![]() |
Bozuldu
Akmıyor sularımız: Su arkları bozuldu. Kurak gitti havalar: Güller açmadan soldu. Bozuldu günümüzde, Şekerin tatı bozuldu. Tarlalara ektiğimiz: Cins tohumlarda bozuldu.. Ali Sandıkçıoğlu |
Bu Dünyada Baki Kalmak Var Mıdır?
Çok serveti olan huzurlumudur? Açlıktan öleni gören yokmudur? Gerçek insan olmak sizce bumudur? Adalette birlik olun insanlar... Bir yanda insanlar, israf içinde. Öbürü yiyecek arar çöplükte. Hani bir kardeştek sahı mazide? Şimdilerde bu düşmanlık nedendir? İsteyen inansın varsın öküze. İsteyenler tapsın aya, güneşe. İsteyen yönelsin semavi dine.. İslam ve müslüman niçin horlanır? Mülkün sahıbı var unutmayınız. Verende, alanda bizim Rabbimiz. İmtihan oluruz gece ve gündüz. Bu dünyada bakı kalmak varmıdır? Ali Sandıkçıoğlu |
Bu Dünyadan Göçeceğiz
Akşam oldu, güneş battı. Kuşlar yuvasına döndü. Ömrümüzden bir gün gitti. Bitmez, tükanmez istekler.. Sessizlik çöktü etrafa. Kimse kalmadı sokakta. İnsan oğlu hep heveste. Sonu gelmez heveslerin. Tam olarak anlamadık: Nedir bizim vazıfemiz? Boşa geçen vakitlere: Birgün eyvah diyeceğiz.. Gözler toprakla dolacak. Vucutlar hep çürüyecek. Her şey dünyada kalacak. Bu dünyadan göçeceğiz. 11.06.2006 Ali Sandıkçıoğlu |
Bu Zaman Ahır Zaman
Etrefa bakıyorum: Muhabbetten eser yok. Yalan ve riya ile; Amel edenler pek çok. Sözlerde yok hakıkat, Bir çoğu yalan beyan. Kayb oldu hep değerler: Bu zaman ahır zaman. Ali Sandıkçıoğlu |
Bu Zamanda
Pınar suları akmıyor, Arı balını yapmıyor, İnsan, insandan kaçıyor: Bu zamanda,bu zamanda. Güller çiçeğin açmıyor, Bülbül gülüne konmuyor, Haklı, haksız ayrılmıyor; Bu zamanda, bu zamanda. Koyun, kuzu melemiyor, Memelere süt inmiyor, Menekşelerde açmıyor; Bu zamanda., bu zamanda. Doğru dürüst tartılmıyor, Metreler doğru ölçmüyor, Helal, haram bakılmıyor; Bu zamanda, bu zamanda. Küçük, büyüğü saymıyor, Anne,baba horlanıyor. Gençler evi terk ediyor; Bu zamanda, bu zamanda.. Zenginler hayat sürüyor, Fakır çile dolduruyor, Herkes bana ne söylüyor; Bu zamanda, bu zamanda. Güçsüzler çare arıyor, Zalimler ise vuruyor, Demokrası bu deniyor; Bu zamanda, bu zamanda. Fitneciler boş durmuyor, Kardeş,kardeşi vuruyor, Kötü adetler artıyor; Bu zamanda, bu zamanda. Vatanımız çölleşiyor, Tadlar bile değişiyor, Zengin cebin dolduruyor; Bu zamanda, bu zamanda. Çeşmenin musluğu bozuk, Terzinin yaması sökük. İğnede kalmadı iplik; Bu zamanda, bu zamanda. Herkese diyorlar “hoca”, İlim, ahlak karaborsa, Dostlar kuyu kazar dosta; Bu zamanda,bu zamanda. “Diyaloğ” modası çıktı, Herkese cennet açıldı. Maddeciler öne geçti; Bu zamanda, bu zamanda. Laz diyorlar, kürt diyorlar, Alevi,sünni diyorlar, Bizi bölmek isityorlar; Bu zamanda, bu zamanda. Tasavvuf ehli azaldı. Sahte şeyhlerse çoğaldı. Hak için hizmet azaldı; Bu zamanda, bu zamanda. Ayaklar baş oldu, başlarda ayak. Fark edilmez oldu sıyah ile ak. Ustayı dinlemez çırak; Bu zamanda,bu zamanda.. Durma ğayret eyle Ali, İhlas ile yap ameli. Düşün zarar ile karı; Bu zamanda, bu zamanda.. 04.02.2007 Almanya-Neckarsulm Ali Sandıkçıoğlu |
Bugünde Akşam Oldu
Bügünde akşam oldu: Yine güneş batıyor. İlahı hüküm böyle; Giden geri gelmiyor. Ne hikmettir bilinmez. Uyanmaz insan oğlu. Hep nefesler sayılı: Birgün gelecek sonu. Bundan birkaç gün önce: Bir kardeş uğurladık. Onu mezara koyduk: Bizler ibret almadık.. Çok çabuk unutulur: Önce göçüp gidenler. Bilsin arkadakiler: Sonradan gidecekler.. Kimileri binerler: Önce kalkan uçağa.. Geri kalanlar biner: Az tehirli ucağa...... Bütün gidenler için: Dualar ediyorum. Kıymetli dostlarımdan: Dualar bekliyorum.... Hakkımı helal ettim. Her kimlere var ise. Rabbimiz yardım etsin: Cümlemize sıratta... 25.05.2007 ali sandıkçıoğlu almanya. Ali Sandıkçıoğlu |
Bülbül
Derdimin dermanı doktor olamaz. Çağırın anamı gelsin yanıma. Çoktandır bekledim baharı gelmez. Bülbül küsmüş konmaz gülün dalına. Ali Sandıkçıoğlu |
Bütün Köyler Boşaldı
Bir başka idi köyde, Komşuyla imeceler. Çok güzel sohbetlerle, Şenlenirdi *******. Şimdi kalmadı köyde: Ne komşu, ne imece. Bitti güzel adetler, Şimdi köyler bilmece. Kışın hep kapanıyor, Köylerimizde evler. Mezarda ğarıp kalmış, Köydeki eski beyler. Bir ğarıp manzaraki; Anlatılmakla bitmez. Hele yeni neslimiz, Köylerini hiç bilmez. Ne çalışma yapmıştı, Atalarımız köyde? Ayrıldı yeni kuşak, Her birisi bir yerde. Bütün köyler boşandı: Bağlar, bahçeler ğarip. Cemaat yok camide: Mihrapta imam ğarip. Kuşlar bile terk etti, Issız kalan köyleari. Güller dahı açmıyor, Göç etmiş bülbülleri.. Ali Sandıkçıoğlu |
Cimrinin Elleri Yardıma Kalkmaz
Namert insanlarla dostluk eyleme. Namert sofrasından bir lokma yeme. Merde ve namerde sırrın söyleme. Namerd insanların ikramı olmaz. Cimri insanlardan ihsan bekleme. Cimrinin ikramı dert olur tene. Ayetlere, hadislere Baksana: Hak yoluna cimri kuruş veremez. Cimriyle,namerdle arkadaş olyma. Dertsiz başına dertleri sarma. Doymayacak yerde açlık bildirme. Cimri denizinden yudum içilmez. Param, malım deyip deyip duranlar; Tarih boyu sevilmedi cimriler. Haber verir bize böyle nebiler. Hak kelam bize ylnış söylemez. Tavsiyem olsun sizlere: Belbağlaman namerdlere. El açmayın cimrilere. Cimrinin elleri yardıma kalkmaz. 03.03.2007 almanya Ali Sandıkçıoğlu |
Çabuk Geçti Ramazan
Kur’an ayı Ramazanda: Çokça Kur’anlar okunur. Tutulan oruçlar ile; Kirler paslar hep dökülür. Ne kadar çabuk geçti: Bu senede ramazan? Af eder günahları: Ramazanda Yaradan. Ramazan bittiğinde: Issız kalır camiler. Sade diriler değil: Ağlar hemde ölüler. Biter mukabeller. Kaldırılır rahleler. Müezzinle, imamlar: Yeni seneyi bekler. Meleki asuman ağlar: Bitince Ramazan ayı. Çözülür şeytanın bağı: Kurar kötü tuzakları. Ğarip kaldı bak camiler. Söndü hep yanan kandiller. Söküldü bir bir mahyalar. Meleklerde hep ağlarlar. Ramazanın sonnuda: Gelir mübarek bayram. Ramazan bereketi. Özlenir olur her an. Güle, güle ey ramazan: Bizi şikayet eyleme. Günahkarız, kusurluyuz: Bizim için afıv dile. 21.10.2006 almanya Ali Sandıkçıoğlu |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.