![]() |
Korku Yaşla Sönmezmiş
Vakarlı nakşolmak yaşına Gergef gerçekliğine acılar Oysa... Büyümek ağlayamamakmış Gerildikçe şakakların Hüner gülebilmekmiş sırçaya Kusamaz yutkunurken acıyla Omzundaki yavan ele El sürmekmiş dostça Yalnızlığı hazmetmekmiş erin Adem sofrasında konak Tokalaşırken kadehle şarap Can kırmadan bilmekmiş yerin Büyümek anlamakmış Kurusunda boğulurken gözlerin Korku yaşla sönmezmiş Sebatmış işin 20.02.06 Yasemin Sezer |
Korkuyoruz
Büzülmüş nar çiçeği dudaklardan dualarla düşüyor derine Tutunamıyor kendini kaybeden eller Göğse inme sevgiler gibi Kasılmış titremelerle gülüş dönüyor aşka 'Tanış ' Der gibi… Susuyor Susuyoruz En güçlü çığlıklar susların bağrından bağırırmış oysa Öğreniyor Öğreniyoruz Yarına bakmak, Yarından … Korkuyor Korkuyoruz… 29 08 2007 Yasemin Sezer |
Kör Üzüm
nardan gebe gecemde höl kuytusunda zahir’im sır kadeh gözlerim de mey mayası üzüm al kandı özüm gözde yalanmış muttan hüzün kem mahfazası kınım kapandı akan kapaklarım şarabım kör üzüm boşa yol sormayın 14.10.05 Yasemin Sezer |
Kutup Paklar
yüklediğimiz yükler kadarmış acıya hakkımız yüklemeyi de biz istemiştik . . . .....yüklendik! dönüp de baktığımızda antik liman kentine bir kaç taş/ harabe biliriz nice sular aktı Likyalıların agoradan dağılan hamam teninde Şimdi ıslandığımız yüklerle serinlemek... masal! ya hamam pek sıcak ya da beden kavruk öylesine düşündüm de bizi kutup paklar ancak haydi donup/serinleyip hafiflemeye... 21.09.2005 Yasemin Sezer |
Küldöken’den
Kül tozları ateşten düştüğünde Bir tütünlük tümlüğümüz gelir aklıma Dolunan fistansı hayatı Bir parça basmaya değişmek gibi Kavrulmadan bilemezdik Yanık tabutların kundağa dönüşünü Külyutmaz sanrılarımız Nasılda küllendi Bir adımdı külkedisi Doğdu Bal kabağından C/anıyla gönendi.. 04.04.06 Yasemin Sezer |
Lazım
Müjdelerin hevesi kursakta Şiir doruktaysa İyi tarafından bakmak Düş en düş saymak Lazım 17.10.05 Yasemin Sezer |
Leb-Leb-i
sağ uç köşesinden başlayıp sol uç köşesine uzansam arasından ıslak ıslak salınsam uzun uzun meltemlerle üstünden solunsam dudaklarının an(ı) ların tekrarıyla çorak numarasına yatan solundan devindiğinde kalbini ağzına salan namının her gelişinde ederi ısırılmak olsa dudaklarımın Şuracıkta bir çanak Leb-leb-i olsak...., Ah! ! ! 10 10 05 Yasemin Sezer |
Lotus
Yalın can’ım narin yüzüşü gibi tutamadığım bir su yılanının canıma dert diye bunca yamadığım yosunlara harman oldu an şu an lotus çiçeğinden tüttüm su üstünde salınan sen mis hava sandın... 28 09 05 Yasemin Sezer |
Mastar AŞK
Çarp-mak Yan-mak Şaşı(r) -mak An(la) -mak Dur-mak(sızın) -Mak(sadı) AŞ-(ma) K 23.10.05 Yasemin Sezer |
Mavi
topladım tonla dönüşlerimden bulduğum parlayan mavileri sabah nefeslerinde huzurmuş dalganın s/özü uyanışların şerefine soluk gelgitlerinde aydan akmış deniz mavisi sıkışmış takat aralarında bazı kararmış sabahların ak yüzüne aydın umuduna otundan çiçekler açarmış çivit mavisi anlık sarsıntılarımıza cevapsız kalışların tek rengi hapis olan şaşkın bakışların içinde göz nemi buz mavisi avare günlere teknelerle salındığımız engin denizlere “varsın bugün de açalım sözü dün çoktan derinlerde” diyebildiğimiz günlerde büyük fırçalardan boyalı turkuvaz mavisi doymuşu doymamışı usulca açanı korkusuzca akanı kanayan da yarayan da ırmaklarımız damarlarımız ki mavi… 03.11.05 Yasemin Sezer |
Meleklerle Sardım Seni
Kırk tencerenin uç karasındayım Dal budağım can yarası An duyumda tan gömdüm Çıkmıyor yol sancısı _____fer felek, adım çiçek _____ayvan gönülde, yok toprağım _____us batağım, solgunum kabul zor, affet anne’m _____pir vuslatım, bağrına _____kandaş değil, candaştık _____saramadan, göçtün ya ben gamım, affet anne’m _____dizsem kelimeler, peşi sıra _____dolunsa dostlar, ardım yola _____bağrım acıyor da, yana yana on yıla küskünüm, affet anne’m Tekdüze hayatıma tekme gibi Düştü birden memat haberi Fezaya hıçkırdım sel gibi Meleklerle sardım seni _____________Bahar sonmuş yeni anladım.... ///.....uzak/yakın...tencere kaynadı ///.....on yıl ///.....sevemediğim bir ülkenin...taptığım CAN(ı) taştı ///.....(Kan) ları (ser) di avluya namert ///.....Bir CAN’ımı daha aldı .......Nancy anne’m...Ruhun şad olsun...Her zaman dediğin gibi; ________________”bodies are rented” (bendenlerimiz kiralık) 03.09.2005 Yasemin Sezer |
Merhaba'm
sen hala kozandan sıyrılıp kelebek olamadın mı? eylül de kelebek olmak zordur, eylül nazı nazla süzül penceremden ki tozların karışmasın haksız esen yelden yeknesaklığına yandığın bu hayat bil ki sunacaktır bir değil beşbin gün çoğalacaksın artacaksın her yeni güne yeni renkleriyle kozasız hayat... ....... Seviyorum seni merhaba'm ...... 22.09.05 Yasemin Sezer |
Mevsim’imde Meyve
mevsimleri kitliyordu gürbüz meyveli ağaçlar bir dalında çiçeği diğerinde donmuş hüzün kumru; açık pencereyi arsızca evi bilen dudağıma gaga seren ru tenimde lütuf adam olanın çözemediği darı çözmüştü sonunda baharın ilkini de getirmişti ekime terane tersanesi ocağım tınlıyor yine notaları dizmeden nağme olur mu? olur işte... do, si bemol, fa keyfe gelişine... gitarın gergin telleri akort buluyor çırpınışında kanat mevsime meyve veriyor dalında hüzün hamından olgununa sallanıyor... kırağı düşünce mevsime pencere kapanınca sıcağına donuk kuru bir dal çarpacak soğuktan beyazlaşan gitarıma altın sükunet yerleşecek ayaza teslim duvarlarıma... biliyorum ......korkmuyorum.... 18.10.05 . Yasemin Sezer |
Mor/Saten
Mor/Saten bir gecelik Ampir aynanın budaklı gerdanına asılmış... Aksinde vuslatını arayan yarım sin.. Hediyesi gözyaşı mı, Tebessüm mü bilemedim... Mona Lisa oldum diyelim EYLÜL 2005 Yasemin Sezer |
Mutlu Sansın Beni
Sarmaşık bu ruh, sarmaşık İçimde eritiyor zamanı Anlamsızlaşıyor dünkü yaşlarım Yaşımla büyümüyor ki aşklarım. Korku da sarmıyor artık bedeni Çoktan kemik oldular belli ki Avuçlarımdaki tırnak izi, Saçlarımdaki nem, Boynumdaki urgan gibi... Yitiyorum Yüzümde yalan bir sırıtmayla Bittim Herkes mutlu sansın beni... 18 Nisan 2002 Yasemin Sezer |
Nazar Dizer
düşmüş vadi iki dağ arasına derman derdine vakti tersine dönsen bile sabah ezanı iman nazar dizer uzun uzun bir mavi bir beyaz 28 09 05 Yasemin Sezer |
Ne duru var, ne durağı...akıyor sus...koşmalar diyarı..
. Son sözle irkildi güleç yüzüne yamanmış yalanları Tartmadan taşıyan gamsız yanı Öze deyiş bunca aradan sonra nasıl da sarstı Titremeyi unutmuş tini, yanıyor canı Korkmamayı giyinmiş korkak çıplaklığı belirir Aşikâr gerçekliğiyle dövünür, -kırılmamalıyım! Çıktığı yollardan da hiç dönmemişti Yollar kırıldı, yerler yarıldı her yardan bir can aldı Emekli olmuş penceresinden seyrederken dünyayı Parçalarında ışık saklı koca bir vitraydı Her emekten bir kırık, her kırıktan biraz katık Hangi söz duyulsun ki tozu yalana katsın Arınsın oluşu parlasın canlılığı Son sözle irkildi karanlık Son söz Sonunda susmaktı... 04.05.07 Yasemin Sezer |
Neden
. Al Al nöbetlerim senindir Titremelerim sensizliğimden Kirpikleri batırırcasına göz bebeğime Yumuyorum gülümser geçmişi içime Seller ardından kabuk tutmuş Bak! Kedi kuyruğuna bağlanmış Teneke sesi veriyor canım Ritmi şaşırtmasın Notası biz Bir haziran sabahı öylece Günün üzerine yıkılıp Toplayacağım tüm nöbetleri Susmalarla dönüp arkamı Boğulacağım Cevabı bilmeden Bildirmeden Neden? 29.03.07 Yasemin Sezer |
Nedenli Şiir
İs ki görmez olur yerden bakan Sırça köşkün serçesi öter Dalgın dalgalar balıklara beşikken Yalandır her gerçek neden Papatyanın yaprağından ak çalan yar Hayal yaşar Durdurur karınca emekleri Kararıncadır Der misin? Gülümseyen şarap kadehleri neden Şah damarında kırmızı telaş Saklarsın Yaklaşsa dudak dibi heyecanla Islaktır Iskalar mısın? Kör Canlıdır dumanını tüttüren gemi Körfezi limandır demir yeri Cana atılmıştır neden Giz olur basma karalar Göze gelir misin? İs ki görmez olur yerden bakan Yer gök deniz Her neredeyse neden Yalan hâla inat yalvarır Görmüyorum Der misin? 16 mart 2008 Yasemin Sezer |
Ney'le
Ney/di derman! /? A/yar yoksunu kelam S/us ki k/ansın Y/ansın y/alan! ! ! 17.10.05 Yasemin Sezer |
Niye?
değil öldürmek beşeri garaza bin sebep gerek hakir saymak için tanışı rabbın ahu görkeminde bunca tekil savaş soruyorum niye? oysa biz arınmak için yollanmamış mıydık bu aleme ? 22 09 05 Yasemin Sezer |
O ki
Yürürdü pembe düşler patikasında Çakıl taşları ışıldarken davetkar Çıkınında üç öğün tebessüm Aksatmadan doldur boşalt Sundu telaşlı sevgisini bonkörce Sevildi içinin güleçliğiyle Geçti dudakların kıyı şeritlerinden Çıplak deniz danslarından Cemalin kokusunda salındı ki arza O ki, Yol kenarlarında yasemin’di oysa … 01.01.06 Yasemin Sezer |
O/ysa...
Karamsarlık tütmüşken buram buram Yıkıntıların altından el uzatan Güzeli candan yıktırmadan Kötüye söverken kızan Hafriyattan arta beslendik Hayallerde Boş/a sandığımız/dı O/ysa 17.12.05 Yasemin Sezer |
Od / Kadın
Od üşür Kadına dönüşür İki çizgi oynar Kertede Kadın üşür Od konuşur Dön gel İki kelime 22.10.05 Yasemin Sezer |
Olmaz Olmaz
Kıyasıya sevişler incitir Direnişleri, mutsuz Narin yanlarımız bürünür Prangalı gerginliğe Özensizlik suçundan Büyümek büyüdür içinde Pervasızca Harcanan hayatın Akıllı olmak içten, Değil ... Sesinde lezzet saklı sevişler An metrajlı filmler Kanatlanan karın’ca sancılarda Koşulsuzluk. Özlemler içten, Galip değil ... Kırıntılar biriktiren karınca yuvalarında Aşk varmış Şekerden tepelere dikilen bayraklarda Yazarmış Kârarınca içten, Olmaz olmaz Hiç değil ... 29.11.06 Yasemin Sezer |
Olsam
beyaz çarşafın serin teninde uzanıp vurup da uçuşan tülleri bedene iç geçirirken sen diye ayak bileklerimden ıslak öpüşünle parmak ucumda kor sersemlese kıble nefes derin.... nefes uzun... nefes sık.... nefes Siz... o l s a m 28 09 05 Yasemin Sezer |
Olsun
Yanmaz diyordun ya ötekiler gibi Uğuldayan rüzgârlarla korlanan Kıvılcımları düşen gözlerde İçi yaş sevdalar Git geldiğin yer bekler Burada mevsimler hep kış Naralar taştır Bildiğin içi boş minarelerden Duyulan Yalnız yoluna Benden yoldaştır Gelmeden gidişin var ya Olsun Uğurlar olsun 29.03.07 Yasemin Sezer |
Orada Olmayan Adam
yazlık bir şapkanın siperinde parmağıma sarılı yüzüğün ışıldayan yüzünde gece varana dek parladığım gün dolunay suretimde Oralarda olamayansın, _____yoksun! sadakatsiz geçen harlı günlerin katar yolcusu ansız dizelerim döküldükçe ardarda gamlı terim Oralarda olamayansın,______yoksun! bozuk bir beynin kontrol dışı reflekslerinden sol globun hatıralardan uyuşmasıyla hissizleşen parmak uçlarımda Oralarda olamayansın, _____yoksun! sindiremediğim ay meyvanın ışığında bakışına yandığım milyon damlanın kucağında “Söz”lerim kefene sarmal toprak olunca Orada da olamaycak mısın, ____________yoksa? 13.11.05 //tmwwt’e..... //söz// Yasemin Sezer |
Oyun bu
Aradığımız gölgelerin Kırık aynalardaymış aksi Gerçek dedikleri Toplarız camlarından Buğulu antikacıların Buluruz ümidi Suretle yetiniriz bazı Unutulmuş Aslı kalmamışların Parçalarından ___Oyun bu Kandırmaca Kandırıkçıdan Mut neticeyse Varsın olsun Kandırmaca Hayal de olsa ___Güzel 19 09 2005 Yasemin Sezer |
Ö(z) lüyorum
Yangınlardan yağmurum Vakitsiz uyanışlarda Sırılsıklam damla damla Hasret boşalır geceden Dolu dolu Buzdan, ırak zirvelerde Maviyim şimdi Alevin orta yerinde fer Özlüyorum Aramızdaki köprülere bağladığım Tek kelimeden koca cümle Yıkıntılarıma geçiyor Üstünde onlarca Ölüm ağlıyor derelerine Altında güçleniyor dalgalar Düşümü tutuyor Ateşli halkalar Özlüyorum Bir çift sözünle yüzer Kağıttan gemiler Bir söylesen Boğazları geçer Hep mi susmalar Hep mi boş Belimde taş Ö(z) lüyorum 28.05.06 Yasemin Sezer |
Ölemiyorum
Ölümün kucağına bırakılan tanrıçalar/sevdaları göğe yapıştılar Yüklü bulutlar..... Her yağmur/yıkadılar...... ölemeyenleri........ Deli/Eylülün yağmuru Ölemiyorum... 15.06.05 Yasemin Sezer |
Ölümsüzleştiler
Biçkisi teğelinden öte gidemeyen yaşamlar vardı Dar karanlık sokak aralarında Küf kokularına iğreti yapışan dudak aralarından Nefes toplarlardı Bedeli bedeninde moraran Şen şakrak salınışları ağı tüterdi Tık nefeslerin üç kuruş ederine Kozasını içine ören kaç böcek vardı Tozdan rengini bedeliyle üfleten Her gece bir ölüme dönerdi hayat Boşa devinen mil ayyaşlığında Edersiz bin yaşamın adıyla Ölümsüzleştiler … 12.01.06 Yasemin Sezer |
Öylece...
Yaz gülüm İç sesinle yaz Ayaza esas duran nefesin nemiyle Dudak aralarından sızamayanlarla Bir içimlik olsun önce Sonra dökül ve öldür Öylece... Basiret dediğin nedir Bilir misin yarında Nice gömüler gizlidir Tuttuğum sözün tiryakisi olmuşum Çektiğim tenine hasret imidir Önce bildir Sonra öldür Öylece... Sirenler çalsın Yırtsın kıtaları Okyanuslar Yeterince derin midir Yolları geçtim Bana varışlarını getir Önce öp Sonra öp Öldüresiye... 17.01.06 Yasemin Sezer |
Öylesi Ko(r) kusu Uz
Uykulardan sıyrılırken yüzümde susuz soğuk Silemiyorsa da kuytularımı, yorgun yanlarımı Tazeliyor ışıyan sabahlara doğan u/mutsuzluğun Sebepli sanrılarını.. İki adımda bir geri yolunda teselli yoksunu varışsızlığım Düşüyorum korkmadan, sekmeden tek tökez. Çoklu kelimeler diziyorum sensizliğime Sendeleyen mumlarını acımla yaktığım *******de Korkamıyorum artık Ne çok kara gece Ne çok yalnızlığım cümle can içinde Tek korkumu giydim yapıştı üzerime Kalbe tekmeyi zorluyor kim yanaşır yanarsa iç/ime Öylesi Sus/uz dem Öylesi Korkusuzum işte... Ağırlaşıyor ayaklarım Yarımlıklarımızı biriktirdiğim hayal kesesinde Yürümüyorum artık Dur sus korkma üçgeninde Kapmaca seyrinde Her köşe ben yine... Öylesi Ko(r) kusu uz Öylesi... Öylesi Ben Öylesi Susuz İşte... 23.12.2005 Yasemin Sezer |
Özlemim
Dökülmelerinden geçtiğim nehirlerin sunağından akar sözlerim Damla damla “sen” diyemeyişlerimle denizlerinde vurgun yerim “kahretsin” deyişlerimle boğulduğum sularda Olta ucunda balık olmaktı dileğim Tanrılar dağının eteklerinde savrulan hayaletim Sundurmandan süzülen damlalarımdı bilesin Toparlanılmaz “aşk” oyunlarından kovulan yarenliğim Dümdüz/eksiz/yalın kalınmışlığın duvarlarımda sensizliğim Defalarca, neredeyse ömürce silinmeyecek İç çekişlerimin saklı sahibi Özlemim... 01.11.05 Yasemin Sezer |
Paçalı Don
Burnumun üstünde adın Üflerim ara kere Düşünce akla garip yanın Titrer donmuş paçaların 01.11.05 Yasemin Sezer |
Pastel Rüzgarlar da Beyaz Düşler
Bilir misin? İnandığından yanılmak ne zordur İnadına yeşeren nefsinde Yosun tutarsın Bilinmeden Biliriz ya hep Kanadımıza dolan pastel rüzgarlar Uyanmazdan az evvel Yansır penceremize Anlamayız, geçeriz Gülmeler ki hep yakışır Yanağımızın gam yerine Çıkınımızda aşımız Yollar geçilmekte Yerler seçilmekte Dursun desen de İstesen de Kendine duramazsın bazen Neticene gebesindir Ta ilk düşünden Kırıklarını toplarsın dünyanın da Hayaller neylesin? Mevsimler yaprakları Çocuklar duvarları Ya Sen...? Hâla beyazım Bilesin.... 09.01.07 /BAKÜ Yasemin Sezer |
Pul Pul
aldatılmışlık uzanıyor üzerimize yağmur sanıp seriliyoruz yerimize bulutları şişirenin kendimiz olduğunu güneş çıkınca anlıyoruz dokununca pul pul tenimize 22 09 2005 Yasemin Sezer |
Rüya Gider Uyku Gelir
Sahnelerce tiyatro yazdım Yorgan altı uyku öncelerinde Yeniden bakacaktı ya gözlerin Benimkilerin ta içine İlk söz senden gelirken Cevabım esecekti gözümden Derin susacaktım Uyandırmadan bebekleri ninnisinden Ayrı düşülen yollarda bırakılan Emanetini sakladığımı bilecektin Mutlu gülecektim O hep hatırladığın Ki her zaman sandığın Ki bir tek sana Öylesi güzelken ilk Sonrası gelemeden Tedirgin Bakacaktık Bakacaktık Uzun sessiz Korkusunda sonu Yok ki mutlu olsun biri Birden Rüya gider Uyku gelir Derin susmalar Geceyle sensiz 27.05.06 Yasemin Sezer |
Sana
A-ltından sular akan K-öprünün Ş-arkısını söylüyorum.... . . . . . sana.... 25.09.05 Yasemin Sezer |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:49 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.