![]() |
Güz'ün Adı Ölümdü!
nice güzden geçtim düşsel baharlara tutunarak örselendim yandım üşüdü kalbim kah eksildim kendimden kah ölümle öpüştüm kaptansız yolculuklardı: yeniden müjdeliyordu doğumu derbeder tutsak saatler yanıyordu ellerim seyir defteri tutarken tersine akıyordu akreple yelkovan zaman yakalarken ömrümü ensesinden kimindi o hıçkırıklarla sarsılan beden bendim! güzden kaçıp güllere sığınan akıtırken ruhumu sulara gözden ırak boşlukta karanlık kulaçlar atarak kendi sarnıcında boğulan son yoldaşımdı hayaller güzleri susturarak döndüm aranıza her acı kendine doğrulmuş bir silah her serüven kendini anlatır ancak ya gizledim öfkemi Medusa’nın saçında ya yolcuydum Nil’in kirli sarı suyunda Leonardo’da özgür bir kuştum belki mancınıklar kurarken fırtına burcunda savruldum kara cehennemlerden imler bıraktım gölgeme bakire düşlerimden solan her eskimiş gün ölümle öpüştü içimden fışkıran bahar ve çatlayan tohuma inat terk ettiğim her sarı’nın adı ölümdü : zavallı sade üşüyen ölüm unutuldu bütün diğer ölümler gibi adı ölümdü güz’ün güz’ün adı ölümdü! (07 Kasım 2003) Naime Erlaçin |
Güz Sonunda Sığınak
fikrin güzündedir yazmak olgun hüzünler büyütürken eskimemiş durağan sularda yorgunca bir melale varmak bölük pörçüktü gençlik gönül avuntusuydu yazmak biraz cesur biraz delimtırak zengindi güz sözden yana çöl ortasında yüklü kervan ömrün son güftesinde yolculuk susuz bir sıcakla kucaklaşmak kalkıyor giz perdeleri fikrin kışı yakındır bu kapıda düşünce güllerinden bir bahçe öte yaka yediverenler gibi sımsıcak yoksa bir sığınak mıdır aranan kış iklimine düşmeden sözün büyülü gölgesinde (30 Nisan 2003) Naime Erlaçin |
Halikarnas'ta Bir Sabah
günışığı düşerken uyku kaçkını saatlere yabansı aşklar izledim ellerimdeydi dünya keşişhane tepesinde koyları gözledim terk edilmişlerdi yapayalnız yıldızlı *******den karanlığa geçtiler tez solardı erken açan çiçek nereye gitti kovuğunda güller açan kent dirim suyu çekildi yaşamsal kanalların uğraksız dağ yollarında yavaş yavaş indi ışıklar uykuda bir yanardağ misali sessiz akşamdan yorgun Halikarnas’ta bir sabah yaz fırtınası kadar hızla sustu gün (23 Haziran 2003) Naime Erlaçin |
Hareler
hareler büyüyor rüyamda büyüyor hareler ruh yalnızlığımda bir hayat eskittik aşkla şiire yenik düştük fikrim oynaşıyor içeri dışarı zihnimin çıkrığında büyüyor hareler düşler büyüyor su uyanık gül uykuda zaman ise zayi hayat boşluğunda! (02 Temmuz 2003) Naime Erlaçin |
Hayal Bu Ya!
doğuya biletim kesilmedi hiç batı ile doğunun örtüştüğü güneyim ben badem ağaçlarıyla bezenmiş düşlerden gelir asmalı bağ evlerine giderim vakitsiz delinir gözlerim bilge bir dağda kirpiklerim muamma izleklerde titrer buz ayazlara düşerim ağustosta yüzümde kar gözden taşırdığım tuz tenime akar unutulmuşlardan bir su arkı içinde camdan köprüler kurar düzlükten tepeye tepeden düzlüğe göçerim bir ses...bir mekan yakın tarihten bir zaman sıkça çağırır vadesi dolmamış ayrılıklar gibi oysa çok kalabalık buralar göğsümde dünya dolusu insan var! kışı yaza döndüren kentler kayıp şimdi aynaya yansıyan geçmişi izleyip su arkının içinde bir ehram kölesi gibi usanmaksızın köprüler inşa ederim ruhumu kaptırdığım Anadolu ey! ilkyazdan renkler nakışladığım sevda bir hayal ülkesini yalayan gurbetimsin hüznümsün sen seni başka türlü severim yer... özlenen bir mekan zaman...yaşanmamışlardan bir an kişiler...yok artık hayal bu ya kuruldu işte! (26 Ocak 2004) Naime Erlaçin |
HAYAL Kültür-Sanat-Edebiyat Dergisi - 17.Sayı - DUYURU
Hayal Dergisi, 17. Sayı: Kültür-Edebiyat-Sanat dergi okurlarının dikkatine! 15. sayıdan itibaren yeniden yapılanan 3 aylık Hayal Dergisi'nin 17. sayısı Yaysat bayilerinde... İÇERİK: - 'Ölümünün 86.Yıldönümünde Ömer Seyfeddin' / Hulusi GEÇGEL -'Şiirden Düzyazıya, Düzyazıdan Şiire Sapmalar' / Mehmet AYDINKAL -'SöyleşiYorum' / Hilmi YAVUZ 'Şiir sevmeyen iyi edebiyatçı olamaz' -'Dikkat! Özkan Mert'in 'Nehir'i Dünyaya Bir Sataşmadır! '/ Ertan MISIRLI DOSYA: 'Şiir ve Hayal' -Ahmet İNAM -Salih BOLAT -Altay ÖKTEM -Nurullah GENÇ -Saadet KARAKÖSE -Naime ERLAÇİN -Esat SELIŞIK -'Pop Art, Popüler Sanat, Kitsch Ekseninde Sakınımlı Bir Gezinti' /Filiz ERASLAN -Soruşturma: 'Dergicilik Ego Tatmini midir? ' -'Yaratıcı ve Eleştirel Düşüncenin Doğası, Öyküde Yaratıcılık' / Aysu ERDEN -Bir Şair ve Bir Kitap: Reyhan SUR 'Son Renk' / Asım YAPICI ŞİİRLER: -küçük İSKENDER -Yusuf Uğur UĞUREL -Haydar ERGÜLEN -Aydın AFACAN -Nice DAMAR (Çeviri) -Güngör TEKÇE -Alper GENCEL -Necati SÜMER -Nihat BOYDAŞ -Serkan TAŞÇI -Senem (Zeynep) UYSAL ÖYKÜLER; -Demet Eşrefoğlu VARDAR -Lokman ZOR -Ruşen ERGÜN ................... HAYAL DERGİSİ yazışma adresi: Konur 2 Sokak No:59/4 Kızılay/ ANKARA , Naime Erlaçin |
HAYAL Kültür-Sanat-Edebiyat Dergisi - 18. Sayı - DUYURU
Edebiyatsever dostlarımızın dikkatine! Hayal Dergisi'nin 18. Sayısı Yaysat Bayilerine ulaşmıştır. İçerik: 3 Ahmet Say - Müzik ve Politika 8 Arif Damar - Kara Karanlıklar (şiir) 9 Hilmi Yavuz - Bir Soru Bir Görüş 10 Özkan Mert - Tayland Şiirleri (şiir) 14 SöyleşiYorum - Nilay Özer, Ilgım Veryeri 17 Afşar Timuçin -Yitirilmiş Çocuklar (şiir) 18 Ertan Mısırlı - Mucize Tozların Şairi Engin Turgut Mahcup Ruhlarımıza Dokunuyor 22 Ahmet İnam - Cemal Abim, Cemal Abim (şiir) 23 Emin Akdamar - Geri Dönülmez (şiir) Dosya: “Şiir ve Siyaset” 25 -Hulusi Geçgel - Türk Siyasal Yaşamında Tanzimat Dönemi Sanatçılarının Rolü -Mehmet Can Doğan - Bir Siyaset Yeri Olarak Şiir -Cihan Oğuz - Kıyameti Sırtlamak -Aydın Şimşek - Politik Bakımdan Yararlı Olanlarla Estetik Bakımdan Yararlı Olanlar -Emrah Pelvanoğlu - Siyaseten -Naime Erlaçin - Garp Cephesi -Ahmet Turan Kul - Siyaset ve Şiir -Saadet Karaköse - Divan Şairinin Söz Söyleme Siyaseti, Eleştiri Üslubu -Mustafa İbakorkmaz - Şair ve Politika 51 Erkan Kara - Yaradan (şiir) 52 Ömer Serdar - Dibi Tutmuş An (şiir) 54 Mehmet Aydınkal - Sinemada Anlam Yaratma 55 Nilay Özer - Altıdan Geriye Sayılan Nefes: 'Dün Kendimin Önünden Geçtim'de Kurgu ve Yapı Üzerine 59 Nice Damar - Siyu Şarkıları (çeviri şiir) 60 Yelda Karataş - Hüzün (şiir) 61 Berdar Doğan - Boşluk 1 (şiir) 62 Alphan Akgül - Nizar Kabbani, Yahya Kemal ve Orhan Veli Şiirlerinde Kadın ve Gündelik Dil 69 Esra Balaban – Sadeleştirme Töreni (şiir) 70 Kemal Gündüzalp – Düş Ötesi Bir Sevgi (öykü) 76 Asım Yapıcı – Bir Şair ve Bir Kitap / Reşide Sarıkavak 80 Sanat Dünyasından Yönetim ve yazışma adresi: Konur 2 Sok. No: 59/4 Kızılay / ANKARA , Naime Erlaçin |
HAYAL Kültür-Sanat-Edebiyat Dergisi - 19.Sayı - DUYURU
DUYURU: Üç aylık süreli yayın, HAYAL Kültür-Sanat-Edebiyat Dergisi, 19. Sayısı ile Yaysat Bayilerinde: İÇİNDEKİLER: 3 Emin Akdamar – “Güz” (şiir) 4 Ataol Behramoğlu - Bir Soru Bir Görüş 5 Şükrü Erbaş – “Unutma Defteri” 6 SöyleşiYorum - küçük İskender (Söyleşi: Özgen Kılıçarslan) 9 küçük İskender – “can çekişen” (şiir) 10 Mario Levi - 'İstanbul Hayatım', (Yazarın üzerinde çalışmakta olduğu son romanından bir bölüm) 11 DOSYA: Şiir ve Erotizm — Ahmet İnam — Veysel Çolak — Mahmut Temizyürek — Hulusi Geçgel — Mehmet Aydınkal — Afşar Timuçin 32 Günseli İnal – “****ron” (şiir) 33 Güngör Tekçe – “Oluş” (şiir) 34 Özkan Mert – “40.5 Derste Şiir” 38 Ertan Mısırlı – “Dağlarca Üzerine Karşılıksız Soru Denemeleri” 44 Emel Güz – “huzursuzkadın” (şiir) 45 Reha Yünlüel – “Bahçe” (şiir) 46 Lokman Zor – “Sızı” (öykü) 49 Naime Erlaçin – “Batı Bosna’da Ölmedi! ” (Lübnan Dosyası ve Türkiye) 55 Nice Damar, Carl Sandburg – “Bronz Heykeller” (çeviri şiir) 56 'DERGİ BELGELİĞİ' — Nedret Gürcan – “Şairler Yaprağı”, dergicilik öyküsü. (Ahmet Arif, Cemal Süreya, Attila İlhan, Aziz Nesin, İlhan Berk, Fakir Baykurt, Ahmet Oktay… Daha önce yayımlanmamış mektupları ile…) 84 Mustafa Fırat – “Bahçeye Çıkmak ve Halleri” (Salih Mercanoğlu’nun yeni kitabı ‘Bahçeye Çıkmak’ üzerine…) 86 Ömer Turan – “Miasma” (şiir) 87 Mustafa Ergin Kılıç – “Can Simidi” (şiir) 88 Nihat Boydaş – “Cumhuriyetin 83.Yılında Sanat” 90 İsmail Örnek – “Eriwa’ya Mektuplar IV, V” 93 Mehmet Oğuz – “Kuş Kafesi” (şiir) 94 İbrahim Topaz – Berna Olgaç ile “Ben-Siz ve Öteki” Adlı Kitabı Üzerine Söyleşi 95 Müesser Yeniay – “Yapayanlış” (şiir) 96 Sanat Dünyasından , (10 Ekim 2006) Naime Erlaçin |
Hayaletler
birileri dolanıyor ortalıkta kimini görür göz kimini…. işte öyle! öyküler dinler dururum yalan dolan gerçek her neyse! membaınız nedir söylesenize nerde gizlenirsiniz nasıl bir şeydir rumuzlara sığınmak hikayecinin de bir sabrı var isminiz nedir cisminiz ülkenizden vazgeçtim neye benzersiniz ne? Pizza kulesi neden eğri ki ya düşecek olursa! ! ! ... (11 Mart 2004) Not: Yukarıdaki dizelerin, rumuz veya mahlas kullanan şairlerle bir ilgisi yoktur. Bana yöneltilen bazı sorulardan sonra bu açıklamayı yapmayı gerekli buldum. Pek çok kişi bana Antoloji Mesajlar Sevisi kanalıyla ulaşmakta ve gerçek isim belirtmedikleri takdirde ise yanıt alamamaktan şikayet etmekte veya farklı rumuzlarla yeniden, yeniden denemektedirler. Yazma teknikleri ve üsluplarından hemen anlaşılıyor zaten. Her şeye rağmen önemli ve makul bir gerekçeleri varsa eğer, yine de cevaplamaya gayret ediyorum. Ama vaktimin saçma sapan oyunlarla ziyan edilmesine karşı verdiğim doğal bir tepkidir bu... 'Pizza Kulesi' ise düzenin kendisidir....Saygılarımla...(13 Mart 2003) Naime Erlaçin |
Hayırlara Vesile
acıklı bir filmden çıkmış bir duyguyla uyandım sabahın beşinde tuhaftı gördüğüm düşler kimse bilmiyordu neler olup bittiğini yalnızca biri vardı bir eski dost oyun kuran birileri daha oyun kurduğunu sanan çok kalabalıktı kast geldiler gittiler durmadan en çok da aşka benzer bir duyguyla avunan körpecikler ağlıyordu kimisi mutsuz intihar sendromu ile sarsılan kimisi yalnızca oyun arayan gülümsüyordum sabahın beşinde acıklı o filmden artakalan duyguyla yüreğimde ışık süzülürken penceremden geri dönüyordum salona ah aşk! büyük tutkuları bile çekiyorsun mil gibi hikayecinin gözlerinden belim ağrıyor yağmur geliyordu yoksa sırtımda çöreklenen bir insanlık acısı mıydı “hayırlara vesile olsun” dedim gecenin incelen bir saatinden… (2 Nisan 2004) Naime Erlaçin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:41 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.