![]() |
Gittin Diye- 1
GİTTİN DİYE- 1 O ilk bakış, o ilk yakış, O ilk sevgin, Duruyor hala içimde… Meğer ne çok sevmişim, Seni özümde… Seviyorum sanırdım seni, Sen yanımdayken… Oysa insan, Asıl o zaman anlarmış sevgiyi, Sevdiği uzaktayken… Ben seni sevmeyi, Senden ayrıldıktan sonra öğrendim! Ne olur darılma, Diyemezsem, Sen yanındayken: SENİ SEVİYORUM! SENİ SEVİYORUM! Diyemediğim kadar… SENİ SEVİYORUM! Diyebileceğim kadar… SENİ SEVİYORUM! Sonsuza kadar… Karaman, 23.12.2006 03:21:00 Mehmet KIYAK Because You're Gone that first look, first burnt, that first love of yours are still inside me... Now I realize how much I loved you within myself... I thought I loved you when you were by my side... but then, one could understand love while his beloved one is away... I've learnt loving you after breaking apart... don't take offense if I don't say I LOVE YOU when you are with me... I LOVE YOU more than I can say... I LOVE YOU as much as I can say... I LOVE YOU for ever... Mehmet KIYAK Çeviren: Selçuk YILDIZBAŞ Not: Bu şiirimi İngilizceye çeviren sevgili dostum Selçuk YILDIZBAŞ'a sonsuz sevgiler... Mehmet Kıyak |
Gittin Diye- 2
GİTTİN DİYE- 2 Sen gittin, Mevsimler değişti, Yazlar döndü kışa, Baharlar döndü sonbahara… Vakitsiz geldi kış, Ah, ağaçlar nasıl yapraklarını döker…! Bilmezler ki, Ağaçlar yapraklarını neden döker…? Gül soldu, Bülbül gözyaşı döker… Bilmezler ki, Bülbül neden gözyaşı döker…? Sen gittin, Ay tutuldu, ******* zindan oldu, Yıldızların neşesi kayboldu, Güneşin feri soldu… Diyorlar: Güneş tutuldu! Bilmezler ki, Güneş neden tutuldu... Bilmezler ki, Sen gittin... … Mehmet Kıyak |
Giz
Çiçekler, tohumlarda gizlidir, Meyveler,çiçeklerde gizlidir. Sevgidir,insanı insan yapan, Sevgiler,gönüllerde gizlidir. Aydınlık,karanlıkta gizlidir, Gündüzler,*******de gizlidir. Erdemdir,insanı insan yapan, Büyüklük,tevazuda gizlidir. Mehmet Kıyak |
Gizli Bağ
Ben onda ne bulmuştum, O bende ne bulmuştu, Hiç bilmiyorum, Ama aramızda, Kuvvetli bir bağ oluştu. Mehmet Kıyak |
Gördün Değil mi?
koca bir dünya gibi gelmişti gözüne sevgimi kalbine sığdıramamıştın değil mi seviyorum demiştim de inanmamıştın değil mi gezdin, gördün şimdi döndün bana ben seversem tam severmişim gördün değil mi? Mehmet Kıyak |
Hak ve Özgürlük
HAK VE ÖZGÜRLÜK Özgür ol, Hakkını ara! Ama özgürlüğün, Sınırlarını aşma! Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
Hayal Dünyam
Bana göre değil bu dünya! Ne acılar çekmek için geldim dünyaya, Ne de acılar görmeye… Çektiğim hep acı, Gördüğüm hep acı, Kurduğum hep hülya, hep hülya… Bana göre değil bu dünya! Öyle bir dünya olsa, Yoksulluk olmasa… Öyle bir dünya olsa, Bütün açlar doysa… Bir gün, Açları doyuracak olsam, Aç bulamasam… Öyle bir dünya olsa, Herkesin işi olsa, Hiç kimse kimseye muhtaç olmasa… Bir gün, Yardım yapacak olsam, Yardıma muhtaç bulamasam… Bir gün bütün servetimi, Dağıtacak olsam, “Al bunları, al! ” desem, Alacak insan bulamasam… Öyle bir dünya olsa, Sevgi dünyayı kuşatsa… Kimse kimseyi kırmasa; Herkes tatlı dilli, Güler yüzlü olsa… Öyle bir dünya olsa, Bütün insanlar, Mutlu olsa… Mehmet Kıyak |
Hayat Okulu
Hayat bir okuldur, Bu yaşamda insan, Bir yazı tahtasıdır; Gelen yazar, giden çizer. Üzülme, bir silgi bir gün, Her şeyi siler geçer! Her şey insan içinmiş meğer, İnsan ölür ölür de, Dirilirmiş meğer! (25.02.92) Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
Hazan Bahçesi
Ektim, bitmedi, Suladım olmadı, Hazanda baktım, Bülbüller ordaydı! Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
Hep Hüzün Hep Hüzün
HEP HÜZÜN HEP HÜZÜN Bir gün, gülemeyecek miyim ben… Hep hüzün hep hüzün…! Bir gün de düşünmesem, Bu memleketin sorunlarını, İnsanların dertlerini, Bir kere de düşünmesem, Kendi dertlerimi… Gülsem, eğlensem, güldürsem… Dertsiz tasasız yaşasam… Bıraksam bir kenara her şeyi… Olmuyor, olmuyor! Olmuyor işte! Kimse demiyor, “Boş ver, takma kafanı, Bu gün ben hüzünlenirim, Senin yerine…” Çıkmıyor öyle bir kimse, Çıkmıyor işte! Anladım, Hüzünsüz bir gün yok, Bana bu dünyada! Anladım, bu görev benim! Anladım, bütün sıkıntıları ben çekeceğim! Siz aldırmayın, Bakın neşenize, Siz bakın keyfinize, Ben hüzünlenirim sizin yerinize! Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.