![]() |
Aşkta kurur olmaz
Bilmem ki ne ettim de darıldın küstün gittin Bu kutsal sevdamızı aniden kestin gittin Bulutlarda gürledin yağmadın estin gittin Kesin midir kararın dönüşün yok mu senin Gökteki hüma kuşum inişin yok mu senin Tükenmez vadileri dağları aştın derken Bu aşkın yollarında kayboldum şaştım derken Ben sana canımdan çok yeni alıştım derken Kesin midir kararın dönüşün yok mu senin Gökteki hüma kuşum inişin yok mu senin Boraniyem kururu yok edip çiğneseydik Oturup sevenlerden bir öğüt dinleseydik Bir şans daha verseydin bir daha deneseydik Kesin midir kararın dönüşün yok mu senin Gökteki hüma kuşum inişin yok mu senin Halil Çimen |
At onu çöplüğe
Kurt yavrusu yal yiyerek büyürse Sonu çöplükteki zağara döner Akşamaca çöplük çöplük dolaşır Sırtı pirelenir yağara döner Aslan olsa avın kendi yakalar Yal yiyenin düneğini yıkalar Her kapıdan bir kötek yer çakallar Gözleri kör kulak sağıra döner Önünü göremez gider götüne Herkes taş atıyor çöplük itine Kurt ite dönüşür bakmaz sütüne Dönüp kendi soyun boğara döner Pirelenir her tarafı pis eder Meyve veren tarlaları kıs eder Gerçek değirmeni unu has eder Boraninin taşı ağıra döner Halil Çimen |
Atatürkle hacı bektaş değilmi
İlimle bilimle ışık getiren Atatürk le hacı bektaş değil mi Orta çağın karanlığını bitiren Atatürk le hacı bektaş değil mi İnsanlık ufkuna ışık yakanlar Yurdundaki cehaleti yıkanlar Türkün Türklüğü ne sahip çıkanlar Atatürk le hacı bektaş değil mi Biri karamanda ferman yazdıran Biri cehalete çatıp kızdıran Erkekle kadını eşit gezdiren Atatürk le hacı bektaş değil mi İkisi de gündüz etti geceyi Birisi harflere verdi heceyi Biri fesi yırttı biri peçeyi Atatürk le hacı bektaş değil mi İnsana sevgide yarış diyenler Açta kollarını sarış diyenler Yurtta sulh cihanda barış diyenler Atatürk le hacı bektaş değil mi Borani ilimi sarıp yatışan Ulusuna Hızır gibi yetişen Türkün kendi dili ile ötüşen Atatürk le hacı bektaş değil mi Halil Çimen |
Ateşten tenbure giymeden
Ateşten tennure alıp giymeden Enel hakka doğru yol alamazsın Melanet çuluna boyun eymeden Muhapbed mahsülün bol alamazsın Kendin bilen rabbin bilir yakından Yapmaya bak hayır gelmez yıkımdan Ağaca su yörümezse kökünden Eşkın sürdürüpte dal alamazsın Karıncayı karıştırma filinen Sevgi veremezsin kötü dilinen Gönül bağı olmaz iki gülünen Arı gezdiripte bal alamazsın Bu dünya imtihan gelip gidene Değer verme fitne sözü edene Cahil sözü gıda vermez bedene Yüz sene dinlesen hal alamazsın Gerçek ozanların sazı değişmez Yabanın ördeği kazı değişmez Leffi maffuzdaki yazı değişmez Kaderin üstüne fal alamazsın Aşkın denizine hemen atıl dal Seher vakti iste nasibini al Seni yaradanın kapısını çal Kapı kitlenince mal ala mazsın Borani’de hakkı görmüyen ahmak Açıpta kolunu sarmıyan ahmak Sen kendin yüzmeyi öğrenmiye bak Deryada batarken sal alamazsın Halil Çimen |
Atmışında yar sevenin
Zehmeride gelen yazın, Gülü hileli olmaz mı? Riya ile çalan sazın, Teli hileli olmaz mı? Sevgiye aşka sövenin, Durmadan kendin övenin, Atmışında yar sevenin, Dölü hileli olmaz mı? Cahil asili kovarsa, Ana yavruyu boğarsa, Baykuştan bülbül doğarsa, Dili hileli olmaz mı? Şeytanı sarıp yatanın, Selama hile katanın, Riya ile uzatanın, Eli hileli olmaz mı? Borani mürvet basanın, Sevgiye aşka küsenin, Arada yağıp esenin, Seli hileli olmaz mı? Halil Çimen |
Avrupa zamanesi destanı
Çobanın elinde doğmuyor kuzu Çöplükte doğuyor kuzumuz bizim Leylek kanadın da getirmez yazı Çaylakla geliyor yazımız bizim Avrupaya halımızı sereli Amarikan yardımları geleli İ m feyle bir yatağa gireli Hiç düzen tutmuyor sazımız bizim Avrupa dediğin tuzaklı kapı Marta erişmeden yaktırdı sapı Doldurduk okula esrarı hapı Kalmadı çorbada tuzumuz bizim Erkek çocuk anlamıyor amanı Baba karıştırdı sapı samanı Kız çocuğu istemiyor tumanı Cım çıp lak kalacak kızımız bizim Biri kara derse biri diyor ak Gayrı canımıza ettirdiler tak Şunların yaptığı bütcesine bak İşçiye memura azımız bizim kargalar yüzünden bülbüller sustu Baykuş kanaryanın sırtına kustu Ötmüyor keklikler dağlara küstü Ördeğe karıştı kazımız bizim Ayısı çakalı timsahı kurdu Çakallara peşkeş çektiler yurdu Görmüyonmu ula zaman kudurdu Değişti sevdamız hazımız bizim Nasıl barışırım kırk yıllık küsle Kovanın içi boş dışardan süsle Bu avrupa denen kalleş şahısla Hiçmi olmayacak kozumuz bizim Borani avrupa acımı acı Lozandan sevirden istiyor pacı Hiç teğsir ermiyor bize ilacı Gir tikçe artıyor sızımız bizim Halil Çimen |
Ay bacayı dolaşmadan geri gel
Sevip te ayrılan bir sen değilsin Şafak söküp ay aşmadan geri gel Aşkımıza nice yıllar eğilsin Ay bacayı dolaşmadan geri gel Ayrılık hasretlik yaman mı yaman Gene aleyhimde işliyor zaman Yüreğimde ateş ağzımda duman Dudağımda süt taşmadan geri gel Kara sevdan boğazıma dolandı Aylar geçti yıllar yıla ulandı Bir fiskeden gönül suyum bulandı Göz yaşıma bulaşmadan geri gel Beni etme ayrılığın kurbanı Sen olmadan döndüremem devranı Üstüme örtülüp ölüm yorganı Oğul uşak ağlaşmadan geri gel Yaktın Borani'yi naz ile yaktın Sevdalar içinde yalnız bıraktın Geldin kanser gibi beynime aktın Yüreğime ulaşmadan geri gel Halil Çimen |
Ayıkmayan sarhoş oldum
Güneşle ay yere indi Seni görünce görünce Aşkın ile başım döndü Seni görünce görünce Yıldızlarım dizim dizim ******* oldu gündüzüm Şavkından kamaştı gözüm Seni görünce görünce Sevgi havuzuna daldım Ben sende kendimi buldum Ayıkmayan sarhoş oldum Seni görünce ğörünce Buluşmayı miraç saydım Haccı ek berle uyandım Cemalin nuruna kandım Seni görünce görünce Borani yem yandım tüttüm Sen oldum beni unuttum Eğildim secdeye yattım Seni görünce görünce Halil Çimen |
Ayile gün yere indi
Güneşle ay yere indi Seni görünce görünce Aşkın ile başım döndü Seni görünce görünce Yıldızlarım dizim dizim ******* oldu gündüzüm Şavkından kamaştı gözüm Seni görünce görünce Sevgi havuzuna daldım Ben sende kendimi buldum Ayıkmayan sarhoş oldum Seni görünce ğörünce Buluşmayı miraç saydım Haccı ek berle uyandım Cemalin nuruna kandım Seni görünce görünce Borani yem yandım tüttüm Sen oldum beni unuttum Eğildim secdeye yattım Seni görünce görünce Halil Çimen |
Aynalar deli oldu haberin varmı
Aynalara küstüm bakamıyom ben Del oldu aynalar haberin var mı Mecnunum çöllere çıkamıyom ben El oldu leylalar haberin var mı Ölünceye kadar iyi olmaz yara Benim ile çeker gider mezara Küstüler bahçeye konmaz dallara Bülbülü şeydalar haberin varmı Doyası yemedim muhabbet aşı Bir başka yaralar cahilin taşı Aktı pınar oldu gözümün yaşı Bulandı deryalar haberin var mı Yedi gurbet gezdim yetmiş yıl saydım Yırtılan yılları bir yana koydum Tükenmedi çilem gurbete doydum Kar oldu yaylalar haberin var mı Nasıl gülem çile beni koklarken Taksit taksit sinemizi oklarken Kara gözlüm kavuşmayı beklerken Tükendi sevdalar haberin var mı Borani'yim haberim yok yasadan Okuyup yazarken uzun kısadan Sevgi kitapları kalktı masadan Kapandı sayfalar haberin var mı Halil Çimen |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.