![]() |
İşte geldim
Bir bahar gecesi esmişim pencerenden Gecenden geçmiş gözlerim Tenimde kaybolmuş saatler Ben sana gelmişim. Sana gelmişim Binlerce kelimelerle Özetim dilimde Özlemişim. Bir şiir yazmışım, sen tadında Bir şiir yazmışım, lezzeti aşk Kadın eli değmiş dudağına.. Ben yokken, başka tenler düşmüş tenine Her ne yaşamışsan bensizlikten Baharın hovardalığına verdim Sustum...bak ağlamıyorum İsyanlar etmiyorum ihanetine Geçmeyen bir bahar istiyorum sevdanda 'her mevsim kapımdan gelip geçersin sandım' şarkısına inat Gel çal kapımı...ve kal Mevsimler geçsin biz seyre dalalım tüm aşkları Arzu Altınçiçek |
İşte o andı
Merdivenin başında Aşağı düşmüştü bakışlarım Üçüncü basamaktan Tam kaldırmışken adımını Tuttun! İşte o andı! Aşk çaldı kapımı Adım adım çıktın yukarı Geçtin Bir sestin Bir gülüştün Estin! İşte o andı! Aşk koktu saçların Uzandı ellerimiz Çapraz Gözlerdeki mana Düz ve adı saklı Baktık İşte o andı Aşk doldu göğsümüz Şimdi Birlikte soluyoruz aşkı... Arzu Altınçiçek |
İşte o anlardır
Yine saçaklar altında Çiçeklerin eteğinde Mışıl kıvamındasın herhalim' e Kozasını örmüş bahar tenine Bilmez nefesinde öğrenir Kanatlanmayı kelebekler Saçlarında gizlenir rüzgar Yorgun ve yalnız yağmur Sığınır kirpiğine Susar zaman İşte o anlardır Tenimin terime yabancılığı Kimsesizliğimi okşayan Avuçlarımdır İzlerim seni Gizlediğim Dört duvarda Perdeyi aralar Yıldızlarda çizerim Çıkışsız labirenti Siyah beyaz asılır gece pencereme Çatlar yarısı yatağımın Dudaklarım da öyle Susar zaman İşte o anlardır Terimin tenime yabancılığı Boncuk boncuk dizilir gitmek için Bildiği avuçlarına Gizlerim seni Dokunuşlarında İzlediğim Parmak uçlarımda Dudağının kıvrımları Kıvrımlarında dudağım Aralarım gözlerimi Bakışlarında karalanır Beyaz düşler İşte o anlardır Saçak altı Yasak sevişmeler... Sevaplar susar. Açar günah çiçekleri -herhalimdir esen yorgun rüzgarda, Arzuhaldir deniz - Arzu Altınçiçek |
İyi ettin de geldin
B a r a n l a r ı n y e d i r e n k g ö l g e s i n d e Geçsem altından Tutar mıydı dileğim Çiçek fallarında Lanetlemiş aşklar Ne sevdalara konar oldum Ne kopardım papatyaları Günebakanlar Biçilirdi gülüşümde Kararır ortalık Mevsimsiz kalırdı düşlerim İyi ettin de geldin Yağmurlar serinliği oldu Yangınına tenimin Haziranın küllerinde kıvılcımlar Güllerden takvimler var baş ucumda Ha tutuştu ha tutuşacak yaz Yanar mı hüzünlerim Savrulur mu zaman Bilmem Düşünmem de Koparırken Havva elmayı Düşünmemiş ki sonrasını İyi ettin de geldin zamansızım Tutamadım gökkuşağını belki Bir renk daha kattım rengine oysa Çığlığımda Kimsenin bilmediği. G ü n e ş i m d e y a ğ m u r d u n Arzu Altınçiçek |
İyi ki geldin
I Sol yanına yasladım Yorgun başımı Güvercin kanadından yansıyan gölge Dolunayda kara leke şimdi Saçlarımdan toplarken Ege’nin kumlarını Söktün karanlığı Suslunluğumda Gizemli bir çığlık Ellerinden kayan son yıldız Işıltısıydı Kırık düşlerin II Kimsesiz rıhtımda Yosuna sarılı deniz Titrek …ki Çırpınırken Çarpar yanağıma Süzülür mavi Tuzunu katar Dudağına Tadı bozuk aşk III Koynumda getirdiğim İlk yalnızlık değil elbet İsyan ettiğim son bitiş değil Korkuyorum …geldiğimin iki katı gitmekten Yorgun bedende Lime lime bir yürek Ne kadar kanar daha Nedenler, niçinler Ne kadar susar Ya sen …ne kadar dayanırsın Bendeki beni unutturmaya IV Suskunluğumda bilirsin İsyanımı Duy sesimi hayat Vurdumduymazım artık sana Ben anılarda kalacağıma Anılar kalsın yüreğimde Sesinden düşerken şiirleri Göğsüme sakladığım Ağustos böceklerini Teslim ediyorum …sendeleyen güneşe… V Aşk Kırmızına ihanet edip Kardelenlere fısıldadım adını Yağmurun ellerine sürdüm yaseminleri Terime düştükçe Tenimde bereketin doğar Öylesi değil bu sevda Söylemesi kolay değil VI Ellerimde kan çiçeği Kokusunda AŞK Ne zaman atarsa rengi Sıçrarsa yüreğinden gözlerine Bilki özlemişim seni… Yanımdasın ya şimdi Varsın gitsin yaşananlar VII Sol yanına Bir avuç sevdamı sundum Gelinciğin mahcubiyetinde… Yüreğindeyken gelsin bahar. Arzu Altınçiçek |
İyi uykular
Yarı uykuda Gözlerim Ya açık olacak Hayalini arayacağım Ya kapatıp Düşlerini kuracağım Kirpik çizgisi kadar Yakınsın Saydım öpüşlerini Akrep yelkovan şahit Ucu kaçmış Anılarım Soluksuz Bakacağım Zamansız gidişine Kayan yıldız tozlarında Uçacaksın düşlerimden Alaca bulaca yüzüm Derin çizgiler bırakacak Gümüş tanelerinde hüznüm Geceye dizili Ben kapıyorum Sen de yum gözlerini iyi uykular... Arzu Altınçiçek |
İyi uykular
Yarı uykuda Gözlerim Ya açık olacak Hayalini arayacağım Ya kapatıp Düşlerini kuracağım Kirpik çizgisi kadar Yakınsın Saydım öpüşlerini Akrep yelkovan şahit Ucu kaçmış Anılarım Soluksuz Bakacağım Zamansız gidişine Kayan yıldız tozlarında Uçacaksın düşlerimden Alaca bulaca yüzüm Derin çizgiler bırakacak Gümüş tanelerinde hüznüm Geceye dizili Ben kapıyorum Sen de yum gözlerini iyi uykular... Arzu Altınçiçek |
İzin ver, gideyim
İzin ver gideyim! Karanlık, tek adım ilerlerken gölgesiyle Şehir sus pusken baykuşun gözlerinde Ve daha süpürülmemişken kaldırımlar Tüm tozları eteğime toplayıp gideyim. İstemek yeterli değil gülüm Bir avuç güvercin yemi dolu cebimde Serptikçe doyuracak kuşları sabaha teslimiyette Ve kanat açacak göğüs kafesimden minik serçeler Tüm çığlıklarım sesinde, gideyim. Çöpçüler döküldü caddelere, Gece sessizliğindeki korkuya inat Çalı süpürgeleri çalar kaldırım kenarı kemanları Ağlar şehir en gamlı çıtırtıda Bakışlarında bile duyarım acılarını ayak izlerinin, susarım! İzin ver gideyim! Karanlık, dans ederken sokak lambasının etrafındaki küçük sineklerle Pisliklerini düşleyeyim insanların Ve bencilliklerini Kaybolayım başkent sokaklarında. Küçük yarasalar kesiyor, sokağa düşen balkonumun ışığını Hem de defalarca kesiyorlar… Uykusuzum da kirpiklerim mi vuruyor yoksa ışığa Çizgi içinde bir dört yol gözlerimde Çalı süpürgelerinin son dokunuşları, onlarla süpürüleyim Ve saçlarım…koparayım Dokunacağın, koklayacağın tüm telleri sana bırakayım Öptüğün tenimi gerdireyim bulutlara Her sabah çiy düşsün sol yanındaki tomurcuğa Sevda doğsun güneş, sen ıslan, ben kuruyayım Çatlasın bedenim…un ufak dağılayım. İzin ver gideyim! Yıldızlar tek tek gömülüyor sabaha Toplamak istemiyorum satır aralarında göz yaşlarımı İzin ver, Yarım kalsın dilimdeki balkızın öyküsü Yazılmamış tüm şiirlerim kalsın hatıra. Kirpiklerindeki kilitlerimi çöz Sen uyanırken güneş uğurlasın beni Ümitsizim. Dudaklarında prangalı ismimi kır Göğsündeki parmak uçlarımı dağla Korkma geçer acısı. Çaresizim İzin ver gideyim Yoksa yutacak beni Başkent sokakları Yoruldum nefes almaktan. Türkü tadında kal sevdiğim İzin ver gideyim! Tüm tozları eteğime toplayıp İstemek yeterli değil gülüm Tüm çığlıklarım sesinde, gideyim. Çöpçüler döküldü caddelere, Bakışlarında bile duyarım acılarını ayak izlerinin İzin ver gideyim! Kaybolayım başkent sokaklarında Küçük yarasalar kesiyor, sokağa düşen balkonumun ışığını Ve saçlarım…koparayım Dokunacağın, koklayacağın tüm telleri sana bırakayım Çatlasın bedenim…un ufak dağılayım. İzin ver gideyim! Yazılmamış tüm şiirlerim kalsın hatıra. Kirpiklerindeki kilitlerimi çöz Korkma geçer acısı. Çaresizim Y o r u l d u m nefes almaktan Türkü tadında kal s e v d i ğ i m. Arzu Altınçiçek |
İyi ki ordasın
Köşe başından dön de gel... Hafif ıslak bir banktayım Ahşap kokusunda deniz Denizde sen solukladığım Oluk oluk karanlık karışıyor Yorgun suların serildiği maviye Şirin bir balıkçı barınağında Gizemiyle yığılı Ağlar takılıyor kirpiklerime Küf tutuyor geçmiş bak! Kalk da gel... Ege’nin karanlık sularında Yan gözle bakarken anılara Kelimelerin düzlüğünde Doğrular çiziyorum yıldızlara Aysız gece Karanlıkta şiirler İstanbul uzağımda ...sen...sen daha da hasretimsin biliyorsun ya! Aşk acılarımın artığında Katık ettiğim mutluluksun Yüzümün kıvrımlarında Süzüldüğüne bakma çığlığımın Uzağımdasın da... Mavi şehrin küfür savurduğum rüzgarında Çakıl taşlarındaki karanlık çekiyor beni Eteğimde kırık düşler ve ardı sıra ne varsa... Bağırıp da giden dalganın Fısıltısında dökülüyor Acılarım çıplak anılardan Ayaklarım da... Gölgemdeki bataklığa Küçük bir kelebek konuyor İniltisini kahkaha sanan Yağmurlar alkışta Bakıyorum da... Kızgın bakışlarım Artık gülüyor Sen yetiyorsun! Dudak izli kadehler Boğazını kesiyor şehrin Gözlerim kapalı Seni düşlüyorum Müsvetteler arası Maskeli baloda Korkuyorum ...sen süzülüyorsun -Ne olurdu burada olsaydın- diyorsun da Bilmiyorsun Bu rüzgarla... Tenimde nefes olduğunu Akıyor bir avuç deniz ellerimden Öylesi bakıyorum Parmak izlerini seçip Dokundukça uçlarında dudağıma Balçık hüzünler çatlıyor Günü gününe sakladığım Killi öpüşleri... Kabuk kabuk döküyorsun Biliyorsun. Killi öpüşlerde Dudak izli kadehler Sen yetiyorsun! Gölgemdeki bataklığa Ayaklarım da... Mavi şehrin küfür sektirdiğim rüzgarında Uzağımdasın da... Ege’nin karanlık sularında... Kalk da gel... Hafif ıslak bir banktayım Ahşap kokusunda deniz Küf tutuyor geçmiş bak! Yan gözle bakarken anılara Süzüldüğüne bakma çığlığımın Çakıl taşlarındaki karanlık çekiyor beni Acılarım çıplak anılardan Küçük bir kelebek konuyor Artık gülüyor Boğazını kesiyor şehrin Günü gününe sakladığım Şiirler karanlıkta İstanbul uzağımda ...sen...sen daha da hasretimsin biliyorsun ya! -portakal çiçeğim- güvercin adadan uçurdum özlemlerimi takılır mı fısıltı kuşlarına... Korkuları yendim Geliyorum İyi ki ordasın... Arzu Altınçiçek |
K ı r m ı z ı
Bir kadın Saçları dağınık Dudağı yarı ağlamaklı Kirpik altına dağılmış rimeli Gözleri kırmızı Bir adam Saç sakal karışık Dudağı yarı küfür Kirpik altında torbalanmış uykusuzluğu Gözleri kırmızı Bir çocuk Salya sümük Dudağı yarı pamuk helva Kirpik altında taze bakışı Gülüşü kırmızı Bir anne Sütü kesilmiş Dudağı yarı kanlı Kirpik altında barut tozları Gözyaşı kırmızı Bir baba Sigarasında efkarı Dudağı yarı dilsiz Kirpik altında acıları Gözyaşı kırmızı Bir çocuk Uçurtması salık Dudağı süt kokusu Kirpikleri kapalı Ölümü kırmızı Bir ben miyim Savaşlar sonrası Dudağı dolu dolu isyan Kalemi kırmızı www.radyomedcezir:com Arzu Altınçiçek |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:29 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.