![]() |
Amerikanya Diye Bir yer
1/: Amerikanya, Deyince aklıma: Degav... Degav! ... Grav... Grav! ... Geliyor ya. Gülüyor gülüyorum. Müstehakını versin Amerikanya... 1/: Amerikanya, Deyince aklıma, Silahlı tepeden tırnağa, Sığır güden kovboylar: How... How! ... Yehow... Yehow! ... Geliyor ya. Gülüyor gülüyorum. Müstehakını versin Amerikanya... 1/: Amerikanya, Deyince aklıma, Geniş kenarlı şapkalar, At sırtında şerifler, Tren soyan haydutlar: Hurra... Hurra! ... Tişow... Tişow! ... Geliyor ya. Gülüyor gülüyorum. Müstehakını versin Amerikanya... Ahmet Yozgat |
Baraj Kardeşe Şiir
1/: Birleşti, Binlerce çeşme, Ve kaynak ki on binlerce... 2/: Uzun kulaklı bir tavşan gibi, Seke seke başı karlı dağlardan, Yarık dudaklı vadilerden tay gibi, Akıp deli dolu bir hızla, Baraja ulaştılar. 3/: Bir araya toplaştılar, Kalabalıklaştılar, Kapaklardan taştılar. 4/: Döndürüp pervaneleri, İpil ipil elektrik oldular, Çevremize ışık saçtılar, Görevlerini bitiren sular, Sakince uzaklaştılar... 5/: Bakakaldık arkalarından biz, Sanırım gerekir size, Teşekkür etmemiz... Ahmet Yozgat |
Ben Bir Gül Değilim
1/: Annem: 'Gülüm.' diye seviyor beni. Babam: 'Gülüm benim.' diye. Ninem: 'Güllerin hası.' Dedem: 'Güllerin şahı.' 2/: Ben: 'Yeter! ' diyorum. Yani gül olmak, İstemiyoruuuum... Siz 'Gül' dedikçe bana, Altıma gübreliyorum. Ahmet Yozgat |
Betonların Çocuğu
1/: Mahallede kalan son arsaya da, Kökünden söküp hayallerimizi, Ve direklerini top kalemizin, Diktiler bir bir, İnşaatçı amcalar, Kendi tuğladan hayallerini. 2/: Soldu umutlarımızın gülü, Sümbülü soldu rüyalarımızın. Çimento çimento açıyor artık, Eskinin boş arsalarında, Onların sahte yeşil hayalleri. 3/: Her Allah'ın günü, Çukurlar kazılıyor, Atılıyor temeller, Kan ter içinde, Boş olan her yere Dikiliyor betondan kuleler... 4/: Artık ne oyun kaldı, Ne de oyun alanı. Bu devir bizim için, Televizyon zamanı... Ahmet Yozgat |
Bizim Coğrafya
1/: Bizim coğrafya, Çekip dizinin dibine, Öğretir kendimizi, Sevine sevine bize... 2/: Güzeller güzeli, Bizim coğrafya... Erciyes'in karı onda, Ağrı'nın ilacı... 3/: Her yanı bir başka renk, Bizim coğrafya, Bulamazsınız başka eşini... Kırmızısı Kızılırmak'tan, Yeşilırmak'ın yeşili... 4/: Hazineler saklar bağrında, Bizim coğrafya... Serin serin yaylalar, Bereketli ovalar onda... 5/: Deniz ve su zengini Bizim coğrafya... Karadeniz gözünün karası, Ak deniz akı gözlerinin, Ege'si, Marmara'sı... 6/: Yan başımızda, Bizim coğrafya... Biz her nerede isek, Bizim coğrafya da orada, Hemde en baş köşede... Ahmet Yozgat |
Buzdolabım Eskimo
1/: Buz dolabım Eskimo... O... o... o! ... Soğutur yemekleri, Etleri, Balıkları Yani soğutur, Eskimo'm her bir şeyi. 2/: Buz dolabım Eskimo. O... o... o! ... Dondurur yemekleri de, Etleri de, balıkları da Yani dondurur, Eskimo'm her bir şeyi de, Neden gücü yetmez? Ne soğutur, Ne dondurur kendini. 3/: Merak bu ya, Sordum anneme. Dedi ki bana: 'Terzi dikemez söküğünü.' Ya da, 'Mum ışık vermez dibine.' 4/: Annemin sözlerinden, Pek bir şey anlamadım. Ama yine de, Bilgiç bilgiç başımı salladım... Ahmet Yozgat |
Çıtır Çıtır Ekmek
1/: Çıtır çıtırım... Ta geceden başlar hayatım, Başlar ateşler içinde... Bu kısacık ömrüm, Biter sabah sofrada. 2/: Çıtır çıtırım... Yayılır kokum tüm mahalleye, Köpeklere, kedilere, Bir haller olur, En erkeninde sabahın. 3/: Çıtır çıtırım... Koşar komşular, Kapışır beni. Tükenmek üzereyim, Bir varım, bir yokum... Ahmet Yozgat |
Çocuklar Günü Nerde?
1/: Günlerden bir gün, Anneler günü... Bir diğer günün ise, Sahibidir babalar. 2/: Neden yoktur diye? Merak ederdim doğrusu, Biz çocuklara ait bir gün... 3/: Oysa, Duydum ki, Deliye her gün bayrammış, Tüm bayramlarsa biz çocuklara... Ahmet Yozgat |
Doru Atım
1/: Ben küçük bir çiftçiyim... Size uzak bir köydeyim. Bir doru atım, Bir de toprak evim, Bütün servetim... Ha unutmadan söyleyeyim, Bir de küçük tarlam var, Avuç içi kadar... 2/: Ben küçük bir çiftçiyim... Yılkıdan döner, Doru atım yağan karla. Bölüp bir büyük odayı, Ortadan kalaslarla, Kışı birlikte geçiririz, Sıcacık odamda doru atımla... 3/: Ben küçük bir çiftçiyim, Yani sizin gibiyim... Ahmet Yozgat |
lim Sende
1/: Artık seninle, 'Elim sende' oyunu, Oynamak istemiyorum Kazime. 2/: Ne zaman? 'Elim sende' oyunu oynasak, Ve sen alsan elimi, Sokakların arasında Kaybolup gidiyorsun, Hem de çok uzaklara... 3/: Geride, Seni beklerken ben, Elsiz kalakalıyorum. 4/: Bundan sonra seninle, Yok bundan sonra seninle, 'Elim sende' oyunu oynamak, Geri dön gel de yanıma, Oynayalım 'Elin bende' oyunu... Gör o zaman ne demek elsiz kalmak? Ahmet Yozgat |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:51 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.