![]() |
Ne Güzeldin
Seni gördüm dün gece penceremde ne güzeldin kıvrak bir melodiydi kulakları yalayan ne güzeldi sanki bir ok yaydan çıkmış da hedefini arıyormuş işte öylesine öptüm seni ne güzeldi ne güzeldi ağaçlar, kuşlar ve bahar iyi ki geldin öylecene oturup yanıma türkülerini söyledin ne güzeldi düşünmek seni ne güzeldin. Hakan Rodop |
Nerede?
Hey! yoksulluğumun küçük krallığı geride bıraktığım yalnızlık ay ışımakta doğudan batıdan gelmekte dostlar! Hey! insanlığın büyük aynaları söyleyin en vurgun aşk hangisi ve nerede kırılır vazolar çekik gözlü çocıklar nerede doğar? Hey! serinkanlı volkanların ağızları daha ne kadar bekleyeceksiniz gemiciler bile döndüler seferden işçiler çıktılar madenlerinden ve bildiğim tüm kızlar öldüler Hey! göğün salkım salkım üstüme yağan boncukları 2+2’ nin 5 ettiği ülke yok mu? .. Hakan Rodop |
Okul Yanıyor!
Okulumun önü yangın yeri şimdi bir zamanlar güneşi istemezdik yalnız bir adam ve tabiiki bir kadın no’lur artık tutun ellerinizi bir çocuk bekliyor gelecekte o da yanacak o da yaşayacak sadece bitmeden bir parça ekmek ve gökyüzü alın yanınıza yaklaş yanıma kulağıma güzel şeyler fısılda haklısın bugün ben de hastayım belki yarın toplayacağım odamı ama ne olacak ki öğretmen gene kızacak yangın var okulda yanıyor ah bir duyabilseniz size neler neler fısıldayacak... Hakan Rodop |
Ona-Son Kez
- Akdoğan Rodop’un Değerli Anısına- Acının giysilerini topladım yerden mahzun bir çocuk yüzüydü ölüm nasılsın diyemeden bir kez daha hoş geldin çocuğum ben geçmişten çok şeyler aldım ödünç damla damla geri vermekteyim şimdi sarılsaydı ya bir kez daha hoş geldin çocuğum kanım ve tüm hücrelerim adını ezberledi içtiğim her suda görüyorum yüzünü nolur kızsaydı ya bir kez daha hoş geldin çocuğum hayat bitti ------ ----- mi? bitmemiştir ama anılacaksın her sabah şafakta rahat uyu toprağında sevgili babacığım... Hakan Rodop |
Öfke ve Umut
bakışın, sessizliğin seviyorum seni kömür gözlüm bana tomurcuklarını saçarak gel bana en güzel giysini giyerek süslen de gel gülüşünü anımsat bir kez daha saçlarını savur istersen dağıt öpüşürken no’lur elimden tut gör bak! sevginden böyle sıcağım benim adım öfke ve umut seninki neydi kömür gözlüm? Hakan Rodop |
Özgürlük
özgürlük nedir ki bir bağ bozumunun ortasında bir balıkçının ağında sevda türküsünde ozanın sesinde özgürlükse yaşamak gerekirse ölmektir uğrunda doğmaksa yeniden ay karanlığında gülmekse özgürlük gerekirse öfkedir sevgiliye öyleyse özgürlük kırabilmektir zincirleri, tam vaktinde Hakan Rodop |
Papatyalar Ayıklanmak İçindir
Turuncu papatyalarla çevrilmiş bir bahçeye koşar adımlarla giriyorum geçmişte yaptığım ne varsa şaşırıyorum hepsine şimdilerde üstelik sigarayı bırakmayı bile düşünüyorum! - tek başına hayatta kalmayı eminim basit bir böcek te becerebilir ezilmemek güzel bir şey tamam ama yetmez doldurmaya bahçeyi – mor papatyalarla çevrilmiş bir bahçeden koşar adımlarla çıkıyorum gelecekte yapacağım ne varsa şaşırıyorum hepsine şimdilerde ve çaldığım papatyalardan birini ayıklıyorum seviyorum sevmiyorum seviyorum sevmiyorum sizi... Hakan Rodop |
Sabah
sevince doğruluyor sabah elimde kalem dilimde türküler aydınlık fikirler gibi gönlüm ise tam bir panayır güvercinlere soruyorum geceleyin ölmek alın yazısı mı? hayır! ! ! Hakan Rodop |
Sabır
Beni bırakıyorsun bugün gidiyorsun sonsuzluk bizim şehrimiz en yiğit aşkları yaşayan benim benim uzay benim deniz sen yeni bir güneşe kavuştuğun zaman geri geleceğim adım sabır benim... Hakan Rodop |
Saklambaç
Bir avuç kül ve ıslanmış toprak vardı ellerinde saat geceyarısını geçince üçgen mi yoksa daire miydi çizdikleri gökyüzüne saklambaç oynayan çocukların yüzlerinde yansıyan bir gülümsemeydi arkadaşlık bilmeden sundukları birbirlerine ne güzeldir beklemek bir sevgiliyi ve sunmak bir çiçeği daha kaç silgi gerek silmek için kötülükleri daha kaç çocuk ağlayacak? ellerindeki bir avuç külü yüreğimizden ve ıslanmış toprağı içlerindeki güneşle yıkadılar yanlarında çocuklarda vardı o zaman... Hakan Rodop |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:43 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.