![]() |
Denizlere hüküm..!
Gece. ay doğdu..Sen hala uyanmadın! Saatlerce seyrettim! Yüzünü. doyamadım! martılar üstünde,sen benim yüreğimde, hala kanat çırpmaktalar, balıkçılar kayıklarına bakmaktalar, ...bilmem kaç sefere çıkar, acemi kaptan, kaç kere kumsalı,yalar dalgan herkesi yutacakmısın böyle? içimdeki Umman. ....iyiki sen varsın yüreğimde, ondan, ahenkli çarpıyor kalbim, bir o kadar acı versede, ayrılıklar,dargınlıklar! gönül kafesinde,bir Kuş, ben kanadında tutukluyum, ellerim..demirparmaklıklar. mayıs2006 Mehmet Göden |
Desin bana!
Dünyadaki tüm insanlar, 'Post' ne demek? desin bana, Giydirirler cebimi var? Kefen nedir? desin bana! Aldık ögüt,başarı yok! -türlü dert var, keseri yok! Rehber denir, eseri yok! Kitap nedir? desin bana, Her ilişki çıkar olmuş! -ölen ölmüş! kalan donmuş! Boğaz doymaz! gözler dönmüş! Haram nedir? desin bana. Berlin,haziran2007 Mehmet Göden |
Deyi!
Dün eski dosttan biri kapımı çaldı, Küskünsek kusurumuz af olsun deyi, Öfkeyle örtülü kalbin çatısı, Üç kere çınladı açılsın deyi, * Kibirden haz duyulurmu? düşünce gurur ayağa, Adaba ters gelen uymaz mantığa, Naz edip minnet bekleyen bütün kullara, Açtık kapımızı,geçilsin deyi, * Viran olsada gönülde dostluk çağları, Bizde elvan kokar gönülbağları, Bilip bilmediğimiz bütün sırları, Verdik karşılıksız sevilsin deyi. 06.06.2002 Berlin....Sevgili Bülent,biliyorum bu Ayaklarına basmanı sağlamayacak.Keşke öyle olmasaydı! ! ! Ben bu şiiri sana yazmasaydım. Mehmet Göden |
Diyemedim,
Gittinya o gündür canım sıkılır, Derdimi kimseye açamadımki, Gönül yaram dağlanır,içim burkulur, Böyle çaresizce hiç ağlamadımki! , Hadi sil sileceksen kalbinden beni, Hadi çek içlerinden iyilerini, Yüzümmü güldüde o günden beri, Artık gülüp oynamam neye yararki, Bir ömür umutsuz ne ile geçer, Gözümde tüten ayrılık ölümden beter, Seni beni bilene bu gönül ne der, Diyemem bittiğini desem,neye yararki. 30.07.2002 Mehmet Göden |
Diyorum..!
Kimi zaman cahil aklıma uyup, Kaçan sevda trenine,binsem diyorum! Yaşanan tatlı tatsız,tüm anıları, Kader silgisiyle silsem diyorum! ° Güvensem gönlüme, çıksam yoluna! Hoş bakışlı ceylanımı, takıp koluma! Karşı dursam azraille,ölüme, Bütün sıratları geçsem, diyorum! ° Son vagona yetişirmi? eldeki ömür, Belki asılırım, son hamlem olur! içimdeki nar`ı , gün gün kaybolur, Bir boş gül dalı bulup,ötsem diyorum! ° Mutlak yaşanmalımı, aşkta kıyamet? Niçin iyi bitmez? verir, türlü dert! Beklemek bir gün usanç, verirse şayet! Yıkılmadan ayakta, kalsam diyorum. 10,04,2006 Berlin Mehmet Göden |
Dostlarım..
Yunusun harcından yoğrulmuş harcım, Mevlana'nın çağrısı başımda tac'ım, Hünkar Bektaş Vel'i kalbte ilacım, Karacaoğlan gibi sevdim dostlarım Denizlerindeyim insan susarmı, Hepisini içiversen kesermi? Nefesi iade etmeden vücut göçermi? Ruhu tenine asi etti; sevdim dostlarım. Kimi yolcu etti,kimi karşıladı nesimi, Görmeyen gözü kör ettimi? Veyseli, Nereleri? seyreyledi 'Aşık Daimi', Binlerce kez ellerini öpem dostlarım, Ben rabbime ırakmıyım içimde aşkı, Onun bahşettiği aklı kullansak keşgi, Yüreğime bırakılmış öyle ateşki, Kendimi şiir dünyasına saldım dostlarım.... Mehmet Göden |
Dönemezsen....
halamı beklersin o limanda? -gözyaşından sular çekildi, bedenden kanım. olmayacak vuslata amin dedim! -dudağımda hala adın, sensiz geçen yıllar acı, olsada, bal gibi geliyorsa yaşadıklarım. Seni ölesiye seviyorum canım Mehmet Göden |
Dünür..!
Allah ne hoş şey yaşattı, insanca olan Hamura tuzunu attı dünürüm, Öyle tılsımlıki öptüğüm eli, Canımıza canan kattı dünürüm. Ne büyükmüş gücü,bildim sevginin, Gurura kurban olmadı dinim, Şeytan uyur iken, gafilken cinin, Bileğine pıranga taktı dünürüm, Güneş elimizdeymiş, yıldızlar tutsak, Bırakmazki dünya işi nereye gitsek, Allahın emriymiş, yavru ne etsek, Zorlayıp gözümüzü açtı dünürüm. Berlin21.04.2007 Mehmet Göden |
Dünya-2
Yüksek uçsam bulut gibi, Aşağıda sen uçarsın! Kanat açsam bir kuş gibi, Gölgemde kanat açarsın. Dünya,seni azdırayım, Çöllerinde gezdireyim, Kader diye yazdırayım, Ben atarım, sen tutarsın. Sen bir teksin geçilmiyor, Yok rakibin! seçilmiyor, Değerin var biçilmiyor, İki ucu açık, Hansın. ağustos2006 Mehmet Göden |
Dünya..-1
Bülbüle neşeyi veren gülmüdür? Yoksa kudret`ten sırlı elmidir! O gizi dalına dizen şey nedir? Bir kuşun önemini kavrayamadın! ° Kış biter, ilkbaharın önemi onda, Kanat çırpar,sevincin sebebi onda O kadar mutlu ki, konduğu dalda, Onun hoş niyetini anlayamadın! ° Yoksa o! güldalını bülbül ne etsin! Çicek koku versin,arı ne versin! Elvan elvan kokuları neylesin, Dünyayı İreme,kıyaslamadın, ° Boşluktayız evrende milyar böyle var, Herkes kanlı kinli sanki dünya dar, Hakk verdiği nefesi alana kadar! Dünya kime kalmış okuyamadın. 31.03.2006 Mehmet Göden Mehmet Göden |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:59 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.