![]() |
Kendim ettim
İkibüklüm anılar başımın altında Üzerime serili solmuş fotoğraflar Pervazı çatlamış kapıya dalgın gözlerim Yine unuttu beni dostlar Kaç gündür masamın üzerinde kurulu sofram Bayat bir kaç dilim ekmek Üstü donmuş bir tabak çorba Seni sakladığım bir şişe şarap Geçmiyor boğazımdan Açlığım sana aslında, Kokan nefesim siniyor duvarlara Perdeleri kapadığım camlarda Gece gündüz birbirini kovaladığında Mevsimler gibi eriyor yaktığım mumlar Telefonum kimbilir hangi koltuğun yanında Sen varsın diye unuttuğum yüzler Aramaz oldu...haklılar Bu resmi ben çizdim göz göre göre Gökkuşağına buladım zannettim sevdayı Kırmızısı aşktı -meğer kana bandırmışım fırçamı- Kendim ettim, kendim buldum tekbaşımalığı. 15/5 Arzu Altınçiçek |
Keşke
Keşke bitebilse sevdalar Tükense gecede kaybolan yaşlar Eller tutulsa hayallere uzanırken Boğulurken boşlukta anılar Keşke bitebilse an'malar gecenin bir yarısı Şişeler boşalır Uçar sigaralar bulutlarla Gözler hep nemli Çarşaf hep düzgün sabahları Yatak soğuk Yâre ayrılan yastık boş Ya yüreğin.. Ya ellerin Ya dudakların neden titrer Sevdalar biterse Nasıl yazılır şiirler? ? Arzu Altınçiçek |
Keşkeler...
Geceyi kesti -Gitme deyişin.. -Beni bırakıp gidersen İlk ‘keşke(m) ’ olursun hayatımda....dedin ya... Çöktüm karanlığa Siyah nokta misali Boşluktayım Düştüm düşlerine Bir sürü varlarınla Yokluktayım Sevapların noksanıyım Yasakların bolluğunda Döktüm saçlarımı Yıldızsız ******* misali Karanlığım Düştüm düşlerinde Bir sürü varlarımla Aydınlığım Parmak uçlarından yoksun Ellerinin bolluğundayım Yanındayken bile Ne kadar sen doluyum ki! ! ! Gidersem Eğer gidersem..... İlk keşken olurum da can Kalırsam Çok keşkelere gebe bu sevda Dört yol ağzında... Çıkmazdayım Arzu Altınçiçek |
Kına kokarak gelmek isterdim
Şiir gözlüm Yüzümü çeviremem yüzüne Kına kokusundan bakirlikle gelmek isterdim Kaybolmak isterdim denizi yutan gözlerinde Dutlara uzanan parmaklarını öpmek isterdim Denizin tuzunu almak isterdim teninden Utançlar çarpar yüzüme… Süzülür göbeğimden aç bir köpeğin salyaları Gözlerimden akar, bacağımdan süzülür kırmızı damlalar Canım çekilir de kimse bilmez, Tene aç birinin hırsızlığına şahit kalır bedenim Tir tir titrerim, yüzümün yarısı yerde, Ay vurur suyun üstüne, ben gibi titrer ay mı, su mu? bilmem Sesimi boğar gece Hızlı hızlı gidip gelir üzerimde sarhoş bir nefes Dünya nasıl durur bu anda? Geceyi sesim nasıl yırtmaz? Bu kadar kör mü olur bunca yıldız? Bu şehir bu kadar başı boş mu sahi? Şiir gözlüm Kirpiklerine demir attım sen uyurken Kına kokulu ellerimle okşadım saçını Belimden düştü kırmızı kurdele Ayaklarına dolanır sabah kadınlığım Sakın eline alma! Utançlar çarpar yüzüme… Yırtık bluzumdan görünür mor basan göğsüm Tırnak aralarımda saçı kalmış, bilmem sahibi kim Tenimde ter kokusu…çiçek açar bilirsin Bahar kokar bedenim…şimdi kendim bile yabancı kendime Kara çaldı bana bu şehir Karaçaldı caddeler şehre Kravat altında saklı hayvansı duygular Makyajları ardına zavallılıklar Dört mevsim hazan sarısı yüzüm… bu yüzden Şiir gözlerine bakmaya yüzüm yok utançlar saplanır, bakarsam ölürüm… Bir avuç kına kar toprağıma Bakir kalsın aşk ve ölümsüz Mevsimi beklemesin, kınalansın çiçeklerim Ayak altında kalsın pis bir zavallının çaldığı kadınlığın kırmızısı Sakın tutma yüzüme Yüzüm ondan da kırmızı Şiir gözlüm yum gözlerini Kına kokulu saçlarımla bir kez öpsem yeter ruhuma Sonrası umurumda bile değil…. Arzu Altınçiçek |
Kınarken, kanıyor çiçeklerim...
Anadoluyum, Tezek ateşinde pişen çorbayı Bir sinide kaşıklayan köylünün yuvası. Karlı tepelerin yamaçlarında Soğuk suyunda halısını döven Köylü kadını Nasırlı ellerinde Çapasını sallayan Dedeyim Yaşını bilmez dul ninenin Topukları kadar çatlamış, toprağım Göz pınarlarım kuru. Uğruma savaş verirken Mezarsız düşen askerin Kanayan yarasıdır Durmadan Mayısta açan gelinciğim Anadoluyum, Boş okulun zilinde Hayallerini sallandıran Yeni yetme öğretmen Başı yastığa düşünce Genç kızın sırdaşıyım Beyaz hayallerinin, büyük şehirde. Bir sandıkta sararmıştır emanet çeyizi ninemin Beş şişte kaz ayağı olurum, soğukta ayağınıza çetik. Salkım söğüt gölgesinde, yorgun çoban kavalında Başlık parasıyım nefes nefese Sarıkızın memesinde sağılır, en temiz sabahlarım. Sağa sola bakıp da İlk cigarasını sararken Savurduğu ıslığım Terli bıyıklarının arasında…delikanlıyım Başaklar arasında, kör kurşun yemiş Yetim kalan çocukların Çelik çomağıyım İlla erkek doğuracan diyen babanın Ruhsuz bir bedenin avucunda sıkılı çarşafta Hayata gözlerini açan Öksüz dördüncü kızıyım belki de Anadoluyum, İnce belde çözülen kurdeleden Üstüme yayılır al yazmalı bayrağım Cana can, dişe diş, kaleme kalem gerekirse buradayım. Anadoluyum, Zılgıt çeker kına *******inde, mor kaftanlı kızlarım Horon tepilirken, sallanır Karadeniz’imin kıyıları Efelerim susar, boğazı düğüm düğüm. Büyük şehirde, salyalı köpekler kovalar Yaşamak için kaldırımda duranları Bilmediğim ülkelerden göz yaşı dolu mektuplar gelir Buram buram tüter ocaklarım Mecnunun -Leyla-sında -Akgül-lerim Yedi bölgemde de yaşasam Türk’üm ben… Dinin, dilin,ırkın, mezhebin neyse Farkı yok, açıktır kapılarım Ben Türkiye’yim. İşlenmişim yazmaların kenarlarına Yazılmamış onca şiirde Kanar portakal çiçeklerim… Her bir oyanın öyküsünde Türküsünü söyler kınalı parmaklarım. |
Kırılır...
“ bu bir rüyaydı farz et” Kırılır kirpiklerimde anılar Gidişinle dünya durur da, saatler hızla geçer. Rüzgara teslim mevsim, Soğuğu çalar ellerim. Bugünden özgür, yarına tutsak Bir bulut çarpar... Kırılır güneşin ucu Bir avuç karanlık düşer Bir içimlik yalnızlık Bir şiir yırtılır geceyle Kırılır bir nehir ayaklarımda Ağıtta çakıl taşları Kumlar yorgun Dağıtır mavideki suskuları Dalgaların zılgıtı Bir yalnızlık düşer... En derinde beni bulur Kilitler vurulu saçlarımın örgüsünde İp askılarım kör düğüm Kadınlık üzerimde Çocuk yanımı sorma Kırılır gülüşlerim Dağılmış rujlu dudağımda Zaman bana misafir Aşk mı? “Bi rüyaydı farz et! ” Arzu Altınçiçek |
Kırışmayacak şiirler
Sensiz *******den biri. kırışan şiirlerde titriyor kirpiklerim. Sönük bir sarı, duvarlarda. Göz karasında çizdiğim saçların, yırtık resimlerde. Pencereden süzülüyor Hafif rüzgarlı haziran, vücudum diken diken… Yalnızlık serin… Sensiz *******den biri. Silip geçiyor rüzgar, sarı duvarları. Kirpiklerim kapanıyor, mühürlüyorum anıları. Sana ait olanları yakıyorum, sönük mumun kıvılcımında. Pencereden gidiyor Yükümü alan Haziran, ellerim boş. Ellerim sensiz. Dökülürken küllerin bakışımda, Teslim edecek, mevsim güneşine, yalnızlığım kendini… Yıldız yıldız sönecek aşk, Bitişinden habersiz,dilinde türküler, yol boyu. Sensiz gecenin sonunda Tütsülenecek sevda, gönlüm boş. Gönlüm sensiz. Sensiz doğacak sabahlarda. Ben, bir o kadar kalabalık... Yanık türkülere inat, kırışmayacak şiirlerim. Yokluğuna susmayacağım, sana inat Gönlüm, ellerim bana ait. “Merhamet et karşısından bıkmadan Hatırını, gönülünü yıkmadan Çabuk getir, can bedenden çıkmadan Fakirin derdine dermanı getir, Git ara bul getir, saçlarını yol getir Benden bu ömrümü çalanı getir. Git ara bul getir, saçlarını yol getir” Arzu Altınçiçek |
Kim kimi sarsın / pamuk aşkım
Düş bulutlarıydı parçalanmış Kirpiklerime takılan Saçlarıma Yüzüme Yalnızlığıma avuç açan Pamuk sevdalarındı Soldu mavi Kaldı elimde Umut Beyaz / sevdamın adıydı Düş mevsimlerinin dikenleriydi Baharı kanatan Göğsümdeki gelinciğin Kokusunu Rüzgara veren Pamuk sevdalarındı Soldu kırmızı Kaldı elimde Aşk Beyaz / aşkımın adıydı Pamuk aşkım.. Tenine sar sevdamı Avuçlarıma bırak Yüzündeki mevsimi Sensiz sabahlarda Bir avuç yazla yıkanayım Sen istedin diye pamuk aşkınım- Ben de istiyorum pamuk kalbinde düşlere dalmayı Şimdi kim kimi Pamuklara sarmalayıp sarmalı Aşk ki Yaşanması Pamuk ipliğindeyken... Arzu Altınçiçek |
Kimbilir
Hislerimi anlamanı istemiyorum Sana gizli gizli beslediğim sevgimi Akşamlardan nefret edişimin sebebini İstemiyorum bilmeni. Hele göz göze gelip yalnız kalmayı Seninle konuşmayı istemiyorum Çünkü..o zaman ele veririm kendi kendimi. Kimbilir belkide kaybederim İstemeyerek olsa da seni. Onun için sorma bana davranışlarımın sebebini Ağzımdan laf almaya çalışıp da Yorma kendini Yorma boşuna Ne olursun uzak dur benden Böylesi ikimiz için daha iyi olur inan Sonumuz kötü olabilir Gerçekten korkuyorum bu sondan. Hislerimi anlamandan...korkuyorum Gözleriyle konuşabilen biriyim ben Bu nedenle hiç bakmamalıyım sana Uzak durmalıyım senden Ne olursun birşey demeden Sormadan.. Gözlerime bakmadan Uzaklaş yanımdan Bırak beni düşüncelerimle başbaşa Yalvarırım bırak Dön bensiz hayatına Kalma yanımda Tutma ellerimi Ne olursun git Anlamaya çalış sensizliğimi İnan bana Bir gençlik hevesidir benimki KİMBİLİR! ! ! Arzu Altınçiçek |
Kime ne
Pencerede renkleri canlı şehir Havada ne bulut var Ne içimde hüzün Mevsim hazanmış... Ben ki bahar kelebeği Kaçıncı bahardayım Eylül gelmiş-miş... kime ne! Arzu Altınçiçek |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:29 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.