![]() |
Dertle Doluyum
Sensiz olmayacak artık anladım Şeytanın sözlerine inan kanmadım Gönlümü acılarla sitemlerle sarmadım Ama telefonun ettiği beni kahretti Bazen hayaline, anılara dalarım Seni bulamazsam yine ağlarım Yaşlı gözlerimle hayaline bakarım Umutla doldu gönlüm, yine sabretti Heyecanla baktığım o güzel gözler Nerede ne yapsam hep beni izler Mutluluktan uçuran o tatlı sözler Başka bir mutluluktan beni menetti Mutluluğa uzanan simsiyah yollar Bağrına basan narin, beyaz kollar Sinesinde avuttu gönlümü yıllar Hepsi birer hayalmiş, beni mahvetti Sensiz dünyada yaşamak zormuş Bedenim kan gölü, yüreğim kormuş Beynim senin için bir karar almış Dilimi susturmadı, yine söyletti Çal-16.01.1994 Mikail Tatar |
Deseler
Aramızda soğuk yeller esecek Aşkımıza bu ayrılık girecek Büyük sevgimiz böyle bitecek Deselerdi; ben asla inanmazdım. Mutlu hayallerin kaybolacağını Aşk çiçeğinin de solacağını Gözlerimizin yaşla dolacağını Deselerdi; sen hiç inanır mıydın? Bir gün yollarımız ayrıldığında Sevenler birbirine sarıldığında Hasretlik çekenler kavuştuğunda “Size mutluluk yasak, Size kavuşmak haram, Ayrılık kaderiniz, Sarılmak özleminiz” Deselerdi; biz hiç inanır mıydık? ! . Çal-01.02.1995 Mikail Tatar |
Diyemedim
Özlemine daldım, kendimden geçtim İçimdeki hasrete dur diyemedim Yar diye kendime ben seni seçtim Hasretin zincirini kır diyemedim İstesemde dönmedi sevgim nefrete Dayanmıyor yüreğim garip hasrete Belki de düştüm biran gaflete Gelip de kalbimden vur diyemedim Bütün herşeyimi sana verdiysem Ölümü göze alıp seni sevdiysem Bazı ******* rüyana da girdiysem Şu garip halimi gör diyemedim Kırılsın aşkıma uzanan eller Kokunu getirir esen tüm yeller Sesini duyursun uzanan teller Ömrünü yoluma ser diyemedim Aşkımız herkese örnek olsun istedim Seven gönüllere sevgi dolsun istedim Mutluluk bizimle kalsın istedim Yine de gönlünü ver diyemedim Siirt-31.07.1997 Mikail Tatar |
Gerçek Aşk
Karşıdan görenler mutlu sanırlar Arkadaşlarıma sor, onlar beni tanırlar Onu yaşayanlar iyi bilirler Aşk bir oyundur hiç belli olmaz En güzel sözler bile teselli olmaz Beni bu rüyadan uyandırmayın Seviyormuş diyerek hiç kandırmayın Herkesin dediğine siz aldırmayın Bir heves uğruna ölmeye değmez Karşılıksız olunca sevmeye değmez Aşk denilen duygu gerçek olursa Gönül sevince mutluluğu bulursa Gözümdeki yaşlar gözlerimde kurursa İşte böyle duyguya gerçek aşk derim Öyle bir yar uğruna canım veririm Çal-08.12.1995 Mikail Tatar |
Gözlerin -1-
Ben ki düne kadar sap ile saman, Üstüme kıvılcım attı, gözlerin Daha ne olduğunu anlamadan, Gönlümü kor gibi yaktı, gözlerin O anda gözlerin kalbime koştu, Hislerim baygındı, beynim sarhoştu. Eskiden yüreğim sevgiye boştu, İçime sel gibi aktı, gözlerin Yağmursız kuruyan toprak gibiydim, Üzerim giysili çıplak gibiydim, Dalında kurumuş yaprak gibiydim, Rüzgarın önüne kattı, gözlerin Şiddetle kalbine uçtum, savruldum Bakışın yaktı beni; sanki kavruldum İnan gözündeki renge vuruldum Kalbime ok gibi battı gözlerin Dalında soldurup beyaz gülümü Tek başıma bekliyordum ölümü Doğru-dürüst göremezken önümü Sevdanın yârına itti, gözlerin Nazarın sevdaya doğan güneşti Kupkuru çöllere düşen ateşti Sanırım eskiden sevda beleşti Bana pahalıya sattı gözlerin. Mikail Tatar |
Gözlerin -2-
Yıllarca peşinden beni koşturdu Halimi ne aradı, sordu gözlerin Verdiği ümitle beni coşturdu Kalbimi dağlayan kordu gözlerin Gönlümün en güzel yerine attım En güzel aşkları seninle tattım Beni öldürsende seni yaşattım İçimden kanımı sordu gözlerin Mecnun'un misali düştüm peşine Rastlanmadı bu sevdanın eşine Acımadı gözlerimin yaşına Beni kızgın çöle sürdü gözlerin Denizli- 05.05.2006 Mikail Tatar |
Gözlerin -3-
Sendedir ancak ruhumun dengi Seninle buldu hayat ahengi Seninde, benimde gözümün rengi; Aşka demdir, kahverengi gözlerin. Görünce sandımki olmadı sabah Önüme engeldir, kalbime silah Bak aklım yeniden karıştı, eyvah Aşkın ilk hecesi, siyah gözlerin Gökyüzü rengini gözünden almış Kalbim yakamozda hayale dalmış Benimse aklım hep sende kalmış Beni benden almış, mavi gözlerin Gözlerin katlime vermiş fermanı Dinlemez hiç yalvarmayı, amanı Geldi de geçiyor aşkın zamanı Derdimin dermanı, yeşil gözlerin İlk görüşte açtı başıma bela Benim olsa diye düşündüm; âlâ Gelecekmiş gibi beklerim hâlâ Olmayacak dua, ela gözlerin Mikail Tatar |
Gözlerin -4-
Acı vermek marifet demekse sence En güzel örneğini verdi gözlerin Bir bakış kalbime oldu işkence İşte muradına erdi gözlerin Ürkek bakışlarla önce bir süzdü Başka yöne döndü, kalbimi üzdü Artık her gece bana gündüzdü Karanlık dünyama ferdi gözlerin kalbimin saati sana kuruldu içerimde akan seller duruldu Seni ilk görüşte hemen vuruldu Gönlümün dermanı, derdi gözlerin Gururla övünüp, kasılmak için Mahkum etti beni asılmak için Affetti; üstüne basılmak için Bir kapı önüne serdi gözlerin Kurut artık ayrılığın kökünü Rüzgar getirmesin bana kokunu Çıkarıp kalbinden aşkın okunu Sevdanın yayında gerdi gözlerin Denizli-16.05.2006 Mikail Tatar |
Gözlerin -5-
Görünce belki de anlayamadım Sade bir bakıştı, boştu gözlerin Geceye gündüzden ışık yamadım Bir çözüm olmadı; loştu gözlerin Bekledim gece sabaha ulaştı Zaman geçmedi, ne kadar yavaştı Bakışların yüreğimde gül açtı Umduğumdan daha hoştu gözlerin Ürküp kaçtı benden bir ceylan gibi, Bilirim aslında küheylan gibi, Bentleri yıkılmış çağlayan gibi; Gönlümde coştukça coştu gözlerin Ben ona yaklaştım, o benden kaçtı Geçtiği yollara hasreti saçtı Gönlümde onmaz yaralar açtı Meçhul bir diyara kaçtı gözlerin Denizli-02.06.2006 Mikail Tatar |
Gurbet
Gurbet ele düştüm yanıyor içim Ölüyorum gardaş ben sılam için Bakmayın dostlar işinize gidin Gurbet elde kalmış biçareyim ben Akşamları yatar çok zor uyurum Rüyamda bile sılam görürüm Okulda sokakta hep sürünürüm Gurbet elde kalmış biçareyim ben Canıma yetti çektiğim acı Gel de gör halimi hey bacı Alay, ızdırap işte birkaçı Gurbet elde kalmış biçareyim ben G.hane – 26.11.1992 Mikail Tatar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:15 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.