![]() |
Son b/Ölüm
Meğer ki... Tadı bir başkaymış Bu sevdanın Bir zalime düşünce anladım Değeri yokmuş Sensiz zamanın Akrebe değil, yelkovana ağladım Artık... Zamanın kurma kolu geldi elime Senden sonra düştüm düşeli bir zalime .................................................. ........................ Hep verdin, hiç istemedin Birgün olsun sıra sende demedin Ben yürürken, Sen koşarak geldin Sevdin...sevdin...Sevgiliydin Artık... Sürüngenler acır oldu halime Senden sonra düştüm düşeli bir zalime .................................................. ........................... Seni seyretmek... Herşeyde...heryerde.... Aldığım en büyük hazdı...anlayamadım Galiba...gece ve gündüz en büyük ikazdı Artık... Mayasız hamurlar çöreklendi gönlüme Senden sonra düştüm düşeli bir zalime .................................................. ............................. Sözlerin... İlham kaynağı idi ruhuma Tuttu zalimin diyarında beni bu humma Ecel fayda vermez oldu korkuma Artık... Her anım Şahadet... Her anım Tevhid-i Kelime Senden sonra düştüm düşeli bir zalime .................................................. ........................ Ben Sendeyim... Sen bendesin... Bu zalim ne kadar istemese de, istemesin... Yeter ki Senden bir haber bana ' Gel' desin ' Ya HU! ...Ya HU ' ya karışsın Son nefesim...son nefesim... Artık... Vuslatın adı çıktı ölüme Senden sonra düştüm düşeli bir zalime Reyhan Tataroğlu |
SoN DuRu/MuM'dur
(Durukan'a Sevgilerimle) ''Abi şimdi çok şükür iyiyim Yalnız,biraz boşlukta biriyim'' Derken; Bir an geriye dönüp baktım Umut dolu hayat tablosuna aktım Bir kaç adımda ki evlilik Etmemiş akıllılık,etmiş delilik Demeler arasındaki ingaaa! sesi Kesti soluklanan bütün nefesi Kitabında yazmaz iken muhtaçlık Şeref madalyonu idi,kursağındaki açlık Hem çalışıp,hem de okumaktı amaç Lakin...odunlar eğri,orman yamaç Girdaplar,hastalıklar,binbir telaş... İçersinde yutkunulan yavan yaş... Hızlı hızlı adımlar iken caddeyi Görmez olmuştu,alemdeki maddeyi Çekiştiriyordu,ha bire sigarayı Bozmuştu yine,yanlış ile arayı ''Ne olacak abi''dedi birden Sanki,sesi geliyordu taa kabirden Ölmekle ölmemek arasındaki mücadele Kaç kefenden sıyrılmıştı,dele dele Vermeliydim istediği doğru cevabı Günah çukuruna düşmeden sevabı Dedim''Bir gün gülüp geçeceksin Olsun da,Mevlam gülünü geç eksin'' Güçlükler içerisinde geçirilen zaman Diyor ki''Beni zamana yazaman'' Hani derler ya,kırılma noktası Ramak kaldı,topladı tarağı tası Direnişler dönüşmeden isyana Sallandılar o yana,bu yana...yana yana... Yine galip geldi zalim Susunca muallim,susunca alim Terk edildi yanlışlar diyarı Bozulmadan doğruların ayarı Tamamlanan,yarım kalan tahsildi Kalktı...kara tahtayı sildi Sonunda... İki cengaver,birde yaver Dualarla demlenen,sıcak bir semaver Diyeceğim... Rotanı şaşırma,dümeni çevirme Demir al boşluktan,boşluğa devirme... Reyhan Tataroğlu |
Son gemi
Son bir gemi kalkıyor Bu limandan ağır ağır Sevdim seni sevgilim İster bırak ister çağır Ne günlerdi o günlerimiz Hatırlarmısın ey! sevgilim Fısıltın hala kulağımda Aşk dolu güzel sözlerin Dünya döndükçe inan canım Unutmak mümkün olmaz seni Son sözümü duymak istersen Mezar taşımda oku beni Biliyorum dönmeyeceksin Gittiğin yerden bir daha Ne olur yalvarırım bir tanem Bir kez olsun beni ara İşte o gemiydi beni yıkan Anladın mı şimdi beni Vefasızca gidip bırakan Unuttum artık seni Bir kez beni ara demiştim Aramadın sormadın hayırsız Dönmemeye yeminmi etmiştin Çok geç, çok geç kaldın vicdansız... Reyhan Tataroğlu |
Son gülen...
Ağlamanın en güzel yanı Gülmeye yer açmak Gönüllerin Tek/Bir beyanı Nefis mapusundan kaçmak Bir bekleyen var çıkışta 'Hoş geldin''diyecek,Sevgili Saracak,hem yazda,hem kışta Konuşulanlar,hep sevgi dili Başbaşa giderilecek hasret Bilinmeyecek,ne olup,ne bitti Kalmayacak hiç,gam,kasvet Ha geldi...ha gitti... Gülmenin en güzel anı Ağlamayı unutmak Gönüllerin Tek/Bir canı Onu hoş tutmak Reyhan Tataroğlu |
Son perde
yalnızlıklar ülkesi neresi bilir misiniz ara sırada olsa gider gelir misiniz işte oralarda bi hayli yaşadım hatırlamıyorum kaçtı yaş adım susarım duyamam konuşurum duymazlar ne bana uyarlar ne bana uymazlar bakarım görmem görürüm bakmam fark etmem birşeyi birşeyi çakmam bir müddet düşer gözlerime ışık birden bire olur karanlığa alışık an geldi... saatin tıkırtısı kulağımda çınladı koskoca sekiz yıl ömrümden vınladı indi zihnimden bir anda perde şükrederken bir yandan dedim perdeci nerde... Reyhan Tataroğlu |
Son/ra...
Kapanır kapı,vurulur kiliti Kulakları tırmalarken, acı bir inilti... Reyhan Tataroğlu |
Sorma...
ben bir kulum ben bir hiçim nefsime sorar isen ben bir ... Reyhan Tataroğlu |
Söylesene...
Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Ve dahi... Eksiklerim artarken Sağımdaki sağılanı Solumdaki dağılanı Yalanı, talanı... Filanı... falanı... Biri vereni, diğeri alanı Tartarken... Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te Günahı sevaba boğacak mıyım .................................................. ................ Ve dahi... İkilemler bire inmezken Nefsimin nârâsı dinmezken Bülbüle gül kokusu sinmezken Avuçlarım dolu dolu diken Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te Nefsimi tââta boğacak mıyım .................................................. ................... Ve dahi... Alnım çizgi çizgi kırışırken Prese girmezken beden Var mı ütüsünü kaybeden O benim...ben...ben İblisler arasında sıkışırken Söylesene anne.. Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te İblisleri Rahmana boğacak mıyım .................................................. ................. Ve dahi... Unuturken... Güneşin doğuşunu, batışını Duymazken kuşların kalp atışını Geceyi gündüze Gündüzü geceye katışını Seyrederken... Bir garibin musallaya yatışını Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te Ölümü nefese boğacak mıyım .................................................. ................ Ve dahi... Can ile Canan çekişirken Nefes tükenip, ecel pekişirken Yüzler gülüp, yüzler ekşirken İblisler gecikip, dost yetişirken Söylesene anne... Ben bir daha doğacak mıyım Gün gelecek...te Karanlıkları Nûr'a boğacak mıyım Reyhan Tataroğlu |
Suluk
aşkın... susadığım su aşkından öğrendi yüreğim susu içtikçe içerim... kandırmaz bu susuzu Reyhan Tataroğlu |
Susturucu
her seferinde diyorsun ki sus... bilmezmisin ki susmak konuşana mahsus istesemde konuşamam zaten dilim hapis gönlüm mahpus Reyhan Tataroğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:48 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.