![]() |
Ben seni kocaman bir yürekle sevdim. Gözlerim değil, yüreğimdi seni
gören. Sen damarlarımdaki kana karışıp, geldin oturdun yüreğime. Bir başka yerde olamazdın zaten. Sen, benim en değerli yerimde, yüreğimde olmalıydın, orada kalmalıydın. çok aşka ev sahipliği yapan bu yürek, ilk kez bu kadar kolay kabullendi seni. Herhangi bir konuk değildin artık. Bu yüzden ne ağırlama faslı vardı, ne de uğurlama. O yüreğin gerçek sahibiydin. Şimdi sonbahar, kışa giriyoruz ya... Ben dört mevsim baharı yaşadım seninle. çiçek çiçek açtın yüreğimde. Gökkuşağı zayıf kaldı, senin renklerin karşısında. Taze bir yaprak gibi yeşildin. Açelya idin pembeliğinle. Üzerine çiğ taneleri düşmüş sarı güldün. Kırmızıydın bir ateş gibi. Ve maviydin... En çok bu renkle anmayı sevdim seni. Denize tutkundum, denizi sensiz, seni de denizsiz düşünemedim. Seni severken dünyayı da sevdim ben, insanları da... Kendime bile dar gelirken, içinde herkese yer olan bir hayatın sahibiydim artık. En kızgın, en tahammülsüz olduğum anlarda bile, seni düşünmek yetti bana. İçimdeki sevinç yüzüme yansıdı, güldüm. Beni öylesine güldüren senin sevgindi ve ben kaygısız, içten gülüşün ne demek olduğunu, nasıl güzel bir şey olduğunu anladım seninle... Her şeye rağmen sevdim seni. Güçlüydüm ve aşamayacağım hiçbir zorluk yoktu. Koca bir kente, koca bir ülkeye kafa tutabilirdim. Sen elimden tuttuğunda, patlamaya hazır bir volkan gibi hissederdim kendimi. Menzil sendin ve ben o menzile ulaşmak için önüme çıkan her şeyi yok edebilirdim. Sana ulaşmamı engelleyecek her şeyi eritirdim, kül ederdim. Sana ulaştığımdaysa sakin bir göle dönüşürdüm. Ve o göle bir tek sen girebilirdin. Sevdim ve hayrandım da... Her halin çekti beni. Duruşunu, uyumanı, gülmeni, kızmanı, şaşkınlığını, saflığını, kurnazlığını, çocukluğunu, olgunluğunu sevdim. Sesini de sevdim suskunluğunu da. Küçük oyunlarını, kaprislerini, sitemlerini, korkularını sevdim. Seni ve o doyumsuz sevdanı, uçarı sevdanı anlatacak kelime bulamadım çoğu zaman. Sığmadın cümlelere ve hiçbir cümle seni yeterince tarif edecek kadar derin olmadı. Seni severken yorulmadım. çünkü sen yaşam kaynağıydın. Her gün yenilendim. Seninle çoğaldım, büyüdüm. Eksik kalan neyim varsa tamamladın. Ölmeyecektim çünkü sen ölmezliğin ta kendisiydin. Sevdim işte ötesi yok... |
Unuturum Dİyorsun
Unutabİlecekmİsİn? Ben Senden Bİr ParÇayim Atabİlecekmİsİn?hadİ Kopart ParmaĞini Kiyabİlecekmİsİn? Ben Senİn KestİĞİn ParmaĞindan Akacak Kan DeĞİl Gerİye Kalan Aciyim Dayanabİlecekmİsİn???? |
ölsem de kurtulsam
adaletsiz dünyadan, sahte insanlardan, bizi bu hale getiren insan denilmeyecek yaratıklardan, ne güzel ölmek hayata göz kırpmak, ölmek, kurtuluş demek. yaşamak, katlanmak demek. nereye gidiyor bunca emek, öl, kurtul, ne güzel ölmek. |
Bende kalırmısın lütfen
Sakladım sevdalarımı, Sevmeyi bilenlere.... Parangalarım artık, Sıkmalarda öldürmekte beni. Anlamlarında sarhoş olmak, Bakışlarında...... Bu akşam vaktinde... Bende kalırmısın lütfen.... |
Sana olan sevdamı
Sana olan sevdamı şiir yapayım dedim; Harfler kitap oldu da, sonunu getiremedim… Tek tek ekledim sevgimin damlalarını; Dünyayı sel aldı da, suyu bitiremedim… Kelimeler şenlenir, seni her andığımda Kalemler neşelenir, adını yazdığımda Kağıtlar uçuşurlar sevdamın rüzgarında Tüm harfler bitti fakat, seni bitiremedim…. Satır satır dokurum gönlümdeki sevgini Her satır arasında buluyorum ben seni Şiirlere işlerim hep, beni yakan buseni Mısralar tükendi de, seni bitiremedim… |
Aşk Destanı
ALLAH'ın en büyük sanatı sende Gönlümün dermanı devası sende Gözünü sevdiğim siyah gözlü yar Etme eyleme kıl beni bahtiyar Gökyüzüne bak aşıklar orda Sen yoksun ama sensin içimde Düşünceler kafes gibi zaman indinde Beyhudemi dolaştık aslan pençesinde, Cananı cansız yaşadık eğilmedik Günler geldi geçti biran gülemedik Biçare oldum sinada unutamadım Gönlümü aldın bu aşkı uyutamadım Tahammülüm kalmadı ben bende değilim Yılların yılı doldu nerdesin güzelim Bin yıl geçse zaman silmez adını Başkaydın yeni anladım tatını Sigaralar yetmiyor kendinden biçare Anlamalısın sevda yürümüyor avere Günler geçti için için ağladım Ama sen duymadın hep yerinde saydın Dediğin insanamı layık ettin kendini Nerdesin ey güzelim ben nerdeyim şimdi Ezanlar okunur karanlığın içine Seher yelinde bile sen varsın içimde Namazda, kalbim kabede aklım seninle Düşünceler zamanın bilmem neresinde Neyledin beni zebun eyledin kendine Girdaplar dönüyor zamanın pençesinde Ses ver sesine yiğit FİRİK'in Biraz olsun düşün derin derin Ben seni sevdim kuşkun olmasın Bu aşk böyle yerde kalmasın ALLAH'tan hayırlısını istedim İnşallah sen olursun tek dileğim. |
Kaçıyorum.......
Her kahve içişimde her gökyüzüne baktıgımda Hep seni hatırlıyorum hep seni O gökyüzünün maviligine her dalışımda Gözlerin geliyor aklıma dayanamıyorum Kaçırıyorum gözlerimi birden egiyorum başımı Yeter ki görmeyeyim o maviligi Her kahve yudumladıgımda gülüşünü hatırlıyorum O bütün kederleri unutturan yaşama sevinci veren gülüşünü Aklıma geliyor senin yoklugun atıyorum elimden fincanı Korkuyorum..... Kaçıyorum artık seni hatırlatan herşeyden ve heryerden Yürüdügümüz yollardan kaçıyorum Gittigimiz yerlerden kaçıyorum Seni hatırlatan herşeyden ama herşeyden kaçıyorum Çaresizce.... Bilmiyorum ne yapacagımı bilmiyorum.. Atıyorum sana ait ne varsa bende yırtıyorum O güzel fotografları yakıyorum ateşte Sanki seni bana unutturacakmış gibi geliyor Fotogroflarla birlikte yanıyorum Tutuşuyor sanki atan ellerim Alevlerle birlikte Ama unutamıyorum işte unutamıyorum Malesef biliyorum unutamayacagım hep acı cekecegim böyle Kalbimden atamayacagım seni Ve atamadıgım her an bin kere ölecegimi de Biliyorum.... |
yoksun...........
içi boşalmış koca çınarım sanki ufak bir rüzgarda yıkılıp düşeceğim yere senmişsin köklerim senmişşsin toprağım ışığım öyle dolduruyormuşsun ki hayatımı varlığınla yaşıyormuşum şimdi yoksun tutunmaya bile çabalamıyorum hayata esse bir deli rüzgar savursa sensizlikten kuruyan bedenimi olduğun yerlere filiz verirdim tomurcuk olur açardım yine bir gülüşünle uzağında dursamda yeterdi bana dokunmadan da tenine ruhumla severdim güneşin her doğuşundan batışına ayın her yansımasında seni hisseder varlığınla var olurdum yoksun........... yoksun........... nefes almak bile ağır geliyor bedenime bu bedende yok oluyor seninle birlikte |
Teselli istemedim senden
Sadece sar istedim yalnızlığımı *******ime dokun gizeminle Öpüşünle söndür yangınları Ne gel dedim yağmur gibi üzerime Ne git dedim biten mevsimler misali Bakışınla tüket ömür denen yılları. Bir ‘ben’ ol istedim sende kayboluşumda Tüm yarım kalanları sil istedim Yeniden başlat hayatı. Sadece ol istedim dualarımda Birlikte doğmak için sabahlara Tek tek toplayalım yıldızları Teselli istemedim senden Kirpiklerime hapsettiğim ‘suskun yaşım’ ol istedim ve gizli sevdamın adı Sev istedim beni umarsızca Kimse bilmesin istedim Karanlıktaki güneşimi.. Bir sen duy yeter sesimi Sen adam gibi adam Ben aydınlıktaki kara deli… Teselli istemedim senden… Sadece ol istedim yarınlarımda Uzaktan da olsa sev istedim... |
Yokluğunun Rengi Beyaz
“tüketilmemiş bir aşka dair”gelişini bana yaz diyordun ya... ellerim buz, tenimde ayaz neye deysem, nereye gitsem yokluğun beyaz uzun sürdü yüreğimdeki kış uzatsam ellerimi, eski bir otel odasından sesimi bulabilir misin bunca eskitilmişliğin arasından çarşaflara seriyorum sensizliği, sürahideki su kadar eskimiş ayrılığımız dönüşsüz gitmeler iklimindeyiz nedensiz bu ağlamalar zaman, yokluğunu büyütüyor, kapanmamış bir yara da... yorulmuş bir güneş gibi gözlerin kirpiklerinde şarapsı sarhoşluk bakmasam düşecekler, ıslak bir ikindi vaktine sorgusuz ince bir ney sesi gönül hânemde bardaklara dolduruyorum sensizliği rengi... beyaz. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:32 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.