![]() |
Bu Yorumum Bedava
Teslim aldı aynaları Mehtapla sardı ayları Aşk boşalttı kova kova Gönül hep kıyıkca, yarı O bir çiçek, herkes arı Sardı dağı, doldu ova Ayna kırıldı güzelim Havada kaldı bak elim Düştü duvardan sıva Eşya güne ulaştı Kepçesiz bir aşk taştı Bu yorumum bedava Ertuğrul Şakar |
Bugün Onsekiz Mart
Gün onsekiz mart Dün sayfamda Çanakkale ve şehit gözyaşlarımız Yarınımda uyumlandırılmış bir dünya boyunduruğu Bugünüm bombalanmış bir bilgi çöplüğü Din gerdirilmiş çarmıh çarmıh Her sistem yüreğe çakılmış bir mıh Bugün onsekiz mart Zaferlerim ve yenilgim içiçe Aşk akşam artığı bir meze Emek parsel parsel ticaret Sevmek borsaya girmeyen değer İnsanca düşünmek bir suç Güneş ayaza rağmen çırpınıyor Oksijen delinmiş atmosferlerde kanıyor Samarra da bir insan yanım ölüyor Petro kimya tiranlığı bir yanım Bir yanım nevruz uyanmışlığı Bir yanım kıyamet çözülmesi kutup buzullarının Ertuğrul Şakar |
Bulutça Sarılalım Sevda Güneşlerine
Gül durur bülbül durur gülşen yurdu o yerde Hazana bana bana yorulmadın mı sevgi? Göz cilası bir hüzün niçin sürükler derde Bu çılgın gözyaşları bir tek sana mı vergi Kaldır peçelerini güneş gibi gül gayrı Can ayrı canan denen o vefasız yar ayrı Kimseye dokunmamış, sana dokunmaz hayrı Şu cihan senden uzak, zannetme sana yergi Yeşil, siyah, mor,sarı; renk içine renk düşmüş Şöyle çevrene bir bak, herşey sana denk düşmüş O kahve gözlerine öteden ahenk düşmüş Mahzun yüz hatlarında, güzellik sanki sergi Gel dönelim baharın bitmez ateşlerine Çılgın şelalelerin dökülmüş peşlerine Bulutça sarılalım sevda güneşlerine Alem dediğin nesne aşk dolu bir tek dergi Ertuğrul Şakar |
Bulutların Yeryüzü İpi
Kendinden kaçtığım sevgilim Kaçtığım ıslatan ruh Su terapisi Senin zaten dörtte üç bedenim Dörtte üç seninleyim akşam sabah Bulutların yeryüzü ipi Kaçsamda dargın değilim Dargın aşkların camında ki ah Baharların mevsim sepeti Gözyaşı ve yağmuru dinlemez ki kim? Dinlemez, söz anlamaz seyyah Farklılığın farklı sebebi Islanır sevdalı kızlar nitekim Kızlar kaderleri kadar siyah Hüzün vakitlerinin tabibi Suyun en güzel halidir bilirim Güzel halidir canlara demenin 'eyvallah' Yağmur içimizdeki tipi Ertuğrul Şakar |
Canan camla parçalanmıştı
Camdan ayna kırıldı Parçalı durur şimdi yüz Alışılmadık bir alışma Şaşkınlık korkunun kardeşidir Saatin durduğu an Anların bittiğini anlar Parçalı bir bulutta sevda Yağmur olarak yağmaz bu bikkınlığa Camla parçalanmıştı her şey Canan camla parçalanmıştı Ertuğrul Şakar |
Cevap
Aradığın nedir Bulduğun ne Ne istiyordun Aşk ne Ayna neyi göstermeli Arzu ne Sen, ben ayrılırken S ne B ne Ayrılık ne Umut ne İçinde duyuyorsan Ellerin ne Cevap sualde gizli Ben sende Güneş gecede Ay günde Arama cevabı Arama beni Ben sen ne Ne yeni Ertuğrul Şakar |
Çamlıca'da
Güneş battı Gölgeler oynaşıyor Çilem Sokak'ta Çamlıca; ışık ışık lambalar Sanki yıldızlarıyla birleşti gökyüzünün İşçimin mobileti Ahlaya puflaya gidiyor Çocuklar uyumazlar baba,çocuklar seni bekler Kadınlar kocalarını sıcak bir çorbada Çamlıca'da akşam beton bir harç gibi çöker Yarın yeniden gün doğacak Teselli bir bebektir emekler Ertuğrul Şakar |
Çayırkuşu
Çayırkuşu erkence ötüşür Açıklanmadık ikircikli Mahmurçiçeğine Hazırlıksız sezgi sıcacık Ürkek vurgularla imge-ilişki Azımsamaksızın haymana rahatlığı Koygun seslerle karşılıyor sabahı Tıkırtı, kıpırtı yok işte burada Sağgörü, hoşgörü, sağlık hastalığı Tertemiz, üretici bir doğa Umursamazca utancı yürüyor Yağmur yalamalarla ışığı Arkalıksız bir geleceğe doğru Niçin, niye diye sormuyor çiçek Bildik ölüm öpücüğüdür hayat Saklambaç oynamadan çıkan somut son Ertuğrul Şakar |
Çekimlenmiş Bir Yeryüzünde
ayazın koynunda bir sıcak düş uyuyor kış uykusunda bütün bütün kapatılmış yürek çırpıntısının titreşimleri bayram tatlısına düşmüş bir karınca gibi tatlı geceden bir yıldız koparmış gündüzün aydınlığında saklı göremediğin ellerini uzatıyor yüreğini uzatıyor bilemediğin deli mi bu diyorsun ayağına takılan taşa sararmış bir sonbahar yaprağı aşk düşüyorum yüreğinden bir damla gibi çekimlenmiş bir yeryüzünde daralarak Ertuğrul Şakar |
Çığlık Çığlarında Çıldırdık
Çığlık çığlarında çıldırdık Çılgın çokgenlerin baskısında Çıkmalıydık bu karabasandan Çaktırmadan çokomel uzatır gibi ölüm Çevremiz çakırdikeni çevrili Çığlıklar çağlar ötesinden yankı Çaresiz çiseliyor gözyaşı Çare çekirdekleniyor yürekte Çekimleniyor bayrak çırpınmaları Cılız çocuklar aç betonlarda Gelecek çarşı pazar satılıyor Çarkı dişli dişli sıkıyor hegemon Cüretken sırıtkanlar tekmeliyor Paranın üniformalarını çekiştirip İnsanın,doğanın,varlığın çığlıklarını Ertuğrul Şakar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:10 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.