![]() |
Hoşçakal Vapur
-beyaz bir martı süzülür ve günışığı usulcacık dokunur teleğine denizin- kadın arabalı vapurda gözlerinde köpükleri ihanetin çaycı çocuk tepside taşımakta kılcal damarlarını yeni aşkların ... hoşçakal vapur. |
Hülya
koştum kaslarım alevden donuncaya damarlarım asitle doluncaya kadar koştum sarışın atlar kekiklere duruncaya doru kalbim güvercinleşinceye kırmızı narlarla koştum sonra baktım yarılan kan pıhtısına baktım elimde kalan saydam cama duru tayların yelesine durdum. |
Ian Anderson
vokal, akustik gitar ve flütte ben şarkı söylüyorum sizlere sakıncası yoksa tuğla kadar sağlam örüyorum ölenlerle çoğalan ömrümü yeniden şarkılarla emziriyorum bağımsızlığı bir İrlanda kıyısından ağaçları bile görebiliyorum inan ömrümün önünü kaplasa bile orman gece uçuşunu deniyor pilotu olsam diyorum geleceğin ne diğerleri şarkı söyleyecek bana ne de ben dinleyeceğim onları oysa ışığa doğru koşuyor olacak çünkü sonuncu oyuncu silahlarıyla sevginin sizlere bir elem oyunundan şarkılar söylüyorum hem dünyayı bile değiştirebiliyorum giziyle flütümün öldürülsem bile sonunda bir dansör olarak sahnenin ortasında. |
Joan Baez
belki bir hüznü yeniden yaşama hükmü değilse de hayatın yarım kalan hecesi biliyorum ki ayrılık getirir ayrılıklar ve belki de her ayrılık bir kavuşma sevinci. |
Kar Sesleri I.
ateş sınar göğü ölüm lâlezar, kadın yağmur düş uçar, kırılır incelikler adam mağrur kar dolanır diline kadının adam yalnızlık öncesi. |
Kar Sesleri II.
nasıl olur, neden dağdan kopan kar ay olur gülerken hanımelleri akşamüstleri neden uçurumlarla sever kadınlar severse karışırken şaraba klârnetin sesi aşk olur. |
Kar Sesleri III.
yağan karın sesi en iyi nerde duyulur? nerde duyulursa 'ölü kelebeklerin dansı' en iyi orda duyulur. yağan karın sesi uyandırıyorsa kalbindeki sesi daha güzel duyulsun diyedir bir kar damlasının sesi. |
Kar Sesleri IV.
ey renklerin ince sazı hangi aşkın yalnızlığısın şimdi büyürken gözlerinde kırmızı bir kar tanesi |
Kar Sesleri V.
kar altındaydı ses telleri öpülesi zenci kelebek aşk, kar altında. |
Kırıntılar
bilmem neden kendini yeniler hayat yeniden kala kala bi koca çocuk kırıntısı kalan bu değirmenden nerde beyaz un sesleri hangi yaprağın hangi kimliğinden düşmekte cumbalı pencerelerin altında ahşap güvercinler karanfilli ekmeklerle bahçemde zeytinyağı koysam bir kırık tabağa bansam aşklarımı kekiklere dağlara. |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:59 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.