![]() |
Kalbimdeki misaifirliğin
Bir ömür sürsün dilerim Senle birlikte yaşlanmak Sevgilim benim tek temennim Senle yaşadığım küçük bir mutluluk Yaşanan bütün hüzünlere değer Ne güzel yapmış da yazmış seni bana Gözünü sevdiğim kader Böyle güzel başlar bilirim her aşk Senin doyulmaz bir farkın var ancak Kimse senin gözlerine sahip değil ki Bu bile yeterli bir sebep değil mi? Kalbimdeki misafirliğin Bir ömür sürsün dilerim Senle birlikte yaşlanmak Sevgilim benim tek temennim Sen çözdün benim tüm sırlarımı Çektin şikayetsiz kahırlarımı Bazen bir kelamın bazen bir bakışın İyileştirdi aşk ağrılarımı... |
Kal deseydin gidermiydim hiç...
Yasak olsanda bana, Saklanırdım koynunda, Gözlerime bakışın aklımda, Sesin kulaklarımda, Kal deseydin gidermiydim hiç... Acıtırmıydım kalbimi, Sensiz bırakırmıydım kendimi, Kal deseydin gidermiydim hiç... Dönmezmiydim geriye, Gülmezmiydim yüzüne, Kal deseydin gidermiydim hiç... Kalırmıydım böyle sensiz, Ağlarmıydım hep sessiz, Kal deseydin gidermiydim hiç... Kaparmıydım kapıları, Atlarmıydım ateşe, Belki gidecektim yine, Ama... Tenin tenimi çekerken, Kokun hala üzerimdeyken,Kal deseydin gidermiydim hiç... |
BEN SANA MECBURUM
Ben sana mecburum bilemezsin Adını mıh gibi aklımda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin İçimi seninle ısıtıyorum. Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor Bu şehir o eski İstanbul mudur? Karanlıkta bulutlar parçalanıyor Sokak lambaları birden yanıyor Kaldırımlarda yağmur kokusu Ben sana mecburum, sen yoksun! Sevmek kimi zaman rezilce korkudur İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur Tutsak ustura ağzında yaşamaktan Kimi zaman ellerini kırar tutkusu Birkaç hayat çıkarır yaşamasından Hangi kapıyı çalsa kimi zaman Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu Fatihte yoksul bir gramafon çalıyor Eski zamanlarda bir Cuma çalıyor Durup köşe başında deliksiz dinlesem Sana kullanılmamış bir gök getirsem Haftalar ellerimde ufalanıyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum, sen yoksun! Belki Haziranda mavi benekli çocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden Belki Yeşilköy'de uçağa biniyorsun Bütün ıslanmışşın tüylerin ürperiyor Belki körsün kırılmışsın telâş içindesin Kötü rüzgâr saçlarını götürüyor. Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin Hayır başka türlü olmayacak Ben sana mecburum bilemezsin... Atilla İLHAN |
Vazgeç Gönlüm
Vazgeç gönlüm sen bu asktan vazgeç gönlüm sen bu asktan Sana kiymet verenmi var sana kiymet verenmi var Unut dertten zevk almayi unut dertten zevk almayi Seni ancak seven anlar seni ancak seven anlar Kapat çile kapisini girmesin o vefasizlar Dünya denen su hanede elbet seni biri anlar Sen attin bu kör dügümü sen attin bu kör dügümü Çare sende bende degil çare sende bende degil Kör olsun su askin gözü kör olsun su askin gözü Hata bende sende degil hata bende sende degil Kapat çile kapisini girmesin o vefasizlar Dünya denen su hanede elbet seni biri anlar |
......kırık bir aşk.............hikayesi bu...
..umutsuzluklarla..........ve hüzünle dolu... güneşinden yoksun; umut, bulutlar ardında gökyüzü kapkaranlık ve biz burada ışıksızız yollar aşılamaz türden, ufuklar bizden uzak .bugünler mutsuz ve yarınlar çok umutsuz ...amaçlar belirsiz ve araçlar çok yetersiz .....görüşebilmek zor, görüşmemek zor. .........sevebilmek ve de sevilebilmek, ............ne kadar mümkün sence? ...............ne kadar olası bu düş? ..................birleşebilir miyiz? .......................sen-ve-ben .........................bir gün! .............................? |
İklimler çileme çare bulmuyor.
Mevsimler halimi sormuyor Ayşen... Sakiler derdime derman olmuyor. ŞarkIlar yaramI sarmIyor Ayşen... İlkbahar, yaz derken hazanım soldu. Murada ermeden miyadIm doldu. Kalb gözüm, ellere bakar kör oldu. Senden başkasını görmüyor Ayşen... Hasretin tüketti bütün varımı, Seraba döndürdü hülyalarımı, Ne kadar süslesen rüyalarımı, Sabahlar hayıra yormuyor Ayşen... Ağlarsan, matemin yağar geceme, Gülersen, mehtabın doğar geceme,; Lale devri geldi gönül bahçeme, Senden gayri çicek girmiyor Ayşen... Kapattın gönlümün sevinç yönünü, Ümidim görmüyor sensiz önünü, Takvimler bilmiyor dönüş gününü, Saatler vuslatI vurmuyor, Ayşen... Feleğe isyanım arttı gitgide, Gençliğim su gibi aktı gitti de, Ömrümü ellere sebil etti de, Bana bir damlanı vermiyor Ayşen... Ardından çilemem, çağlamam diye, Yas tutup karalar bağlamam diye, Kaç kez and içtiler ağlamam diye, Gözlerim sözünde durmuyor Ayşen... Ey alev yanaklım, volkan dudaklım, Ne bir hilafım var, ne gizlim, ne de saklım, Her şeye erdi de zavallı aklım, Seni unutmaya ermiyor Ayşen... DostlarIm namıma Ferhat dese de, Ruhum aşk elinden imdat dese de, Kör şeytan resmini yırt at dese de, Ellerim bir türlü varmıyor Ayşen |
Nere gizlendimse aşikâr oldum
Hedefte gördüler sensiz iki gün Dertler avcı oldu, ben şikâr oldum İnsafsız vurdular sensiz iki gün. Gözlerde avcıya yaranmak hazzı Zevkten dört köşeydi hepsinin ağzı Üstüme atıldı yüzlerce tazı Başımda durdular sensiz iki gün. Ayağıma prangalar taktılar Gözlerimi dağladılar yaktılar İki koldan, bir alnımdan çaktılar Çarmıha gerdiler sensiz iki gün. Kâle almadılar dileklerimi Yaraslar emdi iliklerimi Bükülmez sandığın bileklerimi Kırk yerden kırdılar sensiz iki gün. Tenimle bin çeşit dert senli benli Her yanım kan revan gör ki ne denli İğneli, çivili, çatal dikenli Tellere sardılar sensiz iki gün. Her cevre göğsünü geren kalbime Eyyub'un sabrına eren kalbime Cennete sorgusuz giren kalbime Sırrını sordular sensiz iki gün. Eseni Efsanem olmasın kuşkun Ecel âciz kaldı, Azrail şaşkın Nihayet onlarda ölümsüz aşkın Farkına vardılar sensiz iki gün. |
Yerden göğe kadar haklısın kat kat
Dene her cevrini zulümden öte... Duysun edebiyat,tanısın lugat Yazsın unvanını zalimden öte.. Sabit hayalini çek gözlerimden Çıkart şu resmini sök gözlerimden Vefasız aşkını dök gözlerimden Afat görülmesin selimden öte.. Ara köhneleri meyhaneleri Dolaş izbeleri viraneleri Tanı aşk uğruna divaneleri Derbeder var mıdır halimden öte...? Nazarın kadrimi çok ucuz biçti Varla yok arası, belkide hiçti.. Ömrüm sokağında git gelle geçti Lutfuna ermedim talimden öte... Söyle ki ötmesin çekmesin kaygı Deryada damladır ondaki duygu Yok mudur bülbülde aşığa saygı Ahü-zar etmesin dilimden öte... Gün gelir Safi de niyazdan bıkar Öfkesi sabrının bendini yıkar İsyankar sedası ayyuka çıkar Öte dur köyümden, ilimden öte.. |
Senin sol göğsünün altında vuran,
Kalp değil, taştır be, taştır insafsız. Sen arap kısrağı, bense küheylan, Peşinden koştur haa koştur insafsız. Bakışın gücünü bende mi sınar? İnlesem azarlar, ağlasam kınar. Sen ceylansın diye gözlerim pınar, O yüzde yastır be yastır insafsız. Tercüman olmaktan aciz halime, Osmanlı dilinde yüzbin kelime, Bir şarap kadehi verdin elime, Unuttuğun ekmektir, aştır insafsız. İçimde cevapsız kalan merak var. İki yay altında binlerce ok var. Ava mı çıktın ki bu kadar çok var? O nasıl kirpiktir, kaştır insafsız? Bülbülden ibret al, duy avazından, Dinle isyanını kendi ağzından, O dahi uslanmış gülün nazından, Gönülde küstür be küstür insafsız. Ey derd-i aşkımla iftihar eden, Sordun mu kimdir bu intihar eden? O ömür törpüsü gözlerden tüten, Esrara kestir be kestir insafsız. |
Tayfuna tutuldum ask deryasinda
Yönümü yitirdim yüzer dururum Sahile vurdugum dert adasinda Dolmayan cilemi yazar dururum Sezince huyundan büyük nazini Prenses sanmistim coban kizini Armagan ettigin cam sakizini Ya sabir tasinda ezer dururum Iltifat eylesem sus der istemez Siirler söylesem dur der istemez Isyankar olurum ister istemez Canimdan usanir bezer dururum Aklinda iki gün birini tutmaz Deli etmek icin beni unutmaz Bugünkü adresi yarini tutmaz Mahalle mahalle gezer dururum Her gece teklifsiz rüyama girer Uykumu bölmenin zevkine erer Önüme bir yigin bilmece serer Aglaya aglaya cözer dururum Bir zaman bas taci ettigi bendim Nereye layiktim nereye kondum Kapiya atilmis paspasa döndüm Cigneyip gectikce tozar dururum............ |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:01 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.