![]() |
İbadet ve Mabet
İbadet için mabet şart mıdır? Evren bir mabet, Yaşam zaten bir ibadettir! Bir ömürlük ibadette, En büyük ibadetse, Okumak ve yazmaktır, İyiyi, yüceyi, Hakkı ve HAK'kı! (07.04.1990) Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
İçimdeki Çocuk
Bakmayın siz güldüğüme, İçimde ağlayan bir çocuk var, Küllense de korlarım, Parlamaya hazır bir alev var. Bakmayın siz ağladığıma, İçimde gülen bir çocuk var, Alevlense de korlarım, Söndürecek bir nefesim var. Mehmet Kıyak |
İçimdeki Sahip
Birileri bana sahip olmak istiyor... Bilmiyorlar ki benim sahibim var! Sanıyorlar ki Ben sadık bir köpeğim... Bilmiyorlar ki Ben de bir SAHİP'im, Bilmiyorlar ki Ben, içimdeki köpeğin sahibiyim! Mehmet Kıyak |
İnsan Olmak
Her şeyin bir kuralı vardır, Hacı olmadan önce, Müslüman olmak gerekir, Müslüman olmadan önce, İnsan olmak gerekir! Kul olmak gerekir! Kül olmak gerekir! (26.05.92) Mehmet Kıyak |
İsterim ki...
İSTERİM Kİ… İsterim ki, Yanımda her an dostlarım olsun, İsterim ki her an ben onların yanında olabileyim. Ola ki bir sıkıntım olursa, Dostuma çekinmeden gidebileyim. Biliyorum, Her şey karşılıklıdır. İsterim ki, Dostlarımla paylaşacak bir şeylerim olsun. İsterim ki, Onun birine karşılık ben beş verebileyim! Dostsuz yaşar mı insan, Dostum istesin, Canımı vereyim! Mehmet KIYAK* Mehmet Kıyak |
İyi Ki Sevmedin Beni
İyi ki sevmedin o zamanlar beni, Yoksa bu aşk böyle sürer miydi? Birazcık sevseydin beni, Bu aşk daha o zaman biterdi! Ben zor aşkların aşığıyım, Sevmem ben öyle, Ucuz gönülleri, Teslimiyetçi ruhları… İyi ki sevmedin beni! İyi ki sevmedin beni! Bak hala seviyorum seni… Şimdi daha iyi anladın değil mi? Ne çok severmişim seni… Bak nasıl seviyorsun, Şimdi sen de beni..! Anladın değil mi? Hevesler geçer, Gerçek sevgiler, Kalırmış değil mi? Sözler dilde, Arzular tende, Ölümsüz sevgiler, Gönüllerdeymiş, Gördün değil mi? Aşk, ne tenmiş, Ne ten, aşkmış, Aşk, TANRISALMIŞ, Gördün değil mi? Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
Kanatlı Kaplumbağa
Seni sevdim, değer verdim, Seni başımın tacı ettim, Beni anlarsın diye. Seni göklere çıkardım, Kanat taktım, Yükselsin diye. Sense hep havalarda kaldın, Hep yükseklerden baktın. “Gel kalbimde kal”, dedim, “Kabuğun var”, dedin. Bakıyorum da, Ayakların yere basmıyor, Şimdi burnun pek havada! Oysa, Senin kanatların benim, A kaplumbağa! 19.02.2006 Mehmet KIYAK Mehmet Kıyak |
Kayıp
Ben, beni kaybetti gören var mı? Ruh, bedenden ayrıldı bulan var mı? Mehmet Kıyak |
Kendim İçin..!
Ne şairim,ne yazarım, Kendimce,bir şeyler yazarım! Şair olmak değil amacım, Şiir dostlarıyla olmak için buradayım! Gezdikçe Antoloji'nin sayfalarını, Yeni yeni dünyalar keşfederim! Gördükçe güzel şiirleri, Şiir yazmaktan geçerim! Hem ne kalmış bana yazacak, Hepsi yazılmış bir bir, Ne varsa yazılacak, Bir bu kalmış bana yazacak, Ah, ne çok şey var okunacak! Ben yazmasam ne çıkar, Yazan ne güzel yazmış, Yazana saygı duyarım! Girince büyülü etkisine şiirin, En büyük hazzı duyarım! Beni öyle acımasızca eleştirmeyin, Daha başındayken işin! Şiir nasıl yazılır bilirim amma, İşte bu kadar oluyor anca..! Bütün ustalardan af ola! Öyle kolay değil şiir yazmak, Al eline kalemi, Yaz aklına geleni...? Kaç kağıt yırttım, Kaç kalem kırdım, Olmadı diye! Sonra sordum kendime, 'Bardak dolmadan taşar mı? ' diye! ... Yine de olsun, Yazıyorum işte! Yazıyorum, Bir şeyler,kendimce! Yazıyorum; Bakarsın bir gün, Birisi okur diye! Bilirim, Söz uçar,yazı kalır! Her şey ölür, Yalnız anılar kalır! Malım mülküm yok benim, Demesinler 'bir şey bırakmadı'diye, Hiç değilse benden de, Birkaç satır kalsın geriye! Mehmet Kıyak (15,04,05) Mehmet Kıyak |
Ki-1
Kİ! Öyle ateşlerdeyim… Kİ! Öyle ateşlerdeyim ki! Ben yine seni düşünmekteyim… Kİ! Biliyorum… Kİ! Sen de yanmaktasın ki, Hiçbir su söndürmedi ateşimizi, Yanmak kader olsa gerek… Kİ! Bilmiyorsun ki… Kİ! Benim senden başka, Kimim var ki! Bir damla suyum olsa… Kİ! Kor ateşlerde yansam da… Sana vermez miyim… Kİ! Biliyorum ki, Sen de orada yanmaktasın… Kİ! Bilesin ki… Ben de burada yanmaktayım… Kİ! Öyle ateşlerdeyim ki… Öyle suya ihtiyacım var ki… Bir damlasını istemem… Kİ! Yeter ki, Sen yanma… Kİ! Bir damla suyum olsa… Sana vermez miyim… Kİ! Bir damla suyum… Kİ! Bir damlam… Kİ! Karaman, 11.11.2006 Mehmet Kıyak |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.