![]() |
Bırakmayın Beni
Mahaller, mahalleler... Kaldırımlar, çeşmeler... Ayak izlerine aşina mermer eşikler... Meydanları kollayarak büyümüş ulu kuleler... Üç tuğla kalmış evler... Görevleri yitmiş surlar, kemerler... Çinileri dökülmüş yaşlı iskeleler... Sokak arası bakkalları... Muslukçular, sucular, tamirciler... Sakın bırakmayın beni. 09.04.2001 Yasemin Sezer |
Bil!
Seferde her gün yenidir Varana dek bir olmaz bir’e denk Yüreğe sızan soluk sözde Özü okşarken güzele Duymak gerekir Sükût saklı esintileri Bilmeyen ahmak değil Eksiktir Telaşına düşenlerde sahidir Can arıklamaz bir yolunda Ruhunda doyum bakidir Söz kalmaz sus durunca Naralarında yol izleyenler Bil! Sağır olma! Sair dünyada duymak Doyuma sebeptir. 24.01.07 Yasemin Sezer |
Bildi de Gitti
Son şanstı Aşka dair prangalı yolda İnanca üveyik duruşu Mıhlanmış sabit düşün Dönüşünde kolladığı hüzün Sırıtmadan giyindi üzerine Yalımdan asude yüzün Birileri Saz söz sahnesinden rasat Kahkaha için Sinsice sonlanınca oyun Aynadaki Gülemez Bilir Soramaz Ne için Yalarken perdeler Tozunu sahneden bildiler Süpürülürken yaşlanmış asılı Gözlerindeydiler Tesellisi var Mutludur Hala Yeter ki Bildi de gitti Kan(a) madan yitti Desinler.... 07.12.05 Yasemin Sezer |
Bilginize
kusura bakmayın şiir olsun isterdim yok/şimdi çok zor caizse tabiri (Az cümle de devirdim hatrına şiirin): sevdiğimi özledim “kaniş” gibi sade duyurudur.. bilginize... Arz ederim sahibime.. Offfffffffff... OF! ! ! 17.10.05 Yasemin Sezer |
Bilir/sin/iz
Siz Umut sordunuz Siz Hep sevgiliydiniz ya tek şeritli yollarda Sarı şehirde unuttunuz Gözleri ki hala Şekerindeydi acı kahvenin Siz Kaçık küfürlüyü gömdünüz özüne Alnı açık yalın yürüyüşlerde Düşmedi hiç sarnıcının Dipsiz edepsizliğine Cinnetindeydi şenliğin sebepsizce Siz Som övüşler dizdiniz dilinizle Siz Katıksızlığına katar yaptığınız Sevişlerle seviştiniz Yarım kaldınız Y/arsız Yardan düştünüz Siz Sizi kim tutacak şimdi? Bilir/sin/iz. 15.01.07/BAKÜ Yasemin Sezer |
Bir Aşk Şiiri Yazmalı
Bir aşk şiiri yazmalı diyorum Şöyle köşesinden kenarından Şimşekler çıkaran Arsız olmalı Kuralsız Kafiyesiz Hatta kifayetsiz olmalı Tümlenmemeli Noktasız Virgül ardı virgül olmalı Dar olmalı geçitleri Sıkışmalı Şaşırmalı Teğetimsi olmalı Bir türlü değmemeli Yürümeli hitabetin namı Ardı arkası beklenmeli Dostlarım bitmiş demeli Bu kadın Yanmış Kavrulmuş Aşmış Aşık Çakal gezen itler Korkmalı Kaçmalı Kuyruğu ellerinde Camilerde yatmalı Öyle bir şiir olmalı Tüm –meli’ler, -malı’lar Bir bir genleşmeli Genişlemeli Şiir Yap-ar demeli Sev-er demeli Gürleyen, aniden tizleşen Uzun bir konçerto olmalı Sesi soluğumda kalmalı Akordu bozuk tellerin Tınılardan marşlara Kemandan kontrbasa Seslerden eslere Esintili olmalı Hatta katil bir kasırga Çekmeli çevirmeli içine Okyanus olmalı Abislere varmalı Dile kolay On bir kilometre Mariana’ya Pasifik sıkınca Nepal’e Sekizbin sekizyüz metre Buz çalmalı Everest’ten Etna’nın lavına karmalı Dumanıyla Uranüs’e Ardından Jüpiter’e Orada biraz kalmalı Hatta epey kalmalı Uçmalı Sıçramalı Süzülmeli Dalmalı Sakin bir dereden Çalmalı çakıl taşları Yerlerine elmaslar bırakmalı Bir aşk şiiri yazmalı diyorum Şöyle kenarını köşesini Sevdiğim adam’a Gözlerine Dalarcasına Doymazcasına 07.04.06 Yasemin Sezer |
Bir Baksan
Yorulursun Gün gelir durursun Uzun uzun bakarsın silüetine Sorarsın Nedir seni karalayan? Bilemezsin Hiç ardına bakmadıysan... 24.01.07 Yasemin Sezer |
Bir Dokun
Ben miyim gören Zifiri *******de alev saçan ateş böceğini Düş tarlalarına ekiyorum buğday tenini Filiz ver nimetim Bir dokun ki buseli Cüretinden uzak dur Hayal diye söyletme beni Gördüğüm mü sen Kördüğüm mü ben Bir senden uzak Bir sen kadar deli Bin ahım var ki Hadi duy beni 16.01.06 Yasemin Sezer |
Bir gül daha
düş topladığın tek heceden sıyrıldın yine ateş yakar değil mi? buz da soğuk ya şu anlamsız ter, kuru soğuk? geç bunu da geç. ne yandın, ne dondun güleç yüzüne bir gül daha ve her şey gibi her gün gibi sabah kalk işine git çalış,boğuş eve dön yat yatağında bir gül bir gül bir gül daha uyu kocaman kahkahanla bildiğin düzende bilinmeyen olmaya devam hatta vur patlasın aşk oynasın yalan da olsa baş rol mü kimin? güldürme! gülen kimse bilen kimse ve sen kimsen söz basit ver gitsin değil mi? evet! baş rol! başında olmasa da aşk, sor! seç gitsin. aşk! sen hep kendinsin... 16.09.2007 Yasemin Sezer |
Bu Gece
Hüzün penceresinde iki damla düş Buğular ensemde soluğu gecenin Uzanıyorum en uzaktaki ışığa Seçtiğim yıldız da değil O her sabaha ayıltan Kırıntılarına hasret biçtiğim Kapadığımda gözümü Sureti resminin Konuşmayı öğrendiği günle Susmayı seven çocuğum Ağlamayı hiç sevmedim Yaşlarımla seviştim Koklanmalıyım bu gece Bakışının çizgisi serinleşmiş Avucunu güneşten yeni çekmiş Işığını unutamadığım yıldızdan, derince Anlaşılmamalıyım belki de Alışılmadık bir sevinçle Tek seferlik Ağlamalıyım bu gece… 19.06.06 Yasemin Sezer |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:41 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.