![]() |
Bir Şiirdir İstanbul
Gönüller sultânı nâdide bir şiirdir İstanbul Sokaklarının her biri kutlu bir hecesi Caddeleri doyumsuz mısralarıdır bu şiirin Binbir türlü güzelliklerle donanan Okundukça sevilen, sevildikçe okunan Bitimsiz bir şiirdir yüce İstanbul Asla unutulmayan ve unutulmayacak olan Ruhları şefkatle sarıp hayranlık uyandıran Şiir edâlı yüce bir şehirdir koca İstanbul Kalpleri kuşatan emsalsiz bir şiirdir İstanbul Bir kıtası Asya, diğer bir kıtası Avrupa olan Buram buram tarih ve deniz kokan Gönüllere nice eşsiz tadlar bırakan Söylendikçe büyüleyen, büyüledikçe söylenen Ölümsüz bir şiirdir yüce İstanbul Asla unutulmayan ve unutulmayacak olan Ruhları şefkatle sarıp hayranlık uyandıran Şiir edâlı yüce bir şehirdir koca İstanbul. |
Bir Şiirdir Seni Yaşamak
Bir şiirdir seni yaşamak Hecelerinde dolaşmak ürkek ve derinden Sevmek seni en güzel yerinden O çiçek kokulu yüreğinden Bir şiirdir seni yaşamak Mısralarınla yatıp kalkmak Hiç uyumamak gezinmek ******* boyunca En derin anlamlarının en ücrâ köşelerinde Bir şiirdir seni yaşamak Beyit beyit okumak, inceden inceye Kavramak seni iyice Bir beyitinden bin, bin beyitinden Tek bir mânâ çıkarmak bilgece Dolu dolu yaşamak seni şiircesine Şiirce seni yaşamak sevdâlı bir şiircesine |
Bu Dünya Hepimizin
Bu dünya hepimizin,çocuklarımızın,gelecek kuşakların Kirletmeyelim tabiatı,yakmayalım ormanları, Öksüz bırakmayalım hayvanları Koruyalım çevremizi,sanayi atıklarından, Zehirli varillerden,önce kendimizden Emanet aldık biz bu dünyayı, Çocuklarımızdan,gelecek nesillerden Hıyanet etmeyelim emanete, Tahrip etmeyelim doğayı,katletmeyelim ağaçları Sahip çıkalım evrendeki tek evimize, Dünya barınaktır,gönüllerimize, Sevgilerimize,sevdiklerimize Süs olur bu dağlar,ovalar, Akarsular,ormanlar gözlerimize Eşya olur ağaçlar,masa olur,dolap olur, Kapı olur evlerimize Çöp atmayalım denize Bırakmayalım sintine atıklarını böylesine Boşaltmayalım fabrika atıklarını Derelere,göllere,denizlere Sahip çıkalım dünyamıza,geleceğimize Gidecek,kalacak,yaşayacak Başka yerimiz var mı söylesenize. |
Bütünleşme
Sevgilim seninle biz O kadar birbirimizle Bütünleştik ki Seni benle, beni de senle Dahi başladım karıştırmaya. |
Çekilmez Çileler
Çekilmez çileler, hasretler çektim Hamdım oldum amma, gel sen bana sor Gönlüm tarlasına sevdalar ektim Aşkla doldum amma, gel sen bana sor. |
Cennetteki Cehennem
Ben seninle gelmem Nimetlerle dolu cennete bile Gitsem seninle cennete Sen cenneti bile Çevirirsin alev alev Yanan cehenneme |
Çin İşkencesi
Gel vatandaş gel Çin işi bunlar, Çin işi Ne el işi ne de Japon işi Çin işi bunlar, Çin işi Gel vatandaş gel Sudan bile ucuz bu mallar Deryâdaki balıklar gibi Gökteki yıldızlar gibi Kumsaldaki kumlar gibi Ne el işi ne de Japon işi Çin işi bunlar, Çin işi Bugün al, yarın kaldır at çöpe Kendini de vur yerden yere Çin işkencesi bunlar, Çin işkencesi GeÇin seÇin, geÇin seÇin Bunların hepsi sizler iÇin Almadan sakın gitme abla Darılırım sonra vallâ billâ. |
Çöl Güneşi
Ah bir kedi ürkekliğindeki kaçışların yok mu O yıldız titrekliğindeki nur saçışların yok mu Ah o bir güneş sıcaklığında açışların yok mu Sen çöl güneşi olsan harınla yanmaya râzıyım |
Delicesine Sevda
Delicesine bir sevdâdır bu delicesine Göçmen yüreğimi diyardan diyâra sürüklercesine Delicesine bir sevdâdır bu delicesine Doyumsuz aşka doğru adım adım yürürcesine Delicesine bir sevdâdır bu delicesine Alev alev ıstırapları sonsuzluğa sürercesine Delicesine bir sevdâdır bu delicesine Biten hazin yılları mâziye bir bir gömercesine |
Deniz Feneri
Limandaki iki yorgun deniz feneri Göz kırpmaktalar gelip geçen teknelere Eğlence yerlerindeki fedâiler gibi kurulmuşlar limanın daracık ağzına Dâvet etmekteler tekneleri bir bir limanın anne şefkatindeki yumuşacık kucağına. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:53 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.