![]() |
Beterim
Yaşam sensiz tadı yok sana bağlı her şetim Bezmi şarap kurandak sakımsın hem de meyim Dünyamı aydın eden güneş ile ayımsın Seviyorum delice billah senden beterim. Sanma beni mutluyum her an hasret çekerim Sevdamızın bağında mutlu bir gül dikerim Hayat ortağım yoktur inan sevgil bekarım Seviyorum delice billah senden beterim. Kalbımın çırpıntısı seni görende atar Baş koysam dizin üste gözlerim rahat yatar Kavuşmağın benimle hayata hoş renk katar Seviyorum delice billah senden beterim. Esat Erbil |
Beyaz At
Gönüllerde, Yanar dağlar...... Içimizi......... Yakalıyor Yüreğimde....... Çoktur dağlar Fışkırıyor kızıl kanı Her damlasında, bir dilek.... Her dilekte Bin bir umut. Her umutta....... Senin adın..... Çağırıyor.......... hem de Yüksek bağırıyor: Sen Türkmen’im Öksüzmüsüm? Esat Erbil |
Bilmeden
İçimdeki gürültü Sesimi göke çıkardı Ta yükseklere Ulaştı havarım. Melekler gür gür Ağladı bu halime Esti soğuk bir rüzgar Kar oldu göz yaşlarım Yağdı yer yüzüne Ağardı ovalar. Siyah bahtım Ağrmadı... Ne yapım? Hasret çektim Yağan dolular eridi Su oldu seler kopturdu! Birde bulut olup Göklere çikti Yağmur başladı Yağmaya üstüme Soğuk sesimi kesip Havarımı kimse duyamadı Kimsesiz olduğum için Kimse bilmedi. Esat Erbil |
Bir Daha Sevmem
Çok ağladıpsan gözüm boş yere Sen vefasızsın yazıklar olsun Ellere vardın gittin hoş yere Birde seversem gözüm kör olsun. Aşkımız bir bağ fidanlar diktim Sevde uğrunda acılar çektim Yolun bekledim belimi büktüm Birde seversem gözüm kör olsun. Aşkına sadık kaldım her zaman Firset tanımadan vermedin aman Hakkıma oldun yar neden yaman Birde seversem gözüm kör olsun. Esat Erbil |
Bir Fatiha Oku
Gel... Haydı gel Bekletme beni! Rengimi toprakla kat İyice karıştır Hızlı yap. Gözlerimi çıkart İstediğin gibi İki güzel kolı yap Boynunda sallat. 10 parmağın ciğerime sok Kahve rengi 10yüzük seç Ateşten korkma Parmakların yakmaz. Gel yanıma O, zaman... Sen hoş geldiniz Söylerim sana. Yanımdayken Ya, ruhumu bul Yoksada Bir fatiha oku Ölümüme. Esat Erbil |
Bir Selam Gönder
Biz istemeden ayrıldık neçar Gelenler çoktur bir kelam gönder Uzaklığın yar yaralar açar Bari oradan bir selam gönder. Bütün güllerim bağımda solsa Kurduğum hayal bir gerçek olsa Sensiz hoş olmaz yüzümde gülse Bari oradan bir selam gönder. Çok zaman gezdik oyan buyanı Bu sevda kutsal gidertme anı Candan sevmiştim unutma beni Bari oradan bir selam gönder. Uzağa gidip bana bir af kıl Kötü günleri yar fikrinden sil Sevdiğim gibi sende sevda bil Bari oradan bir selam gönder. Esat Erbil |
Bitmesin Bu Gecem
Yıllardır bekledim bu gece gelsin Allahım bitmesin bu ömür gecem Başladı sevinçler çileler ölsün Allahım bitmesin bu ömür gecem. Gir dünyam içine yerini tanı Senden insan değil melek utanı Her iki cihanın oldun sultanı Allahım bitmesin bu ömür gecem. Göz nefes değmesin sevilen canız Sevenler örneği ölmez cananız Ruhumuz birleşti iki bedeniz Allahım bitmesin bu ömür gecem. Esat Erbil |
Biz Irak‘lı Türkmeniz
Bütün cihan bir bilsin Irak şanı şanımız Dicle, Furat suyuna Katılıp tı kanımız Bu vatan cennet olsun şehit verdik canımız Tanıyan bize tanık ateştanda ürkmeriz Soran varsa kim bunlar biz Irak‘lı Türkmen’iz Alandayız arıslam düşman orada bir burada Bir avuç toprak için kurban oluruz yurda Çobanlık bizden kalıp koyun vermeriz kurda Tanıyan bize tanık ateştanda ürkmeriz Soran varsa kim bunlar biz Irak‘lı Türkmen’iz Doğru iş cevherimiz savuk sıcak bilmeriz Yurtdaşlara dem günde uzak durup gülmeriz İnsanlığı sereriz tarih boyu ölmeriz Tanıyan bize tanık ateştanda ürkmeriz Soran varsa kim bunlar biz Irak‘lı Türkmen’iz Kerkük, Erbil, Telafer, Kifri, Tüzdür elimiz, Yolumuz hak yoludur tatlı Türkmen dilimiz Barış sever milletiz kin kaldırmaz gönlümüz Tanıyan bize tanık ateştanda ürkmeriz Soran varsa kim bunlar biz Irak‘lı Türkmen’iz Yurt ile bu dil için canımızdan geçmişiz Belgeyle yanlışşarı birer birer seçmişiz Yüzü ak annelerin özgür sütün içmişiz Tanıyan bize tanık ateştanda ürkmeriz Soran varsa kim bunlar biz Irak‘lı Türkmen’iz Esat Erbil |
Biziz Gençler
Biziz Türkmen gençleri..... Zor günün amaçları Açıklayıp dağıttık ..... Düşmanlar inançları, Biziz gençler Silah var elimizde .... Kardeşlik gönlümüzde Barış seven milletiz .... Duran yok yolumuzda Biziz gençler Yurdum kurbanız sana.... Sen baba hem de ana, Kanla çizdik bayrağı .... Yücelensin Asmana, Biziz gençler Milletin Yüce şanı .... Çok severiz vatanı, Dem günü biz uğrunda.... Dökeriz kızıl kanı, Biziz gençler Bir kolda bir bileğiz .... Yurdumuza direğiz, İki ırmak suyuna .... Çırpınan tek, yüreğiz, Biziz gençler. Esat Erbil |
Boş Dünya
Biz gelmedik dert çekmeye, Eğlenceli hoş dünyada, Rakı, şerap zehr içmeye, Bu değersiz boş dünya'da. Sokulmayız köşk seraya, Toplanalım bir araya, Aldanmayız pis paraya, Bu değersiz boş dünya'da. Yalvarcıyım tek Huda'ya, Düşmiyelim çöl ada'ya, Barı düşün pek sevdaya, Bu değersiz boş dünya'da. Küstü yürak bağladılar, Hiç bilmeden dağladılar, Gör erenler ağladılar, Bu değersiz boş dünya'da. Elden gelse kurtar kendin, Mutluluğun anla fendin, Yaşam zordur çözün pendin, Bu değersiz boş dünya'da. Aşkı bilmez içi püçtür, İçi püçse kötü içtir, yalan aşkın sonu hiçtir, Bu değersiz boş dünyada. Söyler (Esat) bilmiyene, Göz yaşını silmiyene, Dava için ölmiyene, Bu değersiz boş dünyada. Gel cevherin vurma taşa, Huzurlusun düşme şaşa, Hep çileler geldi başa, Bu değersiz boş dünyada. Esat Erbil |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:14 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.