![]() |
Aşıkım muradım ver deyi geldim
Bu gün bir vezirin vekili sensin Çekildim yanına car diye geldim Ya merhamet eyle ya lütfet öldür Aşıkım muradım ver diye geldim Çekilsin askerin açılsın bahtın Bir yıl demeden ergüvan taktın Nice kullarıda otlara yaktın Sende bir keramet var diye geldim Gelin seyredelim bahara yaza Çağrışan ördeğe ötüşen kaza Kalk gidelim hizan kurdu sivasa Kendirim boynumda dar diye geldim Gözümden akıttım kan ile yaşı Varıp yüz sürdüğüm salının taşı Gönlünüz olursa görün bu işi Leylayı borana ver diye geldim Halil Çimen |
Aşk kızı
Kına yakmış ellerine Elin mühürlü aşk kızı Baktım zülfün tellerine Telin mühürlü aşk kızı Yıllara gebe ayların Gönlümde deprem fayların Baharın akan çayların Selin mühürlü aşk kızı Yazıyım desem yazamam Kızıyım desem kızamam Girip mühürü bozamam Gülün mühürlü aşk kızı Borani nolacak haller Boyun bükmüş gonca güller Lal olmuş seyda bülbüller Dilin mühürlü aşk kızı Halil Çimen |
Aşk sanmayın
Kuş gibi uçup dallara Varılmayı aşk sanmayın Gizlice tenha yollarda Sarılmayı aşk sanmayin Hayal karışmadan düşe Bir ateş düşmeden döşe Boyalı kirpiğe, kaşa Vurulmayı aşk sanmayın Sevmiş iken yeni yeni Unutup bir evvelkini Saat gibi takıp pimi Kurulmayı aşk sanmayın Ufkuna güneş doğmadan Çirkini bağdan kovmadan Arada esip yağmadan Durulmayı aşk sanmayın Sevgi aşka kavuşmadan Güzellikle yarışmadan İki küsüp barışmadan Darılmayı aşk sanmayın Habersiz aşk yasasından Delik gönül potasından Konuşurken ortasından Kırılmayı aşk sanmayın Borani boş yeldirmede Yüreğini deldirmede Benim gibi Edirne'de Yorulmayı aşk sanmayın Halil Çimen |
Aşka ALLAH kefil
Göz göze bakışarak göz nikahı kıydım ben Sana aktı bu gönül başkasından caydım ben Avuç avuç sevdanı yüreğime koydum ben Beni perişan etme bırakıp ta aç sefil Aşka ALLAHIM şahit aşka ALLAHIM kefil Ayrılmak yok güzelim saçıma düşse aklar Korkma sevgi sevdadan seveni Allah saklar Aşka ihanet olmaz edeni ölüm paklar Beni perişan etme bırakıp ta aç sefil Aşka ALLAHIM şahit aşka ALLAHIM kefil Boraniyem bir beden iki ruhla birleştik Biz bize helal olduk başkasına körleştik Gönülde düğün yaptık kalp evine yerleştik Beni perişan etme bırakıp ta aç sefil Aşka ALLAHIM şahit aşka ALLAHIM kefil Halil Çimen |
Aşka düşman olan bütün her şeyi
Dünyada sevgisiz yaşanmaz dostum Beraber ağlayıp gülek varmısın Dertler tek başına taşınmaz dostum Dertleri paylaşak bölek varmısın Sevgiye güzele yapılmaz hata Sevenler çıkarlar en yüksek kata Sen şirine benze bende ferhata Gönül dağlarını delek varmısın Aşkımızı diller tarif etmesin Anlatmaya kaç cilt roman yetmesin Kıyamete kadar sevda bitmesin Bu gerçeği böyle bilek varmısın Sen bana ben sana içirem meyi Aşkın vuslatına erelim deyi Aşka düşman olan bütün her şeyi Kökünden kazıyıp silek varmısın Borani sevgiye bağlamış özü Gerçek aşkın olmaz hiç yalan sözü Eğer gerekirse kırpmadan gözü Birbirimiz için ölek varmısıK Halil Çimen |
Aşka yandım allahım
Aşka yandım Allah’ım keremim küle geldim Cennetin bahçesinden bir tutam güle geldim Sevdalar Leylası’na Mecnun’um çöle geldim Gam küpünde yaşarım bitmez feryadım ahım Ahretine varına bizi affet Allah’ım Bu yalancı dünyada kalmak değil marifet Azığı hazırla git bakkal değil ahir et Allah’ım sana geldim senden affı mafiret Dereler vadi almaz dökülüyor günahım Ahretine varaca bizi affet Allah’ım Emrine şükür derim böyle yazmış kaderim Bu yalancı dünyaya böyle geldim giderim Sen şefaat etmezsen söyle nasıl ederim Uzat bize elini bitsin feryadım ahım Ahretine varaca bizi affet Allah’ım Borani’yem sevdanın baharında kışladım Tövbe ettim günaha şeytanları taşladım Rahmanı rahimsin sen nice suç bağışladın Gam küpünde yaşarım bitmez feryadım ahım Ahretine varaca bizi affet Allah’ım Halil Çimen |
Aşkı sevgiyi bilmiyor
Aşkı sevgiyi bilmiyor Sevgisize yarsıza bak İnsana değer vermiyor Edepsize arsıza bak Denizin dibine vurmuş Dalga boynuzunu kırmış Diplomalı hırsız olmuş Vurguncuya hırsıza bak Sevgiyi yüzen derici Kalmış sevginin harici İblis kafalı gerici Sevgisize nursuza bak Sevgi sözcüğünü anmaz Aşkın ateşine yanmaz Dalına bülbüller konmaz Bahçesize barsıza bak Borani yüzüne tükür Utanmadan eder şükür Gene bildiğini okur Nasipsize varsıza bak Halil Çimen |
Aşkımın gerisi vardır
Kırk yıldır boşamı çaldım bu sazı Benimde gönlümün hürüsü vardır Gönlümde bitmezki cilvesi nazı Bana sevda veren birisi vardır Yıllardır aşkıyla dolandım gezdim Nice hesap yaptım muamma çözdüm Türküler söyledim şiirler yazdım Gönlümde ilhamın perisi vardır Güzel güzel diye günleri saydım Aşkta rüya gördüm sevdada yoydum Nerde güzel görsem gönlüme koydum Orda güzellerin sürüsü vardır Aşık boraniyem yürekten yandım Acılar içinde gezdim dolandım Bu sevda burada bitermi sandın Sevdalar bitermi gerisi vardır Halil Çimen |
Aşkımın hırsızı sen değilmiydin
Ben senin yüzünden düştüm bu hale Beni derde salan sen değilmiydin Gönlüme dert verdin başıma bela Beni benden alan sen değilmiydin Bağzen dondurarak bağzen yakarak Ne anlarsın aşka kurşun sıkarak Gözlerimin içlerine bakarak Beni benden çalan sen değilmiydin Beynimin içnde şimşekler çakıp Sen nere gidiyon ruhumu yakıp ; Yağmur gibi yağıp sel gibi akıp Bu gönlüme dolan sen değilmiydin Aşk iksiri dolaşıyor kanımda Sana kurban olsun birtek canımda Tam yedi senedir gönül hanımda Eğlenipte kalan sen değilmiydin Aşık boraniyem muhabbed aşım Namerdin önüne eğdirdin başım Höykürüp ağlayıp döküp göz yaşın Saçlarını yolan sen değilmiydin Halil Çimen |
Aşkın ateşiyle bağrımı yaktım
Başımda dumanlı karlı dağları Kürüdüm yolları bitiremedim Aşkın kandilinde yaktım yağları Eridim yolları bitiremedim Ben aşkın yoluna erkenden çıktım Aşkın girdabında bağrımı yaktım Yağmur gibi yağdım sel gibi aktım Yürüdüm yolları bitiremedim Eller ata bindi sürdü atlandı Bizim kervan bataklığa saplandı Dünyanın dertleri bende toplandı Çürüdüm yolları bitiremedim Bu günlere katık eyledim dünü Bayram edip göremedim düğünü Kavgayı dövüşü öfkeyi kini Yürüdüm yolları bitiremedim Borani'yim ayrı düştüm eşimden Haberim yok hayalinden düşünden Bu yalan dünyayı aldım peşimden Sürüdüm yolları bitiremedim Halil Çimen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.