![]() |
Bilge ve Sen
Umuda sordum seni. Kaç kere öldüğümü bilmeden. Soluk tenler birbirine yapışır. Aşkı süsleyen bahar bahçelerinde. Bir nabız kopar ansızın. İçinde telaşlanan hızlı yaşamlarıyla. Sevgiyi dinledik sağır gibi. Dilsiz gibi şekillendi cümlelerimiz. Kör gibi, aşkı gördük. Şimdi karanlığın türküsündeyim. Yaraların kapalı yollarında. Cehalet özgürlüğü asıyor. Bitmeyen bilgeliğinde. Sen bir bilgesin sevgilim. İçinde var olan kara tahtada. Bir yaşam çiziyorsun. Kendini unuttuğun. Ve ben orada ölüyorum, Sevmeyi bilerek. Kudret Alkan |
Bilinçsiz Labirentler
Yıllarım, katlanmış bir yorgan gibi. Kederler çarşafta leke tutmuş. Zalimliliği yıkamak lazım. Gözlerin aralığı üşüyor. Sana zamanla akıyorum. Bak içimde saatler çalınıyor. Kafamda bilinçsiz labirentler. Her yanım sensizlikle dolu. İçimde yılgın insanlar. Bana tuhaf bakıyorlar. Siz de koşun, mazinize. Geçmişten bir sıcaklık alın. Sevdiğiniz içinizdeki cennete düşsün. Deniz köpüğünde kalan sevdaların, Bitmemiş dalga zincirlerinde, Yaramazlık yapan yıldız oldum. Sevgilim, Ben senin gözlerinde, Bahara yanaşan güllerin ışığını buldum. Kudret Alkan |
Bir Kimlik
Suskun bir dünya var. İçimde alışamadığım yalnızlık. Ruhum bedenimden firar etmiş. Gözlerim sana esir. Dileklerle yıldızlara dokunurum. Orada yüreğini hissederim. O anda, bana ışık gelir. Karanlıkta kalmış kimliğim aydınlanır. Sen hayata doymalısın. Mutluluk esirin olsun. Kudret Alkan |
Bir Oda Bir Salon
Biz, bir oda bir salonduk. Tencerede pişen yoksullukla. Yerde yatan hayatlarımız. Duvarları aşan umudumuz. Biz, bir karyolaydık. Örtümüzde gezinen hayallerle. Bakışlarımızda ışıklar. Çalışkan, sabahsız uykular. Biz, sadece bir gecekonduyduk. Çıplak sevinçlerin büyüsünde. Kırık kemikli acıların içinde. Omurgasız aşkın düşlerinde. Biz, küçük bir evdik. Penceresiz mutluluklarda. İçeri giren yağmurun bütünlüğünde. Kirli dertlerin yıkandığı banyoda. Biz, tek kişilik yataktık. Birbirine bağlanmış ellerle. Gözlerin taşıdığı yarınlarla. Aynayı değerli kılan pozlarımızla. Biz, iki kişiydik. Hayatın zorlu yokuşunda. Biz, iki hayattık. Kaderin çaresiz haykırışlarında. Kudret Alkan |
Birleşme
Yeni bir acı doğuyor. Güneşi arkasına alarak. Mum gibi eriyor, düşler. Tutuştursak acıyacak tekrar. Baksak, düşecek omuzlar. Günahlar içtenlikle çömelecek. Doğal okyanuslar, Canlı bir balık olacak. Yeni bir güneş doğuyor. Gafletin bitmeyen ışıklarıyla. Sorgu odaları kapalı. İçlerinde hatırlanacak pencere de yok. Çünkü ben, sendeyim. Yokluğunun avucunda, Sefaletin tadına bakıyorum. Her şey senden kalma. Aynadaki yüzüm. Eskiyen göz kapaklarım. Gözlerimi kuran kirpiklerim. Bak yine sabah oldu. Doğa sevgiyle öpüşecek. Bir isim doğacak, içimden. Adını bilmediğim. Hiçbir mekana ait olmayan, Düşsel sokaklarıyla. Evet sevgilim. Omuz omuza yürüyeceğiz. Bu aşk için, Nefretin sabrını biriktireceğiz. Önümüze çıkan hayalleri, Gerçekle birleştireceğiz. Kudret Alkan |
Bitiş Düdüğü
Sessizlik uğulduyor. Günahlar bulutlarda. Yağmur, sevmek için akıyor. Sahte gösterişlerden uzak. Yalnızca sevgiliye sevdalı. Ama çelişkili, ama yorgun. Gözlerden düşen infaz gibi. Vicdanı düğümleyen sorgular gibi. Kaderin akıntısından uzakta, Bugünün güneşini arıyorum. *******im kaybolmuş. Bakışlarımda ıssız bir macera. Her şey kendine yenik. Tutsak arzuların kıyısında, Sevincim dalgalarla ilerliyor. Coşkuya ıslık çalıyorum. Dudağımda ince sızılar. Yol bekleyen hasret. Ayrılığı yakan bir geçmiş. Ve bir türlü dinmeyen, Geriye dönüşler. Artık zamanım kalmadı. Hayatın bitiş düdüğü çalıyor. Alkış gibi yükseliyorum. Aslında ben, Omuzlarımda ölüyorum. Kudret Alkan |
Bitmeyen Sevgi
Bedenimle yoktum artık. Ama seni bırakmayan ruhum vardı. Üzülüyordum, bensizken ne kadar döküldüğüne. O yıldızlardan istediklerine. Rüyalarında görüp, akıyordun bana. İçinde taşıdığın o derin sevgi, gömüyordu seni. Beni arıyordun, yalnızlıklarında. Yanındaydım senin. Kolyende, tokanda, ojende… Beni unutmanı hem istiyor, hem de istemiyordum. Yaşamanı istiyordum hayatta. Arkanı yasladığın o umutlara, Kavuşup yüreğini enginleştirmeni istiyordum. Ama sen seçimini yapmıştın. Tüm yaşamında sevecektin beni. Her şey sadece kısa bir ayrılıktı. Kudret Alkan |
Biz Oradaydık
Kırık yürek acıları içime dolan. Kırılmış acının testisi. Su gibi dökülmüş ayrılığın çakallığı. Anıların, *******imi ısırıyor. Dönük bakışların arasında gizlenmiştim. Orada tutku gibi yüreklerde sıkışırdık. Düşün, Gün doğumlarımıza ektiğimiz karanlıkları. Birbirine sokulan yaralı gönüllerimizi. Aşkın dokunaçsız kalan batıklığını. Ve bir azar gibi içimize doğan öfkeleri. Düşün, Bizler oradaydık. Ruhların çivi çaktığı mahşerde. Birbiriyle sallanan gelin çiçekleriydik. Bir tutam gibi kopardı, gecenin merkezi. Büyümek isterdi, sende olan beklentilerim. Seni sevmek isterdi, tüm ayrılığım. Geceyi süsleyen, hesabı yenik bir veda idi. İçimdeki gülü yıkayan fırtınalarım vardı. Kapımı açardım, yalnızlığın içine. Kör bir birlikteliğin boynu bükük kalırdı. Yıldızlar inerdi, tüm alaca şafağa. Göğsümde pişmanlık yaşarken, Ansızın tetik kendisini çekerdi. Bir aşk intiharı olurdum. Bitmiş gözlerimde sevdanın yaramazlığı. El ele tutuşan bahar çiçeklerinde, Birbirimize koku sunan ruhlar tünelinde, Derin bir ah çekmenin gizemli rüyası olurduk. Kısaca ben sen olurdum. Geleceğim yalınayak koşardı, sana. Derin bir türkünün sazsız tellerinde, Garip bir çalgı gibi kanımı akıtırdım. Sana yazılırdı, içimde dokunulmamış sevdalar. Büyük bir kuyunun içindeydi, sensizlik. Seni susayarak geçen *******im, Bir türlü ışığı bulamazdı. Çünkü avuçların karanlık bir liman. Aynasında kırık yansımalarıyla. Sevdaya yenikti, içimizdeki mazi. Akıp giderdi, sarhoşluk yeminleri. Bir sarılış kopardı, gecenin derininde. Ben köz gibi alevine tutukluydum. Aşkın mahpusu, küçük avluların yüreğiydi. Seni akıp giden voltalarda yaşadım. Hiçbir suç sensiz kalamazdı. Bir suç gibi seni kendime eklerken, Hiçbir güneş karşımızda gülemezdi. Ansızın karanlık bir sandala bindim. Deniz, içimdeki aşkın köpüğüne bürünmüş. Dalgalar seni kaçırırken, Ben aşkımla sabahlıyordum. Seni içiyordum, içerlenmiş kadehlerimde. Sarhoş olamıyordum, içimde sen doğarken. Morga düşmüştü, bütün istekli yanlarım. Ölen bir ayrılık kadar, birbirimize yakın, Doğan bir aşk kadar birbirimizden ayrıydık. Kudret Alkan |
Bol Şans Sana
Haremdeki kadınlara dönmüşsün benden sonra. Almış seni kirli paralar, deli yosmalar, bahtsız cümleler. Dayanamayıp açılıp saçılmışsın balıkçı ağları gibi. Sahtecilik kaplamış davranışlarını, rujlarını, kitaplarını, Tanrı’ nı. Her yanın yalan işaretleriyle sıvanmış. Kirli bir duvara yazılmış yazı gibisin. Baharları dövmek geliyor içimdeki şeytandan. Kırmak istiyorum senin önündeki setleri. Bağırmak geliyor üzerime esen rüzgarlarla, Cımbızlarla çekmek istiyorum hayatındaki kıl dönmelerini. Bedavaya satmak istiyorum senin yokluğunu. Kapılara asmak var, tanınmayacak olan resmini. Yüzün dönmüş,yazın kışa dönmesi gibi. Çirkinliğin güzellik olmuş. Karışmış, karıştırmışsın seni anlatan cümleleri. Bak haritada seni kabul edecek olan yerlere. Buldun mu yalnızlar adasını, Bana düşer artık, Sana bol şanslar dilemek. Kudret Alkan |
Boş Kağıtlar
Bilir misin; Boş kağıtları gözlerinle doldurmayı. Gözyaşının hududunda yaşayan, Geçmişin yankılarını. Göğüs kafesine düşen, Telaşlı yeminleri. Ve hiç bitmeyecek olan, Aşk melodilerini. Kendimden korkuyorum. Gecenin kuyusuna düşmüşüm. Her taraf duvarlarla dolu. Çıkmak istedikçe saplanıyorum. Derin bir batağa gömüldüm. Ölü yüzler gülümsüyor. Ruhumda geçmişi biriktiriyorum. Harcanmış aşklar meyhanesinde, Tek kadehlik dikiş gibiyim. İçiyorum, Günden güne kararak. Sarılmışım, dünyanın uzantısına. Her yerde, sonsuzluk gizemi. Yükselen bir yörünge. Sevgilim, Ben senin etrafında dönüyorum. Sınırsızlık çizen gözlerimle. Aşka düşen nefretle. Olgunlaşan çocukluk için. Soluğuma düşen ölümler için. Kudret Alkan |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:07 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.