![]() |
Çocuklar Ölmesin
Bazen ıskalıyoruz zamanı çocuk bahçesinde kutlamalıyız mayıs ayını düşümün karşısına bir sunak çiziyorum aklımdan geçen secdeye varmak amma ölü çocuklar geliyor aklıma bebeler için bir adak diliyorum. yeni bir gelin gibi süslüyorum gün ışığını kıyısında yüzgörümlüğü gece düşüyor amansız ölüm çığırtkan kuşlar yırtıyor seslerini her yeni ölenle gömülüyorum zamanı bırakıyorum emanet, çocuk bahçelerine körpe kız heyecanı içinde turfanda meyveler deriyorum pembe yüzlerini seçiyorum bir / bir ve damıtıyorum çocukça masumiyeti unutkan kadınların ve erkeklerin ellerine çocuklar ölmesin diye... Güzin Eye Dündar |
Çocukluğumu Ver Zaman
Çocukluğumu ver zaman masum yüzümü ellerimi korkulu gözlerimi gülen ve bir anda ağlayan ışıkları yüzüme dökülen dimdik genç çınar evin şenliği içimde bahar ana kucağı büyülü erguvan kızkardeşim nar tüm kesişmeler sevince doğar çocukluğumu ver zaman masum yüzümü ellerimi korkulu gözlerimi gülen ve bir anda ağlayan Güzin Eye Dündar |
Çocuksu kız
Bir kız vardı birzamanlartatlı sert bir kız... delidolu o çok sevilen ve unutulmayan oyunlar oynadık çocukça öpücükler çaldık yıldızlardan çocuksu kız, tatlı kız bizi çocuk yaşta çıldırtan çocuklu kız, tatlı kız o çok sevilen ve unutulmayan... Güzin Eye Dündar |
Çöle Düştü Yüreğim
Kapımı araladım, gelen sahibimdi tenimde kaldı gözyaşı geceye uzadı ışıklarım uzakların çağrısını aldı ve gitti çöle düştü yüreğim ......ötelerde kaldım çoğaldı yokluğu dilimde alıngan adı gidenin ne diller dokundu suskunluğuma kaç iklim sardı tutkulu gizli bahçelere ektim umudu İlgisiz mekanlara taşıdım gözlerini dilsiz duvarlar yıkıldı yokluğuna taşındı içimde ki masum çocuk yaşamak isterdi sisli sabahlarında sensizlik sardı tenimi bensiz yürüyorum bir dilim kaldı sevda ne söylediğini bilmiyor hasret soluk alamıyorum tükendi kokusu teninin bunun için döküldüm sisli sabahlara sınırlar çizildi içlenmeler sardı İzmir i yüzümdeki serinlik rüzgar değil karanlığın değdi hedefsiz başlangıçsız yollara düştüm sislerin içinde ki senden ışığa kavuşacaktım kızgın ateşine tan yerinin istersen dokunacaktım bir günlük kelebek olmak yeterdi yanında körfez gibi karıştı renklerim dudakların değse tuzuma durulacaktım. Güzin Eye Dündar |
Çöz Akıl Düğümlerini
Yüreğin şaha kalkmış gidiyor çöz akıl düğümlerini çöz de yol alsın ellerin arasından uçup gidiyor zaman bırakta bir anı bir öykü kalsın.... Güzin Eye Dündar |
Çöz Tanrısal Dilini Bulutlarla
Yaprakları okşayan rüzgara fısıldadım çöz Tanrısal dilini ..............................bulutlara fısılda gizemini atlasın tek armağanı doğaya nasıl ihanet etti insan titresin yürekler ......................tepeden tırnağa zamansız kadere döndü kuraklık yandı toprak haykırdı orman .................çok az kaldı hasata yanık yüzler ölgün bakışlar unutuldu denize koşan ırmaklar çekildi küskün kaynağa ................. yanmakta toprak yakıcı soluk dönüştü yokluğa yaşanmış o laneti anlat çok bilinen ve unutulan çöz Tanrısal dilini doruklarda... Güzin Eye Dündar |
Da.....sın
Buram buram sevda kokan şiirlerdesin şimdi bu kez kollarını özlediğim o büyük kenttesin her esişinde büyülü kokular eker rüzgarları mutluluk taşır sen simdi asla erişemiyeceğim mutlu kenttesin İstanbuldasın Güzin Eye Dündar |
Dağ
Sen yeşil başlı hüzünlü dağ gün ışıklarıyla çiçeklen yağmuru karşıla güler yüzünle kaçan renklerine tutun güneşin rüzgarla seslen gecenin ışıklarını getir yıldızlar eski dost gibidir seninle güzeldir uzaklar baharı şenlendir. Güzin Eye Dündar |
Dap-Dar
Senin ışık kentlerin düşlerin ve ellerin mutluluk kokar benim kırgın yüreğim boyutsuz sevgilere dap- dar Güzin Eye Dündar |
Davet
Ey! ... bizi altında saklayan güller sıcak toprak, sakin gökyüzü ölümsüzlüğe yeşeren yaprak gözlerim seyirci gözlerim ıslak alıngan kimsesizlik dar geldi bedenime eylül ışıklarında yüzün buram buram sevda tütüyor şimdi gizli bahçede kimbilir kaç mevsim gittik kaç değişim yaşadık mutlu / esrik yaban güllerinde kaldı tenin kokusu her solukta kaybetme korkusu yokluğa davet ölümüne dirilik ete, kemiğe büründü HASRET. Güzin Eye Dündar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:13 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.