorum senin yalancı cennetlerde yaşadığını bensiz... masallardan ülkeler seçtin kendine hala yalancı baharlar istiyorsun gerçek sözler değil,uçuk vaatler istiyorsun bir köle gibi benden itaat istiyorsun... hala yalancı baharlar istiyorsun hükmetmek istiyorsun herşeye sen kendine bir SÜLEYMAN istiyorsun ben kendimi senden uzaklara atıyorum şimdi ve zincirlikuyu! ya gömüyorum ebediyen orada kal diye üzerine toprak atıyorum.... gökyüzünü istedin benden yıldızları istedin, güneşi istedin kainatı istedin benden... oysa ben bir çiçeği koparamayacak kadar acizdim bir gülü eline tutuşturamayacak kadar aciz... şimdi senden uzaklara arkama bir daha bakmadan koştum ben elinin içindeki kuştum ben şimdi elinin içinden uçtum... bir aşk kül olmuş umrunda mı bir aşık ölmüş kapında, umrundamı? bir kuş uçmuş elinden eceline doğru umrunda mı? sana gökyüzünü veremedim ama sevgimi, sana yıldızları veremedim ama hayallerimi sana güneşi veremedim ama gururumu sana kainatı veremedim ama sana yüreğimi verdim ben... ben hep gölgenin peşinden koştum da gölgene bile ulaşamadım, hep imkansızın peşinden gitmişim...farkedememişim...artık kendimi seni sevdiğim için affetmem.... |
Unuttuğum ŞEHİR
Kendimi onda unuttuğum şehir, Sevgi nedir bilmem ben Sevmek nedir Bir gülü koklayamadım gönlümce Uyuduğumda, Uykular bana zehir... Hep bir hayali bekledim ömrümce Gelmeyecekti,gelmedi Onu sevdiğimi hiç bilmedi de Bakıyorum önümde şimdi bir uçurum var, Arkamda cehennem gibi bir hasret Bu şehirden ayrılamıyorum Ve Allah ım artık katlanamıyorum... Kendimi onda unuttuğum şehir Artık sana da elveda demeli Ve senden başkasını sevmeliyim... |
Unuttuğum ŞEHİR 2
Kendimi onda unuttuğum şehir, Yalanmıydı ellerini tuttuğum, Gözlerinde kaybolduğum yalan mı? Bu üzerime gelen felaketler nedir... Hep sen varsın gözlerimin önünde, Yalanmıydı yaşananların hepsi, Sözlerin ve yazdıkların yalan mı? Sen hiç durmazmısın sözünde... Kendimi onda unuttuğum şehir, Şimdi beni sende yalnız bıraktın, Yalanmıydı cehennemde yandığım, Yaşananların hepsi bir rüyaymıydı? Elveda bende gidiyorum/bende gidiyorum... |
Utanmazın Biriyim
Dünyaya arkamı döndüm yine, Duvarların içinden geçtim... Sağır,kör,başsız insanların içinden... Aldırmam hiçbirşeye, Ben hasret ateşinde büyüdüm... Cehennemdim söndüm yine, Senin için cennetten geçtim, Ve ben hep sensizliğe yürüdüm... Yine görmüyor gözüm, Senden başkasından medet ummuyorum... Senin gölgene bile imrendim ben, Döktüğün gözündeki yaşa imrendim... Al beni yanına,işte sana canımı Sunuyorum... Geldim Her sevgiyi tepip Sana döndüm yine, Utanmazın biriyim... Binkere kovsan,milyon kere Yanına geleceğim... Dünyaya arkamı döndüm yine, Denizlerin,okyonusların içinden geçtim... Ölülerin ve yaşayanların içinden... Aldırmam hiçbirşeye, Ben hasret ateşinde büyüdüm... |
Utansın
Yazı yaz duvara, Okunmazsa duvar utansın, Türk lirasını kağıt yapan, Üç kuruşluk dolar utansın, Bizde uzaya bile yol gider ama, AB ye gitmeyen yollar utansın, Bırak yine de biz değil de, Onlar utansın... Her zaman dost bildiğimiz Dost olmayan Yunan utansın Türk e yamuk yapan Her kim varsa bırak utansın... Mezarında Fatih i ağlatan ATA yı ağlatan utansın.. Ve hala çıkıpta meydan da Göbek atan utansın Bırak sen utanma küçük çocuk Sen bizim geleceğimiz-ümidimizsin, Sana çelik-çomak bırakan utansın... Elalem venüs e giderken Bilgisayardan haberi olmayan utansın... Her zaman Türk' lükten bahseden Türk ün içindeki düşman utansın... |
Üzülme SEN Gülüm
Üzülme sen gülüm, Geldiğim gibide giderim, Merak etme sen, Sevme diyorsan, Sevmemeye de yemin ederim... Mahkum et yine beni *******e, Üzerime kara bulutlarla gel, Sadece seni ağlıyor görmeyeyim... Yeter benim için, Sen mutlusun ya, İstiyorsan ben tamamen öleyim... Sadece sana yenildim ben ve imkansızlık... |
Yabancı
Yabancısın bana yabancısın,dünya güzeli Sen güzellik delisi,ben Hak aşığı Saçları sarı,gözleri sürmeli Seni modernlik ısıtır,beni İslamın ışığı... Yabancısın kendini beğenmiş,boyalı mahluk Dedelerin ölürdü namus için,sende hani? Hani örfün,adedin nerende ahlak? Seni kilise avutur,bizleri cami... |
Yalnız ADAM
aşkın adresini sapıtmış, gecenin onikisinde yalnızlık evinin bekçisi adam.. uyumak istemiş uyuyamamış bir fırt daha çekmiş sigaradan. ...gitmiş, bilinmezin yerine bu vakitte bir oymuş uyumayan, ve bir o. derdini anlatmaya gitmiş dert dinlemiş garibim... yok insanlar vefasızmış birine bağlanmak aptallıkmış, üç günlükmüş dünya ve yalanmış ölüm varmış sonra ahiret için yaşamalıymış.yaşayacaksa... ya sevgisiz yaşamak,yaşamak mı? diye sormak istemiş...ve cevabını kendisi bulmuş.. sevgisiz yaşanmaz ama, kalbinde sevgileri iyi ayarla mutlu olmak istiyorsan hep sev ama hiç sevme... dinlemiyorsun beni demiş daldın gittin.. sahi sen niye gelmiştin bu vakit anlat derdini demiş haydi anlat derdini... meğer anlatacak hiç bir derdi yokmuş artık sadece uyumak istiyormuş yalnızlık evinin bekçisi adam yalnız başına... |
Yar
(bu şiirimi Y.ARslan'a ithaf ediyorum) Yar Senin aşkın kalbimde Aşkına vermedim zarar... Gel,istersen kalbimi yar Göreceksin orada senden neler neler var Sensiz geçmiyor burada akşamlar Gündüz yanımda hayalin Düşümde gülüşün var Düşünüyorumda sensizlik ne zor, Ölüm demek yar,ölüm demek Hatta yetmiyor... Gel bana sor,sensizliği anlatayım sana Bir masal gibi,bir efsane gibi gelir Uyursun... Bana geliyor dünya dar Sana güllük gülüstanlık Ne de olsa sende senden var... Ankara'ya yağan kar Senin semtine uğramıyor Sen olmasan oralarda donar, Gelsen buralara buralarda yanar Bu aşk kül eder beni,sonunda yakar Artık sana çıksın yollar istiyorum, Gelmek,ama daha vakit var... Yar İnsafın yok senin Ve senin aşkın kalbimde Aşkına vermedim zarar... Sen benlesin hep Gözlerin benle Gülüşün benle Tek korkum seni kaybetmekten yar sınlar benim kalbimi, Bu sevgiyi alsınlar, Taşıyamayacağım çünkü Yaşayamayacağım sensiz... Bahar Gelmiyor Çiçekler açmıyor Ve sen bunları bilmiyorsun, Çünkü senden sende var... Siyah gözlüm Yarsınlar kalbimi Sana olan sevdamı herkes görsün... Mecnun'dan Mecnun olduğumu, Ferhat'ın aşkının sönük, Ve senin leyla gibi hayal değil Gerçek olduğunu... Ama istemem... Sen hep köylü güzeli olarak kalmalısın, Hep masum açmamış bir çiçek gibi, Yaralı bir ceylan gibi ürkek Ve kelebekler gibi... Yar Ölümden başka engel ne var Çıkıver karşıma Açıver kollarını Siyah gözlerinle bakıver İçimi yakıver yine Elini elime ver... Yar Seni anlatamadım daha Ama ne mahsuru var Sanki şimdiye kadar yaşamadım Sensiz dünya bana mezar Cennet sensiz anlamsız Gelir bana,yar Sen olduğunda cennet her yer Gel halimi gör Yar diye diye öleceğim, Benden başkasına bakarsan... Senide öldüreceğim... Yar Bilyorsun ben deliyim,deli gibiyim nicedir Ve senin aşkın her zaman kalbimde Aşkına vermedim hiç zarar... |
Yar 2
Yar Gözlerimin önünden gitme Bıkmam senden hiç Ya beni de al götür gittiğin yere, Ya sende gitme, gitme,gitme uzaklara Hayalim karşına çıkar hep Gözyaşlarımla boğulursun Belki geldiğinde geç olur Beni ölü bulursun... Bilirsin ki her yaşayanın sonu var Sensiz bırakma beni Öleceksem senin kucağında Gözlerine bakarak Son nefesimi öyle vermeliyim... Aslında ölümü düşünmemeliyim...ama Gidersen işte,ölürüm Ölürüm yar, Bir insana açma mezar Ve beni senden uzaklara atma, Şimdi sensiz bir onbir eylül Saldırıları var beynimde Yedi nokta iki şiddetinde deprem Her hücremde,ve kalbimde Senin adın yazılı,sadece senin adın Gel uçuruma atma beni Gel üç kuruşa satma, Ya beni de al götür,gittiğin yere Ya sende gitme,gitme Gitme uzaklara... Sil kafandan ayrılığı yar bu adam sensiz nasıl yaşar sor kendine ya da bana sor,anlatayım... Ankara'yı yaktırma bana Biliyorum delilik diyorsun, Ama aşkın için az bile Dünyayı yaksam hiç... Sen bilmezsin sensizliği Sen sensizliği bilmezsin... Bilseydin hak verirdin bana Bilseydin hiç durmaz gelirdin, Gelirdin ayrılmazdın yanımdan Bir saniyeliğine bile... Şimdi yanımda hayalin var, Elimde senden çaldığım resmin, Ferdi'den bir şarkı çalıyor, Tek eksik sen, 'Bir ömrü tükettikte birlikte Bir çay içimlik uğramadın ya sonunda' 'Gözlerimden akan yaşlar Sende biter sende başlar',diyorum Seviyorum seni,seni seviyorum... Yarim, Sen bilmezsin sensizliği Sen sensizliği bilmezsin... |
Yar 3
Yar senin bir gülüşün bende bin kapı açar bir geliver bana yalan olmasın gül gibi açsın şu çöl gönlümde senin aşkın... ölene kadar seni seveceğim ben, vazgeçmem diyorum,vazgeçmem! ya öldür beni kurtul aşkımdan ya karanlık *******ime güneş gibi doğ... yar senin bir gülüşün bende bin kapı açar, bir geliver bana yalan olmasın... hür olan bir ruhum vardı, o da ellerinde esir, bir bakışına köle olsam az gelir sabah-akşam kalem elimde seni anlatsam inan az... biraz rüzgar gibi es buralarda sen gelde istiyorsan ölüm getir... yar sensiz bir günüm bana bin yıl gibi bir giriver bu kapıdan yalan olmasın... yar sevgimi bilseydin ya da görseydin halimi acırdın! ben senin eserinim oysa bu hale beni sen getirdin, mecnun mu çok çekmiş ben mi? sen mi zalimsin,leyla mı? görseydin halimi karar verirdin... sana şiirler yazmayacağım artık istiyorsan adını anmayacağım istiyorsan terkedeceğim bu şehri bir daha dönmemek üzere ama asla bu sevgimden utanmayacağım sensiz sonbahar geldi kış geldi ülkeme kuşlar göç etti, ilk defa güller açmadı bülbüller feryat-figan etti... yar bir gel bana bir gül bana bir gülüver bana bir elini ver elime yalan olmasın yar senin bir gülüşün bende bin kapı açar bir geliver bana yalan olmasın... |
Yaşamayayım mı?
yaşamayayım mı? birgün ellerinden uçup sonsuzluğa doğru kanat çırpıp özgürlüğün tadını ciğerlerime solumayayım mı? birgün ellerinden uçup hayalimdeki şehirlere ve gökyüzüne doyasıya bakıp doyasıya birgün olsun yaşamayayım mı? ya ellerinin içinden uçup kurtulup,sonsuzluğa doğru gidersem... kaçayım mı? senden uzaklaşabildiğim kadar uzaklara,ne de olsa yine sana döneceğim diyerek sal beni... sal beni uçsuz bucaksız zannettiğim hayatın başka adreslerine sal beni,ya da kaçayım mı? kaçabildiğim yere kadar... senin olmadığın yerlere. artık şu kafesi açıver! |
Yazık
benden başkasının gülüsün suyun bendim senin toprağın bendim sen anlayamamışsın ama dikenin bendim şimdi benden başkasının gülüsün... ya kim verecek gençliğimin hesabını... |
Yıkıldım İşte
Yıkıldım işte Ve yıkıldığımı sende gördün Daha ne kadar dayanacaktım Daha ne kadar kalacaktım ayakta Hayattan bıktım işte Yıkıldım işte Gözlerinin önünde... Ne mücadelesi artık Neyin mücadelesi, Yoldan çıktım işte,sevin Beni yıktın işte Yerin dibine girdim... Pes ettim,herşeye pes Uğraşamadım seninle Aldığım şimdi sadece bir nefes Onu da çok görme... Daha ne kadar ağlamayacaktım Daha ne kadar, Kendimi ateşe attım işte Kendimi üç kuruşa sattım işte Yıkıldım işte... Yıkıldım işte Ve yıkıldığımı sende gördün... |
Yokluk
Gittim ve geldim, Yokluk denilen yere Eli boş gittim, Dolu geldim Ne yılan gördüm Ne böcek... Rüya değildi Hakikatmıydı bilmiyorum, Tek gördüğüm Milyon kadar vardı benden Hepsinin başı önüne eğik... Kimisi eşek şeklinde Kimisi köpek |
Yüreğimi İSTEME
Yüreğimi benden isteme, Delicesine sevemem ben, Sevgimi sakın küçümseme, Kolay kolay da silemem ben... Bildiğim aşklar hep yalandı, Eski sevdalar, eskide kaldı Bu yürek sana kandı,yalnız Bir günlük aşka gelemem ben... Madem ki çaldın beni benden, Sev beni ölürcesine sev, Madem ki ruhumu da aldın, Artık sensiz de gülemem ben... Uzakta durma,gel yanıma Bak nasılda susadım aşka, Ufukta mutluluk var ama, Mutlu olmadan söylemem ben... Artık benim olan senindir, Canımı bile iste benden, Ben benden geçtim zaten, Sanma aşk için ölemem ben... Benim zaten mutlu sonum yok, Sevemem aşk oyunlarını, Ölmek için sebep çok ama, Gözlerin görmeden ölmem ben... |
Yürek Acısı
Ben senden uzaklaşabilecekmiyim, Silebilecekmiyim yüreğimden. Hep korkusunu duydum ayrılığın, Adımlarımı sensizliğe attım, Alıştıramadım ama kendimi, Sensizliğe hiç alıştıramadım... Tiryakisi oldum ayrılıkların, Bugüne kadar derdime dert kattım, Birtek sensizliği hiç istemedim, İlk bugün kadehi elime attım... Üstüne gittim aşk tuzaklarının Bir sevgin için ben bin sevgi kattım, Sebebi sensin saçımda akların, Bir sevgin için ben aleme çattım... Eline başka eller dokunacak Saçına başka eller,gözlerine Benden başka gözler bakacak,bugün Elin olup gideceksin,ölmezsem... Düğününe gelebilecekmiyim, Ve seni ben silebilecekmiyim Sende beni tamamen yüreğinden... |
Yürüyorum
bu şiirimi Cihan'a ithaf ediyorum yürüyorum... bugün bana benden başka dost yok işte ey sonsuzluk buldum seni bir kuşun kanatlarında hayatın manasını ararken...bir yılan kıvraklığında,bazen bir gülün habersiz açması gibi sabahın altısında, bir yılan gibi kıvrılırken yakaladım seni ey sonsuzluk buldum seni........ yürüyorum taşlara aldırmadan ve dikenlere bir ağacın yapraklarında damlayan suyu elimle tutamadan, toprağa düşen dipsiz bir kuyu içinden bir kovayla çıkıp gelen mağlup eden susuzluğu işte buldum seni bir damlalarla deniz yapan denizin içinden güneşi çıkaran doğduran her gün güneşi doğudan kuzeydeki bir karıncadan doğudaki sinekten haberı olan işte ey sonsuzlık buldum senı artık korkmuyorum son-dan korkmuyorum belkı yarın belkı yırmı yıl sonrasından ey hakikat gizlendiğin yeter artık herseyın bır sonu var ve hiçbir şeyin sonu yok diye... avazım çıktığı kadar bağırayım artık yürüyorum bugün bana benden başka dost yok... |
Zalim Yüreğim
Be zalim yüreğİm, En çıkılmaz yollara saldın beni.. Dipsiz bir kuyu içine Yusuf misali attın beni... Mısır dan tüccarlar gelmedi Ve bir kova salınmadı aşağı Işıksız bıraktın beni, Be zalim yüreğim... Aşkın adresini sapıtmışsın bir kere Şimdi beni aşksız Sanki ayaksız,elsiz Uçsuz bir çölün ortasında susuz... Birbaşıma bırakmışsın gibiyim.. Ayaklarımın altında ipten ince Sanki tüyden bir köprü Haydi yürüyebilirsen yürü Dünyada sırat köprüsünü Göstermişsin.düşmeyeyimmümkün mü? Haydi Mecnun anlasın seni Be zalim yüreğim, Kayaları delen Ferhat Karşında pes ederdi,geçerdi Şirin den... Zindan ettin bana aşkı Zehir ettin hayatı Kaçamadım Seni atamadım Öyle içimdesin ki, Be zalim yüreğim Geç dedin elekten,mümkün mü? Ve ben her günümde Elekten geçmiş gibiyim... Olsun. Seni birgün ellerimin içinde bulursam Köpeklere atarım Yemin olsun... |
Zaten Kaybettim Aşkta
son defa gözlerimin içine bakta git... yakta git yüreğimi, bir enkaz gibi beni bırakta git... gözlerimin içinde sana sitem yok mu? orada kendine ve yüzsüzlüğüne, bakta git... git haydi bir saniye daha durma buralarda.. arkana bakmadan, aşktan kaçta git... ben zaten hep kaybettim aşkta git... sanma ağlarım siyah saçlarına siyah gözlerine ben ağlarım sadece sana yazdığım şiirlere ve senin gibi kalpsize gönül verdiğime... son defa gözlerimin içine bakta git yakta git yüreğimi, bir enkaz gibi beni bırakta git... gözlerimin içinde sana sitem yok mu? |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.