![]() |
ACAYİP ŞİİR
Biz de yaşarız azizim, Yaşamaya gelince, biz de yaşarız ama, Olmuyor cebimizden kattığımızla eğlenmek, Gönlümüzden katalım, Varlıklı kişileriz neşeden yana. Pazarımız hoş mu geçecek, Şart değil Büyükada, Heybeli; Çok bile gelir kayığı Hristo'nun: Sekiz arşın iki karış, Kız gibi Cibali yapısı. Bir işaretimize bakar Çıkmazsa balığı alesta, Aylardan temmuz, günlerden pazar; Yenikapı açıklarındayız... Bırakın Hasan geçsin küreğe, Utandırmaz bu kollar sahibini. Kabarmaz bu avuçlar On ikisinden beri nasırlıdır. Fazla külfet istemez, Bol sigaramız olsun, Köfte, ekmek, domates yeter. Karımız, sevgilimiz yanımızda Başaltında şarap testisi... Dedik ya bugün pazar Belki genç arkadaşı "İlk defa güneşe çıkardılar", İsteriz bütün dostlar aramızda olsun; Kiminin Hanya'dan gelir selamı, Kiminin Konya'dan Sandalımız geniş değil, ne çare, Gönlümüz kadar. Ne yapalım bol şarabımız var ya, Onların sağlığına içecek; Gün ola harman ola!.. Anlarız biz de bu işlerden, Elimiz değdi de okşamadık mı, Şu "pür hayal" saçları ? Kim istemez "yâr"ı uyutmasını "sine" de Batan güne karşı, "Bâde" içmesini "Yâr eli"nden? Gözü kör olsun feleğin, Gelecekten umudumuzu kesmedik, İçimiz öylesine ferah... Son kadehlere doğru sorsun, Sesi en güzelimiz bizden: "Gam, keder ne imiş?" Yontulmamış sesimizle cevabı hazır: "Geç azizim, geç!" |
FATMA'YA
Bir gece kan ter içinde uyandım, Yüreğim çırpındı,kafesine sığmadı, Elimi hüzünle yatağın boş tarafına attım, Şimdi dua etsem sensizliğin sessiz kabuslarını çabucak atlatsam, Çok mu şey istedim senden, Başımı çevirdiğim yerde sen olsan. |
AŞŞKA
şu parlayan yıldızı mı tutsam zor, yoksa saçlarını mı? güneşe mi dokunsam elimi yakar, ellerine mi? hangi hasret bu kadar düşman aşka, hangisi bu kadar zalim? nerede Ferhat,nerede Mecnun? hangisi benim kadar çaresiz, hangisi çölün ortasında yalnız, ahh sevgili ben miyim gözlerinde mum gibi eriyen, ben miyim bu aciz. |
AŞK KABUSU
dün gece yine yari gördüm rüyamda ağlıyordu gözleri yine usul usul bu sabah aklıma girdi bir daha ağlıyor gözlerim yine usul usul güzel düşlerim kabus oldu bana yari görmek rüyada azap yaşatıyor dün gece yine yari gördüm rüyamda ağlıyordu gözleri yine usul usul seni hayal etmeyi özledim yar bir daha girme rüyalarıma kabus oluyorsun artık bana güzel olsun senli hayallerim dün gece seni gördüm rüyamda bir tac vardı başında papatyadan yarim dün gece rüyamda cennette güller laleler arasında ellerimde karanfil demeti hayalimde ela gözlerin yarim sen yine girdin aklıma ağlıyor gözlerim usul usul |
GÖZLERİN
Gözlerin bir an değse ruhumu sarsar derinden Biricik kalbim çırpınır çıkmak için yerinden. |
OKYANUS MİSALİ...
Okyanus misali bir aşkın hikayesiyim ben Nereye gittiği bilinmeyen dalgaların tutsağıyım Karaya vurmuş bir gemi var yüreğimde Yürütmek kolay değil… Bir yakamozun yalnızlığıyım ben Parlak ışıkları altında süzülen; O kör karanlık yakamozum Her suya vuruşunda “gör artık beni” diye haykıran bir yakamoz Bir geminin çaresizliğiyim ben Her dalga vuruşunda savrulan Her güneş vuruşunda eriyen Ve her güneş doğuşunda umutla bekleyen yalnız bir gemiyim Bir okyanusun dalgasına kapılan Aşkın hikayesiyim ben… Bilmiyorum nereye gittiğimi Anlamıyorum ne yapacağımı… Düşünki yukardan düşen bir kar tanesi Bembeyaz saflığı altında saklanan Çirkin, Büzülmüş. Sana doğru uçan bir kar tanesiyim Sense ağaçların meyvelerini verdiği bir yaz gününde Uçan saf bembeyaz bir martı… Her uyanışında sevdiğinin yanına giden Öpüp koklamak için sert rüzgarları aştığın Bir martının hikayesisin… O’nun her ellerini tuttuğunda Yüreğime kanlı bıçak gibi saplanan Yalnız yoksul bir dilenciyim Senin dilencinim |
Anlattıkça kış vuruyor satırlarıma
Anlattıkça üşüyor, anlattıkça ısınıyor yüreğim. Bugün sardunyalarım da açmadı Belki de küskün renklere Ellerimde günah gibi yaşayamadıklarım Sensiz soluyorum anlayacağın Mavi mavi ölüyorum Duyuyor musun, orada mısın, Var mısın, yok musun? Bir tek şeyi unutma! Seni sevdim ben. dj deniz(formun aşığı) Yanarak, yıkılarak Aklıma her geldiğinde ağlayarak.... |
Yelken AÇtim
Gerİde BiraktiĞim Onca Anilarimin Üzerİne Kocaman Bİr Yalan Yazdim Sende Kalan Acilarima Yaralarima Artik Yoksun Şİİrlerİmde Hayatimda Bende Kalan AŞkinda Kalmadi Artik Artik Yoksun Anladinmi? UnutuĞum SÖylenemez Ama Unuturumda Adini AĞzima Bİle Almam Bundan Sonra Sende Unuttun Zaten Daha Benden AyrildiĞin GÜn Bİtİrdİn!!! Yazik Nekadarda MerhametsİzmİŞsİn Daha YaŞayacak Bİr Kalbİ Can ÇekİŞtİre ÇekİŞtİre ÖldÜrdÜn Bİlİyormusun Artik Bendede Yok Merhamet Kendİn |
Nereden geldi bilmiyorum...
nereye gidiyorsun diye sordum.. Özlenen herseye dedi.. Aklima sen geldin. cünkü özlenen bir tek sendin... Eger insanlara bos elimi uzatir ve birsey alamazsam cok üzücü; Ama asil ümitsiz durum; Dolu elimi uzatip kabul edecek kimseyi bulamamamdir... Hic yüz vermedim günese bugün.. Resmini gösterip hava attim ciceklere.. Adini zipkinla kazdim gögün en yüksek yerine... Bir de SENi SEViYORUM diye bagirdim duydun mu? Hayalin hafizamdan |
Sana yıldızlar kadar yakin olmak isterdim, her baktığında beni
görebilmen için, sana bulutlar kadar yakin olmak isterdim, üzüldüğünde gözyaşlarını yağmur olup silebilmek için, sana sen kadar yakin olmak isterdim ki beni, seni sevdiğim kadar sevebilmen için |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:57 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.